Kityurpot kysyvät ja kityurpot vastaavat

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

NuoriD kirjoitti:
Mustakin tavallinen keraaminen liesi on jees poks. Onko induktiossa järkeä? Ainakaan astioiden vaihdon kustannuksia ei varmasti koskaan saa takaisin säästyneen sähkön muodossa.

Keraaminen liesikin lämpenee nopeasti. Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.

Itse hankkisin kaasulieden.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Lilo kirjoitti:Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.

Itse hankkisin kaasulieden.
Ei moderni keraaminen liesi erityisen vaarallinen ole. Tietty ei siihenkään kannata mitään palavaa päälle kasata.

Toisella vanhemmalla on myös kaasuliesi nykyään. Lämmitysnopeus on kyllä kätevä, mutta sähköliesi on vaivattomampi.

Varsinkin kun tuossa omassa on kaikki ajastimesta, hälytyksestä ja paistinlämpömittarista lähtien. Ja kiertoilmalla saa kolmekin pitsaa yhtäaikaa tehtyä.
Came here for school, graduated to the high life
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Meillä ei ole mut oisin kyllä kelpuuttanu. Ei kaikkia keittiövehkeitäkään tartte vaihtaa, sen magneettisuuden voi testata omilla kattiloilla. Mielestäni varsin hyvä keksintö esim. lapsiperheille, hieman höppänille vanhuksille jne. Jos uutta kyökkiä rakentaisin nyt niin miksen vähempikulutuksista valitsisi...
bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

NuoriD kirjoitti:Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Ei mitään ehkä, vaan voit nostaa kiehuvan kattilan liedeltä ja lätkäistä kämmenen tilalle.

Oltais uuteen kämppään laitettu induktio, mutta kun niitä ei 50-senttisenä tainnut olla kuin yksi malli olemassakaan.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

bedlam kirjoitti:Oltais uuteen kämppään laitettu induktio, mutta kun niitä ei 50-senttisenä tainnut olla kuin yksi malli olemassakaan.
Montas mallia te olisitte sitten keittiöönne tarvinneet? Itse olen toki Lilon linjoilla, mieluiten kaasuliesi mutta sähköuuni. Valitettavasti joudun kuitenkin elämään tavallisen perusjunttisähkölieden kanssa. Mitenkäs muuten keraamiset: minulla on pahana tapana pudotella kaikenlaisia valurautapatoja liedelle. Nuo perusteräslevyt kestävät sen hyvin; olisiko keraaminen taso säpäleinä tällaisella tumpelolla alta aikayksikön?
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

bedlam kirjoitti:
NuoriD kirjoitti:Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Ei mitään ehkä, vaan voit nostaa kiehuvan kattilan liedeltä ja lätkäistä kämmenen tilalle.
Tuskin. Induktioliesi kuumentaa kattilaa ja kattila puolestaan kuumentaa liettä.
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Mutta käsi ei kuulema pala, lämmin kosketus.
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mutta käsi ei kuulema pala, lämmin kosketus.
Jaa-a. Tuntuu vaan kummalta, että miten tulikuuma kattila ei liettäkin kuumentaisi tulikuumaksi, mutta ehkä lieden materiaali sitten on niin heikosti lämpöä johtavaa.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

urpiainen kirjoitti:Mitenkäs muuten keraamiset: minulla on pahana tapana pudotella kaikenlaisia valurautapatoja liedelle. Nuo perusteräslevyt kestävät sen hyvin; olisiko keraaminen taso säpäleinä tällaisella tumpelolla alta aikayksikön?
Ei ole tullut testattua. Puhdistaessa kestävät aika kovaakin käsittelyä.

Keraamisessa on ainakin meillä varoitusvalot, milloin mikäkin levy on liian kuuma käsin koskea.
Came here for school, graduated to the high life
bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

NuoriD kirjoitti:
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mutta käsi ei kuulema pala, lämmin kosketus.
Jaa-a. Tuntuu vaan kummalta, että miten tulikuuma kattila ei liettäkin kuumentaisi tulikuumaksi, mutta ehkä lieden materiaali sitten on niin heikosti lämpöä johtavaa.
Kummaltahan se tuntuu, mutta niin se vain toimii.
Zeb

Viesti Kirjoittaja Zeb »

Tsaari kirjoitti:Onko jollain kokemuksia induktio liedestä? Onko se niin hyvä että se kannattaa hankkia?
Meillä on keraaminen liesi, jossa on kaksi neljästä levystä sellaisia induktiojutskia. Mä olen vallan ihastunut niihin, on nimittäin ihan sairaan nopeita reagoimaan lämpötilan muuttamiseen. Vesi kiehuu hetkessä ja toisaalta keitosten lämpötilaa saa myös alennettua hetkessä. Ainoa ongelma tottumattomalle on liiallinenkin nopeus verrattuna normikeraamisiin, käännät selkäsi paistinpannulle ottaaksesi jääkaapista siihen täytettä niin eikös se pannu meinaa ehtiä suunnilleen siinä ajassa jo kärvähtää. Käden kärventämistä levyllä en oo uskaltanut kokeilla.

Meillä kävi vanhastaan osa kattiloista ja pannuista tohon induktiolle, toisaalta ei oo mitään tarvinnut heittää pois kun loput käy niille ei-induktioille.

Mun mielestä induktio kannattaa hankkia, en kyllä tiedä mitä maksaa kun toi oli tossa valmiina kun talo ostettiin.
prosessi

Viesti Kirjoittaja prosessi »

Lilo kirjoitti:
NuoriD kirjoitti:Mustakin tavallinen keraaminen liesi on jees poks. Onko induktiossa järkeä? Ainakaan astioiden vaihdon kustannuksia ei varmasti koskaan saa takaisin säästyneen sähkön muodossa.

Keraaminen liesikin lämpenee nopeasti. Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.

Itse hankkisin kaasulieden.
Minä olen tosissani joutunut miettimään juuri induktion tai kaasun välillä, sillä asunnosta oli kaasuliesi vaihdettu sellaiseen vanhanaikaiseen kämälieteen kolme vuotta sitten, jolloin kaasuvaihtoehto kuitenkin jätettiin mahdolliseksi. Induktion ja kaasun välillä ei käsittääkseni pitäisi olla mitään muuta käytännön eroa kuin induktion toimimattomuus alumiinikattiloilla, eli keittämis- ja paistamisominaisuuksien pitäisi olla identtiset. Edellisessäkin asunnossa oli kaasu, johon olen ollut ihastunut jo yli 10 vuotta, siitä lähtien kun siihen aikoinaan ensimmäisen kerran tutustuin, mutta lähinnä mietityttää se, että onko liekillä varustettu liesi liian vaarallinen aikanaan lasten käytettäväksi.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

prosessi kirjoitti:...mutta lähinnä mietityttää se, että onko liekillä varustettu liesi liian vaarallinen aikanaan lasten käytettäväksi.
Tällaisen pohtiminen on historia muistaen kiellettyä tällä palstalla. Äkkiä vaan kaasuliesi ja rupeat vielä säilyttämään tulitikkuja lasten sängyssä leipäveitsien vieressä. :)
Came here for school, graduated to the high life
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

^ Nauratti. Tähän voikin mainita et meillä on muuten nykyään se sellainen kiuas saunassa, joka ei polta. Kauheeta ylisuojelua, voi että. :wink:

Ja myrkyille oma lukollinen kaappi, oh! Ja ja ja. No aika paljon kaikkea muutakin lasten vuoksi tuunattua.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Tähän voikin mainita et meillä on muuten nykyään se sellainen kiuas saunassa, joka ei polta.
Niin meilläkin. :roll:
Came here for school, graduated to the high life
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Ylermi Ylihankala kirjoitti:Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Ja tästä syystä en itse enää huolisi keraamista liettä omaan keittiööni. Ne on niin perseestä pitää puhtaana.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Täytyykin hakea duunin jälkeen uusi lasta, vanha hajos. Toisaalta se oli paska vempula, tosi epäkäytännöllinen. ...samalla vois noukkia muija hääsormuksen pienennyksestä.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 10347
Liittynyt: 08.01.2009 23:53

Viesti Kirjoittaja Vesper »

Liputan induktion puolesta. Toki jos keittiössä lähinnä mikrotetaan valmisruokia, menee investointi hukkaan.
Omaan tulevaisuuden keittiöön tulee ehdottomasti muutama herkku Mieleltä, mm. induktiovokki ja höyryuuni.
Work like a captain, play like a pirate.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Kai Nalo kirjoitti:
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Ja tästä syystä en itse enää huolisi keraamista liettä omaan keittiööni. Ne on niin perseestä pitää puhtaana.
No, mikä teillä on?

Se joku mr. beckmann tai vastaava aine toimii ihan kevyesti ihan millaiseen likaan tahansa jos sen vaan antaa kuivua pintaan ja kevyesti hankaa pois.
Came here for school, graduated to the high life
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

exPertti kirjoitti:
No, mikä teillä on?
No keraaminen liesi. Mitä odotit?

Minä haluan tehdä ruokaa, enkä jynssätä jotain helvetin hellaa joka on kaunis, mutta epäkäytännöllinen.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Kai Nalo kirjoitti:
exPertti kirjoitti:
No, mikä teillä on?
No keraaminen liesi. Mitä odotit?

Minä haluan tehdä ruokaa, enkä jynssätä jotain helvetin hellaa.
Ymmärrän, alkoi itseäkin turhauttaa se jynssääminen kunnes kerran unohtui tuo aine niin pitkäksi aikaa levylle, että jämähti. Sen kun pyyhkäisi kevyesti pois kaikki jämähtänytkin lika lähti ilman hullua hankaamista. Sen jälkeen ei ole viluttanut niin paljoa.
Came here for school, graduated to the high life
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

No pitääkö sitä ruokaa hellalle kipata niin että joutuu jynssäilemään?

Mun keraaminen liesi pysyi kyllä ihan kauniina ja puhtaana. Eikä vaatinut muuta kuin että viitsi pyyhkäistä kevyesti joka päivä. Ei hinkkaamisia. :]
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

bliss kirjoitti:No pitääkö sitä ruokaa hellalle kipata niin että joutuu jynssäilemään?
En tiedä kuinka sinä paistat pihvisi ja kalasi, mutta ainakin minulla jo pelkästään siinä hommassa roiskuu rasvaa ihan riittävästi.
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

^Välillä roiskuu mutta ei sitä rasvaa tarvitse jynssätä. Se lähtee pyyhkäisemällä. Ainakin mun liesitasolta.

Teen varmaan jotain eri tavalla kuin te... :shock:
Vastaa Viestiin