Manzel kirjoitti:Kyllähän mä voin yhden pullon myydä.
Tattis vaan, mut kesällä tulee käytyä Lontoossa keikka, joten duty freestä tota saa 23 euroa leka. Tuon taasen laukullisen viskiä ja toisen laukullisen makkaroita ja juustoja tullessani. Namskis
Tuota nyt sitten litra kaapissa. Joko puteli on jotenkin valmistusvikainen tai sitten Maltalla tislataan ihan omaa Bowmorea, mutta tuo tuliaisviski maistuu kuitenkin mitäänsanomattomalle. Sitä ei pysty edes vertaamaan esim. Laphroaigiin, maku muistuttaa enemmän Paska-Jaskaa eli perus-Jamesonia. Samalta röppö tosin maistui kaverin pullosta, joten korkin valmistusvika on poissuljettu teoria. En tykkää, täytyy juottaa kavereille.Bluntly kirjoitti:Bowmore.
Nyt asetit muuten tosi pahan rastin eteen. Nimittäin ostin tuossa pullon Laphroaig Quarter Caskia eilen. En oikein tiennyt miten päin olla, kun sanoit itse näin kuten yllä, mutta lampaanpanijan suku itse kirjoitti mukana tulevaan ohjevihkoseen näin:masa kirjoitti:Tutkimuksista vitut ja viis, mutta onhan se nyt perkele melkoinen pyhäihäväistys, että toopet menee ja lantraa paskaojan vedestä lantratulla ja klooratulla raanavetellä 10-30 vuotta tynnyrissä hautoneen jalojuoman, jota on jalostettu monen sukupolven voimin. Kyllä Grand Old Man Laphroaig kääntyy haudassaan, kun kuulee että joku lantraa sen elämäntyötä vaikkapa turkulaisella kraanapaskavetellä.
Vähän rispetiä hei sille lampaanpanijalle jonka suku on elämänsä juoman tekemiseen uhrannut.
Jos ei sinkkumallasta pysty juomaan sellaisena kuin se on, ei ole makuaisti vielä kehittynyt tarpeeksi. Luulisi varsinkin sinun sellaisen asian ymmärtävän.
No ei kyllä. Olen mä joskus jääpalankin laittanut, enkä ole hirveästi lopputuloksesta kärsinyt. Pitäisikö olla huolissaan?masa kirjoitti:Onks sun viskiin laittamat vesitipat yhtäsuuria kuin jäänpalat? Pari tippaa ei käsittääkseni vastaa kolmea-neljää jäänpalaa, eikä edes yhtä jäänpalaa?
No ei toki kannata olla. Kyllähän kourallinen jäänpaloja sopii Gattacan tyylisesti Jack Danielsiin, kunhan ne vaan on tehty Rio Granden vedestä ja nautitaan pölyisessä saluunassa ruoska kädessä.Herra Manala kirjoitti:Olen mä joskus jääpalankin laittanut, enkä ole hirveästi lopputuloksesta kärsinyt. Pitäisikö olla huolissaan?
Ei jaksa toistaa itseään, mutta on sitä muutkin pohtineet:Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
Paras tapa aloittaa olisi mennä jollekin kaverille joka jossakin määrin niitä harrastaa ja maistaa mahdollisimman monenlaista hiukan ja katsoa löytyykö niistä joku mistä pidät vähän ja aloitella sitten siitä.Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
Mitä vanhempaa raaskit ostaa, sitä pehmeämpää whiskyä saat. Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.Vesper kirjoitti: Baby steps, junou.
Jahas jahas! Kiitos Masa joululahjavinkistä, on aika samantyylistä tosiaan mihin tuo mies aina hairahtaa, eikä ole kuulemma maistanut (yllätyin ).masa kirjoitti:Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.Vesper kirjoitti: Baby steps, junou.
Suomesta ei taida saada. On kuin linnun maitoa.
http://www.whisky.com/brands/an_cnoc_brand.html
Näin arvelinkin.Vagabondo kirjoitti:Mitä vanhempaa raaskit ostaa, sitä pehmeämpää whiskyä saat.
Jos olen ymmärtänyt oikein, tässä on useampaakin koulukuntaa? Ja veden määrä riippunee juoman vahvuudesta? Jää käsittääkseni "pilaa" maun, eli aloittelijalle lasi täyteen jäitäVagabondo kirjoitti:Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.
Kirjataan ylös. Ens kuussahan mua taas saaret kutsuu…masa kirjoitti:Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.
Suomesta ei taida saada. On kuin linnun maitoa.
Varmaksi en sano, mutta kaipa baarin saa myymään vaikka 1cl annoksia hiljaisena aikana räpyttelemällä. Eli pyytää mikkoa haarukoimaan tusinan verran erilaisia tisleitä ja ei kun kitusiin.Vesper kirjoitti:^ Mä en juo kahvia ;)
En ajatellutkaan mennä heti Alkoon hakemaan kuutta pulloa vaan aloitella ns. baarimaistelun. Baby steps, junou.
Ah, uskallatko sitten jalkautua Puotilaan?Vesper kirjoitti:^ Mä en juo kahvia
En ajatellutkaan mennä heti Alkoon hakemaan kuutta pulloa vaan aloitella ns. baarimaistelun. Baby steps, junou.
Veden lisääminen on puhtaasti makukysymys, joten määrä riippuu maistajasta ja pullosta. Jään kanssa ongelma on, että siitä sulaa koko ajan vettä annokseen, joten juoma on sopivaa vain vähän aikaa. Liika vesi tekee mausta vetistä.Vesper kirjoitti:Jos olen ymmärtänyt oikein, tässä on useampaakin koulukuntaa? Ja veden määrä riippunee juoman vahvuudesta? Jää käsittääkseni "pilaa" maun, eli aloittelijalle lasi täyteen jäitäVagabondo kirjoitti:Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.