Sivu 1/1
Namit salaatit
Lähetetty: 10.05.2006 12:38
Kirjoittaja Saz
Tykkään tehdä ja syödä salaatteja päivittäin. Ja kesällä varsinkin niin pysyy biksukunto. Eli kertokaahan nyt millaisia teette niin voin kokeilla uusia!
Omalla kohdalla namein keksintö on ollut murskata ihan tavalliseen jäävuorsalaattii-tomsku-kurkku-tonnikala-feta-salaattiin grillimaustettuja nachoja hoitamaan krutonkien paikkaa. Kastikettakaan ei kaipaa kun laittaa sellaisen öljyisen chilimaustetun snackpackfetan. Nam!
Lähetetty: 10.05.2006 17:17
Kirjoittaja huima
Hyvä salaattihan rakentuu aina loistavista ja kevyistä raaka-aineksista:
- salaattia
- kirsikkatomaattteja
- kurkkua
- hieman ananasta
- paistettua broileria tai kalkkunaa
- 400 grammaa pekonia
toimii.
Eikä tarvitse edes kastiketta.

Lähetetty: 10.05.2006 17:21
Kirjoittaja Bliss
Herkullinen aihe
KINKKUSALAATTI
-Gnocchi-pastaa
-Jäävuorisalaattia
-Kurkkua
-Granny smith -omppu
-Maustekurkkua
-Savukinkkusuikaleita/kuutioita (palvikinkkupala on paras tähän tarkoitukseen)
-Sipulia
-Ruohosipulia
Määriä en osaa kertoa, maun mukaan sopivassa suhteessa.
Pilkotaan kaikki pieniksi ja sekoitetaan suloisesti.
Kastike kermaviilistä seuraavasti:
-2 dl kermaviiliä
-vähän sinappia
-sokeria
-suolaa
-mustapippuria
-valkoviinietikkaa
korvaa majoneesin aikka mukavasti...
Versio 2 em. salaatista:
Pasta korvataan tummalla riisillä, ja kinkku lämminsavulohella.
Kastikkeen valkoviinietikasta voi korvata n. puolet sitruunamehulla.
*nälkä*
Lähetetty: 10.05.2006 17:22
Kirjoittaja ninnithequeen
Ninnin herkkusalaatti:
vihreää salaattia
tomaattia
kurkkua
punaista makeaa paprikaa
ohuita sipulirenkaita
feta-kuutioita
broilerin paistisuikaleita
paketti Mama-nuudeleita (kananmakuisia)
Pilko vihannekset ja feta, laita kulhossa sekaisin, paista kanasuikaleet ja keitä nuudelit ohjeen mukaan. Jäähdytä suikaleet ja nuudelit ja sekoita salaattiin. Avot.
Vinkki: murustele nuudelit valmiiksi pussissaan ennen kuin keität ne, on helpompi syödä.
Lähetetty: 11.05.2006 4:10
Kirjoittaja Herra Manala
Manskun lämmin kanasalaatti:
- keräsalaattia / jäävuorisalaattia
- kurkkua
- makeaa suippopaprikaa
- kirsikkatomaatteja
- yksi kananmuna
- hunajamarinoituna broilerin rintafilee tai broilerin fileesuikaleita
- tzatzikia
- vaaleaa balsamiviinietikkaa
- sitruunamehua
Salaatti silputtuna alle, kurkunpalat, paprikanpalat, kirsikkatomaatit ja kananmuna viipaloituna sijoitetaan lautasen ympäri kehälle. Broileri asetetaan keskelle lautasta ja broilerin päälle laitetaan ruokalusikallinen omatekoista herrrkullista tzatzikia, jonka reseptin taisin jo paiskata johonkin toiseen ruokaketjuun. Vihannesten päälle tiputellaan muutamia tippoja vaaleaa balsamiviinietikkaa sekä sitruunamehua. Vie kielen mennessään, pääosin sen vuoksi miten tzatziki ja broileri toimivat yhdessä.
PS. Ninni, et kai oikeasti käytä broilerin
paistisuikaleita?

Hirrrrveää rustoista ja syömäkelvotonta hevonp*skaa, varsinkin salaatissa.
Lähetetty: 11.05.2006 8:07
Kirjoittaja ninnithequeen
Herra Manala kirjoitti:Ninni, et kai oikeasti käytä broilerin
paistisuikaleita?

Hirrrrveää rustoista ja syömäkelvotonta hevonp*skaa, varsinkin salaatissa.
Itseasiassa kyllä ne filesuikaleita taitaa olla, mitä kaupasta mukaan lähtee juu.
Lähetetty: 11.05.2006 13:33
Kirjoittaja Sannnu
Tein äsken tällaista:
Kierrepastaa
tonnikalaa
hernemaissipaprikaa
tompsua
sipulia
raejuustoa
ruohosipulia
päälle mustapippuria ripaus merisuolaa myllystä, loraus oliiviöljyä ja tilkka balsamicoa.
Hyvää oli!
Lähetetty: 11.05.2006 13:47
Kirjoittaja Elppis
Toissailtainen pastasalaatti oli taivaallista:
simpukkapastaa
maissia
natural broiskun fileesuikaleita
sipulia
valkosipulia
ruukkusalaattia
punaista paprikaa
Kolmen juuston ruokakerma (gouda, cheddar ja parmesan(?) )
Pasta keitetään, broisku paistetaan (itse maustoin paprikalla, chilillä ja rose- ja mustapippurilla). Jäähtyneet ainekset sekoitetaan vihannesten ja kerman kanssa (ppsssssst! : kermaa kannáttaa laittaa vaan n. 1/2 - 1 dl, ettei ui) = NAM! Vaihtoehtoisesti voi myös käyttää ceasar-salaattikastiketta (tai tehdä helposti itse), jos ei juustoista tykkää.
Mutta kuka ei tykkää juustosta?

Lähetetty: 11.05.2006 14:17
Kirjoittaja Elppis
Pakko muuten hehkuttaa maissia: aivan loistava lisä salaatteihin. Makea ja suht. terveellinen.
Re: Namit salaatit
Lähetetty: 11.05.2006 14:32
Kirjoittaja Saz
Suvinen kirjoitti:Saz kirjoitti:Tykkään tehdä ja syödä salaatteja päivittäin. Ja kesällä varsinkin niin pysyy biksukunto.
No näillä ehdotuksilla nyt ei ainakaan biksukuntoon pääse.
Se mitään salaattia enää ole jos siihen työnnetään pastaa, juustoa, lihaa, kananmunaa yms. Makaronilaatikkoa ennemminkin.
No totta kyllä

Mutta hyvä ruoka ennen biksukuntoa. Ajattelin kokeilla noita kaikkia.

Lähetetty: 11.05.2006 14:41
Kirjoittaja eps
epsin salaatti:
Suolainen versio:
- tomaattia
- kurkkua
- lehtisalaattia
- kiinankaalia
- paprikaa
- tonnikalaa vedessä
Makea versio:
- tonnikalan sijaan hedelmäcoctailpurkin sisältö ilman lientä
Kirsikkatomaatit ovat mielestäni parempia sellaisenaan kuin salaatissa. Tavallinen tomaatti kelpaa hyvin salaattiin.
e.
Lähetetty: 11.05.2006 14:48
Kirjoittaja Kreitsu
Ihan basic-salaatissa kannattaa käyttää "kastikkeena" raejuustoa, se kruunaa koko nautinnon.
Basic-salaatti
ruukku- tai jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
paprikaa
ruccolaa
herkkusieniä
(fetaa)
Ja sitä raejuustoa.
Lähetetty: 11.05.2006 15:05
Kirjoittaja Tsaari
Jäävuorisalaattia
rucolaa
tomaattia
kurkkua
pinjan siemeniä
fetaa
aurinkokuivattua tomaattia
krutonkeja
Näitä löytyy salaatistani useimmiten. Toisinaan saatan laittaa kyytipojaksi broilerin suikaleita, fetan ja krutonkien lisäksi broileri on ainoa ei kasvikuntaan kuuluva jota laitan salaattiini. Ilman kastiketta nautin salaattini lähes aina. Jos kastiketta pitää lisätä silloin raaka-aineet eivät ole enää tuoreita, kuten valitettavan usein on työpaikkani Amica-ruokalassa.
Krutonkit ovat loistava keksintö. 9-vuotias poikani on niin ihastunut niihin että syö salaatti joka päivä juuri krutonkien takia. Enpä ole kovinkaan usein kuullut tuon ikäisen pojan ottavan mielummin iltapalaksi salaattia kuin lettuja.
Lähetetty: 11.05.2006 16:30
Kirjoittaja aasi
- porkkanaa
Lähetetty: 11.05.2006 19:06
Kirjoittaja Ann
Salaatit on perseestä ja bikinit on vielä enemmän perseestä.
Suklaa on hyvää, se menee suoraan pakaraan.
Lähetetty: 11.05.2006 19:08
Kirjoittaja Mylwin
- Fetaa
- Mozzarellaa
- Oliiveja
- Artisokkaa
- Salamia
- Avokadoa
- Sipulia
Toimimus.
Re: Namit salaatit
Lähetetty: 12.05.2006 14:06
Kirjoittaja Herra Manala
Suvinen kirjoitti:No näillä ehdotuksilla nyt ei ainakaan biksukuntoon pääse.
Se mitään salaattia enää ole jos siihen työnnetään pastaa, juustoa, lihaa, kananmunaa yms. Makaronilaatikkoa ennemminkin.
No höps. Kyllä lihat, kananmunat ja juustot ovat ihan keskeisiä salaattiaineksia. Mm. kinkkusalaatit ja Caesar-salaatit ovat ihan sieltä tunnetuimmasta salaattien kuninkuuspäästä. Ilman em. aineksia on vaikeaa saada salaatista tasapainoista myös proteiinipitoisuudeltaan.
Siitä olen kyllä ihan samaa mieltä, että kun aletaan puhumaan kerman lorottamisesta, pastan tunkemisesta ja juustosekoituksista, niin ollaan kyllä sellaisella tiellä, jossa salaatin perusajatus terveellisen vähärasvaisena ja vähäkalorisena ruokavaihtoehtona vesittyy. Miksei sitten tehdä suoraan jotain kermaista kanapastaa ja kutsua sitä oikealla nimellään?
Maissi on muuten yllättävän kaloripitoista.