Pulkannaru kirjoitti:Merisuola Panee ruoan maistumaan normaalisuolaa paremmalta. Pansuola taas vie vähäisimmänkin maun pois.
Olen aika hifistelijä kaiken suhteen, mutta en ole havainnut merkittävää eroa ruokasuolan ja merisuolan välillä. Suolamyllyä en siis jaksa käyttää kun ruokasuolapurkki tuntuu ajavan saman asian. Sormisuolana pöydässä sitten maldonin hiutaleita, koska sopii paremmin sisustukseen ja kiteet ovat nättejä ruuan päällä.
Kiteet ja raekoko tuntuu olevan merkittävin tekijä, enkä ole nähnyt sokkotestejä, jossa merisuola olisi rulettanut nesteeseen liuotettuna. Merisuola on ilmeisesti hieman huokoisempaa, joten myllystä pihvin päälle pistetettynä samalla määrällä saanee enemmän makua kuin tiiviskiteisellä ruokasuolalla. Hmm, pitäisikin ryhtyä pistämään pihvin päälle maldonia? Muussa ruuanlaitossa suola liukenee, joten kiteillä ei ole väliä.
Ai niin: Merisuolassa ei muuten luontaisesti ole jodia, kuten ei muissakaan suolissa.
Pan-suolat ja muut ovat sitten ihan eri juttu.