Kohti eduskuntavaaleja 2015

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.

Äänestän?

En.
3
18%
Kepua.
1
6%
Kokkareita.
4
24%
Demareita.
2
12%
Persuja.
1
6%
Vihreitä.
4
24%
Vassareita.
0
Ei ääniä
Ruotsalaisia.
0
Ei ääniä
Krisuja.
0
Ei ääniä
Jotain vielä hörhömpiä.
2
12%
 
Ääniä yhteensä: 17

Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Miten sitä yksittäinen kansalainen ja hallintoalamainen äänestäisi, että saataisiin vähän valoa pimeyteen? Poliittisesta kyvyttömyydestä on tullut persujen jytkyn halvautettua poliittisen päätöksentekojärjestelmän yleinen hokema, joka, toisin kuin yleiset hokemat ehkä pääsääntöisesti, taitaa jopa pitää paikkansa. Kumma juttu, koska oikeasti tämän hetken politiikassa tarvittavan vision luulisi olevan niin selvä, että sokea reettakin näkee sen otsaluullaankin.

On selvää, että pohjoismainen hyvinvointivaltio on ihmiskunnan historian paras yhteiskuntamalli. Se tuottaa laajinta hyvinvointia, parasta kilpailukykyä, korkeinta osaamista, rauhallisimpia oloja ja ylipäänsä kaikkea hyvää ja kaunista paremmin kuin mikään muu toistaiseksi nähty järjestelmä olematta myöskään muiden kustannuksella loisiva parasiitti ja vapaamatkustaja.

Yhtä selvää on, että pohjoismaisen mallin avainoivallus on kollektiivisen yhteisvastuun, laajojen hyvinvointipalvelujen, ylisukupolvisen mahdollisuuksien tasa-arvon ja luokkaistumisen vastustamisen yhdistäminen tinkimättömän vapaaseen ja oikeaoppiseen markkinatalouteen. Hyvinvointivaltion ollessa murroskohdassa on siis vastustettava päättäväisesti sekä sosialisteja, jotka haluavat kaataa markkinatalouden, että liberalisteja, jotka haluavat purkaa hyvinvointivaltion. Sen sijaan on tietysti päinvastoin paikattava hyvinvointivaltion kestävyysvaje rakenteellisilla uudistuksilla (velka on jees, kun investoidaan tulevaan, mutta nykyinen rakenteellisia ongelmia ylläpitävä syömävelka ei) sekä vahvistettava kykyämme toimia edelläkävijöinä globaaleilla markkinoilla (jälkiteollisessa globaalissa taloudessa ei vain oikein käy sama meininki kuin kehitysmaasta länsimaaksi nousevassa kekkosslovakiassa).

Helppoa kuin heinänteko, mutta mitä horisevat puolueemme? Ongelman ydin toki on siinä, että neljä suurta puoluettamme, jotka - tai joista osa - kuitenkin poliittista valtaa käsissään jatkossa pitää, eivät usein edes tavoittele mitään perusteltua ja kollektiivisesti optimaalista kokonaisvisiota koko yhteiskunnasta, vaan oman taustaryhmänsä suhteellista etua. Suuret puolueemme eivät ole yleispuolueita, vaan kapeahkoja etujärjestöjä: EK:n poliittinen siipi, MTK:n poliittinen siipi, SAK:n poliittinen siipi ja yhdistyneet keskikaljapöhnäiset vastustajat. Ihme olisi, jos tästä lähtökohdasta emergoituisi vaalikampanjoissa joku laajempi visio Suomen suunnasta, joka ei olisi kapeaa etupolitiikkaa.

On ehkä hyvä muistaa, mistä tilanteesta liikkeelle lähdettiin muutama kuukausi sitten:
urpiainen kirjoitti: Eikö Suomen poliittinen todellisuus ole kutakuinkin tämä:

Demarit ovat niin pelästyneet persujen nousua, että ovat päättäneet keskittyä ydinkannattajiinsa, eli rehellisten perusduunarien etujen ajamiseen. Tämä visio toimi hyvin teollisen vallankumouksen ajasta aina jälkiteollisen yhteiskunnan syntyajoille asti, miksei se voisi toimia tulevaisuudessakin?

Kokoomus taas kuuntelee herkällä korvalla äänestäjiä (kunhan ne tienaavat min 3000 e/kk) ja muuttuu, kuten Ruben Stiller uusimman Imagen kolumnissaan pistävästi laittoi, mainostoimiston ja vaalikoneiston yhdistäväksi identiteettihankkeeksi: mitään vaikka Ruotsin porvaripuolueiden ohjelmaan vertautuvaa visiota maan rakentamisesta ei osata tai ainakaan haluta esittää, koska paremmin pärjää sisällöttömällä mielikuvapolitiikalla - kun IT-insinööri äänestää kokoomusta, hän saa hetken kuvitella olevansa yksi kreisibailaavista menestyjistä.

Kun edes tukiaisten varassa pyörivät suojatyöpaikat perityllä maatilalla eivät saa ihmisiä pysymään maatalousyrittäjinä, niin kepu on kehittänyt uuden vision pääkaupunkiseudulta kupattavien rahojen upottamiseksi maaseudulle: mahdollisimman matalan jalostusasteen puutuotteille perustuva yrittäjyys. Tulevaisuuden biotalous tarkoittaa Kepulle sitä, että tukirahoilla nostetaan turvetta ja kerätään paperiteollisuuden sivuvirtoja poltettaviksi puuvoimaloissa. Pitäkööt muut metsäteollisuusmaat nanosellunsa!

Vihreät taas katsovat, että Suomen tulee näyttää esimerkkiä muulle maailmalle pysäyttämällä oma talouskasvunsa erilaisilla ilmastorajoituksilla ja muilla normeilla, vaikka rajoituksista ei mitään kansainvälistä yhteisymmärrystä olisikaan. Lisäksi vastustetaan lisäydinvoimaa, koska 70-luvun neuvostoydinvoimalat o(li)vat vaarallisia; geenimuuntelua, koska kuulostaa scifiltä sellaiselle, joka ei ymmärrä mitään biologiasta, jne. Visiona, on että Suomi nousee koulutuksella, jossa vaikeat luonnontieteet ja tylsät yhteiskuntatieteet korvataan sormivärimaalauksella ja joogalla.

RKP taas on kehittänyt tiukan, kolmen kohdan ohjelman Suomen rakenneuudistuksen ajamiseksi läpi: 1. ruotsinkieliset palvelut turvattava 24/7 joka jumalan nakkikioskissa, 2. merimetsot ammutaan aamunkoitteessa ja 3. perintövero poistetaan.

Vasemmistoliitto vastustaa tiukasti eriarvoistumista: seiniä sotkevalle spraymaaliartistille tulee taata valtion taiteilijaeläke.

Kristillisillä alkaa ote ymmärrettävästi lipsua: ei tässä oikein enää jaksa maallisia asioita ajaa kun Jeesuksen toinen tuleminen tulee vielä tämän sukupolven aikana. Näin on kirjoitettu.

Ja persut. Politiikkaa tyhjillä sutkauksilla - mutta nyt alkaa olla sisältöäkin: kun kuuntelee vaikkapa radiosta asiantuntijoiden kuvausta Erdoganin ja AKP-puolueen visioista Turkista, niin jatkuvasti meinaa unohtaa, että puhe ei siis ole Soinista ja persuista.

Valitse tässä nyt sitten, ketä äänestää.
Näiden lähtökohtien ylittämisessä pelin avaa kokoomus: http://www.kokoomus.fi/assets/Kokoomuks ... hjelma.pdf Kun palstatotuus pitää minua jostain minulle aukeamattomasta syystä tiukkana korpikommunistina, voi joillekin tulla yllätyksenä, että tietystä yleisyydestä ja epämääräisyydestään huolimatta ensivaikutelmani kokkarien ohjelmasta on erittäinkin myönteinen. Toki on vielä aikaista sanoa; näille yleisille teemoille saadaan ehkä kaavittua sisältöä erilaisissa vaalitenteissä ja vastaavissa, jolloin konservatiivisen aristokratiapuolueen ja EK:n suurien ikäluokkien vuorineuvosten todellinen pinta saattaa raaputtua esiin. Mutta siis toistaiseksi erittäin hyvä siirto kokkareilta, sanoisin. Huoleni kohdistuvat tässä vaiheessa lähinnä neljään asiaan: (i) oikeistokonservativismiin aina liittyvään haluun lapioida lisää rahaa valtiollisen väkivaltakoneiston pohjattomaan nieluun, (ii) kotimaisen omistajuuden edistämiseen "pääomatuloveroa, osinkojen verotusta ja perintöveroa kehittämällä", (iii) valinnanvapauden kaapuun verhottuun matalakoulutuksen kattavuuden eroosiouhkaan ja (iv) sosiaalipolitiikan korvaamiseen vapaaehtoistyöllä.
Viimeksi muokannut urpiainen, 09.02.2015 12:31. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

En äänestä. Äänestäminen on hyvin näennäinen vaikuttamistapa. Voin kertoa että Ode Soininvaaraa olen ennen äänestänyt.
Urpiaisen tekstejä en yksinkertaisesti usein j a k s a lukea vaikka mies kirjoittaakin viisaita.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti: (i) oikeistokonservativismiin aina liittyvään haluun lapioida lisää rahaa valtiollisen väkivaltakoneiston pohjattomaan nieluun
Melkoinen määrä rötöksiä ja harmaata taloutta jää ehkäisemättä/tutkimatta vaikka kaikilla tavoin mitattuna juuri kiinnijäämisriski ja harmaan talouden tutkinta ovat kustannustehokkaimmat tavat tuottaa turvallisuutta. Ja kun naapurina on Venäjä, se toinenkin väkivaltakoneisto tarvitsee rahoitusta. Jos pitää valita lapataanko yritystukiin, läänintaitelijoihin ja siltarumpuihin vai poliisiin ja puolustusvoimiin, niin nämä kaksi viimeistä ovat kuitenkin yövartijavaltiossakin välttämättömiä.

Ja itse kysymykseen - Elina Lepomäki on ainoa tietämäni ehdokas jota voin jonkinlaisella omallatunnolla äänestää.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Harmaa talous maksaa Suomelle jopa 10-14 miljardia euroa vuodessa. Arviolta vain 5 % tekijöistä jää kiinni. Rangaistukset ovat pieniä ja taloudellinen hyöty suurta.
Eli kyllä olisi paikallaan laittaa lisää voimavaroja sen torjuntaan.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

So Hard kirjoitti:poliisiin ja puolustusvoimiin, niin nämä kaksi viimeistä ovat kuitenkin yövartijavaltiossakin välttämättömiä.
Tai siis nimenomaan yövartijavaltiossa. On jossain määrin historiatiedottomuuden tuomaa ironiaa, että nimenomaan sosialistit mielletään nykyisin jonkinlaisiksi vahvan valtion rakastajiksi. Historiallisesti kuitenkin valtio on nimenomaan omistavan luokan hellimä juttu: annetaan köyhille leipää ja sirkushuveja, etteivät penteleet ryhdy kapinaan ja vallankumoukseen, ja legitimoidaan valtiollinen väkivaltakoneisto pitämään yllä status quoa ja torjumaan yritykset uusjakoon. Tämä persu-kokkari-kepulainen viehtymys poliisiin ja puolustusvoimiin onkin mietityttävää myös siksi, että Berkeleyn sosiologian proffan Loic Wacquantin kuvaama ajatus uusliberaalin politiikan kiinteästä suhteesta valtiolliseen rangaistus- ja väkivaltakoneistoon on toistaiseksi pysynyt poissa pohjoismaista (ks. esim. täällä), mutta nyt tätä aika epätyytydyttävää yhteiskuntamallia ollaan tuomassa tännekin rakentaen pitkälti perusteettomille pelkokuville.

Mitä Lepomäkeen tulee, niin olen luvannut Vagikselle, että pidän suuni, kunnes Lepomäki kampanmjaansa enemmän avaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti:mutta nyt tätä aika epätyytydyttävää yhteiskuntamallia ollaan tuomassa tännekin rakentaen pitkälti perusteettomille pelkokuville
Mikä pelkokuva nyt niinkuin mielestäsi on perusteeton? Venäjäkö? Vaiko se, että jossain paikoissa poliisin vasteaika on toista tuntia? Vai se, että hillitön määrä rikoksia jää kokonaan tutkimatta? Tai se, että talousrikollisuuden tutkinta maksaa itsensä vähintään takaisin?

Mun suurin pelkokuva on että keskiluokan kuppaaminen sekä eläkeponzin jyrkkeneminen jatkuu nykymalliin.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Kyllä minun mielestäni esimerkiksi harmaan talouden ja muun talousrikollisuuden kitkeminen on oikein keskeistä. En vain tiedä, onko poliisin ja armeijan määrärahojen lisääminen mikään erityinen tie onneen sillä saralla. Suhde harmaaseen talouteen on muutenkin minusta viime vuosien suomalaisen poliittisen lähihistorian kummallisimpia lukuja: en ole oikein nähnyt kovin hyviä analyyseja siitä, mitä ihmettä esimerkiksi niissä edellisissä hallitusneuvotteluissa oikein touhuttiin? Onko niin, että kokkareissa ja rkp:ssä on vallalla niin paljon näitä muita koskevien normien yläpuolella liiteleviä erikoisyksilöitä, että heille tietynlaiset rikolliset ovat suojeltavia sankareita ja tulevaisuuden airueita?

Mitä armeijaan ja Venäjään tulee, seuraan Odea. Vähintään yhdestä Suomen maanpuolustusajattelun neljästä dogmista on luovuttava ennen kuin kalliita kehityshankkeita tehdään:
1. Suomella on uskottava maanpuolustus.
2. Koko maata puolustetaan, aluekoko määrää tarvittavan voiman.
3. Suomi seisoo täällä omalla pohjallaan eikä luota vieraan apuun.
4. Maanpuolustusmenot pidetään jotenkin järkevän kokoisina.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 7640
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

urpiainen kirjoitti:Tai siis nimenomaan yövartijavaltiossa. On jossain määrin historiatiedottomuuden tuomaa ironiaa, että nimenomaan sosialistit mielletään nykyisin jonkinlaisiksi vahvan valtion rakastajiksi. Historiallisesti kuitenkin valtio on nimenomaan omistavan luokan hellimä juttu:
Markkinatalous on vasta 200v vanha juttu ja suurin osa merkittävistä valtioista on syntynyt ennen markkinataloutta. Me olemme edelleen siirtymävaiheessa kohti markkinataloutta. Muutamana viime vuosikymmenenä on voitu ottaa harhaaskelia, mutta pari vuosikymmentä on aika lyhyt aika tässä 200v ajanjaksossa. On siis aika aikaista ottaa kantaa siihen, kuka todella haluaa 'helliä' valtiota.

Uskon kuitenkin, että pitkässä juoksussa tuottavaa työtä tekevät haluavat suojata työnsä tuloksia luomalla yhteisön, jossa työn tuloksia ei voida toiselta väkivallalla riistää. Tyypillisesti tuottavaan työhön keskittyminen rajoittaa kykyä keskittyä väkivallan tuottamiseen, joten on ihan loogista, että tuottavan työn tekijät haluavat turvakseen tehokkaan keskitetyn väkivaltakoneiston, eletään sitten perinteisessä valtiossa tai anarkokapitalististisessa järjestelmässä. Tätä kehitystä voisi järkyttää vain se, että väkivallan tuottaminen muuttuisi tehokkaammaksi tavaksi hankkia yhteisölle hyvinvointia kuin tuottava työ. Nykyinen globaali hyvinvoinnin kasvu onneksi kumpuaa siitä, että väkivaltakoneiston suojaamassa tehtaassa puurtaminen on yhteisölle fiksumpaa kuin käsien katkominen viidakkoveitsellä.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 4453
Liittynyt: 17.02.2011 14:04

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja elco »

Täytynee hyvin todennäköisesti - ja poikkeuksellisesti - äänestää kokoomusta. On vaan liian paljon pelissä. Kokoomus on täynnään kaikin puolin vastenmielistä sakkia, mutta jos kokoomus ei ole mukana seuraavassa hallituksessa niin hukka perii. Punaisen vasemmiston, johon siis vihreät tietty kuuluvat, pitäminen hallituksen ulkona olisi yhtälailla elintärkeää. Toivotaan, että Stubb ja Soini mahtuvat samaan hallitukseen.

Rydmania joutuu äänestämään, jollei fiksumpaa ja kokeneempaa oikeistolaista ehdokasta ilmaannu listoille.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

^ Kokoomus on kyllä nyt aika tiukoilla. Tämänhetkisillä kannatusluvuilla ja trendeillä kai vähän näyttäisi, että peruspunamultaa pukkaa. Paljonhan toki vielä kerkeää tapahtumaan, mutta ihan vain puheenjohtajien habituksia katsellessa juuri nyt vaikuttaisi siltä, että suomenruotsalaiset puolihomot keikarit saavat väistyä 100+ kiloisten äijänköriläiden tieltä.

Osinhan tämä on vähän kokkareiden oma syykin: eikö Kitinäraati jo vähän uumoillut, että Stubbin taktiikka kokoomuksen puheenjohtajavaalissa saattaa kostautua nimenomaan eduskuntavaaleissa: puolueen sisällä menestytään oikeaa laitaa kosiskelemalla, mutta valtakunnallisissa vaaleissa vasenta- tai keskustalaista laitaa korostamalla. Ehkä Stubb asemoi itsensä liian menestyksekkäästi pitkälle oikealle liian lähellä eduskuntavaaleja? Ja toki Männistö-Räty -sotkujen lisäksi tämä hyökkäys konsensusta vastaan on ollut kyllä tosi outo veto. Jos Stubb olisi älynnyt hyökätä etujärjestökähmijöiden korporativismia vastaan, tai edes liian laajaa hallituspohjaa vastaan, niin asia olisi saattanut hyvinkin saada suurenkin yleisön suosion. Mutta konsensuksen vähättely Stubbin suusta tulevana kuulostaa siltä, että jos äänestät kokoomusta, niin alkaa EK:n sanelupolitiikka.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Mikähän tässä Suomalaisessa demokratiassa on vialla kun on valittava vähiten huono vaihtoehto?

Kokkelit saavat ääneni luultavimmin.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sivustahuutaja kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:Tai siis nimenomaan yövartijavaltiossa. On jossain määrin historiatiedottomuuden tuomaa ironiaa, että nimenomaan sosialistit mielletään nykyisin jonkinlaisiksi vahvan valtion rakastajiksi. Historiallisesti kuitenkin valtio on nimenomaan omistavan luokan hellimä juttu:
Markkinatalous on vasta 200v vanha juttu ja suurin osa merkittävistä valtioista on syntynyt ennen markkinataloutta. Me olemme edelleen siirtymävaiheessa kohti markkinataloutta. Muutamana viime vuosikymmenenä on voitu ottaa harhaaskelia, mutta pari vuosikymmentä on aika lyhyt aika tässä 200v ajanjaksossa. On siis aika aikaista ottaa kantaa siihen, kuka todella haluaa 'helliä' valtiota.
Tjaa. Vaikka Britit nyt juhlivatkin Magna Cartan 800-vuotisjuhlia, voisi kai ajatella, että nykyisenkaltaisen kansallisvaltion historia alkaa laajemmin jostain Yhdysvaltain perustuslain tai Ranskan suuren vallankumouksen ajoilta, joista kummastakaan ei ole 250 vuotta. Saksa tai Italia on ollut nykyaikaisessa mielessä tunnistettava kansallisvaltio ehkä reilut 150 vuotta, Japani reilut 100 vuotta, Suomi melkein 100, Kiina tai Venäjä ehkä ihan tässä lähiaikoina. Suomen valtiomuodon ja hallintokäytäntöjen syntyyn liittyy läheisesti juuri suunnaton vallankumouksen ja sosialisoinnin pelko (onkin vähän ironista, että Stubb on tässä viime kuukausina moneen otteeseen valitellut Suomen poliittisen päätöksenteon "tsaarinaikaista" jähmeyttä, kun kyseessä on siis nimenomaan tsaarinjälkeinen jähmeys, joka luotiin Venäjän vallankumouksen jälkeen aivan tarkoituksellisesti Suomessa suojaamaan omistavaa luokkaa nousevilta sosialisteilta: ajatuksena oli, että omaisuudensuoja täytyy olla niin vahva, että yksinkertainen enemmistö eduskunnassa ei voi loukata omaisuuden koskemattomuutta vaan tarvitaan hurja määräenemmistö (vuoden 1916 vaaleissahan demareilla oli ollut varoittavasti yksin yksinkertainen enemmistö)).
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

urpiainen kirjoitti:pelin avaa kokoomus: http://www.kokoomus.fi/assets/Kokoomuks ... hjelma.pdf
tietystä yleisyydestä ja epämääräisyydestään huolimatta ensivaikutelmani kokkarien ohjelmasta on erittäinkin myönteinen.
No avaa ja avaa, en sitä meinannut millään uskoa, mutta ilmeisesti kepulien ohjelma on tosiaan tässä: http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=f ... 34d426150a
Sipilän muitakin ulostuloja näyttää nyt ohjaavan sellainen varovaisuus, että ilmeisesti keskustassa ajatellaan, että vaalivoittoon mennään nyt ihan vain liikemäärän turvin, eikä oteta riskejä sanomalla mistään mitään.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

No helkutti, johan se demarienkin vaaliohjelma on siellä: http://www.sdp.fi/images/tiedostot/vaaliohjelma2015.pdf

Vähän samat vibat kuin kokoomuksen ohjelman kanssa: pääsääntöisesti ihan myönteinen, asioita hahmotetaan oikean suuntaisesti. Ja tietysti ne varauksetkin ovat siellä odotetussa suunnassa: talouden tervehdyttämisessä myönteisten keinojen sijaan annetaan aika paljon asioita, joista ei saa leikata. Ja vaikka osatyökykyisten mahdollisuuksia osallistua työelämään halutaankin lisätä, työmarkkinoilla heidän asemaansa vahvistetaan. Toivottavasti nämä eivät ole ristiriidassa. Sen verran abstraktia ja yleistä löpinää tämäkin on, että selkeästi eri mieltä olen vain puolustuspolitiikasta: demarien visio perustuu siihen, että pidetään jatkossakin kiinni niistä neljästä Soininvaaran tunnistamasta dogmista, joista kaikista nimenomaan ei voi jatkossa pitää kiinni.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 5993
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja aasi »

Tasan ei mene muumit kanootissa.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Olin hidas.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Tosiaan! Kyllä ne sittenkin uskaltavat sanoa jotain! Hauskasti tämän kieltolakikohdan pääotsikkona kepun ohjelmassa on "terveydeksi - vastuuta omasta hyvinvoinnista".

Ja onhan se kepunkin laajempi ohjelma jo sittenkin melkein kokonaan verkossa: http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Eduskuntavaalit Se on vain niin hankalassa muodossa (ja vielä puutteellisena), ettei houkuttele lukemaan systemaattisesti läpi. Alustavasti vaikuttaa kuitenkin taas siltä, että kepuli on kepuli vaikka voissa paistaisi: jotenkin kepu vain jää minun näkökulmastani vaikka kokkareita tai demareita vieraammaksi.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Vagabondo
Kitisijä
Viestit: 3913
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

urpiainen kirjoitti:Osinhan tämä on vähän kokkareiden oma syykin: eikö Kitinäraati jo vähän uumoillut, että Stubbin taktiikka kokoomuksen puheenjohtajavaalissa saattaa kostautua nimenomaan eduskuntavaaleissa: puolueen sisällä menestytään oikeaa laitaa kosiskelemalla, mutta valtakunnallisissa vaaleissa vasenta- tai keskustalaista laitaa korostamalla.
IMHO pienempi oikeistolainen kokoomus on parempi kuin valtakunnan suurin keskustavasemmistolainen kokoomus. Ei kokoomuksen tarvitse voittaa vaaleja, jos kansa ei halua oikeistolaista politiikkaa äänestää, mutta mielestäni on oleellista, että poliittisella kartalla on uskottava oikeistolainen vaihtoehtokin. Tekee sitten sen minkä kannatuksellaan pystyy tekemään. Jos vaalivoittoa tavoitellaan ajamalla kilpailevien puolueiden idealogian mukaista politiikkaa, niin eikö silloin olla hävitty jo ennen vaaleja?
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Vagabondo kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:Osinhan tämä on vähän kokkareiden oma syykin: eikö Kitinäraati jo vähän uumoillut, että Stubbin taktiikka kokoomuksen puheenjohtajavaalissa saattaa kostautua nimenomaan eduskuntavaaleissa: puolueen sisällä menestytään oikeaa laitaa kosiskelemalla, mutta valtakunnallisissa vaaleissa vasenta- tai keskustalaista laitaa korostamalla.
IMHO pienempi oikeistolainen kokoomus on parempi kuin valtakunnan suurin keskustavasemmistolainen kokoomus. Ei kokoomuksen tarvitse voittaa vaaleja, jos kansa ei halua oikeistolaista politiikkaa äänestää, mutta mielestäni on oleellista, että poliittisella kartalla on uskottava oikeistolainen vaihtoehtokin. Tekee sitten sen minkä kannatuksellaan pystyy tekemään. Jos vaalivoittoa tavoitellaan ajamalla kilpailevien puolueiden idealogian mukaista politiikkaa, niin eikö silloin olla hävitty jo ennen vaaleja?
No kyllä mä tavallaan jaan tämän sun visiosi jonkinlaisen rehellisydyen ja poliittisen kentän selkeyden tärkeydestä. Mutta vaalikampanjaa nyt käydään aika isoilla ja epämääräisillä teemoilla, kun taas hallitusvastuussa ratkaistaan myös konkreettisia asioita. Eikö oikean laidan kokoomuslainen voisi aivan perustellusti ajatella, että hänen kannaltaan konkreettisia kysymyksiä pitäisi olla ratkaisemassa tahon, joka saa jatkuvasti sisäistä painetta oman puolueensa oikealta laidalta, jonka taustapaperit ja avustajat tulevat EK:sta jne., eikä MTK:n. Keskustaoikeistolainenkin kokoomusjohto lienee oikean laidan kokoomuslaista lähempänä kuin alkiolaiskristillinen keskustajohto.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Nyt lähtee gallupit laskuun.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Noin järeää keinoa kannattaisi käyttää, jos se toimisi. Ruotsin esimerkki osoittaa, että ei toimi. Siellähän ruokakaupoissa myytävä olut saa olla korkeintaan 3,5 %:sta. Jos kansalaisten pitäisi ostaa keskari Alkosta, he ostaisivat varmasti saman tien alkoholipitoisempaa olutta. Tämän voi päätellä siitä mitä popula raahaa Tallinnasta.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Homeboy65 kirjoitti:
Noin järeää keinoa kannattaisi käyttää, jos se toimisi. Ruotsin esimerkki osoittaa, että ei toimi.
Kepun argumentti on faktisesti, että Ruotsin esimerkki osoittaa, että malli toimii. Kumpi on oikeassa Ruotsin alkoholiliitännäisistä haitoista, Laaninen vai Homeboy?
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja So Hard »

En kyllä nyt tiedä olenko edelläkävijä vai kaappikepulainen, koska olen vaihtanut sauna- ja ruokaoluet kakkoseksi.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

So Hard kirjoitti:En kyllä nyt tiedä olenko edelläkävijä vai kaappikepulainen, koska olen vaihtanut sauna- ja ruokaoluet kakkoseksi.
Tunnet myös juhannuksena vastustamatonta himoa pystyttää lippusalon pihalle ja hapansilakka on ihan jees?
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
Vagabondo
Kitisijä
Viestit: 3913
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Kohti eduskuntavaaleja 2015

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

Kolmosoluen kohtalo on mulle ihan sama, koska en sellaista juo. Haen olueni nykyisinkin ALKOsta, koska haluan ostaa olueni valmistajan suosimassa vahvuudessa alkoholipitoisuudesta välittämättä.

Toki minulle sopisi loistavasti typeristä veroluokista luopuminen ja kaiken oluen myynnin salliminen myös ruokakaupoissa.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
Vastaa Viestiin