Suklaata ja salmiakkia
Suklaata ja salmiakkia
Nuo kaksi s-alkuista herkkua tuntuvat olevan suurimpia intohimon aiheita makeismaailmassa. Mulla on sellainen yleinen tuntemus, että suklaa on makeismaailman ykkönen hyvin suurelle osalle naisia kun taas salmiakki miehille. Mitenkäs on todellisuuden laita?
Re: Suklaata ja salmiakkia
Erikoinen ennakkoluulo. Miellän molemmat tuotteet hyvin naisellisiksi - tosimieshän ei makeita tuotteita osta. Salmiakkia en itse syö lain, eikä perusmaitosuklaakaan jaksa juuri innostaa. Maidottomat, tummat suklaat kyllä sitten pieninä annoksina ovat oivia.Pehmis kirjoitti:Mulla on sellainen yleinen tuntemus, että suklaa on makeismaailman ykkönen hyvin suurelle osalle naisia kun taas salmiakki miehille.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Re: Suklaata ja salmiakkia
Ei ole ennakkoluulo vaan lähipiirin empiriaa. Halusin vain kartoittaa onko ilmiö yleisempi vai johtuuko käsitykseni liian pienestä otoksesta. Hyvä salmiakki ei ole koskaan kovin makeaa.urpiainen kirjoitti:Erikoinen ennakkoluulo. Miellän molemmat tuotteet hyvin naisellisiksi - tosimieshän ei makeita tuotteita osta. Salmiakkia en itse syö lain, eikä perusmaitosuklaakaan jaksa juuri innostaa. Maidottomat, tummat suklaat kyllä sitten pieninä annoksina ovat oivia.
Suklaa on minullekin mieluisampi, vaikka turkinpippuri on lempinampsani. Mikä tahansa levy- tai patukkasuklaa ei kuitenkaan kelpaa, vaan mieluiten erilaiset konvehdit ja vastaavat.
Sen sijaan pervoon kyselyysi en voinut vastata, koska rakastajani on kyllä joku ihan muu kuin Fazerin sininen (onneksi)
Sen sijaan pervoon kyselyysi en voinut vastata, koska rakastajani on kyllä joku ihan muu kuin Fazerin sininen (onneksi)
Salmiakki luo selvästi paremman todellisuuden, vaikka myytävissä tuotteissa on huikeita laatueroja. Koksa tuotteen puhtautta ei valvone kukaan, parhaan koostumuksen saaneekin apteekkien valikoimista.
Tunnustettava kuitenkin on, että vähintään 70 prosenttinen tumma suklaa on osoittanut kelpoisuutensa niin kotisohvalla kuin Sveitsin Alppien yli rymytessä.
Tunnustettava kuitenkin on, että vähintään 70 prosenttinen tumma suklaa on osoittanut kelpoisuutensa niin kotisohvalla kuin Sveitsin Alppien yli rymytessä.
- Riemumieli
- Kitisijä
- Viestit: 5971
- Liittynyt: 20.08.2005 23:12
- Paikkakunta: Vantaa
Minä tunnustauduin suklaapuolen suosijaksi. Aiemmin söin mielummin salmiakkia mutta "löysin" tumman suklaan uudelleen ja sitä minulla onkin kaapissa koko ajan käden ulottuvilla.
Viime aikoina olen huomannut, että suklaata kuluu aiempaa selkeästi enemmän ja uskoisin että syy siihen on käryttelyn täydellinen heivaaminen. Millähän saisin korvattua liiallisen suklaan syömisen...
Viime aikoina olen huomannut, että suklaata kuluu aiempaa selkeästi enemmän ja uskoisin että syy siihen on käryttelyn täydellinen heivaaminen. Millähän saisin korvattua liiallisen suklaan syömisen...
Jos pitäisi valita, valitsisin salmiakin. Tavallisesti silloin harvoin kun makeanhimo yllättää, himoitsen juuri salmiakkia. Mutta toisaalta pari palaa Fazerin sinistä ja kuppi maitokahvia on oikein rattoisa makuelämys sekin.
Suklaapalaa ei siis missään nimessä jauheta hampailla, vaan sen annetaan sulaa hitaasti suussa samalla kun hörpitään kahvia. Namsk.
Suklaapalaa ei siis missään nimessä jauheta hampailla, vaan sen annetaan sulaa hitaasti suussa samalla kun hörpitään kahvia. Namsk.