Herra Manala kirjoitti:Et uskokaan millainen vaikutus euron-pari maksavalla munakellolla on tähän ongelmaan. Se on sellainen laite joka piippaa halutun ajan kuluttua. Timer, niinq. Niitä voi käyttää muuhunkin ruuanvalmistukseen, ovat tosi käteviä.
On mulla semmoinenkin, muuhun ruuanvalmistukseen, on tosi kätevä kun se pysyy kääjaapin ovessa magneetilla.
Halvimmalla kiehautat halutun määrän vettä vedenkeittimellä. En usko että munankeitin säästää käytännössä yhtään sähköä siihen verrattuna, että kiehauttaa keitinveden vedenkeittimessä, ja pitää sen jälkeen kiehautetun veden kiehuvana kannellisessa kattilassa.
Eihän munaa voi laittaa suoraan kiehuvaan veteen, se halkeaa. Ainakin minun saamieni ohjeiden mukaan muna täytyy lämmittää kylmästä lämpimäksi hitaammin. Munaa keitettäessä keitin on kätevin, sillä kellohan pitää käynnistää vasta kun vesi kiehuu. Ei jaksa vahdata. Munankeitin tekee kaiken kerralla.
Kaikki tämä tietysti muuttuu jos munan voi (puhkaistuna) laittaa suoraan kiehuvaan veteen sen halkeamatta. Onnistuuko tämä? En ole koskaan uskaltanut kokeilla koska se kuulostaa kauhean pelottavalta ja vaaralliselta tempulta joka saattaa pilata aamiaiseni.
Vedenkeitintä toki käytän, esim. nuudelien, pussimuusin (tms) tarvitseman veden kiehauttamiseen, ja sekoitan kulhossa. Tai jos pitää keittää isompi määrä vettä nopeasti, pistän kattilan jossa on tilkka vettä kuumenemaan, ja kuumennan loput vedenkeittimessä ja kaadan sitten sekaan.
Mitäs vikaa perinteisessä parilapannussa on? Reilusti kustannustaloudellisempi vaihtoehto pihvien paistamiseen, ja lopputuloskin on parempi.
Grilli paistaa pihvin yhtaikaa molemmilta puolilta, jolloin mehut jäävät pihvin sisään paremmin, sanoivat mainoksessa. Grilli ei myöskään räiski rasvaa (jopa roiskesuojan läpi), toisin kuin pannu.