NuoriD kirjoitti:
Mustakin tavallinen keraaminen liesi on jees poks. Onko induktiossa järkeä? Ainakaan astioiden vaihdon kustannuksia ei varmasti koskaan saa takaisin säästyneen sähkön muodossa.
Keraaminen liesikin lämpenee nopeasti. Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.
Itse hankkisin kaasulieden.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Lilo kirjoitti:Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.
Itse hankkisin kaasulieden.
Ei moderni keraaminen liesi erityisen vaarallinen ole. Tietty ei siihenkään kannata mitään palavaa päälle kasata.
Toisella vanhemmalla on myös kaasuliesi nykyään. Lämmitysnopeus on kyllä kätevä, mutta sähköliesi on vaivattomampi.
Varsinkin kun tuossa omassa on kaikki ajastimesta, hälytyksestä ja paistinlämpömittarista lähtien. Ja kiertoilmalla saa kolmekin pitsaa yhtäaikaa tehtyä.
Meillä ei ole mut oisin kyllä kelpuuttanu. Ei kaikkia keittiövehkeitäkään tartte vaihtaa, sen magneettisuuden voi testata omilla kattiloilla. Mielestäni varsin hyvä keksintö esim. lapsiperheille, hieman höppänille vanhuksille jne. Jos uutta kyökkiä rakentaisin nyt niin miksen vähempikulutuksista valitsisi...
bedlam kirjoitti:Oltais uuteen kämppään laitettu induktio, mutta kun niitä ei 50-senttisenä tainnut olla kuin yksi malli olemassakaan.
Montas mallia te olisitte sitten keittiöönne tarvinneet? Itse olen toki Lilon linjoilla, mieluiten kaasuliesi mutta sähköuuni. Valitettavasti joudun kuitenkin elämään tavallisen perusjunttisähkölieden kanssa. Mitenkäs muuten keraamiset: minulla on pahana tapana pudotella kaikenlaisia valurautapatoja liedelle. Nuo perusteräslevyt kestävät sen hyvin; olisiko keraaminen taso säpäleinä tällaisella tumpelolla alta aikayksikön?
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mutta käsi ei kuulema pala, lämmin kosketus.
Jaa-a. Tuntuu vaan kummalta, että miten tulikuuma kattila ei liettäkin kuumentaisi tulikuumaksi, mutta ehkä lieden materiaali sitten on niin heikosti lämpöä johtavaa.
urpiainen kirjoitti:Mitenkäs muuten keraamiset: minulla on pahana tapana pudotella kaikenlaisia valurautapatoja liedelle. Nuo perusteräslevyt kestävät sen hyvin; olisiko keraaminen taso säpäleinä tällaisella tumpelolla alta aikayksikön?
Ei ole tullut testattua. Puhdistaessa kestävät aika kovaakin käsittelyä.
Keraamisessa on ainakin meillä varoitusvalot, milloin mikäkin levy on liian kuuma käsin koskea.
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mutta käsi ei kuulema pala, lämmin kosketus.
Jaa-a. Tuntuu vaan kummalta, että miten tulikuuma kattila ei liettäkin kuumentaisi tulikuumaksi, mutta ehkä lieden materiaali sitten on niin heikosti lämpöä johtavaa.
Tsaari kirjoitti:Onko jollain kokemuksia induktio liedestä? Onko se niin hyvä että se kannattaa hankkia?
Meillä on keraaminen liesi, jossa on kaksi neljästä levystä sellaisia induktiojutskia. Mä olen vallan ihastunut niihin, on nimittäin ihan sairaan nopeita reagoimaan lämpötilan muuttamiseen. Vesi kiehuu hetkessä ja toisaalta keitosten lämpötilaa saa myös alennettua hetkessä. Ainoa ongelma tottumattomalle on liiallinenkin nopeus verrattuna normikeraamisiin, käännät selkäsi paistinpannulle ottaaksesi jääkaapista siihen täytettä niin eikös se pannu meinaa ehtiä suunnilleen siinä ajassa jo kärvähtää. Käden kärventämistä levyllä en oo uskaltanut kokeilla.
Meillä kävi vanhastaan osa kattiloista ja pannuista tohon induktiolle, toisaalta ei oo mitään tarvinnut heittää pois kun loput käy niille ei-induktioille.
Mun mielestä induktio kannattaa hankkia, en kyllä tiedä mitä maksaa kun toi oli tossa valmiina kun talo ostettiin.
NuoriD kirjoitti:Mustakin tavallinen keraaminen liesi on jees poks. Onko induktiossa järkeä? Ainakaan astioiden vaihdon kustannuksia ei varmasti koskaan saa takaisin säästyneen sähkön muodossa.
Keraaminen liesikin lämpenee nopeasti. Ainoa käytännön ero lienee, että induktioliesi ehkä jäähtyy helpommin?
Jos on laho pää, niin onhan induktio myös paloturvallinen satsaus.
Itse hankkisin kaasulieden.
Minä olen tosissani joutunut miettimään juuri induktion tai kaasun välillä, sillä asunnosta oli kaasuliesi vaihdettu sellaiseen vanhanaikaiseen kämälieteen kolme vuotta sitten, jolloin kaasuvaihtoehto kuitenkin jätettiin mahdolliseksi. Induktion ja kaasun välillä ei käsittääkseni pitäisi olla mitään muuta käytännön eroa kuin induktion toimimattomuus alumiinikattiloilla, eli keittämis- ja paistamisominaisuuksien pitäisi olla identtiset. Edellisessäkin asunnossa oli kaasu, johon olen ollut ihastunut jo yli 10 vuotta, siitä lähtien kun siihen aikoinaan ensimmäisen kerran tutustuin, mutta lähinnä mietityttää se, että onko liekillä varustettu liesi liian vaarallinen aikanaan lasten käytettäväksi.
prosessi kirjoitti:...mutta lähinnä mietityttää se, että onko liekillä varustettu liesi liian vaarallinen aikanaan lasten käytettäväksi.
Tällaisen pohtiminen on historia muistaen kiellettyä tällä palstalla. Äkkiä vaan kaasuliesi ja rupeat vielä säilyttämään tulitikkuja lasten sängyssä leipäveitsien vieressä.
Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Ja tästä syystä en itse enää huolisi keraamista liettä omaan keittiööni. Ne on niin perseestä pitää puhtaana.
Täytyykin hakea duunin jälkeen uusi lasta, vanha hajos. Toisaalta se oli paska vempula, tosi epäkäytännöllinen. ...samalla vois noukkia muija hääsormuksen pienennyksestä.
Liputan induktion puolesta. Toki jos keittiössä lähinnä mikrotetaan valmisruokia, menee investointi hukkaan.
Omaan tulevaisuuden keittiöön tulee ehdottomasti muutama herkku Mieleltä, mm. induktiovokki ja höyryuuni.
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Keraamisessa liedessä kannattaa panostaa säännölliseen puhdistamiseen asianmukaisella aineella ja teräslastalla. Näitä myy ainakin erikoisliikkeet, Tampereella ainakin Piketa. Voi olla, että marketistakin saa jotain. Aika nopeasti tasoon jää ikävät rinkulat, jos laistaa puhtaanapidosta.
Ja tästä syystä en itse enää huolisi keraamista liettä omaan keittiööni. Ne on niin perseestä pitää puhtaana.
No, mikä teillä on?
Se joku mr. beckmann tai vastaava aine toimii ihan kevyesti ihan millaiseen likaan tahansa jos sen vaan antaa kuivua pintaan ja kevyesti hankaa pois.
Minä haluan tehdä ruokaa, enkä jynssätä jotain helvetin hellaa.
Ymmärrän, alkoi itseäkin turhauttaa se jynssääminen kunnes kerran unohtui tuo aine niin pitkäksi aikaa levylle, että jämähti. Sen kun pyyhkäisi kevyesti pois kaikki jämähtänytkin lika lähti ilman hullua hankaamista. Sen jälkeen ei ole viluttanut niin paljoa.