Sivu 4/9

Lähetetty: 24.01.2011 0:24
Kirjoittaja mustaenkeli
Onko tämä se ketju jossa kerrotaan lasillisenkin kuoharia aiheuttavan välittömän panetuksen...?

Lähetetty: 24.01.2011 3:16
Kirjoittaja Manaaja
mustaenkeli kirjoitti:Onko tämä se ketju jossa kerrotaan lasillisenkin kuoharia aiheuttavan välittömän panetuksen...?
Ei, se on erotiikassa nimellä "Saako jöpöttää".

Lähetetty: 24.01.2011 17:36
Kirjoittaja Bluntly
Meikäläisellä siemauskin kuoharia aiheuttaa hillittömiä mahavaivoja ja ripulipaskan. Ei kovin mukava ominaisuus sosiaalisia tapahtumia ajatellen, mutten taida olla muutenkaan ohjelmoitu sellaisia varten.

Lähetetty: 24.01.2011 18:24
Kirjoittaja Manaaja
Rupesin just ajattelemaan mustaenkeliä ja blantlia treffeille kuoharia juomaan.

Sitten vähän nauratti.

Lähetetty: 24.01.2011 18:37
Kirjoittaja Niba
Manaaja kirjoitti:Rupesin just ajattelemaan mustaenkeliä ja blantlia treffeille kuoharia juomaan.

Sitten vähän nauratti.
Eikun pitää kuohari-pullosta ennen avaamista ravistella pois liiallinen hiilihappo! ;)

Lähetetty: 24.01.2011 19:36
Kirjoittaja nowaysis
Zeb: Imo chardonnay on parikymppisten "tyttöjeniltaviini ihQuuuuh" eli usein mehumaista litkua ja siten helppojuontista ;) Tykkäsin ennen. Punkut on vastahakoisen harjottelun jälkeen alkaneet jotenkin uppoamaan, ruuan kanssa. Itse en ole nirso ruuan suhteen, vaan tarkkamakuinen ;) Alkoholin mausta en ole koskaan oikein välittänyt, mutta voihan sitä totutella juomaan vaikka aamupissiään, jos sikseen päättää. Noin niinq vaikuttaakseen sivistyneeltä.

Bluntly: vastaus ongelmaasi on samppanjavispilä, jos noin niinku julkisesti haluat paljastaa saavasi skumpasta ilmavaivoja ;)

Lähetetty: 25.01.2011 0:12
Kirjoittaja Vagabondo
Manaaja kirjoitti:Villalta Valpolicella Ripasso 2008 on hinnakkain viimeksi ostamastani neljästä itselleni uudesta halpisviinistä, ja samalla myös selvästi huonoiten suuhuni istuva.

En oikein ymmärrä mistä tämä viini on saanut nimityksen "täyteläinen". Omaan suuhuni tämä oli hyvin ohut, ja liharuoan kanssa nautittuna sen maku oli lähinnä yksiulotteisen terävä ja alkoholimainen. Tämä oli viini jota alkon työntekijä minulle suositteli, mutta itse suosittelisin tätä todella varauksellisesti kellekään.

Ei mielestäni missään nimessä hintansa arvoista. Alkon sivuihin verrattuna maistoin tässä myös vahvasti tammea, mutta en kyllä oikein minkäänlaista kypsyyttä. Maistakaahan joku muu ja antakaa arvionne? Laitetaan muutenkin tää ketju kunnolla eloon, jookoskookos?
Mun piti tossa viikonloppuna maistaa tota, kun epäilin pulloa pilaantuneeksi, mutta...

Viini vaatii ehdottomasti aikaa hapettua. Heti avauksen jälkeen manaajan arvio osuu hyvin kohdalla. Aikansa hengitettyään viinin täyteläisyys tulee esiin suuhun kaadettaessa, mutta lupaava alku ei oikein koskaan toteuta lupauksiaan, vaan maku jää yksitotiseksi ja jälkimakua ei ole juuri ollenkaan.

En kyllä osta toista pulloa.

Lähetetty: 25.01.2011 0:45
Kirjoittaja Kottarainen
sivustahuutaja kirjoitti:Iso kysymys on: oletko muutenkin hieman nirso? Jos mikään muukaan ei uppoa, niin viinejä on ihan turha treenata, koska makutottumukset ovat ihan liian kapeat. En siis vittuile, vaan totean sen mitä olen ympärilläni havainnut: Viinejä nirsoilevat usein nirsoilevat muutakin.
Kiitos vinkeistä sinulle, Nowalle ja Vagabondolle.

Njoo, tuota, siis mulla on juttuja jotka eivät uppoa. Lähinnä tuolta pilaantuneesta makumaailmasta, eli hapatetut maitotuotteet ja sinihomejuusto. Luonnollista varmaan sitten että viinitkin tökkii, nehän on siis pilaantunutta rypälemehua. Tai ainakin siltä minusta punkut maistuu.

Ehkä ei ole mitään tehtävissä. Sen verran voisi ehkä yrittää treenata että pystyisi suullisen punkkua nielaisemaan ilman isoa puistatusta. Tuntuu että on epäkohtelias kun ei edes maista. Sivistyneeltä vaikuttamisesta en niinkään ota stressiä. Se on kyllä ikävää kun muut ovat pikku nousussa niistä tarjotuista viineistä, eikä muuta kuulu listalle, niin joutuu sitten ihan selvin päin olemaan. Voivoi.

Lähetetty: 25.01.2011 10:16
Kirjoittaja Vagabondo
Kottarainen kirjoitti: Luonnollista varmaan sitten että viinitkin tökkii, nehän on siis pilaantunutta rypälemehua. Tai ainakin siltä minusta punkut maistuu.
Tuossa tapauksessa kannattaa kokeilla esim.Ranskalaisia gewürztraminer rypäleestä, jotka maistuu kukkaniityltä, tai Itävaltalaisia grüner veltliner rypäleestä, joissa on paljon sitruksen makua, tehtyjä valkoviinejä. Myös savignon blanc rypäleestä löytyy hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Uusi-seelantilainen Mud House.

Tällä hetkellä kaapista löytyy yksi grüner veltliner ja odotukset on sen suhteen korkealla. Gewürztraminereista muistaakseni ainakin Hugel on loistava.

Lähetetty: 25.01.2011 13:00
Kirjoittaja Manaaja
Tästä on moni viinejä vähemmän harrastanutkin tykännyt.

Lähetetty: 25.01.2011 13:03
Kirjoittaja Dumis
Manaaja kirjoitti:Tästä on moni viinejä vähemmän harrastanutkin tykännyt.
Otetaan pottu tuota kun handeliin ens kerran exyn.

Lähetetty: 25.01.2011 13:10
Kirjoittaja Manaaja
Kestää sitten liiallista jäähdyttämistäkin aika hyvin, että kannattaa varmaan alottaa liki jääkaappikylmänä testailu.

Vielä jos vähän helpommin nautittavammalla ja makeammalla haluaa lähteä liikenteeseen, niin tää kans pelaa. Onnistuu 3 litran juominen yhden illan aikana aika saumattomasti. Testattu viime jussina.

Lähetetty: 25.01.2011 22:04
Kirjoittaja Kottarainen
Oon jo ihan pyörällä päästäni. Kiitoksia :)

Arvon noista jonkun kokeiluun. Mies imee mielellään sitten loput jos ei uppoa.

Täältä saa kyllä loistovinkkejä. Kiitokset muuten sille ketä vinkkasi mulle Presidentin tumman paahdon, olikohan sivustahuutaja. En löytänyt kahviketjua tähän hätään, mutta tumma paahto todellakin maistuu paremmalta mun kotilattessa.

Lähetetty: 26.01.2011 21:09
Kirjoittaja Bluntly
Erittäin onnistuneen pihvin kyytipoikana Terra Andina Altos Carmenère-Carignan, joka oli aterian heikoin lenkki.

Erittäin helppo punaviiniksi, mutta jäi pahasti pihvin varjoon. Luulisin olevan mainio seurustelujuoma.

Lähetetty: 31.01.2011 20:09
Kirjoittaja Manaaja
http://alko.fi/tuotteet/fi/005155

Hinta/laatu 10+. Mulla on taas jotain ymmärtämisvaikeuksia alkon täyteläisyysluokituksien kanssa. Nimittäin tämä on mun suuhun todella muhkea, pehmeä ja marjainen mehukatti tähän hintaan. Ei hyytynyt tulisen liharuoan alle edes mun chilinkäyttökädellä. Ja puinen? What? Luonteikas, yllättävän syvä jälkimaultaankin, mutta jollain pehmeällä tavalla silti tosi helppo niin seurusteluviininä kuin ruoankin kanssa. Pehmeä tuntuma myös fyysisesti kieltä vasten. Tästä tuli mun uusi lemppari. Tosi huikeaa nektaria mun suuhuni.

Varoituksen sanana kuitenkin, että tätä voi sanoa aika erilaiseksi ihan perinteisiin viineihin tottuneille.

Lähetetty: 02.02.2011 15:04
Kirjoittaja Bluntly
http://alko.fi/tuotteet/fi/008964

Jos hometta ja omenamehua sekoitettaisiin mikserissä, jonka jälkeen heitettäisiin hapot sekaan niin maku olisi jotain tälläistä.

Inhoan kuohareita ja taas tuli yksi syy lisää.

Lähetetty: 02.02.2011 21:16
Kirjoittaja Manaaja
Bluntly kirjoitti:http://alko.fi/tuotteet/fi/008964

Jos hometta ja omenamehua sekoitettaisiin mikserissä, jonka jälkeen heitettäisiin hapot sekaan niin maku olisi jotain tälläistä.
Komppaan.
Inhoan kuohareita ja taas tuli yksi syy lisää.
En komppaa. Koita halvinta mitä alkosta saa: Coralba Spumante. Sekin on parempaa kuin tuo.

Lähetetty: 02.02.2011 21:40
Kirjoittaja Pulkannaru
http://alko.fi/tuotteet/fi/008229
Toi tuntui hyvälle uutta vuotta juhlistaessa rakettien ja pakkasen paukkuessa ulkona juotuna. Mutta, mitä mä näistä tiedän.

Lähetetty: 02.02.2011 21:58
Kirjoittaja Bluntly
Manaaja kirjoitti:En komppaa. Koita halvinta mitä alkosta saa: Coralba Spumante. Sekin on parempaa kuin tuo.
Halvemmalla saa paljon parempaa omppujuomaa: http://alko.fi/tuotteet/fi/008695

Lähetetty: 02.02.2011 22:25
Kirjoittaja Boner

Ai helvetti. Tota samaa kuraa meillä tarjotaan aina kaikissa firman kaupan julkistamistilisuuksissa tai kickoffeissa. Melkosta sontaa on joo.

Lähetetty: 03.02.2011 20:22
Kirjoittaja nowaysis
^musta tuo Freixenet on joskus hyvän makuista ja joskus tosi pahaa.

Lähetetty: 03.02.2011 20:24
Kirjoittaja nowaysis
Pulkannaru kirjoitti:http://alko.fi/tuotteet/fi/008229
Toi tuntui hyvälle uutta vuotta juhlistaessa rakettien ja pakkasen paukkuessa ulkona juotuna. Mutta, mitä mä näistä tiedän.
No eiköhän tärkeintä ole juurikin se, miltä se omassa suussa maistuu just sillä hetkellä :)

Lähetetty: 03.02.2011 20:45
Kirjoittaja exsu
nowaysis kirjoitti:musta tuo Freixenet on joskus hyvän makuista ja joskus tosi pahaa.
Joo mulla on sama. Suoraa verrannollinen edeltävien juomien määrään. :wink:

Lähetetty: 04.02.2011 1:18
Kirjoittaja Dumis
^ Mulla on sama shottien kanssa, ei oikein tahdo upota ilman olutta, mutta kun kymmenen tuoppia vetää pohjalle, niin sen jälkeen tekee mieli juoda melkein mitä tahansa shottia! On se jännä!

Lähetetty: 04.02.2011 9:55
Kirjoittaja AngryBird
Dumis kirjoitti:...kun kymmenen tuoppia vetää pohjalle, niin sen jälkeen tekee mieli juoda melkein mitä tahansa shottia! On se jännä!
Kun kymmenen tuoppia vetää niin sen jälkeen tekee mieli päästä kaksi metriä mullan alle. (ja vaikka ei tekiskään mieli niin todnäk joutuu silti :D)