Sivu 26/34
Lähetetty: 22.08.2008 11:40
Kirjoittaja Leila
Mirkku kirjoitti:Plaah... Omasta mielestäni olen läski

.
Mutta viisaammat. Kertokaas seuraavanlainen juttu: miten on mahdollista, että jos lasken päivittäisen kulutukseni olevan tuollaista 1700kcal, syön alle 1000kcal päivässä ja vedän puolen tunnin hiki-oksu-tuskalenkin, paino nousee 500g. HAH!

Yks tarkentava kysymys, miten sä jaksat juosta kun syöt noin vähän?
Lähetetty: 22.08.2008 11:55
Kirjoittaja Mirkku
Leila kirjoitti:Yks tarkentava kysymys, miten sä jaksat juosta kun syöt noin vähän?
Miksi en jaksaisi? Jaksaahan sitä, jos vaan haluaa. Sisulla? Tahdonvoimalla?
(mitä pahemmalta fyysisesti tuntuu, sitä paremmalta henkisesti. Saapahan nollattua ajatukset)
Lähetetty: 22.08.2008 11:56
Kirjoittaja Bhven
Mirkku kirjoitti:No enhän mä nyt heti lenkin ja veden ryystämisen jälkeen käy vaaterilla. Paino siis verrattuna eiliseen +500g, prkl!
Käy paskalla.
Lähetetty: 22.08.2008 12:04
Kirjoittaja NuoriDaavid
Bhven kirjoitti:Mirkku kirjoitti:No enhän mä nyt heti lenkin ja veden ryystämisen jälkeen käy vaaterilla. Paino siis verrattuna eiliseen +500g, prkl!
Käy paskalla.
Hienot naiset ei käy.
Lähetetty: 22.08.2008 12:08
Kirjoittaja annepa
Voi herranen aika, kyllä se taas on tässäkin keskustelussa nähty että ihmiset syö miten sattuu ja sitten valitetaan. Tuntuu olevan yleinen ilmiö tuo liian vähän syöminen (ja itsepetos).
Lähetetty: 22.08.2008 13:01
Kirjoittaja Mirkku
NuoriDaavid kirjoitti: Hienot naiset ei käy.
Eikä tytöt yleensäkän piereskele, kaiva nenää tai kakkaa. Ne EHKÄ saattaa pissiä, mutta käyvät puuteroimassa nenäänsä sitäkin useammin

.
Lähetetty: 22.08.2008 13:18
Kirjoittaja Frederik Krueger
NuoriDaavid kirjoitti:^Kyllä kakkostyypin diabetesta esiintyy muillakin kuin ylipainoisilla, mutta ylivoimaisesti suurin osa II-tyypin diabetikoista on ylipainoisia.
Hyvä, noin otaksuinkin. Onko sinulla teoriaa ientulehdusten ja sepelvaltimotaudin yhteydestä, vai ovatko nekin vain yleensä samalla henkilöllä ilmeneviä erillisiä oireita jostain muusta? Jos poistattaa kaikki hampaansa jotta ei saa enää koskaan ientulehduksia, aleneeko sepelvaltimotautiriski jos muut tekijät pysyvät samoina?
Ei läski tietenkään ole perus-perussyy. Jos perussyytä haetaan riittävän kaukaa, niin palataan alkuräjähdykseen.
Ei mielestäni. Riittäisi jos esim. osoitettaisiin että nopeiden hiilihydraatit ylenpalttinen nauttiminen on keskeisessä osassa 2-tyypin diabeteksen syntyyn, koska se rasittaa haimaa jolloin haima ei lopulta enää jaksa tuottaa tarpeeksi insuliinia, tai mikä sitten havaitaankaan mekanismiksi sen syntyyn.
Mutta kuten edellä linkittämäni tutkimuskin (monien muiden samanlaisten joukossa) osoittaa, jos II-tyypin diabeetikko laihtuu ja lisää liikuntaa, niin sokeritasapaino paranee ja insuliiniresistenssi pienenee.
Tämä selvä, mutta edelleen siis läski sinällään ei ole missään tekemisessä diabeteksen synnyn kanssa. Jos olisi, rasvaimun pitäisi olla erinomainen diabeteksen puhkeamisen estäjä.
Mielestäni on pelkästään hyvä että ihmisille kerrotaan ilmiöiden todelliset syyt jos sellaiset on tiedossa, ettei tule yleisiä väärinkäsityksiä kuten "lihavuus (=kehossa oleva ylimääräinen rasva)
aiheuttaa kakkostyypin diabetesta".
Vähän sama jos keskusteltaisiin siitä, aiheuttaako tupakka keuhkosyöpää.
Voisi väittää, ettei syy ole tupakka, vaan se impulssi joka saa ihmisen tupakoimaan ja tupakointi on vain tuon perussyyn ilmentymä.
Huono vertaus, koska kyseinen impulssi ei voi aiheuttaa keuhkosyöpää ilman tupakkaa. Käsittääkseni se mekanismi tunnetaan mitkä haitta-aineet tupakassa vaikuttavat keuhkosyövän syntyyn, siksi voidaan perustellusti sanoa että tupakointi
aiheuttaa keuhkosyöpää. Yskiminen, pahanhajuiset hiukset ja lisääntynyt räkimisentarve eivät tiettävästi aiheuta keuhkosyöpää, vaikka niitäkin toki ilmenee tupakoivilla ihmisillä.
Käsitin ettei samaa mekanismia tunneta kehon rasvan ja diabeteksen välillä.
Lähetetty: 22.08.2008 13:28
Kirjoittaja Pyry-Matias
Kuten todettua, turhaahan tuo on postailla yksittäisen päivän kaloreita tai painon "kehityskäyrää". Läskin sulattaminen on kuukausien prosessi, jossa tietenkin on varianssia. Yhden päivän ruokailut kun eivät kerro mitään, ei vaikka miinuskaloreita olisi kuinka. Eikä se ole ollankaan sankarillista elää pettuleivällä ja vedellä viikosta toiseen. Aivot käteen.
Lähetetty: 22.08.2008 13:34
Kirjoittaja Frederik Krueger
Työpaikkaruokalan makeaa ja suussasulavaa jälkiruokaa syödessäni oli taas ikävä todeta kuinka hyvältä makea maistuu.

Silloin tällöin minulle iskee himo niihin uusiin Firewood Turkinpippureihin, jotka ovat ihan sikahyviä. Olen saanut pidettyä itseni niistä erossa taas siitä lähtien kun aloitin treenauksen kaksi kuukautta sitten. Muut karamellit eivät tällä hetkellä aiheuta samantapaista himoa ainakaan mielikuvatasolla.
Kunpa kyllästyisin noihin Firewoodeihin pian, aivan kuten kyllästyin aikoinaan Liitulakuihin vaikka aluksi pidin niitäkin aivan vallattoman hyvinä. Nykyään ei enää menisi alas.
Lähetetty: 22.08.2008 13:39
Kirjoittaja Frederik Krueger
annepa kirjoitti:Voi herranen aika, kyllä se taas on tässäkin keskustelussa nähty että ihmiset syö miten sattuu ja sitten valitetaan. Tuntuu olevan yleinen ilmiö tuo liian vähän syöminen (ja itsepetos).
Ehkä hoikkuuteni johtuukin siitä että syön liikaa? Vai valehtelenkohan syömiseni yläkanttiin? Hmm...
Lähetetty: 22.08.2008 13:43
Kirjoittaja NegaDuck
Pyry-Matias kirjoitti:Aivot käteen.
Sitä mäkin. Laihduttaminen laihduttamalla ei onnistu, sillä kroppa katsoo silloin että jotain on menetetty, ja haluaa sen takaisin. Tavoitteeksi kannattaa mieluummin asettaa se, että kroppa saadaan uskomaan ettei rasvaa kannata eikä tarvitse varastoida, ja että sitä kannattaa käyttää energiaksi. Tämä vaatii pitkää, hidasta muutosta ruokavaliossa. Ei pelkästään siinä miten paljon syö, vaan myös missä muodossa sen syö minkä kanssa, ja mihin aikaan. Kroppa pitää saada uskomaan että ei tässä olla nälänhädässä, vaikka pieniä annoksia syödäänkin. Harvoja isoja annoksia syödessä nimittäin kroppa katsoo jatkuvasti olevansa nälänhädässä ja kaikki varastoidaan läskeihin.
Vähän ympäripyöreesti sanottu, mutq en oo asiantuntija niin en voi mitään täydellistä kaavaa tarjotakaan. Kokeilkaa vaikka Mark Hymanin kirjaa
Ultrametabolism. (tosin sekään ei ole mikään täydellinen vastaus ongelmaan)
Lähetetty: 22.08.2008 14:09
Kirjoittaja prosessi
Quinevere kirjoitti:prosessi kirjoitti:Esim. runsaan insuliinierityksen aiheuttama kortisolin erityksen lisäys.
Ei liika kortisoli sillä lailla lihota, tulee vaan pallomaha ja körmyniska ja lihakset surkastuu. Soon eri näköistä kuin normiläskistyminen. Eikä insuliini ainakaan mitään Cushing-tasoisia kortisolinousuja saa aikaan.
Ei varmasti sellaisia nousuja, mutta voinee käynnistää sen noidankehän.
Näin jälkeenpäin en voi kuin ihmetellä, että miten ihmeessä onnistuin pitämään hba1c-arvoni vitosella alkavissa lukemissa...
Niin ja vielä olemaan kuolematta hypoglykemiaan

Olet sä melkoinen tasapainoilija.
Kerran melkein onnistuin kuolemaan, mutta onneksi Elukka sattui soittamaan ja huolestumaan siitä etten vastannut, ja sai sitten naapurit murtautumaan meille ja virvoittamaan minut henkiin. Sen jälkeen aloitin tuon yli-innokkaan mittailun ympäri vuorokauden (ja jätin sen ainoan ostamani juotavan jogurtin viimeiseksi, niissähän ei hämäävästi ole hiilihydraatteja lähes ollenkaan!), ei huvittanut kuolla. Suomessa muuten kuolee yksi kahdestasadasta diabeetikkoäidistä raskauden aikana, eli ei mikään ihan olematon luku.
Lähetetty: 22.08.2008 15:16
Kirjoittaja -Superior-
Elimistö ei koskaan polta rasvaa niin kauan, kun elimistöllä on käytettävissään hiilihydraatteja. Siksi liikunta harvemmin laihduttaa. Eli onko näin, onko?! Meen vatkaa kuohukermaa, vastatkaa sillä aikaa.
Lähetetty: 22.08.2008 15:24
Kirjoittaja Pyry-Matias
-Superior- kirjoitti:Elimistö ei koskaan polta rasvaa niin kauan, kun elimistöllä on käytettävissään hiilihydraatteja. Siksi liikunta harvemmin laihduttaa. Eli onko näin, onko?! Meen vatkaa kuohukermaa, vastatkaa sillä aikaa.
Rasvanpolttosyke on suositteluissa noin 120, varsin alhainen siis, jolloin keho optimaalisesti polttaa helpoimmin rasvaa. Sanotaan myös, että 40 minuutin jälkeen rasva alkaa palamaan, siis suorituksen alusta. Toki tähän vaikuttaa elimistön hiilaritilanne jonkin verran. Parhaiten rasva palaa tietenkin, kun hiilarivarastot ovat mahdollisimmat tyhjät.
Olen ymmärtänyt, että kyllä se rasva palaa, vaikka hiilarivarastoja olisikin. Täytyy muistaa, että myös lihas alkaa palamaan, kun keho on energiasta tyhjä.
Lähetetty: 22.08.2008 15:27
Kirjoittaja BettyB.
Pyry-Matias kirjoitti:Sanotaan myös, että 40 minuutin jälkeen rasva alkaa palamaan, siis suorituksen alusta.
Uusimmassa Sportissa väitetään toisin.
Lähetetty: 22.08.2008 15:29
Kirjoittaja Pyry-Matias
BettyB. kirjoitti:Pyry-Matias kirjoitti:Sanotaan myös, että 40 minuutin jälkeen rasva alkaa palamaan, siis suorituksen alusta.
Uusimmassa Sportissa väitetään toisin.
Ei tuo 40min ole mikään ehdoton, vaan suuntaa antava riippuen mm. kehon ravitsemustilasta. Mutta turha tästä on vääntää, tuo 40min on vaan useimmiten ollut se raja-arvo, kun joku pitää olla.
Lähetetty: 22.08.2008 15:47
Kirjoittaja sivustahuutaja
Pyry-Matias kirjoitti:Rasvanpolttosyke on suositteluissa noin 120, varsin alhainen siis, jolloin keho optimaalisesti polttaa helpoimmin rasvaa.
Rasvanpolttosyke tarkoittaa vain sitä pistettä, jossa suhteellisesti suurin osa energiasta tulee rasvasta. Absoluuttinen rasvanpalaminen on eri juttu ja raskaampi liikunta polttaa enemmän rasvaa, vaikkakin hieman heikommalla hyötysuhteella.
Rautalangasta: Rasvanpolttosykkeella kulutettasiin lenkillä vaikka 700kcal, josta rasvasta tulisi 40%, eli 280kcal. Kovemmalla sykkeellä kulutettaisiin samassa ajassa 1000kcal, josta rasvasta 30%, eli 300kcal.
Lähetetty: 22.08.2008 15:51
Kirjoittaja NegaDuck
Pyry-Matias kirjoitti:Olen ymmärtänyt, että kyllä se rasva palaa, vaikka hiilarivarastoja olisikin.
Muistaakseni
IFAssa luki nyrkkisääntönä "rasvat palavat parhaiten hiilihydraattien tulessa", eli hiilarien poltto edistää myös rasvan polttoa. Rasvan polttaminen yksinään on elimistölle melko raskasta, sillä sen polttaminen kuluttaa hieman energiaa, jota elimistö ei mielellään ota rasvasta.
Lainaus
eräältä foorumilta:
Kysyin neuvoa ravitsemustieteilijältä ja hän vastasi seuraavasti: "Suola 'lihottaa' ainoastaan nesteen sitomisen kautta, kuten tiedätkin. Ei pitkäkestoisesti. Laihduttamisen vaikeus on siinä, että ihmisen aineenvaihdunnan perimä elää luolamiesaikaa edelleen. Tämä tarkoittaa, että rasvakudos on ihmisen hengissä säilymisen kannalta välttämätöntä ja geenimme ohjaavat soluja keräämään kaiken mahdollisen ravinnon talteen, mutta luopumaan siitä hitaasti.
Rasvakudos palaa hitaasti, noin 500 kcal:n päivävauhtia. Keski-ikäisen aikuisen energiantarve on noin 2000 kcal päivässä. Nopeimmin laihtuu syömällä 2000-500=1500 kcal:ia. Jos vähennät syömisistäsi 1500 kcal, menet 'säästöliekille', koska elimistö alkaa jarruttaa rasvan palamista.
Rasva ei pala täydellä teholla silloinkaan, jos syödään alle 1200 kcal:ia päivässä, koska perusaineenvaihdunta yksinään kuluttaa tämän verran. Paleleminen ja etikan hajuinen hengitys ovat merkkejä siitä, että elimistö on ketoosissa, jolloin poltetaan lihaksia energiaksi ja poistetaan nestettä. Rasva palaa ketoosissa huonosti, mutta paino laskee nopeasti nesteen poistumisen takia.
Yksi ateria vaikuttaa elimistössä 3-4 tunnin ajan riippumatta aterian energiamäärästä. Jos kerralla syö yli 600 kcal:ia, menee kaikki yli tämän suoraan varastoon. Kun syöt vaikkapa lautasellisen puuroa ja kaksi leipää, yhteensä noin 300 kcal, 'noudetaan' rasvakudoksesta energiaa, jotta ateriavaikutus kestää tuon 3-4 tuntia. Rasva siis palaa hiilihydraattien tulessa. Laihduttajan pitäisi syödä 5 kertaa päivässä, noin 3-4 tunnin
välein. Yksi ateria voi olla isompi jotta nälkä lähtee, muut pienempiä. Katso
www.leipatiedotus.fi -sivuilta hyviä aterioita.
Painon lasku n. 2-3 kiloa kuukaudessa kertoo siitä, että rasva palaa tehokkaasti."
Hiilihydraatteja ei siis kannata välttää kokonaan, vaan ainoastaan varmistaa että niitä on jatkuvasti vapautumassa tasaisesti pieni määrä verenkiertoon jotta polttouuni pysyy käynnissä. Ei kuitenkaan niin paljon että insuliinitasot nousevat. Avainasemassa tässä yhtälössä ovat kuidut, jotka hidastavat hiilarien imeytymistä ruuansulatuksessa.
Lähetetty: 22.08.2008 16:36
Kirjoittaja Clay
Pyry-Matias kirjoitti:-Superior- kirjoitti:Elimistö ei koskaan polta rasvaa niin kauan, kun elimistöllä on käytettävissään hiilihydraatteja. Siksi liikunta harvemmin laihduttaa. Eli onko näin, onko?! Meen vatkaa kuohukermaa, vastatkaa sillä aikaa.
Rasvanpolttosyke on suositteluissa noin 120, varsin alhainen siis, jolloin keho optimaalisesti polttaa helpoimmin rasvaa. Sanotaan myös, että 40 minuutin jälkeen rasva alkaa palamaan, siis suorituksen alusta. Toki tähän vaikuttaa elimistön hiilaritilanne jonkin verran. Parhaiten rasva palaa tietenkin, kun hiilarivarastot ovat mahdollisimmat tyhjät.
Selvennetään nyt vielä, että rasvaa palaa suhteessa eniten "rasvanpolttosykkeellä" <- harhaanjohtava termi, mutta absoluuttisesti eniten kovemmassa harjoittelussa.
Rasvanpolttosyke on sitä samaa paskaa itsepetosta kuin esim. säästöliekki. Eikä sillä ole loppujen lopuksi väliä mitä elimistö kuluttaa liikunnan aikana, koska miinuskaloreilla laihtuu, ja liikunta lisää kulutusta, ja raskas liikunta lisää enemmän kokonaiskulutusta. Eli summa summarum rasvanpolttosyke on huono tekosyy kävellä juoksun sijaan, ja vaikkei jaksaisi juosta pitkiä lenkkejä, niin voi ainakin juosta osan matkasta, ja kävellä osan.
Lähetetty: 22.08.2008 16:38
Kirjoittaja Clay
sivustahuutaja kirjoitti:Pyry-Matias kirjoitti:Rasvanpolttosyke on suositteluissa noin 120, varsin alhainen siis, jolloin keho optimaalisesti polttaa helpoimmin rasvaa.
Rasvanpolttosyke tarkoittaa vain sitä pistettä, jossa suhteellisesti suurin osa energiasta tulee rasvasta. Absoluuttinen rasvanpalaminen on eri juttu ja raskaampi liikunta polttaa enemmän rasvaa, vaikkakin hieman heikommalla hyötysuhteella.
Rautalangasta: Rasvanpolttosykkeella kulutettasiin lenkillä vaikka 700kcal, josta rasvasta tulisi 40%, eli 280kcal. Kovemmalla sykkeellä kulutettaisiin samassa ajassa 1000kcal, josta rasvasta 30%, eli 300kcal.
Olis pitäny ehkä lukea loppuun asti

Lähetetty: 22.08.2008 17:47
Kirjoittaja Quinevere
prosessi kirjoitti:Kerran melkein onnistuin kuolemaan...
Niin no noilla GHb-A1c-arvoilla ja vaihtelevalla insuliinitarpeella sun olisi pitänyt olla aika hypoissa jatkuvasti. No, ehkä osasit hoitaa ne ajoissa. Riskipeliltä silti kuulostaa. Titrasitko itse vaiko uskalsiko joku sulle neuvoa noin tiukkaa tasapainoa? On se tietty lapsen kannalta parempi. Ja lopputuloshan oli hyvä

Lähetetty: 22.08.2008 20:07
Kirjoittaja Herra Manala
Dang, tähän se taas meni kun kiireellä joutui painamaan. Olen syönyt huonosti. Aamulla ei tehnyt mieli mitään ruokaa, joten söin ainoastaan yhden maitojäätelöstä valmistetun mansikkatuutin (76g, max 150kcal). Lounaaksi söin lihapiirakan (~350kcal). Taaskaan ei ole oikein nälkä, mutta pitäisi kai yrittää syödä väkisin jotain. Pullo Olvin ei-hyvääpäivää juomaa meni myös (190kcal) sekä nelisen desiä mustaherukkamehua (150kcal). Saldo siis 840kcal tähän mennessä.
Lähetetty: 22.08.2008 20:09
Kirjoittaja Clay
Herra Manala kirjoitti:Saldo siis 840kcal tähän mennessä.
Jätä siihen, jos jotain, niin alkoholia.
Lähetetty: 22.08.2008 22:03
Kirjoittaja Herra Manala
Clay kirjoitti:Herra Manala kirjoitti:Saldo siis 840kcal tähän mennessä.
Jätä siihen, jos jotain, niin alkoholia.
Meni jo vituiksi kun pakotin itseni syömään 400g patamoskaa (490kcal) vaikkei ollut edes nälkä. Tosin yritän nyt korjata tilannetta sillä, että join pienen lasin punkkua sen kanssa (100kcal) ja nyt ajattelin juoda pullon skumppaa (520kcal).
== 1950kcal.
Lähetetty: 22.08.2008 23:51
Kirjoittaja nokkaelain
Frederik Krueger kirjoitti:Tämä selvä, mutta edelleen siis läski sinällään ei ole missään tekemisessä diabeteksen synnyn kanssa. Jos olisi, rasvaimun pitäisi olla erinomainen diabeteksen puhkeamisen estäjä.
Mielestäni on pelkästään hyvä että ihmisille kerrotaan ilmiöiden todelliset syyt jos sellaiset on tiedossa, ettei tule yleisiä väärinkäsityksiä kuten "lihavuus (=kehossa oleva ylimääräinen rasva) aiheuttaa kakkostyypin diabetesta".
Käsittääkseni keskivartalolihavuudella (sisäelimien ympärille kertynyneellä rasvalla) on nykykäsityksen mukaan merkitystä insuliiniresistenssin synnyssä. Mekanismia ei tunneta, mutta jotain epäilyjä on hormonien tms. kautta tapahtuvasta vaikutuksesta.
On liioiteltua sanoa, ettei em. rasvalla olisi
mitään tekemistä diabeteksen synnyn kanssa, kun nimenomaan näyttää siltä, että se on yksi tekijä muiden joukossa.