Sivu 18/18

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 24.10.2014 10:12
Kirjoittaja Vagabondo
Ei oo ehtinyt kyläilemään. Toivottavasti ei koe tapiontorin kohtaloa ja lakkaa olemasta ennen kuin ehdin paikalle. Tuppaa edelleen nuo ravintolaillalliset rajoittumaan lomamatkoihin.

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 12.11.2014 12:47
Kirjoittaja Bluntly
Kathmandu Palace

Ihan hyvä Nepalilainen. Penteleen hyvä palvelu.

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 09.02.2015 10:32
Kirjoittaja Bluntly
Kuinka monta näistä löytyy kokeiltuna?

55 annosta, joita pitää syödä Helsingissä

Oma saavutukseni näyttää säälittävältä, täytyy petrata. Eli 4/55, annosten perässä B-tähdet.

- Kolme Kruunua -ravintolan lihapullat ***
- Pelmenit-ravintolan lihapelmenit *****
- Soppakeittiön bouillabaisse *****
- Manalan poropitsa ****

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 09.02.2015 11:04
Kirjoittaja So Hard
Löytyi 8. Ihmettelen kyllä valintoja esim. Kosmoksen osalta suuresti. Kosmoksen todellinen klassikko on vorschmack.

Amigo
Saslik
Nokka
Lehtovaara
Kolme Kruunua
Pelmenit
Savoy
Manala

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 09.02.2015 11:05
Kirjoittaja Bluntly
So Hard kirjoitti:Kosmoksen todellinen klassikko on vorschmack.
Jos eivät ole kehdanneet pistää samaa annosta kahdelle eri syöttölälle?

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 09.02.2015 11:21
Kirjoittaja urpiainen
Bluntly kirjoitti:
So Hard kirjoitti:Kosmoksen todellinen klassikko on vorschmack.
Jos eivät ole kehdanneet pistää samaa annosta kahdelle eri syöttölälle?
Minäkin koen, että vorschmak kuuluu (ainakin) Kosmoksen, Eliten ja Sea Horsen klassikoihin, mutta eikö virallinen tarina mene jotenkin niin, että Mannerheim halusi ulkomailta palattuaan saada kunnollista vorschmakia myös Helsingissä ja tarjosi tuomaansa reseptiä ensin Kämpiin, mutta kun eivät sinne ottaneet, niin Savoyhin. Ja näin ruokalajin asema Helsinki-klassikkona kuuluisi nimenomaan Savoylle, kun nämä muut perinteiset ravintolat sitten olisivat tässä asiassa peesaajia?

Re: Söin ravintolassa

Lähetetty: 01.06.2015 8:33
Kirjoittaja Vagabondo
Tuli käytyä Kynsilaukan vanhalle paikalle avatussa il birrificiossa, joka on jonkinlainen bistro- ja olutravintolan risteytys. Hanaoluiden valikoima oli makuuni hieman liian vaalea, sillä tarjolla ei ollut yhtään tummaa vaihtoehtoa. Onneksi sentään pari suodattamatonta vehnäolutta oli tarjolla.

Menu on aika lyhyt. Pääruokia tarjolla ainoastaan neljä vaihtoehtoa, jotka kaikki ovat kyllä hyvin erityylisiä. Itse päädyin kalakeittoon ja yllätyin positiivisesti, sillä pöytään tullut annos oli kaukana perinteisestä kalakeitosta. Merirapuliemi oli annoksen sydän. Rauhassa kasaan keitetty ja erittäin maukas. Kala ja kasvikset oli valmistettu erillään ja oletettavasti vasta lautasella yhdistetty liemeen. Annos oli fine dine kokoa, joten pelkällä pääruualla ei pärjännyt, vaan piti ottaa vielä jälkiruoka päälle. Valkosuklaa-pannacotta oli hyvä, mutta talon espresso ei vastannut laatuvaatimuksiani, vaan oli vetinen ja hieman kitkerä, vaikka pavut ja keitin näyttivät asiallisilta. Toivottavasti kahvin laatu paranee, kun henkilökunta ehtii hiemaan baristan taitojaan.

Pasta ja talon burgeri näyttivät tuhdimmilta annoksilta ja saivat positiivisia kommentteja pöytäseuralta. Talon makkaroita ei kukaan kokeillut tällä kertaa.