Sivu 1/2

Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 13:29
Kirjoittaja Patz
Kertokaapa tänne parhaita kokkausvinkkejänne ja suuria oivalluksia ruoanlaiton saralla. Ei siis mitään reseptejä vaan kikkoja, vinkkejä ja neuvoja.

Tässä yksi:
Sipulia kuullottaessa, aita pilkottu sipuli kylmään pannuun ja sitten vasta levy päälle, näin sipulista tulee pehmeämmän makuista. Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.

Lähetetty: 23.03.2006 13:39
Kirjoittaja Elukka
Maistelu, haistelu ja ripaus luovaa hulluutta pesee reseptit 6-0 ruoanlaiton lopputuloksessa. :wink:

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 13:56
Kirjoittaja Herra Manala
Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. Rasvaa en laita lainkaan, jos paistan sipulien kanssa jauhelihaa. Silloin laitan jauhelihan ihan ensimmäiseksi kylmään pannuun, sipulin vasta sitten kun jauheliha alkaa kuumetessaan päästää itsestään nesteitä.

Mutta kun ei saa kerran reseptejä laittaa, annetaan sitten pari vinkkiä:
1. Leikkaa sisäfileestä aina liian paksuja pihvejä.
2. Laita valkosipulia aina liikaa.
3. Chili ei ole liian tulista. Makuaistisi vain on kehittymätön.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 14:02
Kirjoittaja sinkkumatti
Herra Manala kirjoitti:
Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. .
Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.

Vichy sopii muuten jauhelihataikinan nesteeksi erinomaisesti. Tulee vallan kuohkeita pulleroisia.

Lähetetty: 23.03.2006 14:12
Kirjoittaja 1108
Tjeu:

purkki hernekeittoa
purkki ananasta
purkki tonnikalaa vihanneksissa
nakkeja

Avaa purkit. Lämmitä hernekeitto ohjeen mukaan. hernekeiton lämmetessä pilko nakit haluamaasi muotoon. Sujauta ananas, tonnikala ja nakit lämpimään hernekeittoon ja anna lämmetä vielä hetken ettei nakit jää kylmiksi.

Syö ja nauti.

Tonnikala vihanneksissa(ainakin papuja, maissia, chiliä) on sen takia, että se antaa keitolle pientä tulisuutta.

Kokeilkaa jos uskallatte, itse en ole uskaltanut.

Lähetetty: 23.03.2006 15:27
Kirjoittaja Vieras
kana+riisi, ei muuta.
Tätä on syöty pitkään ja hartaasti. 8)

Lähetetty: 23.03.2006 15:28
Kirjoittaja Patz
JokuVitunIdiootti kirjoitti:kana+riisi, ei muuta.
Onko sun jotenkin vaikeaa ymmärtää aloitusviestin sisältöä?

Lähetetty: 23.03.2006 15:29
Kirjoittaja Vieras
Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?

T. Exsat

Lähetetty: 23.03.2006 15:32
Kirjoittaja aasi
Anonymous kirjoitti:Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?

T. Exsat
Eiköhän sellaisiakin harrastuksia löydy! Mutta käytetään tästälähtien mustanikkiä.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:33
Kirjoittaja Herra Manala
sinkkumatti kirjoitti:Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.
Niinno, se vähän tosiaan riippuu myös siitä mitä on tekemässä. Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.

Tuossa huomenna taidan tehdä kebakkotaikinaa. Vaatimattomat 1.6kg tarjousjauhelihaa, pari kananmunaa, vähän turkkilaista jugurttia tai tzatzikia, lihalientä, mustapippuria ja aromisuolaa. Ja sit kahdella käsivaivaimella yhtäaikaa höykytetään taikinaa vartin verran. Sit ei muuta kun leivotaan taikinasta pitkiä pötköjä ja tungetaan grillitikku keskelle. Uunille ritilän päälle 225:een ja annetaan käristyä ylätasolla kunnes rasvat on tippuneet kebakoista ulos ja pinta on mukavasti kärtsännyt. Käännetään kun yläpuoli alkaa olla paahtunut.

Tuolla tavalla saa halvastakin jauhelihasta suht rasvatonta ja hyvää. Niin ja valmiit kebakothan tietenkin dipataan siihen itsetehtyyn tzatzikiin johon tulee meikäläisen reseptin mukaan kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä. Namskis sano roteiinipojat toisilleen.

Lähetetty: 23.03.2006 15:37
Kirjoittaja McJanne
Mites se nyt menikää, nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen...

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:42
Kirjoittaja Elukka
Herra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
Mitä, ei kanelia :?:

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:45
Kirjoittaja Herra Manala
Elukka kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
Mitä, ei kanelia :?:
Ei kanelia, vittu!

PS. Tuo "Kanelia, vittu!" alkaa olemaan jo lähes yhtä kuuluisa kuin "Havuja, perkele!" :D

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:46
Kirjoittaja sinkkumatti
Herra Manala kirjoitti: Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.
Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.

Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:51
Kirjoittaja Herra Manala
sinkkumatti kirjoitti:Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.

Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.
Kyllä mä korppujauhoja jonkun verran laitan, mutta aika snadisti. Pyrin pitämään lihapitoisuuden palleroissakin aika korkealla. Kermaa en yleensä laita lainkaan enkä muutakaan nestettä, koska laitan tosiaan niin vähän korppujauhoja, että kananmunista tuleva neste riittää.

Mitähän tuo valkkaritabasco on? En mä ole normitabascon lisäksi maistanut muita kuin milder garlicia, milder jalapenoa ja hot habaneroa. Tosin niitä kaikkia on nytkin keittiön pöydän maustehyllykössä. :-p

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:53
Kirjoittaja Patz
sinkkumatti kirjoitti:valkkaritabasco
=
Herra Manala kirjoitti:milder garlic

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:54
Kirjoittaja sinkkumatti
Herra Manala kirjoitti:Mitähän tuo valkkaritabasco on? -p
Toi noi.

Saattaa olla kyllä jo vanha juttu. Mä törmäsin vasta tällä viikolla. Oli varsin maukasta.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 15:59
Kirjoittaja urpiainen
Herra Manala kirjoitti:Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia.
Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku. Korppujauhoja taikinaan sekä käärön pintaan. Ja nesteeksi toisinaan vaikka kermaviilipurkki. Viimeaikoina olen myös lisännyt lihapulla- tai pikemminkin -mureketaikinaan myös syksyllä suolasäilömiäni haapa- ja kangasrouskuja. Herkkua!

Niin, ja liha tietysti lampaan jauhelihaa. Ja mahdollisimman paljon silputtuja tuoreyrttejä fiiliksen mukaan.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:05
Kirjoittaja sinkkumatti
urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:14
Kirjoittaja Kid
sinkkumatti kirjoitti:
urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.
Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:17
Kirjoittaja sinkkumatti
Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
En usko! Koska on maistiaiset?

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:18
Kirjoittaja ElanorRaven
Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
:komp:

Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä? Kaapista löytyy kyllä sellainen käsikäyttöinen silppurihärpäke, mutta aina sitä ei jaksa ruveta kaivamaan esiin ja siksi toisekseen, sellaisen masiinan käyttäminen tekee lisää tiskiä.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:20
Kirjoittaja 1108
ElanorRaven kirjoitti:Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä?
Vastaus: Piilolasit.

Uskokaa vaan, auttavat kyynelehtimiseen sipulin kanssa temutessa.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:21
Kirjoittaja Kid
ElanorRaven kirjoitti: Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä?
Mä luin jostain vai näinkö telkkarista, et jos sipulin laittaa hetkeks pakkaseen ni sit ei itketä. En oo ite testannut mutta..

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:22
Kirjoittaja Kid
sinkkumatti kirjoitti:
En usko! Koska on maistiaiset?
Lauantaina.