Sivu 1/3
Nokian musiikkikauppa auki
Lähetetty: 11.03.2008 15:54
Kirjoittaja aimohaiku
Nokian nettimusiikkikaupan ovet ovat nyt auki suomalaisellekin kuluttajalle:
http://music.nokia.fi/IE/frameset.aspx
Web -käyttöliittymä tuo mieleen iTunesin, eikä hinnoittelukaan siitä juurikaan poikkea (1 euroa kappale, 10 euroa albumi). Musiikki wma-muotoista ja wm-drm-suojattua ja toimivat vain Windows Media Playerilla.
Muuten palvelu ei juurikaan minua kiinnostaisi, mutta mahdollisuus kuunnella koko Nokia Music Storen katalogia 10 euron kuukausimaksulla ei kyllä vaikuta hullummalta diililtä. Edellyttää tietysti musiikin kuuntelemista tietokoneen ja internet-yhteyden avulla, mutta tietokoneeltapa tuo musiikki tänä päivänäkin kotosallakin soi.
Re: Nokian musiikkikauppa auki
Lähetetty: 11.03.2008 17:34
Kirjoittaja sivustahuutaja
aimohaiku kirjoitti:mahdollisuus kuunnella koko Nokia Music Storen katalogia 10 euron kuukausimaksulla ei kyllä vaikuta hullummalta diililtä.
Tuohan kuulostaa hyvältä. Subscription-mallinen musiikinkulutus on mielestäni ainoa fiksu tie tulevaisuuteen. Tuohon kun heitetään vähän älyä sekaan soittolistoja muokkaamaan, niin avot!
Musiikin myynnistä tulee siirtyä auttamaan musiikin kulutuksessa. Noinhan esim. iPod on menestynyt, auttamalla kulutuksessa, ei myymällä.
Lähetetty: 11.03.2008 20:58
Kirjoittaja Bhven
"Selainta ei tueta"
Nokia Musiikki ei tällä hetkellä tue Opera -selainta käyttöjärjestelmässäsi
reps.
Jooh, musiikin vuokraaminen vaikka kolmella eurolla kuukaudessa on niinku se tulevaisuuden juttu.
Lähetetty: 11.03.2008 21:04
Kirjoittaja aasi
Nokia Musiikki ei tällä hetkellä tue Mozilla Firefox (Mac OS X) -selainta käyttöjärjestelmässäsi.
Lähetetty: 11.03.2008 21:14
Kirjoittaja Vadim
Joo ei, mä pysyn iTunesissa. Saisivat vaan lisätä kopiosuojaamatonta ja parempilaatuista AAC 256 -kamaa, nykyään vain suunnilleen puolet ostamistani levyistä on sitä, ja tietysti leffoja ja sensellaista.
Lähetetty: 11.03.2008 21:22
Kirjoittaja sivustahuutaja
Bhven kirjoitti:Jooh, musiikin vuokraaminen vaikka kolmella eurolla kuukaudessa on niinku se tulevaisuuden juttu.
Vuokraaminen ei tule yleistymään, mutta käytöstä maksaminen tulee. Tuo käytöstä maksaminen taas tulee perustumaan ihan muuhun kuin musiikin omistussuhteilla leikkimiseen, kuten vuokraukseen.
Ihmiset haluavat maksaa musiikinkulutuksesta, jos saavat vaivatta joka hetkeen ne parhaat biisit. Pienen resoluution kompressoitua kamaa kännykkään, sama huippulaadukkaana steroihin, illallisen yhteyteen jotain herutusmusaa, autoon Get Onia jne. Soittolistoja, arvosteluja, kokoelmia, Podcastia, kaikki rajattoman musiikkikirjaston käyttöön perustuen.
Toinen tie olisi tehostaa DRM:ää ja pyrkiä samaan aikaan rahastamaan lisäpalveluilla. Tiedonsiirron kehittyminen vain syö pohjaa tältä kehityssuunnalta. Äänitteen DRM:n kiertäminen tyydyttävästi onnistuu ekaluokkalaiseltakin nyt ja aina. Näin Blu-Rayta siirtelevissä vertaisverkoissa musiikkia siirtyy 'siinä sivussa' liian tolkuttomia määriä, jotta omistuspohjaisella mallilla voisi tehdä enää pitkään bisnestä.
Lähetetty: 11.03.2008 21:40
Kirjoittaja Vadim
Veikkaisin päinvastaista. Harva ihminen maksaa tällä hetkellä musiikista, ja tulevaisuudessa yhä harvempi, ja siksipä artistit tulevat hankkimaan tulonsa muilla keinoin. Siedettävältä kuulostavan musiikin tekeminen ei maksa enää juuri mitään, ja sitä tuotetaankin aivan liikaa. Lopputulos on, että ylitarjonnan vuoksi hinnat laskevat.
Toinen kysymys on tietysti itse artistit. Olennaista ei enää ole se, osaako artisti laulaa, vaan paremminkin se, onko hän kiintoisa persoona tai hahmo; helpointa onkin käyttää jo valmiiksi kiintoisia persoonia tai luoda hahmoja, jotka kuulostavat kiinnostavilta. Oikeat musiikintekijät jäävät etupäässä nimettömiksi ja kasvottomiksi; heidän tilallaan ovat sitten artistit, jotka voivat sitten olla mitä vain mutta joille on yhteistä se, että ne ovat täysin keinotekoisia.
Lähetetty: 11.03.2008 22:49
Kirjoittaja sivustahuutaja
Vadim kirjoitti:Siedettävältä kuulostavan musiikin tekeminen ei maksa enää juuri mitään, ja sitä tuotetaankin aivan liikaa. Lopputulos on, että ylitarjonnan vuoksi hinnat laskevat.
Eli kun riittävän moni ryhtyy pelaamaan jalkapalloa, niin Serie A:n lippujen hinnat laskevat? Ei se noin mene.
Musiikista ei makseta, koska varastaminen on ilmaista. Jos varastamista ei voida estää, täytyy musiikki antaa kuuneltavaksi ilmaiseksi ja rahastaa oheispalveluilla. Nimenomaan musiikin valtava saatavuus avaa kanavan oheispalveluille.
Mietipä hetki maksu-tv:tä. Myy kuin häkä, vaikka ohjelmia saa netistä waretettuakin ja ilmaisia kanaviakin on. Mutta miksi omistaa ohjelmia ja käyttää elämäänsä säätämiseen kun muutamalla kympillä kuussa saa telkkuun _kaiken_ tarvitsemansa ohjelman katsoi sitä tai ei.
Maailman äänitemyynti on 24 miljardia vuodessa. Jos maksavia kuuntelijoita on-demand-streameilla olisi esim. joka viides länsimaiden n. miljardista asukkaasta, niin koko maailman musiikin hinnaksi tulisi 10e/kk 24 miljardin vaihtoa tavoiteltaessa. Tuo kymppi ei paljoa tunnu esim. 30e laajakaistaan verrattuna. Waretettuna musan toki saisi edelleen ilmaiseksi, mutta kuka jaksaisi kympin takia jos valittavana on 30e laajakaista tai 40e rajattoman musiikin laajakaista?
Lähetetty: 12.03.2008 12:38
Kirjoittaja aimohaiku
Tuliketun markkinaosuus alkaa tänä päivänä olla sitä luokkaa, ettei palveluntarjoajalla ole oikein varaa jättää sitä huomioimatta.
Voinko käyttää kauppaa Mozilla Firefoxilla?
Lisäohjelma, jonka avulla voit käyttää sivustoamme Firefoxilla, on saatavana osoitteesta
http://www.mozdev.org.
Pääset sivustollemme asentamalla Firefox-selaimeen Internet Explorer -välilehden seuraavasti:
Avaa Firefox-selaimella seuraava sivu:
https://addons.mozilla.org/firefox/1419/.
Lataa lisäohjelma napsauttamalla linkkiä Asenna nyt.
Kun lisäohjelma on latautunut, napsauta asennusikkunassa linkkiä Asenna nyt.
Kun lisäohjelma on asennettu, sulje kaikki Firefoxin avoimet ikkunat.
Avaa Firefox uudelleen ja valitse Työkalut > IE Tab -asetukset.
Syötä URL-ruutuun osoite *.music.nokia.fi ja napsauta Lisää.
Napsauta OK.
* Huomautus: Firefox IE Tab on kolmannen osapuolen ohjelma. Nokia ei ota vastuuta tai anna takuita tämän ohjelman käytöstä tai asennuksesta. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, voit vierailla ohjelman kehittäjän virallisella sivustolla osoitteessa
http://ietab.mozdev.org/
Lähetetty: 12.03.2008 12:47
Kirjoittaja Vadim
sivustahuutaja kirjoitti:Vadim kirjoitti:Siedettävältä kuulostavan musiikin tekeminen ei maksa enää juuri mitään, ja sitä tuotetaankin aivan liikaa. Lopputulos on, että ylitarjonnan vuoksi hinnat laskevat.
Eli kun riittävän moni ryhtyy pelaamaan jalkapalloa, niin Serie A:n lippujen hinnat laskevat? Ei se noin mene.
Valitettavasti musiikin kohdalla suurin suosio ei suinkaan ole Serie A:lla. Analogiasi ontuu.
Lähetetty: 12.03.2008 12:50
Kirjoittaja Vadim
sivustahuutaja kirjoitti:Mietipä hetki maksu-tv:tä. Myy kuin häkä, vaikka ohjelmia saa netistä waretettuakin ja ilmaisia kanaviakin on. Mutta miksi omistaa ohjelmia ja käyttää elämäänsä säätämiseen kun muutamalla kympillä kuussa saa telkkuun _kaiken_ tarvitsemansa ohjelman katsoi sitä tai ei.
Maailman äänitemyynti on 24 miljardia vuodessa. Jos maksavia kuuntelijoita on-demand-streameilla olisi esim. joka viides länsimaiden n. miljardista asukkaasta, niin koko maailman musiikin hinnaksi tulisi 10e/kk 24 miljardin vaihtoa tavoiteltaessa. Tuo kymppi ei paljoa tunnu esim. 30e laajakaistaan verrattuna. Waretettuna musan toki saisi edelleen ilmaiseksi, mutta kuka jaksaisi kympin takia jos valittavana on 30e laajakaista tai 40e rajattoman musiikin laajakaista?
Jos tämä kuulostaa niin houkuttelevalta, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat sitten olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Lähetetty: 12.03.2008 13:31
Kirjoittaja Tix
Vadim kirjoitti:Jos tämä kuulostaa niin houkuttelevalta, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat sitten olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Tarjonta ei ole ollut riittävän houkuttavaa. Jos minun pitäisi valita, että käytänkö kympin kuussa siihen, että lataan 10 biisiä pysyvästi käyttöön vaiko vuokraan riittävän massiivisen kirjastollisen musiikkia, niin vastaus lienee selvä.
Tosin ongelmaksi voi muodostua eri tahojen haluttomuus ympätä tarjontaa samoihin palveluihin. Gramex-tyyppinen keskitetty rahankeruu/jako voi houkuttaa niin montaa jakelija-toimijaa, että kukaan ei saa taakseen kaikki sisällöntarjoajia.
Lähetetty: 12.03.2008 13:40
Kirjoittaja saira
Mä kuulun niihin vanhanaikaisiin, jotka musiikkia ostaessa haluavat sen kannen mukaan myös. Enkä tarkoita mitään näytöltä katseltavaa, vaan oikean paperisen version. Siksi en usko ostavani mistään nettiliikkeestä missään vaiheessa ladattavaa musiikkia. Varsinkaan, kun hinta on noin korkea noissa ladattavissa, hetken kun malttaa odottaa, niin samaan hintaan saa sen "oikean" albumin samaan hintaan...
Lähetetty: 12.03.2008 13:47
Kirjoittaja Bliss
Ööööö...
"Pyytämääsi sivua ei olla suunniteltu laitteellesi.
Klikkaa tästä päästäksesi oikealle sivulle."
ja kun klikkaa...:
"Käyttääksesi Nokia Musiikkikauppaa tietokoneellasi, sinun tulee käyttää Internet Exploreria."

Lähetetty: 12.03.2008 14:13
Kirjoittaja 1108
"Nokia Musiikki ei tällä hetkellä tue Mozilla Firefox selainta käyttöjärjestelmässäsi"
Äh,
www.piratebay.org
Lähetetty: 12.03.2008 14:13
Kirjoittaja Vadim
Tix kirjoitti:Vadim kirjoitti:Jos tämä kuulostaa niin houkuttelevalta, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat sitten olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Tarjonta ei ole ollut riittävän houkuttavaa. Jos minun pitäisi valita, että käytänkö kympin kuussa siihen, että lataan 10 biisiä pysyvästi käyttöön vaiko vuokraan riittävän massiivisen kirjastollisen musiikkia, niin vastaus lienee selvä.
Jos tosiaan vastaus on niin selvä, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Parhaiten kuukausimaksullisista on menestynyt Emusic.com, joka tarjoaa lähinnä pienyhtiöiden musiikkia, eikä se perustu vuokraamiseen. Kympin kuukausimaksulla emusicistä voi ladata joka kuukausi kolmisenkymmentä mp3:sta.
Lähetetty: 12.03.2008 14:47
Kirjoittaja Tix
Vadim kirjoitti:Tix kirjoitti:Vadim kirjoitti:Jos tämä kuulostaa niin houkuttelevalta, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat sitten olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Tarjonta ei ole ollut riittävän houkuttavaa. Jos minun pitäisi valita, että käytänkö kympin kuussa siihen, että lataan 10 biisiä pysyvästi käyttöön vaiko vuokraan riittävän massiivisen kirjastollisen musiikkia, niin vastaus lienee selvä.
Jos tosiaan vastaus on niin selvä, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Parhaiten kuukausimaksullisista on menestynyt Emusic.com, joka tarjoaa lähinnä pienyhtiöiden musiikkia, eikä se perustu vuokraamiseen. Kympin kuukausimaksulla emusicistä voi ladata joka kuukausi kolmisenkymmentä mp3:sta.
Montako kertaa sulle pitää vastata samaan kysymykseen? Ensimmäinen virkkeeni pätee juuri tuohon emumusiciin. Tarjonta ei houkuta.
Lähetetty: 12.03.2008 15:06
Kirjoittaja prosessi
Vadim kirjoitti:Tix kirjoitti:Vadim kirjoitti:Jos tämä kuulostaa niin houkuttelevalta, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat sitten olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Tarjonta ei ole ollut riittävän houkuttavaa. Jos minun pitäisi valita, että käytänkö kympin kuussa siihen, että lataan 10 biisiä pysyvästi käyttöön vaiko vuokraan riittävän massiivisen kirjastollisen musiikkia, niin vastaus lienee selvä.
Jos tosiaan vastaus on niin selvä, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Voisiko olla niin, että kukaan ei ole miettinyt kunnolla kohderyhmiä, kun netti noin kokonaisuutena koetaan niin helposti kohderyhmävapaaksi "kaikkea kaikille" -alueeksi? Niinpä helposti päädytään kauppaamaan vain radiotarjontamusiikkia, jolloin lopputuloksena on maksullinen radio. Ei toimi.
Kaikkea maailman musiikkia ei tietenkään pysty kokoamaan yhteen paikkaan, edes sähköistä logistiikkaa ei vain ole mahdollista saada niin toimivaksi, älyttömistä sopimusmääristä kirjavien toimittajien kanssa nyt puhumattakaan, joten kohderyhmäajattelun siirtäminen nettiliiketoimintaan on perusedellytys sille, että homman saisi toimimaan. Veikkaisin, että viitisenkymmentä yritystä, jotka kaikki hoitaisivat omat genrensä suunnilleen samoilla periaatteilla, saisivat homman toimimaan maailmanlaajuisesti. Musiikin suurkuluttajillehan tuo pitäisi muokata toimivaksi, niin että kaikki se hankalasti metsästettävä musiikki olisi helposti saatavilla, muille riittää radio, joten heidän avullaan sitä rahaa ei tehdä.
Lähetetty: 12.03.2008 15:09
Kirjoittaja Tix
prosessi kirjoitti:Kaikkea maailman musiikkia ei tietenkään pysty kokoamaan yhteen paikkaan, edes sähköistä logistiikkaa ei vain ole mahdollista saada niin toimivaksi, älyttömistä sopimusmääristä kirjavien toimittajien kanssa nyt puhumattakaan, joten kohderyhmäajattelun siirtäminen nettiliiketoimintaan on perusedellytys sille, että homman saisi toimimaan.
Öhym. Gramex? Miksei olisi mahdollista? Kysymys on enemmän tahdosta kuin mahdottomuudesta.
Lähetetty: 12.03.2008 15:36
Kirjoittaja prosessi
Tix kirjoitti:prosessi kirjoitti:Kaikkea maailman musiikkia ei tietenkään pysty kokoamaan yhteen paikkaan, edes sähköistä logistiikkaa ei vain ole mahdollista saada niin toimivaksi, älyttömistä sopimusmääristä kirjavien toimittajien kanssa nyt puhumattakaan, joten kohderyhmäajattelun siirtäminen nettiliiketoimintaan on perusedellytys sille, että homman saisi toimimaan.
Öhym. Gramex? Miksei olisi mahdollista? Kysymys on enemmän tahdosta kuin mahdottomuudesta.
Öhym. Tahto ei auta, jos ei oo tarpeeks taitoa. Eikä kenelläkään oo noin paljon taitoa.
Lähetetty: 12.03.2008 21:44
Kirjoittaja sivustahuutaja
Vadim kirjoitti:Valitettavasti musiikin kohdalla suurin suosio ei suinkaan ole Serie A:lla. Analogiasi ontuu.
Nyt en ymmärrä. Eli musiikissa mielestäsi starat eivät ole suosittuja? Mielestäni taas ovat ja superstar economics pitää huolen siitä, että suosittujen hinnat pysyvät ylhäällä, mikäli varastaminen ei ole mahdollista. Terminator 5 tulee keräämään muikeat lipputulot, vaikka Star Wreck II olisikin samaan aikaan ladattavana ilmaiseksi.
Matti meikäläiset eivät tule koskaan uhkaamaan suosittuja artisteja. Mitä enemmän tarjontaa on, sitä vähemmän yleisö haluaa tyytyä keskinkertaiseen. Hyvä esimerkki löytyy esim. klassisesta musiikista. Soittajia löytyy tolkuttomia määriä ja biisit ovat kaikille samat. Tästä huolimatta nimenomaan starat käärivät hillot ja täyttävät konserttisalit. Muut saavat tyytyä minimipalkkaan, jos joku heille suostuu edes vuosien harjoittelun jälkeen mitään maksamaan.
Voit toki harrastelijamuusikkona olla eri mieltä, mutta mielestäni et tule olemaan mikään uhka rollareiden levymyynnille.
Lähetetty: 12.03.2008 21:54
Kirjoittaja sivustahuutaja
Vadim kirjoitti:Jos tosiaan vastaus on niin selvä, miksi kuukausimaksuun perustuvat palvelut ovat olleet niin surkeita epäonnistumisia?
Musiikkiteollisuus on vasta heräämässä uuteen ajatteluun. Netti on vielä täysin uusi jakelukanava jopa biisien myymiseen, saati sitten vuokraamiseen tai musiikkipalveluun.
Leffateollisuus on jo kehittynyt pitemmälle. Jostain syystä leffojen kohdalla ei jääty puolustamaan teattereita ainoana oikeana kanavana. Sen sijaan leffat on päästetty suosiolla telkkariin, vuokraamoihin, ostettaviin kuluttajatallenteisiin ja viimeaikoina myös netin on-demand-palveluihin. Se on tunnustettava, että leffojen uudelleenkäyttöarvo on alhaisempi kuin musiikilla, joten tälläinen toiminta on helpompi toteuttaa kannattavasti leffojen kohdalla.
Lähetetty: 12.03.2008 21:57
Kirjoittaja Vadim
Tix kirjoitti:Montako kertaa sulle pitää vastata samaan kysymykseen? Ensimmäinen virkkeeni pätee juuri tuohon emumusiciin. Tarjonta ei houkuta.
Jos tuntisit markkinaa ollenkaan, tietäisit, että muut tarjolla olleet kuukausimaksuiset palvelut tarjosivat nimenomaan suuria tähtiä. Ne ovat olleet *vähemmän* suosittuja kuin Emusic, joka EI tarjoa suuria nimiä, mutta sen sijaan mahdollisuuden ladata mp3-muotoisia kappaleita tietyn kiintiön verran kuukausimaksua vastaan.
Lähetetty: 12.03.2008 21:58
Kirjoittaja Vadim
prosessi kirjoitti:Voisiko olla niin, että kukaan ei ole miettinyt kunnolla kohderyhmiä, kun netti noin kokonaisuutena koetaan niin helposti kohderyhmävapaaksi "kaikkea kaikille" -alueeksi? Niinpä helposti päädytään kauppaamaan vain radiotarjontamusiikkia, jolloin lopputuloksena on maksullinen radio. Ei toimi.
Kaikkea maailman musiikkia ei tietenkään pysty kokoamaan yhteen paikkaan, edes sähköistä logistiikkaa ei vain ole mahdollista saada niin toimivaksi, älyttömistä sopimusmääristä kirjavien toimittajien kanssa nyt puhumattakaan, joten kohderyhmäajattelun siirtäminen nettiliiketoimintaan on perusedellytys sille, että homman saisi toimimaan. Veikkaisin, että viitisenkymmentä yritystä, jotka kaikki hoitaisivat omat genrensä suunnilleen samoilla periaatteilla, saisivat homman toimimaan maailmanlaajuisesti. Musiikin suurkuluttajillehan tuo pitäisi muokata toimivaksi, niin että kaikki se hankalasti metsästettävä musiikki olisi helposti saatavilla, muille riittää radio, joten heidän avullaan sitä rahaa ei tehdä.
Olet varmaan oikeilla jäljillä, koska esimerkiksi elektroniseen musiikkiin keskittynyt mp3-kauppa Beatport.com on ollut ilmeinen menestys.
Lähetetty: 12.03.2008 22:13
Kirjoittaja Tix
Vadim kirjoitti:Tix kirjoitti:Montako kertaa sulle pitää vastata samaan kysymykseen? Ensimmäinen virkkeeni pätee juuri tuohon emumusiciin. Tarjonta ei houkuta.
Jos tuntisit markkinaa ollenkaan, tietäisit, että muut tarjolla olleet kuukausimaksuiset palvelut tarjosivat nimenomaan suuria tähtiä. Ne ovat olleet *vähemmän* suosittuja kuin Emusic, joka EI tarjoa suuria nimiä, mutta sen sijaan mahdollisuuden ladata mp3-muotoisia kappaleita tietyn kiintiön verran kuukausimaksua vastaan.
Nyt puhuttu mistään suurista tähdistä. Vaan riittävän laajasta valikoimasta.