Karamelliketju
Karamelliketju
Minä suurena herkkuperseenä karkkeja narskutellen päätin avata oikein oman ketjun karamelleille.
Mitkä karkit ovat sinulle ehdoton pakkomielle? Mitä et voi sietää?
Intohimoni numero 1 minulla (nainen kun olen...) on suklaa. Mieluiten tumma, ja myös kunnolla tumma (kaakaota vähintään 70 %). After Eight ja vastaavat ovat ehdoton pakkomielle.
Hyvänä kakkosena tulee ihanat hedelmälöllykät Haribon tyyliin. Tuore lakritsi, erityisesti Brunbergin tai Kouvolan, vie järjen. Fazerin Parhain-karkit on ehkä parhaita pussitettuja karkkeja ikinä. Toisinaan tekee hurjasti mieli kirpeitä hedelmäkarkkeja tai väkevää salmiakkia (Djungelvråls = addiktio).
Marsipaanikarkkeja en voi sietää, yäk! Myös se Fazerin uusi Faarao Mix on yököttävää.
Mitkä karkit ovat sinulle ehdoton pakkomielle? Mitä et voi sietää?
Intohimoni numero 1 minulla (nainen kun olen...) on suklaa. Mieluiten tumma, ja myös kunnolla tumma (kaakaota vähintään 70 %). After Eight ja vastaavat ovat ehdoton pakkomielle.
Hyvänä kakkosena tulee ihanat hedelmälöllykät Haribon tyyliin. Tuore lakritsi, erityisesti Brunbergin tai Kouvolan, vie järjen. Fazerin Parhain-karkit on ehkä parhaita pussitettuja karkkeja ikinä. Toisinaan tekee hurjasti mieli kirpeitä hedelmäkarkkeja tai väkevää salmiakkia (Djungelvråls = addiktio).
Marsipaanikarkkeja en voi sietää, yäk! Myös se Fazerin uusi Faarao Mix on yököttävää.
Re: Karamelliketju
ElanorRaven kirjoitti:Minä suurena herkkuperseenä karkkeja narskutellen päätin avata oikein oman ketjun karamelleille.
Lähes karkkiaddiktina voin vastata tähän: irtokarkit. Ne on minun suurinta herkkua, varsinkin salmiakkikarkit ja kirpeät hedelmänamit.
Suklaata kuluu yllättävän vähän, pari palaa riittää mikäli mieli tekee.
Lakritsi on myös hyvää, Panda on suosikkimerkki.
Mitkähän sitten olisi semmoisia karkkeja joita en voisi sietää? Ensimmäisenä tulee mieleen kahvin makuinen suklaa, samoin kookossuklaa ei kuulu suosikkeihin. Muita ei taida olla.
Vaikka karkkia paljon syönkin, niin ihme kyllä hampaissa ei ole ollut koskaan yhtään reikää.
Suklaata kuluu yllättävän vähän, pari palaa riittää mikäli mieli tekee.
Lakritsi on myös hyvää, Panda on suosikkimerkki.
Mitkähän sitten olisi semmoisia karkkeja joita en voisi sietää? Ensimmäisenä tulee mieleen kahvin makuinen suklaa, samoin kookossuklaa ei kuulu suosikkeihin. Muita ei taida olla.
Vaikka karkkia paljon syönkin, niin ihme kyllä hampaissa ei ole ollut koskaan yhtään reikää.
Karkkiperse en niin hirveästi ole, vaikka kilonkin pussi tyhjenisi tutulla tehokkuudella helposti. Sen sijaan olen hemmetinmoinen fani hyvän suklaan suhteen, niin ja jäätelön.
Ei vaan suomalainen kökkösuklaa enää jaksa maistua samalla tapaa, kun on ihastunut belgialaisiin suklaisiin. Ja sen eronkin huomaa siinä että Brysselin tuliaisia jakssaa syödä kolme neljä palaa -- siinä missä Marabouta tai Fazeria tuhota kokonaisen levyn helposti kerralla.
Ja näistä tunnelmista voisikin kohta ladata iPodiin rokkia ja pistää tossut jalkaan. Ilma on niin kaunis että edessä voisi olla tunnin lenkki.
Ei vaan suomalainen kökkösuklaa enää jaksa maistua samalla tapaa, kun on ihastunut belgialaisiin suklaisiin. Ja sen eronkin huomaa siinä että Brysselin tuliaisia jakssaa syödä kolme neljä palaa -- siinä missä Marabouta tai Fazeria tuhota kokonaisen levyn helposti kerralla.
Ja näistä tunnelmista voisikin kohta ladata iPodiin rokkia ja pistää tossut jalkaan. Ilma on niin kaunis että edessä voisi olla tunnin lenkki.
- Hallusinaatio
- Kitinän uhri
- Viestit: 680
- Liittynyt: 14.08.2005 18:54
- Paikkakunta: Internet
Mulla oli joskus vuosia sitten sisu-pastilliaddiktio, mutta sitten ne kirotut muutti pastillin koostumusta. Xylitol-aikakauden sisu on pehmoinen ja epämiellyttävä suussa kun taas perinteinen malli oli kova, juuri sopivan haastava purukalustolle ja mieluisaa imeskeltävää.ninnithequeen kirjoitti:Sisu-pastillit. Jumankekka niihin jää koukkuun.
"I want you to get excited about your life."
Komppaan tätä.Hallusinaatio kirjoitti:Mulla oli joskus vuosia sitten sisu-pastilliaddiktio, mutta sitten ne kirotut muutti pastillin koostumusta. Xylitol-aikakauden sisu on pehmoinen ja epämiellyttävä suussa kun taas perinteinen malli oli kova, juuri sopivan haastava purukalustolle ja mieluisaa imeskeltävää.
Samanlainen kokemus koski niitä laivalta tuotuja mustia salmiakkikarkkeja, joiden nimeä en muuta. Niiden koostumus oli aikaisemmin erilainen, maku paljon täyteläisempi ja joka reissulla skidinä hirveä halu niihin. Kun koostumusta muutettiin, eivät nekään karkit maistuneet enää juuri miltään.
Lapsena ja nuorena olin karkkien ja makean suurkuluttaja, mutta vanhemmiten makuaisti on ilmeisesti haperoitunut, kun ei osaa enää samalla tavalla niitä himoita. Joskus maistuu suklaa tai jäätelö, ja joskus harvoin kauppakassiin eksyy esim. Mentos-rulla. Välttelen makeita nykyisin ehkä myös alitajuisesti niiden syömisen jälkeisen paskan ja väsyneen olon takia (alhainen verensokeri).
- Hallusinaatio
- Kitinän uhri
- Viestit: 680
- Liittynyt: 14.08.2005 18:54
- Paikkakunta: Internet
- Hallusinaatio
- Kitinän uhri
- Viestit: 680
- Liittynyt: 14.08.2005 18:54
- Paikkakunta: Internet
Tässä kotikemisteille askarreltavaa:hebuli kirjoitti:Mentos-rulla.
http://www.transbuddha.com/mediaHolder.php?id=1017
"I want you to get excited about your life."
Mä oon salmiakkinarkkari, onneksi saan syödä sitä ihan lääkärin suosituksella. Tietysti salmiakin mausta nauttii parhaiten, jos joukossa on myös hedelmäkarkkeja.
Reilun kaupan tumma appelsiinisuklaa on taivaallista. Toinen lempimerkki on virolainen (olisikohan valmistaja Kalev) Tume. Tuo kuuluu syödä rusinoiden kanssa silleen että tunkee suuhunsa yhtä paljon suklaata ja rusinoita. Vois tietysti tehdä suklaarusinoita itsekin, mutta siitä olisi liikaa vaivaa. Valmiit ei kelpaa.
Reilun kaupan tumma appelsiinisuklaa on taivaallista. Toinen lempimerkki on virolainen (olisikohan valmistaja Kalev) Tume. Tuo kuuluu syödä rusinoiden kanssa silleen että tunkee suuhunsa yhtä paljon suklaata ja rusinoita. Vois tietysti tehdä suklaarusinoita itsekin, mutta siitä olisi liikaa vaivaa. Valmiit ei kelpaa.
Hmm. Kyllä nyt olis helpompi luetella mistä karkeista ei tykkää, niitä kun on niin kovin paljon vähemmän.
70% tumma suklaa ei ole karkkia vaan antioksidantteja sisältävää terveysruokaa.
Kirpeät ja kovat hedelmäkarkit on parhautta. Se että kieli saattaa olla haavoilla monta päivää on pieni haitta.
Väkevät salmiakit. Jo mainitut Djungelvrålit aiheuttaa addiktioita.
Ei hitto, tää on mahdoton tehtävä, liian paljon karkkeja ja liian vähän aikaa. Suorituskykykin on laskenut iän myötä, nykyään tulee stoppi jo vaivaisen parinsadan gramman jälkeen.
70% tumma suklaa ei ole karkkia vaan antioksidantteja sisältävää terveysruokaa.
Kirpeät ja kovat hedelmäkarkit on parhautta. Se että kieli saattaa olla haavoilla monta päivää on pieni haitta.
Väkevät salmiakit. Jo mainitut Djungelvrålit aiheuttaa addiktioita.
Ei hitto, tää on mahdoton tehtävä, liian paljon karkkeja ja liian vähän aikaa. Suorituskykykin on laskenut iän myötä, nykyään tulee stoppi jo vaivaisen parinsadan gramman jälkeen.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Kompsispompsis. Turkinpippureitakin menee koko pussi jos sortuu sellaisen ostamaan.Lilo kirjoitti:Kirpeät ja kovat hedelmäkarkit on parhautta. Se että kieli saattaa olla haavoilla monta päivää on pieni haitta.
Väkevät salmiakit. Jo mainitut Djungelvrålit aiheuttaa addiktioita
Suklaasta lähinnä valkoinen toblerone, geisha, kindermuna sekä maraboun pähkinäsuklaa aiheuttaa kuolaamisreaktion.
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan