Lähetetty: 27.10.2010 8:43
Itse käynyt Urheiluhierojakoululla, kolme varttia on kympin.exsu kirjoitti:Kuulostaa kovin kalliilta teidän hierojat, mulla on muistaakseni 28€/45 min. Ehkä noissa on joku pk-seutulisä?
Kitinää elämästä, ihmisistä ja kaikesta muusta tärkeästä
https://beta.kitina.net/
Itse käynyt Urheiluhierojakoululla, kolme varttia on kympin.exsu kirjoitti:Kuulostaa kovin kalliilta teidän hierojat, mulla on muistaakseni 28€/45 min. Ehkä noissa on joku pk-seutulisä?
Paskin mahdollinen neuvo. Selkäongelmat eivät yleensä johdu lihaksista vaan tukielimistön ongelmista. Runnominen voi vain pahentaa its ongelmaa. Urheiluhierojien koulutus on tarkoitettu nimenomaan rasittuneiden lihasten käsittelyyn.Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Sait yvDumis kirjoitti:Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Jeah, toihan on niin luvattoman lähellä että pakko käydä testaamassa, eikä hintakaan päätä huimaa. Näköjään ajat menee hyvin kaupaksi.Elppis kirjoitti:Sait yvDumis kirjoitti:Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Tilasin tuolta just paketillisen lihaa. Basic on maistettu, ihan järkyttävän hyvää! Avaamatta on vielä black pepper ja joku chilijuttu.Bluntly kirjoitti:http://www.lucasjerky.com/index.html
It’s Basic Ingredients!! BEEF, Soy Sauce, Sugar, Garlic, Onion, Paprika, and Ginger!!
There are no additives, preservatives, or MSG
Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?Vesper kirjoitti:Mutta siis suosin lähiruokaa, eli ei oikein innosta toi lihan lennättely maapallon toiselta puolelta. Pitää vissiin tehdä itse...
Ihanan romanttinen kuva espanjalaisista tomaateista! Todellisuudessahan ne viljellään muovikatteiden alla, niihin syydetään lannoitteita ja torjunta-aineita, ja keräämisestä huolehtii pätkätyöllistetyt (laittomat) siirtolaiset minimipalkalla. Eli Espanjalaisissa tomateissa on aika paljon muutakin vialla kuin matka.aasi kirjoitti:Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?
Laivoillahan noi hetelmät ja kasvikset taitaa tulla n. 95%.aasi kirjoitti:Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?Vesper kirjoitti:Mutta siis suosin lähiruokaa, eli ei oikein innosta toi lihan lennättely maapallon toiselta puolelta. Pitää vissiin tehdä itse...
Mua hiukan hymyilyttää että onnistuit kaivamaan mun energiatehokkuusajattelusta romantiikkaa esiin...Vesper kirjoitti:Ihanan romanttinen kuva espanjalaisista tomaateista! Todellisuudessahan ne viljellään muovikatteiden alla, niihin syydetään lannoitteita ja torjunta-aineita, ja keräämisestä huolehtii pätkätyöllistetyt (laittomat) siirtolaiset minimipalkalla. Eli Espanjalaisissa tomateissa on aika paljon muutakin vialla kuin matka.
*mussuttaa mökiltä tuotuja mustikoita*Mutta joo, jos näitä miettii liikaa, pitää lähteä itse metsään keräämään safkat.
No toi Espanjan auringon alla loi päähäni heti mielikuvan jostain pientilallisesta, joka rakkaudella kasvattaa tomaattejaan. Vähän niinQ siinä ketsuppimainoksessa.aasi kirjoitti:Mua hiukan hymyilyttää että onnistuit kaivamaan mun energiatehokkuusajattelusta romantiikkaa esiin...
Niin mut siinä ne onkin Italiassa!Vesper kirjoitti:No toi Espanjan auringon alla loi päähäni heti mielikuvan jostain pientilallisesta, joka rakkaudella kasvattaa tomaattejaan. Vähän niinQ siinä ketsuppimainoksessa.
Harmi että Italialaisista tomaateista valtaosa menee jalostukseen. Ostaisin heti niitä!huima kirjoitti:Niin mut siinä ne onkin Italiassa!
Mummu ja pappa rakkaudella kasvattavat tomskuja ja keräävät ne ihan itse.
Ai pystytään vai?Bhven kirjoitti:Mua ihmetyttää miten Suomessa pystytään kasvihuoneviljelemään tomaatteja ilman torjunta-aineita, kun taas Espanjassa ja Hollannissa ei.
Näin väittää Hesari:Vesper kirjoitti:Ai pystytään vai?
Tähän voidaan vielä lisätä, että suomalaiset kasvihuoneet ovat maailman satoisimpia, koska Suomessa on melko viileää, eli kasvit eivät kärsi lämpöhalvauksesta ja kasvihuoneita joudutaan lämmittämään vasta kun ulkolämpötila laskee alle -5 asteen. Lisäksi kasvihuoneisiin pumpataan kemianteollisuuden sivutuotteena saatavaa hiilidioksidia, jolla hiilidioksidipitoisuus nostetaan jonnekin 1000 ppm tasolle, mikä lisää entisestään kasvien tuottoa. Ulkosalla tomaatit kasvavat huonommin, koska ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on vain jotain 390 ppm.Kotimaisen tomaatin suuri synti on hiilijalanjälki. Ympärivuotisesti viljellyn tomaatin hiilijalanjälki tomaattikiloa kohden on noin 5–7 kiloa. Se vastaa 23–32 kilometrin autoilua. Keitetyn perunakilon hiilijalanjälki on vain 0,3 kiloa. Tomaatin kasvihuoneviljelyssä energiaa kuluu valtavasti sekä lämmitykseen että valaistukseen.
Vain kesätuotantoon keskittyneillä tiloilla hiilijalanjälki on selvästi pienempi. Kaikkiaan suomalaisten tomaattien hiilijalanjälki voi vaihdella puolesta kilosta kahdeksaan kiloon. Keskimäärin se on arviolta 3–4 kiloa. Muuten kotimaiset tomaatit eivät juuri rasita ympäristöä. Viljely kasvihuoneissa ei liiemmin rehevöitä vesistöjä, eikä torjunta-aineita tarvita.