Sivu 1/2

Tonnikala

Lähetetty: 27.06.2011 17:41
Kirjoittaja Varis
Mikä on se ainoa oikea opiskelijan eväs? Tapaani laittaa tonnaria leivän päälle ihmeteltiin. Kuulemma hiutale on ällöttävää jämätonnaria. Hyvältä se silti maistuu.

Lähetetty: 27.06.2011 17:45
Kirjoittaja ninnithequeen
Hiutaleina vedessä. Sitä laitan salaattiin, syön keitetyn perunan kanssa, nuudeleitten kanssa...se öljyversio on vaan yök.

Lähetetty: 27.06.2011 17:46
Kirjoittaja AngryBird
Palana öljyssä. Tonnikala vedessä on verrattavissa kidutusrangaistukseen. Raipaniskuihin tms.

Lähetetty: 27.06.2011 17:46
Kirjoittaja ninnithequeen
Missä vaihdoehdot niistä maustetuista tonnaripurkeista? En kyl tykkää mut kuhan kysyin...

Lähetetty: 27.06.2011 17:49
Kirjoittaja NuoriDaavid
Anything goes. Öljyllä parempaa, mutta vedessäkin menee. Murskana, paloina tänne vaan.

Ajoittain nautin ruisleipä-tonnikala-maito iltapalan.

Mutta kunnin opiskelijan eväs oli maksalaatikko. Valtsusta 3 kappaletta 10:llä markalla. Nams.

Lähetetty: 27.06.2011 17:49
Kirjoittaja aasi
Palana öljyssä. Hiutaleet ovat ällöttävää jämätonnaria.

Lähetetty: 27.06.2011 17:50
Kirjoittaja NuoriDaavid
Ai niin! Paskat vaihtoehdot!

Lähetetty: 27.06.2011 17:51
Kirjoittaja Varis
ninnithequeen kirjoitti:Missä vaihdoehdot niistä maustetuista tonnaripurkeista? En kyl tykkää mut kuhan kysyin...
Nekin ovat joko öljy- tai vesikastikkeella. Mausteet ovat vain extraa.

Lähetetty: 27.06.2011 17:54
Kirjoittaja exsu
Palana oliiviöljyssä, ne auringonkukkaöljyt tai määrittelemättömät kasvisöljyt ällöttää.

Lähetetty: 27.06.2011 17:54
Kirjoittaja ninnithequeen
NuoriDaavid kirjoitti:
Mutta kunnin opiskelijan eväs oli maksalaatikko. Valtsusta 3 kappaletta 10:llä markalla. Nams.
Just syötiin pojan kans puokkiin maksalaatikko. Ei kyl oo ihan sama hintataso enää...

Lähetetty: 27.06.2011 18:00
Kirjoittaja Pulkannaru
Palana öljyssä. File menee myös.

Lähetetty: 27.06.2011 19:01
Kirjoittaja Manaaja
Palana vedessä menee monikäyttöisimmin. Palat öljyssä ovat liian öljyisiä mun makuuni valutettuinakin, ellei olla tekemässä kastiketta. Hiutaleet ovat ällöttävää jämätonnaria.

Lähetetty: 27.06.2011 19:08
Kirjoittaja Kreitsu
Silloin joskus reippaat viistoista vuotta sitten, kun viimeksi lihaan koskin, niin tonnikalala paloina vedessä. Se, jonka mielestä ei maistu milleen, on kyllä pilannut makuaistinsa liioilla mausteilla tai muilla myrkyillä.


Silloin joskus sai myös tonnikalaa ja vihanneksia -purkkeja. Ne oli myös vedessä eikä siinä iljettävässä pahanmakuisessa öljyssä. Tonnikalahiutaleet on varmaan kalan suolesta tullutta tahnaa -> karseeta paskaa.

Lähetetty: 27.06.2011 19:50
Kirjoittaja Georgina
palat öljyssä. Vaalee on vielä parempaa kuin tavallinen. Ja tonnikala leivän päällä toimii loistavasti. :P

Lähetetty: 27.06.2011 19:54
Kirjoittaja Vesper
Mieluiten ei ollenkaan, koska liikakalastus. Jos nyt kuitenkin pakotetaan, niin ensisijaisesti fileenä, hätätilassa paloina öljyssä.

Lähetetty: 27.06.2011 20:14
Kirjoittaja nowaysis
Vaimo just joku aika sitten kans kielsi syömästä ylikalastuksen takia, enkä oo sen jälkeen syöny
:h:

Macaronit on sitä paitsi parempia.

Lähetetty: 27.06.2011 20:21
Kirjoittaja Varis
Ylikalastus ei koske kaikkia tonnikalalajeja: "Suomalaisten suursuosikki tonnikala jakautuu sekä vältettäviin, suositeltaviin että harkittaviin luokkiin. Tuoreena myytävä tonnikala, jota tarjotaan sekä sushissa että tonnikalapihveinä, on pääosin peräisin suurikokoisista lajeista. Niiden lähes kaikki kannat ovat ylikalastettuja, ja siksi tuoretta tonnikalaa tulee välttää. Keltainen valo palaa säilyketonnikalalle, esimerkkeinä `Skipjack´, `Bonito´ ja `Albacore´ -tuotemerkit. Kaikki MSC-merkityt kalatuotteet puolestaan saavat WWF:n luokituksessa vihreän valon."

Lähetetty: 27.06.2011 21:17
Kirjoittaja Bruce Willisika
Maustettuina, ihassama öljyssä vai vedessä, laitan kuitenkin kylkeen lisäksi oliiviöljyä.

Lähetetty: 28.06.2011 9:45
Kirjoittaja RolloTomasi
Purkkitonnikala on kamalaa. Oikein laitettuna tonnikala on hyvää.

Lähetetty: 28.06.2011 9:58
Kirjoittaja Bhven
Juha
Miika
Tommikala
Pirjolohi
Bhven

Lähetetty: 28.06.2011 10:28
Kirjoittaja swirl
Vesper kirjoitti:Mieluiten ei ollenkaan, koska liikakalastus. Jos nyt kuitenkin pakotetaan, niin ensisijaisesti fileenä, hätätilassa paloina öljyssä.
Allekirjoitan tämän täysin.

Lähetetty: 28.06.2011 11:12
Kirjoittaja Varis
swirl kirjoitti:
Vesper kirjoitti:Mieluiten ei ollenkaan, koska liikakalastus. Jos nyt kuitenkin pakotetaan, niin ensisijaisesti fileenä
Allekirjoitan tämän täysin.
Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.

Lähetetty: 28.06.2011 11:15
Kirjoittaja NuoriDaavid
Varis kirjoitti:
swirl kirjoitti:
Vesper kirjoitti:Mieluiten ei ollenkaan, koska liikakalastus. Jos nyt kuitenkin pakotetaan, niin ensisijaisesti fileenä
Allekirjoitan tämän täysin.
Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.
Älä nyt häiritse, kun maailmaa pelastetaan :twisted:

Lähetetty: 28.06.2011 11:36
Kirjoittaja swirl
Varis kirjoitti:Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.
Sen takia en tunaa juuri syökään. Mutta jos tonnikalaa on PAKKO syödä, niin filee maistuu parhaalle.

Lähetetty: 28.06.2011 12:00
Kirjoittaja Varis
swirl kirjoitti:
Varis kirjoitti:Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.
Sen takia en tunaa juuri syökään. Mutta jos tonnikalaa on PAKKO syödä, niin filee maistuu parhaalle.
En nyt oikein keksi mitään normaalia sosiaalista tilannetta missä tonnikalaa olisi pakko syödä. Eettisistä syistä jostain ruokalajista kieltäytyminen on nykyään kuitenkin aika normaalia?