Sivu 1/1
Grillausosastoo
Lähetetty: 14.07.2006 13:33
Kirjoittaja Niba
Grillasin viime lauantaina kaasugrillissäni oma marinoimaa porsaan perhosleikettä, tuli ihan hyvää.
Marinadi,
2 dl rypsiöljyä
1dl viinietikkaa
2rkl soijakastiketta
1 iso sipuli
murskattu valkosipulin kynsi
1 rkl mustapippuria
2 rkl suolaa
Marinointi yön yli jääkaapissa.
Grillauskastike öljy.
Lähetetty: 14.07.2006 13:37
Kirjoittaja ninnithequeen
Mä oon ihan vallan rakastunu noihin savuryynimakkaroihin.
Paljon parempia kuin tavalliset, ja grillatessa yyberherkullisia.
Lähetetty: 16.07.2006 14:02
Kirjoittaja ninnithequeen
Joku fiksu: kertokkee nyt, miten niistä minimaisseista tulee hyviä?
Tänään ois tarkotus grillata niitä ja vartaita ja pihvejä. Maissiosasto vähän ihmetyttää, ku ei oo koskaan kokeillu

Lähetetty: 16.07.2006 14:29
Kirjoittaja par-sky
minimaissia en oo grillannu, mutta kai siihen pätee samat kun tavalliseen maissiin: muistaa pyöritellä ahkerasti ettei pala, riittää että on kuuma, ei tarvitse olla musta. grillisoosia niskaan jos maku on itselle liian vaisu.
Lähetetty: 16.07.2006 16:00
Kirjoittaja tonttu
Itse tykkäsin maissista niin, kun laitoin siihen voita ja suolaa grillatessa.
Ihan basic, mutta oli maukasta.
Lähetetty: 16.07.2006 17:47
Kirjoittaja ninnithequeen
tonttu kirjoitti:Itse tykkäsin maissista niin, kun laitoin siihen voita ja suolaa grillatessa.
Ihan basic, mutta oli maukasta.
Juuri näin teimme. Kohta kerron, miltä maistuu.
Lähetetty: 16.07.2006 18:42
Kirjoittaja Elukka
Kohta olis grilliin menossa Atrian kalkkunavartaat.
Lähetetty: 16.07.2006 18:52
Kirjoittaja slam
krillikyljykset ovat jees
Lähetetty: 16.07.2006 19:05
Kirjoittaja ninnithequeen
Maisseista tuli hyviä. Foliossa tehtiin, ja voita ja suolaa seassa. Nam.
Tytär ei meinannu muuta syyäkkään ku maissia

Lähetetty: 16.07.2006 19:11
Kirjoittaja Elukka
Kalkkunavartaat = namskis.

Ainoana miinuspuolena grilli oli ehkä astetta turhan isolla teholla, joten vartaan pinnasta tuli hiukan, tuota, polyaromaattinen.

Hyvää lihaa ja oivallinen marinadi. Jos minä saan päättää, niin näitä syödään meillä toistekin.
Lähetetty: 21.07.2006 13:06
Kirjoittaja Herra Manala
Kyllähän se normaalisti on oikein mainio tapa tehdä maukasta ruokaa.
Tosin niban tyylillä se on loistava tapa tehdä orgaanisesta ruuasta lisää hiiliä grilliin.
Lähetetty: 25.07.2006 13:02
Kirjoittaja Niba
Herra Manala kirjoitti:Kyllähän se normaalisti on oikein mainio tapa tehdä maukasta ruokaa.
Tosin niban tyylillä se on loistava tapa tehdä orgaanisesta ruuasta lisää hiiliä grilliin.
Hyvä ettei sitten maistu, mitähän se epäorgaaninen ruoka sitten on..? kiviä?
Lähetetty: 02.08.2006 10:09
Kirjoittaja Mylwin
Herra Manala kirjoitti:
Tosin niban tyylillä se on loistava tapa tehdä orgaanisesta ruuasta lisää hiiliä grilliin.
Älä nyt, mie vedin ainakin kaksi karsinogeenimakkaraa koffin miitissä. Vähän kun rapsutteli enimpiä pois niin hyvin meni suusta sisään.
Lähetetty: 02.08.2006 10:59
Kirjoittaja AarneAnkka
Kaverini opetti minulle varsin hyvän tavan viillellä makkara. Vinoja, lähes makkaran suuntaisia 3 cm viiltoja makkaran ympäri, sitten toinen kierros niiden alapuolelle niin että ne menevät lomittain, jne.
Siis niiq näin:
///
///
///
///
... mutta niin että viillot menevät lomittain. Makkarankuoresta tulee tavallaan 'verkko' joka venyy.
Näin makkaraan tulee paljon rapeaksi muuttuvaa reunaa, eikä se poksahda auki turvotessaan. Testattu on, ja toimii. Makkara ei tällöin tosin naurakaan, joka voi haitata jotakuta.
Hitsi, nyt alko tehdä mieli grillimakkaraa. *kuolaa*
Lähetetty: 02.08.2006 13:08
Kirjoittaja nowaysis
Grillattu ruoka on namZ. Siihen jää koukkuun. Jos grillaa vaiks kahtena iltana peräkkäin, saleen alkaa tehdä kolmantenakin iltana mieli grillata. Ja puuhiillos on ehdottomasti paras, nuotiossa, mutta myös "grilli" käy.
Lähetetty: 08.08.2006 11:29
Kirjoittaja MarthaFocker
Mylwin kirjoitti:
Älä nyt, mie vedin ainakin kaksi karsinogeenimakkaraa koffin miitissä. Vähän kun rapsutteli enimpiä pois niin hyvin meni suusta sisään.
Voin tähän lisätä, että tulivat aamuyöstä suusta uloskin ihan miellyttävällä painella.
Aluksi mieto purskaus, joka täytti nenäontelon hiukan epämiellyttävästi, mutta sen jälkeen soljuivat ulos mukavan tasaisena virtauksena suoraan kurkusta kiertämättä nenän kautta.
Palaneen tuntu nenässä on huomattavasti miellyttävämpi kuin perinteisten vatsahappojen.
Kutsun Niban slerboja siis Yrjömakkaroiksi.