Tattis vaan, mut kesällä tulee käytyä Lontoossa keikka, joten duty freestä tota saa 23 euroa leka. Tuon taasen laukullisen viskiä ja toisen laukullisen makkaroita ja juustoja tullessani. NamskisManzel kirjoitti: Kyllähän mä voin yhden pullon myydä.
Viskiketju
Huomasin tuossa etten ole törsännyt kahteen kuukauteen euroakaan turhuuteen, joten taidan ostaa jonkun astetta paremman (kuitenkin alle 100€)konjamiiniputelin hurrinlaivalta.
Antakaas suosituksia.
Kaapistani löytyy ennestään:
Remy Martin V.S.O.P, josta en pidä
Meukow V.S.O.P, josta pidän kovasti
Antakaas suosituksia.
Kaapistani löytyy ennestään:
Remy Martin V.S.O.P, josta en pidä
Meukow V.S.O.P, josta pidän kovasti
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Tuota nyt sitten litra kaapissa. Joko puteli on jotenkin valmistusvikainen tai sitten Maltalla tislataan ihan omaa Bowmorea, mutta tuo tuliaisviski maistuu kuitenkin mitäänsanomattomalle. Sitä ei pysty edes vertaamaan esim. Laphroaigiin, maku muistuttaa enemmän Paska-Jaskaa eli perus-Jamesonia. Samalta röppö tosin maistui kaverin pullosta, joten korkin valmistusvika on poissuljettu teoria. En tykkää, täytyy juottaa kavereille.Bluntly kirjoitti:Bowmore.
- Frederik Krueger
- Kitisijä
- Viestit: 3760
- Liittynyt: 09.04.2008 10:49
- Paikkakunta: Häslinki
Nyt asetit muuten tosi pahan rastin eteen. Nimittäin ostin tuossa pullon Laphroaig Quarter Caskia eilen. En oikein tiennyt miten päin olla, kun sanoit itse näin kuten yllä, mutta lampaanpanijan suku itse kirjoitti mukana tulevaan ohjevihkoseen näin:masa kirjoitti:Tutkimuksista vitut ja viis, mutta onhan se nyt perkele melkoinen pyhäihäväistys, että toopet menee ja lantraa paskaojan vedestä lantratulla ja klooratulla raanavetellä 10-30 vuotta tynnyrissä hautoneen jalojuoman, jota on jalostettu monen sukupolven voimin. Kyllä Grand Old Man Laphroaig kääntyy haudassaan, kun kuulee että joku lantraa sen elämäntyötä vaikkapa turkulaisella kraanapaskavetellä.
Vähän rispetiä hei sille lampaanpanijalle jonka suku on elämänsä juoman tekemiseen uhrannut.
Jos ei sinkkumallasta pysty juomaan sellaisena kuin se on, ei ole makuaisti vielä kehittynyt tarpeeksi. Luulisi varsinkin sinun sellaisen asian ymmärtävän.
"In preparing your senses we recommend you add a few drops of water to your Laphroaig to awaken the bouquet in the glass."
Teenks mä tässä nyt sitten enemmän väärin masan vai Laphroaigin suosituksilla, kun ilmeisesti oikeinkaan ei voi tehdä? No joka tapauksessa, lirautin sekaan vähän kloorattua vantaan paskajokea, enkä voi todeta leikkaamisesta muuta kuin että oli ihan kohillaan, ja tavara hakkaa bulkkilapparin tärpätiksi ihan 5-0. Kokeilin myös leikkaamattomana, enkä päässyt mihinkään muuhun lopputulokseen kuin siihen, että tämä on ehdottomasti eniten leikkaamisesta hyötyvä viski mitä olen koskaan maistanut.
No ei kyllä. Olen mä joskus jääpalankin laittanut, enkä ole hirveästi lopputuloksesta kärsinyt. Pitäisikö olla huolissaan?masa kirjoitti:Onks sun viskiin laittamat vesitipat yhtäsuuria kuin jäänpalat? Pari tippaa ei käsittääkseni vastaa kolmea-neljää jäänpalaa, eikä edes yhtä jäänpalaa?

Tää on kato niinku vähän fiilismeininki. Joskus tykkää terävämmästä quickiesta, joskus smoothailusta.
No ei toki kannata olla. Kyllähän kourallinen jäänpaloja sopii Gattacan tyylisesti Jack Danielsiin, kunhan ne vaan on tehty Rio Granden vedestä ja nautitaan pölyisessä saluunassa ruoska kädessä.Herra Manala kirjoitti:Olen mä joskus jääpalankin laittanut, enkä ole hirveästi lopputuloksesta kärsinyt. Pitäisikö olla huolissaan?
Henkilökohtaisesti tämän ketjun suurin anti taitaa olla - jos tämä nyt sitten mikään myönteinen saati tarpeellinen asia on - että nyt hahmotan sikamikan ja masan olevan eri henkilöitä. Jotenkin sumuisessa kitinähahmotuksessani olen pitänyt heitä samana henkilönä, tai ainakaan en ole osannut merkittävää eroa tehdä. Vähän niin kuin nypari ja hebuli, tai millä nimimerkillä he/hän tällä hetkellä kirjoitta(a/vat)kaan.
Mutta itse asiaan: Yleensä olisin kyllä Manalan joviaalin ekumenismin kannalla: kukin tulkoon autuaaksi parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei se ole muilta pois. Mutta sitten toisaalta, onhan se nyt jonkinmoinen pyhäinhäväistys tai ainakin hemmetin dorkaa, että maksaa huimia summia single malteista ja sitten deletoi koko kalliin makumaailman heittelemällä jääpaloja sekaan. Joka tapauksessa, itse juon hyvät viskit huoneenlämpöisinä ilman lisäyksiä. Paitsi usein standardi-40 %:ia vahvemmissa erikoispainoksissa suosin, Manalan tapaan, pientä lorausta huoneenlämpöistä vettä aromeja irrottamaan.
Mutta itse asiaan: Yleensä olisin kyllä Manalan joviaalin ekumenismin kannalla: kukin tulkoon autuaaksi parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei se ole muilta pois. Mutta sitten toisaalta, onhan se nyt jonkinmoinen pyhäinhäväistys tai ainakin hemmetin dorkaa, että maksaa huimia summia single malteista ja sitten deletoi koko kalliin makumaailman heittelemällä jääpaloja sekaan. Joka tapauksessa, itse juon hyvät viskit huoneenlämpöisinä ilman lisäyksiä. Paitsi usein standardi-40 %:ia vahvemmissa erikoispainoksissa suosin, Manalan tapaan, pientä lorausta huoneenlämpöistä vettä aromeja irrottamaan.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
- McJanne
- Kitisijä
- Viestit: 8611
- Liittynyt: 13.11.2005 23:14
- Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!
Ei jaksa toistaa itseään, mutta on sitä muutkin pohtineet:Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/ke ... dID=148674
Kirjoitan tätä alasti
Paras tapa aloittaa olisi mennä jollekin kaverille joka jossakin määrin niitä harrastaa ja maistaa mahdollisimman monenlaista hiukan ja katsoa löytyykö niistä joku mistä pidät vähän ja aloitella sitten siitä.Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
Tai sitten alat värkkäämään tukevaviskistä irish coffeeta säännöllisesti ja vähentää kahvin ja skerman osuutta koko ajan

Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Mitä vanhempaa raaskit ostaa, sitä pehmeämpää whiskyä saat. Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.Vesper kirjoitti:Haluan oppia juomaan viskiä. Lähtökohtaisesti se on mielestäni pahaa, joten mistä olisi hyvä aloittaa matka viskisiepoksi?
Itse innostuin whiskystä siinä vaiheessa, kun löysin Islayn savuiset single maltit: Laphroaig, Caol Ila, Bowmore, jne. Mun makuun parhaimmillaan 15-20 vuotiaina.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.Vesper kirjoitti: Baby steps, junou.
Suomesta ei taida saada. On kuin linnun maitoa.
http://www.whisky.com/brands/an_cnoc_brand.html
Jahas jahas! Kiitos Masa joululahjavinkistä, on aika samantyylistä tosiaan mihin tuo mies aina hairahtaa, eikä ole kuulemma maistanut (yllätyinmasa kirjoitti:Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.Vesper kirjoitti: Baby steps, junou.
Suomesta ei taida saada. On kuin linnun maitoa.
http://www.whisky.com/brands/an_cnoc_brand.html

The great club outshines the individual, always and forever.
Näin arvelinkin.Vagabondo kirjoitti:Mitä vanhempaa raaskit ostaa, sitä pehmeämpää whiskyä saat.
Jos olen ymmärtänyt oikein, tässä on useampaakin koulukuntaa? Ja veden määrä riippunee juoman vahvuudesta? Jää käsittääkseni "pilaa" maun, eli aloittelijalle lasi täyteen jäitäVagabondo kirjoitti:Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.

Kirjataan ylös. Ens kuussahan mua taas saaret kutsuu…masa kirjoitti:Seuraavan kerran kun käyt saarilla, osta lentokentältä anCnoc:ia.
Suomesta ei taida saada. On kuin linnun maitoa.
Work like a captain, play like a pirate.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Varmaksi en sano, mutta kaipa baarin saa myymään vaikka 1cl annoksia hiljaisena aikana räpyttelemällä. Eli pyytää mikkoa haarukoimaan tusinan verran erilaisia tisleitä ja ei kun kitusiin.Vesper kirjoitti:^ Mä en juo kahvia ;)
En ajatellutkaan mennä heti Alkoon hakemaan kuutta pulloa vaan aloitella ns. baarimaistelun. Baby steps, junou.
Ah, uskallatko sitten jalkautua Puotilaan?Vesper kirjoitti:^ Mä en juo kahvia
En ajatellutkaan mennä heti Alkoon hakemaan kuutta pulloa vaan aloitella ns. baarimaistelun. Baby steps, junou.
http://www.pikkulintu.fi/pikkulintu.html
Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että en ennen kaiken maailman kuralitkuja maistaneena pystynyt ymmärtämään viskejä. Pikkulinnussa löysin kalliilla hinnalla homman jujun, ja nykyään voin sanoa pitäväni viskeistä paljonkin.
Älä anna nimen 'olutravintola' hämätä, sillä viskien puolesta Pikkulintu on Helsingin paras tai parhaita. Tiskin takana myös suhtaudutaan jaloihin alkoholeihin hartaudella, joten he kyllä opastavat kokeilemaan oikein.
Järjestävät aina välillä myös tasting tilaisuuksia.
Veden lisääminen on puhtaasti makukysymys, joten määrä riippuu maistajasta ja pullosta. Jään kanssa ongelma on, että siitä sulaa koko ajan vettä annokseen, joten juoma on sopivaa vain vähän aikaa. Liika vesi tekee mausta vetistä.Vesper kirjoitti:Jos olen ymmärtänyt oikein, tässä on useampaakin koulukuntaa? Ja veden määrä riippunee juoman vahvuudesta? Jää käsittääkseni "pilaa" maun, eli aloittelijalle lasi täyteen jäitäVagabondo kirjoitti:Aavistuksen vettä lisäämällä saa leikattua alkoholin poltteen ja terävyyden pois ja paremmin whiskyn maun esiin, jolloin se ainakin minusta maistuu paremmalta. Liika vesi tekee mausta vetisen. Oikean tasapainon löytää kokeilemalla.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain