Sivu 337/514

Lähetetty: 27.10.2010 8:43
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
exsu kirjoitti:Kuulostaa kovin kalliilta teidän hierojat, mulla on muistaakseni 28€/45 min. Ehkä noissa on joku pk-seutulisä?
Itse käynyt Urheiluhierojakoululla, kolme varttia on kympin.

Lähetetty: 27.10.2010 9:14
Kirjoittaja exsu
^ Joo sitä on kehuttu. Mä tykkään siitä, että saan aina saman tyypin, joka tuntee mun krempat ja sietokyvyn valmiiksi.

Lähetetty: 27.10.2010 9:28
Kirjoittaja Elppis
Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.

Lähetetty: 27.10.2010 10:06
Kirjoittaja So Hard
Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Paskin mahdollinen neuvo. Selkäongelmat eivät yleensä johdu lihaksista vaan tukielimistön ongelmista. Runnominen voi vain pahentaa its ongelmaa. Urheiluhierojien koulutus on tarkoitettu nimenomaan rasittuneiden lihasten käsittelyyn.

Lähetetty: 27.10.2010 12:23
Kirjoittaja Dumis
Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.

Lähetetty: 27.10.2010 19:55
Kirjoittaja RP
Niin, kuinka todennäköistä on jotta joutuu maksamaan semmosen pysäköintirikemaksun vai miksi niitä nyt sanotaan. Mies oli maksanut tämän päivän loppuun asti pysäköintimaksun, on ollut parkissa muutaman päivän kun oli reissussa. Niin, lasissa oli rikemaksu, 50€ koska pysäkointiaikalipukkeen aikaa ei ollut "näkynyt kunnolla". Se isommalla kirjoituksella oleva osa oli näinä päivinä jotensakin valunut alemmas eikä siis ollut näkyvissä, mutta sillä pienemmällä printillä oleva sama informaatio (eli mihin kellonaikaan ja päivään maksettu) oli varsin selvästi esillä.

Jotta kunhan funtsin. Mä en nimittäin halua suostua maksamaan sitä. Piste.

Lähetetty: 27.10.2010 21:53
Kirjoittaja Vaola
^ Kantsuu ehdottomasti valittaa. Sehän ei mitään maksa. (Mut mä oonkin tämmönen. Valitan aina kaikesta.)

Lähetetty: 28.10.2010 10:48
Kirjoittaja Elppis
Dumis kirjoitti:
Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.
Sait yv :]

Lähetetty: 28.10.2010 11:26
Kirjoittaja Dumis
Elppis kirjoitti:
Dumis kirjoitti:
Elppis kirjoitti:Mä suosin urheiluhierojaa selkäasioissa; normaalit "klassiset hierojat" hiplailee, jotenkin urheiluhieronnan jälkeen tuntuu että mestat ovat saaneet kunnon käsittelyn, ei mitään neitivoiteilua.
Olixe sun hyvä ja ja idässäpäin? Laita vaikka yv:tä jos voit suositella meikällekin, varmaan pitänee alkaa käydä itekin.
Sait yv :]
Jeah, toihan on niin luvattoman lähellä että pakko käydä testaamassa, eikä hintakaan päätä huimaa. Näköjään ajat menee hyvin kaupaksi.

Lähetetty: 30.10.2010 18:36
Kirjoittaja Vesper
Myydäänkö jossain luomua/lisäaineetonta beef jerkya?

Lähetetty: 30.10.2010 19:46
Kirjoittaja Bluntly
http://www.lucasjerky.com/index.html

It’s Basic Ingredients!! BEEF, Soy Sauce, Sugar, Garlic, Onion, Paprika, and Ginger!!

There are no additives, preservatives, or MSG

Lähetetty: 30.10.2010 21:07
Kirjoittaja exsu
Bluntly kirjoitti:http://www.lucasjerky.com/index.html

It’s Basic Ingredients!! BEEF, Soy Sauce, Sugar, Garlic, Onion, Paprika, and Ginger!!

There are no additives, preservatives, or MSG
Tilasin tuolta just paketillisen lihaa. Basic on maistettu, ihan järkyttävän hyvää! Avaamatta on vielä black pepper ja joku chilijuttu.

Lähetetty: 30.10.2010 22:01
Kirjoittaja Vesper
^ Olipa hauska katsoa kartasta Eurooppaan lähetettyjä tilauksia. Kaikki muut maat oli jotain yhden ja muutaman kymmenen välillä, Suomeen lähetetty yli 1300 :D

Mutta siis suosin lähiruokaa, eli ei oikein innosta toi lihan lennättely maapallon toiselta puolelta. Pitää vissiin tehdä itse...

Lähetetty: 31.10.2010 8:58
Kirjoittaja aasi
Vesper kirjoitti:Mutta siis suosin lähiruokaa, eli ei oikein innosta toi lihan lennättely maapallon toiselta puolelta. Pitää vissiin tehdä itse...
Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?

Lähetetty: 31.10.2010 10:38
Kirjoittaja Vesper
aasi kirjoitti:Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?
Ihanan romanttinen kuva espanjalaisista tomaateista! Todellisuudessahan ne viljellään muovikatteiden alla, niihin syydetään lannoitteita ja torjunta-aineita, ja keräämisestä huolehtii pätkätyöllistetyt (laittomat) siirtolaiset minimipalkalla. Eli Espanjalaisissa tomateissa on aika paljon muutakin vialla kuin matka.

Mutta joo, jos näitä miettii liikaa, pitää lähteä itse metsään keräämään safkat.

Lähetetty: 31.10.2010 11:12
Kirjoittaja Dumis
aasi kirjoitti:
Vesper kirjoitti:Mutta siis suosin lähiruokaa, eli ei oikein innosta toi lihan lennättely maapallon toiselta puolelta. Pitää vissiin tehdä itse...
Mietin tuossa viimeksi tomaatteja ostaessani, että kumpikohan se nyt onkaan fiksumpaa, niiden kasvattaminen kasvihuoneissa lamppujen loisteessa täällä vai lennättäminen Espanjan auringon alta - vai tuleeko ne edes lentäen?
Laivoillahan noi hetelmät ja kasvikset taitaa tulla n. 95%.

Lähiruoka on jees, kunhan sen tuottavuus ei ole paria sataa astetta pakkasella.

Lähetetty: 31.10.2010 11:13
Kirjoittaja aasi
Vesper kirjoitti:Ihanan romanttinen kuva espanjalaisista tomaateista! Todellisuudessahan ne viljellään muovikatteiden alla, niihin syydetään lannoitteita ja torjunta-aineita, ja keräämisestä huolehtii pätkätyöllistetyt (laittomat) siirtolaiset minimipalkalla. Eli Espanjalaisissa tomateissa on aika paljon muutakin vialla kuin matka.
Mua hiukan hymyilyttää että onnistuit kaivamaan mun energiatehokkuusajattelusta romantiikkaa esiin... :)
Mutta joo, jos näitä miettii liikaa, pitää lähteä itse metsään keräämään safkat.
*mussuttaa mökiltä tuotuja mustikoita*

Lähetetty: 31.10.2010 11:33
Kirjoittaja Vesper
aasi kirjoitti:Mua hiukan hymyilyttää että onnistuit kaivamaan mun energiatehokkuusajattelusta romantiikkaa esiin... :)
No toi Espanjan auringon alla loi päähäni heti mielikuvan jostain pientilallisesta, joka rakkaudella kasvattaa tomaattejaan. Vähän niinQ siinä ketsuppimainoksessa. :]

Lähetetty: 31.10.2010 11:38
Kirjoittaja huima
Vesper kirjoitti:No toi Espanjan auringon alla loi päähäni heti mielikuvan jostain pientilallisesta, joka rakkaudella kasvattaa tomaattejaan. Vähän niinQ siinä ketsuppimainoksessa. :]
Niin mut siinä ne onkin Italiassa!

Mummu ja pappa rakkaudella kasvattavat tomskuja ja keräävät ne ihan itse.

Lähetetty: 31.10.2010 11:45
Kirjoittaja Vesper
huima kirjoitti:Niin mut siinä ne onkin Italiassa!

Mummu ja pappa rakkaudella kasvattavat tomskuja ja keräävät ne ihan itse.
Harmi että Italialaisista tomaateista valtaosa menee jalostukseen. Ostaisin heti niitä!

Lähetetty: 31.10.2010 12:06
Kirjoittaja Bhven
Mua ihmetyttää miten Suomessa pystytään kasvihuoneviljelemään tomaatteja ilman torjunta-aineita, kun taas Espanjassa ja Hollannissa ei. Veikkaan, että siirtotyöläisneeperit tuovat satiaiset muassaan. Siksi torjunta-aineet.

Lähetetty: 31.10.2010 12:08
Kirjoittaja Vesper
Bhven kirjoitti:Mua ihmetyttää miten Suomessa pystytään kasvihuoneviljelemään tomaatteja ilman torjunta-aineita, kun taas Espanjassa ja Hollannissa ei.
Ai pystytään vai?

Lähetetty: 31.10.2010 12:18
Kirjoittaja Bhven
Vesper kirjoitti:Ai pystytään vai?
Näin väittää Hesari:
Kotimaisen tomaatin suuri synti on hiilijalanjälki. Ympärivuotisesti viljellyn tomaatin hiilijalanjälki tomaattikiloa kohden on noin 5–7 kiloa. Se vastaa 23–32 kilometrin autoilua. Keitetyn perunakilon hiilijalanjälki on vain 0,3 kiloa. Tomaatin kasvihuoneviljelyssä energiaa kuluu valtavasti sekä lämmitykseen että valaistukseen.

Vain kesätuotantoon keskittyneillä tiloilla hiilijalanjälki on selvästi pienempi. Kaikkiaan suomalaisten tomaattien hiilijalanjälki voi vaihdella puolesta kilosta kahdeksaan kiloon. Keskimäärin se on arviolta 3–4 kiloa. Muuten kotimaiset tomaatit eivät juuri rasita ympäristöä. Viljely kasvihuoneissa ei liiemmin rehevöitä vesistöjä, eikä torjunta-aineita tarvita.
Tähän voidaan vielä lisätä, että suomalaiset kasvihuoneet ovat maailman satoisimpia, koska Suomessa on melko viileää, eli kasvit eivät kärsi lämpöhalvauksesta ja kasvihuoneita joudutaan lämmittämään vasta kun ulkolämpötila laskee alle -5 asteen. Lisäksi kasvihuoneisiin pumpataan kemianteollisuuden sivutuotteena saatavaa hiilidioksidia, jolla hiilidioksidipitoisuus nostetaan jonnekin 1000 ppm tasolle, mikä lisää entisestään kasvien tuottoa. Ulkosalla tomaatit kasvavat huonommin, koska ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on vain jotain 390 ppm.

Lähetetty: 31.10.2010 12:36
Kirjoittaja Vesper
Okei. Mä olin siinä uskossa että edelleen käytetään, muttei ollenkaan niin paljoin kun esim. Etelä-Euroopassa.

Lähetetty: 31.10.2010 12:43
Kirjoittaja aasi
Eiköhän Suomessa voida laittaa talvella ovet auki ja antaa ilmaston hoitaa tuholaiset, jos niitä jotenkin sattuisikin kasvihuoneeseen asti pääsemään.