Sivu 1/2

Työ/opistelupaikkaruokailu

Lähetetty: 15.08.2008 14:12
Kirjoittaja exPertti
Eli onko Teillä yleensä eväät vai käyttekö ruokalassa?

Itse syön aina eväitä.

Lähetetty: 15.08.2008 14:16
Kirjoittaja exPertti
Vähän tökkii.

Eväät lisääntyvät

Lähetetty: 15.08.2008 14:17
Kirjoittaja Stinky
Useimmiten omat eväät. Jos en jaksa kokata, ostan jotain lounaslähetiltä. Joskus taas jos firmassa on "ulkopuolista" porukkaa kokouksessa niin useimmiten niiltä jää safkaa yli. Sitten syödään jämiä. Tänään esimerkiksi oli salaattia, joku leike ja riisiä. Oli hyvää.

Lähetetty: 15.08.2008 14:20
Kirjoittaja swirl
Mulla on aina eväät, vaikka Lounassetelit saankin. Syön sen verran kevyesti lounaalla, että tuntuisi tyhmältä sijoittaa siihen 8,70€/päivä. Yleensä mulla on mukana edellisiltaisen salaatin jämät. Joskus harvoin haen läheisestä Cafe Picnicistä salaatin.

Lähetetty: 15.08.2008 14:22
Kirjoittaja Bluntly
Yleensä omat eväät, jotka vedän näppäimistön ääressä jolloin saan myös tästäkin ajasta palkkaa.

Kun tarjolla on oikein hyvää safkaa jossain lähialueen lounasravintolassa, suoriudun sinne. Kuukauden, parin välein suuntaan johonkin pizzamestaan.

Lähetetty: 15.08.2008 14:25
Kirjoittaja Rouva Pupu
Kaupasta kävin aina pöperöt ostamassa, useimmiten salaattia. Parempi puolisko työpaikkaruokailee, mutta siellä onkin ihan kohtuulliset hinnat vielä.

Lähetetty: 15.08.2008 14:29
Kirjoittaja Bliss
Tällä hetkellä helppoa - meen vaan jääkaapista valikoimaan jotain (duunit kotona).
Keväällä, kun taas päivittäinen toimistolla päivystys alkaa, olen eväiden varassa.
Niinä päivinä kun ei ole juuri tekemistä, sujahdan Ruoholahteen johonkin ruokapaikkaan.

Lähetetty: 15.08.2008 14:31
Kirjoittaja exPertti
Oma ruokailu tosiaan koostuu yleensä ruualla yli jääneistä edellisten päivien ruuista.

Plus jotakin muuta evästä.

Tuossa jutussa, jonka lopulta sain linkitettyä oli juttua älyttömistä työpaikkaruokailun hinnoista. Euro on kyllä ostovoimaltaan roskavaluutta.

Lähetetty: 15.08.2008 14:45
Kirjoittaja NegaDuck
Yleensä olen käynyt työkaverien kanssa lounaksella jossain lähimestassa (käytämme lounasseteleitä), mutta viime aikoina olen ostellut marketista pakastesafkoja ja mussuttanut niitä. Hieman nopeampaa ja halvempaa, tosin myös epäsosiaallisempaa.

Lähetetty: 15.08.2008 14:51
Kirjoittaja McJanne
Aliurakoitsijoiden tarjoamat eväät.

Lähetetty: 15.08.2008 14:52
Kirjoittaja milli
Teen joka päivä eväät töihin, pitkinä päivinä (työpäivä yli 13h) teen lounaan, välipalan ja iltaruoan mukaan. Säästää rahaa ja tulee syötyä terveellisesti ja kevyesti.

Lähetetty: 15.08.2008 14:58
Kirjoittaja bedlam
Eväät, paitsi perjantaisin käydään työporukan kanssa aina ravintelissa lounaalla.

Lähetetty: 15.08.2008 15:26
Kirjoittaja Frederik Krueger
Siis täh? Useimmilla omat eväät?

Syön yleensä aina työpaikan ruokalassa koska sieltä saa 5,20 €urolla yleensä varsin ravitsevan, terveellisen, monipuolisen ja ennenkaikkea vaihtelevan aterian, jossa on mukana myös monipuolisesti sekä keitettyjä että tuoreita kasviksia. En jaksaisi millään tehdä samantasoisia pöperöitä kotona evääksi seuraavaa päivää varten, joka päivä. Ainakin eväsvalikoimani olisi huomattavasti rajoittuneempi kuin ruokalan pöperöt, ja ärsyttäisi ainaisten mikroastioiden kuljettelu kodin ja työpaikan välillä.

Opiskeluaikoina aina sama juttu, söin koulun useissa ruokaloissa, hyvää ruokaa suht halvalla ilman oman tekemisen vaivaa. Varmasti valintaani vaikuttaa sekin ettei kotona arkipäivisin itselleni tekemä "päivällinen" ole yleensä varsinainen lämmin ateria jonka tähteitä kuljettaisi seuraavana päivänä töihin.

Ainoastaan ruokakaupassa työskennellessäni oli käytännön pakko syödä omia eväitä kun mitään lounaslippuja ei saatu eikä ulkona olisi siinä 30min aikana ehtinyt käydä syömässäkään. Turhan usein lounaakseni valitettavasti muodostui kaupasta ostetut kaksi vaaleaa karjalanpiirakkaa joiden päällä pari siivua keittokinkkua, ja jälkiruoaksi pieni purkki Mövenpick-suklaajäätelöä. Kovin epäterveellistä, usch! Joskus harvoin jaksoin tuoda mukanani kotoa keitettyä riisiä + kalaa + kasviksia.

Työpaikan viereisellä rakennustyömaalla kävi melkein sääliksi raksamiesraukkoja joiden työpaikkaruokavaihtoehto tuntui käytännössä olevan silkkaa grilliruokaa. Ilmeisesti he tykkäävät saman paskan syönnistä joka päivä. Tuossa tapauksessa varmaan toisin omat eväät.

Lähetetty: 15.08.2008 15:33
Kirjoittaja Frederik Krueger
Ilmeisesti eväiden syöminen selittyy sillä ettei useimmilla ole varsinaista työpaikkaruokalaa, vaan joutuisi vaivautumaan lähtemään joka päivä johonkin lounasravintolaan? Siinä tapauksessa saattaisin itsekin turvautua monesti omiin eväisiin. Nyt on vaan niin helppoa mennä tuohon alakertaan syömään, aikaa tuhraantuu 15-20 min ellei halua tuhlata enempää.

Lähetetty: 15.08.2008 15:47
Kirjoittaja NegaDuck
Frederik Krueger kirjoitti:Ilmeisesti eväiden syöminen selittyy sillä ettei useimmilla ole varsinaista työpaikkaruokalaa, vaan joutuisi vaivautumaan lähtemään joka päivä johonkin lounasravintolaan?
Jep, meillä ainakin näin.

Lähetetty: 15.08.2008 18:27
Kirjoittaja aasi
Lähes aina ulkona syömässä, joskus painostuksen alla läheisestä S-marketista jotain pakettieinestä. Eväiden valmistamiseen ja kuljettamiseen ei mitenkään riitä kiinnostus.

Lähetetty: 15.08.2008 21:04
Kirjoittaja nowaysis
Peruskoulun perusmättöjä vetelen. Kasvispuolella protskua ei juurikaan, ja makukaan ei yleensä ihan viittä tähteä ansaitse, toisinaan edes yhtä. Eräs taho oli järkyttynyt siitä, että kouluruoasta joutuu jopa maksamaan. Koulukohtaiset erot ovat oikeastikin huikeat.

Oon ihan sikakade niille, jotka syö lounareilla päivittäin oikeissa ravintoloissa.

Tosin mua liikutti tänään eteläafrikkalaisen(ollut vasta pari viikkoa Suomessa) työkaverin kysely siitä, että saako lapset hakea toisenkin annoksen, ja ihmettely vastaukseen joka kuului notta saavat syödä niin paljon kuin haluavat.

Lähetetty: 15.08.2008 21:08
Kirjoittaja more
3,90€ lounas, eli työpaikkaruokailu, sitten kun saavat neuvoteltua sopimuksen, sitä ennen joutuu 5,20€ tuhlaamaan. Ei luulis sopparin teonolevan vaikeaa kun viime vuonna samaan paikkaan maksettiin 3,75€

Lähetetty: 15.08.2008 21:09
Kirjoittaja Chap
Mä taas olen kade niille, jotka syövät lounarilla hyvissä ravintoloissa. Itse olen vähän kyllästynyt työpaikan laitosruokalaan vaikka ei se varsinaisesti ole huono. Ihmiselle ei riitä mikään.

Lähetetty: 15.08.2008 21:23
Kirjoittaja huima
Eväät.

Ei pienipalkkaisella ole varaa syödä joka päivä ravintolassa.

Lähetetty: 15.08.2008 21:43
Kirjoittaja sivustahuutaja
Chap kirjoitti:Mä taas olen kade niille, jotka syövät lounarilla hyvissä ravintoloissa.
Vaihdetaanko? Joku 8 euroa tai yli bulkkisapuskasta ei ole mikään loistodiili. Enkä ymmärrä mistä tuon 'hyvissä ravintoloissa' kehitit? Tyypillisesti lounasravintolat eivät ole mitään kummoisia.

Lähetetty: 15.08.2008 22:12
Kirjoittaja Chap
sivustahuutaja kirjoitti:
Chap kirjoitti:Mä taas olen kade niille, jotka syövät lounarilla hyvissä ravintoloissa.
Vaihdetaanko? Joku 8 euroa tai yli bulkkisapuskasta ei ole mikään loistodiili. Enkä ymmärrä mistä tuon 'hyvissä ravintoloissa' kehitit? Tyypillisesti lounasravintolat eivät ole mitään kummoisia.
Muotoilin huonosti. Oikeastaan olen kade siitä, että jos olisin töissä keskustassa tai jossain muussa paikassa missä olisi paljon ravintoloita kävelyetäisyyden päässä, olisi valinnanvaraa huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä duunin lähellä on kaksi laitosruokalaa ja jos viitsii kävellä vähän pidemmän matkan, löytyy vielä yksi rekkamiesruokala. Mutta mistään en saa hyvää vähähiilihydraattista ruokaa :(

Lähetetty: 15.08.2008 22:18
Kirjoittaja sivustahuutaja
Chap kirjoitti:Muotoilin huonosti. Oikeastaan olen kade siitä, että jos olisin töissä keskustassa tai jossain muussa paikassa missä olisi paljon ravintoloita kävelyetäisyyden päässä, olisi valinnanvaraa huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä duunin lähellä on kaksi laitosruokalaa ja jos viitsii kävellä vähän pidemmän matkan, löytyy vielä yksi rekkamiesruokala. Mutta mistään en saa hyvää vähähiilihydraattista ruokaa :(
Keskustalla tarkoittanet ihan tiukinta ydintä? Muualla noita realistisen etäisyyden päässä olevia lounaspaikkoja on max. kourallinen. Lisäksi en ole törmännyt vähähiilariseen lounaspaikkaan, jos tarkoitus on samalla saada proteiinia. Salaattiahan saa puputtaa mielin määrin monessakin paikassa. Et siis ole menettänyt mitään.

Oma vinkki kaikille: vaikka ruokala olisi kuinka surkea, niin leipää, saakutisti salaattia, lounasruuasta valikoiden proteiinia ja lopuksi koko homma kannattaa maustaa esim. oliiviöljyllä tms. Ihan kohtuullisen noista saa kun välttelee sitä ylikypsää pastaa ja kumiperunoita, joita joka paikassa saisi kuitenkin.

Lähetetty: 15.08.2008 22:25
Kirjoittaja Chap
sivustahuutaja kirjoitti:
Chap kirjoitti:Muotoilin huonosti. Oikeastaan olen kade siitä, että jos olisin töissä keskustassa tai jossain muussa paikassa missä olisi paljon ravintoloita kävelyetäisyyden päässä, olisi valinnanvaraa huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä duunin lähellä on kaksi laitosruokalaa ja jos viitsii kävellä vähän pidemmän matkan, löytyy vielä yksi rekkamiesruokala. Mutta mistään en saa hyvää vähähiilihydraattista ruokaa :(
Keskustalla tarkoittanet ihan tiukinta ydintä?
Joo, oi niitä aikoja kun olin Stockan vieressä duunissa.

Syön usein töissä päivän molemmat ateriat. Ekan aterian vedän pääsääntöisesti laitosruokalassa. Toisena aterian minulla on mukana itseni tekemä erittäin terveellinen mikrolämmitettävä lihakasvissörsseli.

Lähetetty: 15.08.2008 22:54
Kirjoittaja Melnais
Aina omat eväät mukana. Töistä periaatteessa saisi aina jotain ruokaa mutta tykkään tietää etukäteen mitä tulen syömään vuoron aikana. Ruokalaan ei ole käytännössä mahdollista lähteä eikä se olisi aukikaan suurimmassa osassa vuorojani. Eväät on aina kevyenpuoleiset, salaattia, rahkaa, hedelmiä, pikapuuroja, nuudeleita ym., sillä reipas tankkaus kesken töiden ei sovi minulle. Kuvittelen myös säästäväni näin verrattuna päivittäisen työruuan ostamiseen kaupasta tai ravintolasta.