Terävä veitsi on ainut vehje, millä sipuli voidaan pilkkoa oikein. Kaikenmaailman silppurikoneet saavat sipulin maistumaan katkeralta moskalta..ElanorRaven kirjoitti:--.
Kokkausvinkit
Re: Kokkausvinkit
Re: Kokkausvinkit
EEIEIEI! Näin saat sipulistasi taatusti kitkerää. Sipuli on herkkä kaveri ja se kyllä itkettää jos sitä kohtelee kaltoin...ElanorRaven kirjoitti:käsikäyttöinen silppurihärpäke
Tässä pari vinkkiä:
Halkaise sipuli ja irrota puolikkaista kuoret.
Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi.
Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä leveyssuuntaan niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Kanta poistetaan lopussa ja kuutiot ovat käyttövalmiita.
Sipulin voi myös pakastaa hetkeksi tai pitää kylmän veden alla. Hyvä keino on myös pitää pilkkoessa lusikka suussa. Tällöin hengität suun kautta etkä nenän, ja itkeminen on selkeästi vähäisempää.
Viimeksi muokannut Patz, 23.03.2006 16:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kokkausvinkit
Gimme faiv!Patz kirjoitti:EEIEIEI! Näin saat sipulistasi taatusti kitkerää.
Re: Kokkausvinkit
Mie voin olla bestman!!! Koska polttarit????Patz kirjoitti:Marry me!sinkkumatti kirjoitti:Gimme faiv!
Re: Kokkausvinkit
Kyllä sitä täällä herutetaan, mut sitten ku mä tuun ja istun sun syliin, niin uhkaillaan korville vetelemisestä.Patz kirjoitti:Marry me!
Re: Kokkausvinkit
Joo siis. Tuli tuossa äsken kiire asioille, ja vastasin tohon viestiin varsin pikaisesti ilman aivoja. Jostain syystä kykenin assosioimaan valkkarin vain valkoviiniin tai valkoviinietikkaan. Mutta siis joo, onhan tuota tosiaan hyllyssä. Käytän tuota normaalin tabascon tilalla. Onhan se hieman maukkaampaa kuin normitabasco ja toisaalta hieman vähemmän etikkaista ja tulista. Habanero- ja Jalapeno-versiot on sitten tarkoitettu omille jutuillensa.sinkkumatti kirjoitti:Toi noi.Herra Manala kirjoitti:Mitähän tuo valkkaritabasco on? -p
Saattaa olla kyllä jo vanha juttu. Mä törmäsin vasta tällä viikolla. Oli varsin maukasta.
Wanha juttu enivei. Taitaa olla melkein yhtä vanha ellei vanhempi juttu kuin Jalapeno tabasco, ja sitä lappasin riihimäkeläisessä pizzeriassa jo 10 vuotta sitten iltavapailla pizzani päälle.
Ei sipulissa ole mitään potkua koskaan ollutkaan. Sitä varten onkin keksitty valkosipuli.urpiainen kirjoitti:Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.Herra Manala kirjoitti:Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia.
Ja lampaan jauheliha kuuluu kebab-taikinaan.
Re: Kokkausvinkit
Niin ja sitten sen voi leikata leikkuulaudalla, jonka laittaa hellan päälle, ja huipparin sen yläpuolelta päälle. Auttaa kummasti höyryjenpoistoon.Patz kirjoitti:Sipulin voi myös pakastaa hetkeksi tai pitää kylmän veden alla. Hyvä keino on myös pitää pilkkoessa lusikka suussa. Tällöin hengität suun kautta etkä nenän, ja itkeminen on selkeästi vähäisempää.
Re: Kokkausvinkit
Lasketaanko pleksiviritelmäksi se, että käytät häkkyränä liesituulettimen etuosaa?ElanorRaven kirjoitti: Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä?
Jos lasketaan, niin laita siitä huolimatta sipuli minuuttia ennen kuorimista kuumaan veteen. Kuoret irtoavat isoina fliitteinä helposti (vs pienenä silppuna taistelemalla) ja kyynelehtiminenkin jää paljon vähemmälle.