Sivu 3/3
Lähetetty: 28.10.2009 13:48
Kirjoittaja Lilo
Jospa seuraavaksi tapeltaisiin siitä, kumpi on se oikea Sacher: Demelin vaiko Sacherin.
Itselläni on kyllä melko oiva resepti sacherille kotona. Krullan katoamisesta olen silti minäkin äärimmäisen pettynyt, mutta luotan siihen että se vielä palaa.
Ai mikä hedelmä?
Lähetetty: 28.10.2009 14:02
Kirjoittaja Kai Nalo
Lilo kirjoitti:Jospa seuraavaksi tapeltaisiin siitä, kumpi on se oikea Sacher: Demelin vaiko Sacherin.
Eihän siitä tarvitse tapella. Odotat vaan urpiaisen ainutta ja oikeaa vastausta!
Lähetetty: 28.10.2009 15:08
Kirjoittaja Manaaja
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Sacher on pahaa. Banaani menee oikein hyvin kakussa. Nielkää.
Sacher pahaa? O_o
Sanonko mistä löydät sen banaanis lounastauolla? En sano, tiiät kyllä.
Lähetetty: 28.10.2009 15:11
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Manaaja kirjoitti:Sanonko mistä löydät sen banaanis lounastauolla? En sano, tiiät kyllä.
Meil ei oo bilispöytää, mitä vasten nojailla... Dippadaj.
Sacher on kuulunu inhokkeihin aina. Täytyis kai testata mitä uusiutunut kieleni tykkää, tykkähän se jopa sillistä nykyään, toisin kuin ennen.
Lähetetty: 28.10.2009 15:13
Kirjoittaja Manaaja
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Sanonko mistä löydät sen banaanis lounastauolla? En sano, tiiät kyllä.
Meil ei oo bilispöytää, mitä vasten nojailla... Dippadaj.
Ei sitä vasten nojailla, sen reunalla istutaan. Sulla on nyt ihan taajuudet pielessä, viritä ne!
Lähetetty: 28.10.2009 15:15
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
^ Pyörii nyt vaan nyrkkipersenaintikuvat päässä, no can do.
Täytyy kipittää kotiin ja pyytää hellä 10 minuutin lähetyssaarnaus.
Oon enemmän nojailija!
Lähetetty: 28.10.2009 15:19
Kirjoittaja Manaaja
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:
Oon enemmän nojailija!
Turpa kii, mulla on se banaani.
Lähetetty: 28.10.2009 15:20
Kirjoittaja Zeb
Tämän ketjun innostamana söin juuri kypsyysasteeltaan täydellisen banaanin. Täydellinen banaani on keltainen ilman vihreää tai yhtään ruskeaa pilkunalkua. Kun ruskeat pilkut ilmaantuvat banaanit voi syöttää miehelle, siltä puuttuu kranttuus-geeni.
Banaani kuuluu ehdottomasti täytekakkuun ja Sacher on hyvää. Nyt tekisi mieli kakkua ja illalla pitää ehkä saada vielä banaanipirtelöä (itse tehtyä).
Krantulle Urpiaiselle vielä tiedoksi, että säilykeananas käy kyllä tuoreen korvikkeeksi.
Lähetetty: 28.10.2009 15:37
Kirjoittaja urpiainen
Zeb kirjoitti:Nyt tekisi mieli kakkua
Ei hätää, jopa Turussa voi kakunhimon (orastavan tai täyteen vauhtiin päässeen) tyydyttää Urpiaisen virallisesti hyväksymällä tavalla: Turussa käydessä tapaan ostaa kotiinviemisiksi Aschanin satukakun, joka toki pitää muistaa suomalaisen kakkukulttuurin klassikkoja listattaessa.
Lähetetty: 28.10.2009 16:34
Kirjoittaja Mayah
Persikka on parasta
Edit: Ja ei sitten mikään säilykepersikka, vaan tuore.
Lähetetty: 28.10.2009 22:07
Kirjoittaja Vesper
Yhdyn Geeppariin, Sacher on skeidaa ja banaani menee hyvin täyskärissä, kunhan muut lisukkeet on sopivat (esim. kirpeä vadelma). Ja kakkugallerian ehdoton suosikki on mustaherukka-suklaa
Ostin tänään luomuaplareita, satsumia, kiivejä ja vihreitä rypäleitä huomiselle osastoaamiaselle. Huomaatteko kuinka kohtelias olen! Ja lisään tässä samalla kiivin omiin suosikkihedelmiini.
Lähetetty: 28.10.2009 22:29
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Kiivi on muuten mullakin kestosuosikki. On niitä harvoja, jotka ovat AINA hyviä. Mustaherukkasuklaakakkua haluankin nyt sitten heti. Vinkkaan miehelle, synttärit edessä... Poika saa samalla viikolla lempparinsa eli vadelma-banaani-kakun. 2v ja jo loistava maku.
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Lähetetty: 28.10.2009 22:32
Kirjoittaja Vesper
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti: 2v ja jo loistava maku.
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Todellakin! Mun lemppariyhdistelmä itsetekemissäni täyskäreissä
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Lähetetty: 28.10.2009 22:38
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Vesper kirjoitti:Jenny Daa-aah! ling kirjoitti: 2v ja jo loistava maku.
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Todellakin! Mun lemppariyhdistelmä itsetekemissäni täyskäreissä
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Meil on vaan pieni vääntö siinä kermassa... Tytön mielestä kakku on yhtä kuin KERRRRMAAAAA ja vähän sekaan mausteit ja poika taas ei halua mitään valkosta töhnää suupieliänsä sotkemaan. Miehen mielestä on liiottelua tehdä omat kakut mut ei kyl oo, syön ne kuitenki sit yöllä loppuun...
Kermaa! Vattuja! Banskuja! Ehkä vähän suklaalastujakin!
uih.
Lähetetty: 28.10.2009 23:46
Kirjoittaja Jyrki73
banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
edit: laitan kaikki hedelmät pussiin ja jääkaappiin. jopa banaanit voivat säilyä pussitettuna jääkaapissa melkein viikon, appelsiinit 2 viikkoa. Sitä EN YMmärrä että jotkut laittavat hedelmiä lLman PUssia jääkaappiin. Sitten niistä kyllä suurin osa pilaantuvat äkkiä.
Pidän niistä Suomessa yleisimmin myytävistä tunnetuimmista hedelmistä.
Mulla ei tosiaan ole käsitystä miltä esim. avokado näyttää tai maistuu. Munakoisoakaan en tiedä maistaneeni, vaikka Luultavasti olenkin joskus syönyt niitä.
Ylipäätään säilytän mieluusti montaa muutakin kosteutta sisältävää ruokaa jääkaapissa tai pakastimessa mukaan lukien leivät ja pullat . Kuivaksi käntyksi kuivunutta kukaan viitsi syödä.
Ananasta, tuoreita luumuja, satsumia, viinirypäleitä, melonia.. Nam.
Joo luumuista voi mennä vatsa sekaisin.
Lähetetty: 29.10.2009 1:33
Kirjoittaja Manaaja
Ainii! Verigreippi! Miten olin unohtaa!
Lähetetty: 29.10.2009 1:43
Kirjoittaja Frederik Krueger
Nyt on pakko nillittää, vastaamiskynnys ylittyi vaikka onhan näistä jo kirjoitettu.
Jyrki73 kirjoitti:banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen. Siellä ne tummuvat alta aikayksikön. Jos on tarve saada vihertävät banaanit kypsymään mahdollisimman nopeasti, sulkee tertun huoneenlämmössä muovipussiin jolloin ne kypsyvät omien etyleenikaasujensa ansiosta. Jos ei ole tarvetta kypsytykseen, ilman pussia sitten, huoneenlämmössä.
Mulla ei tosiaan ole käsitystä miltä esim. avokado näyttää tai maistuu.
Perin kummallista, onhan se kuitenkin ollut vaikka kuinka kauan kaikkien suomalaisten kauppojen vakiokamaa. Tässä joka tapauksessa nopea peruskurssi:
Kypsänä maistuu rasvaiselta, miedolta ja pehmeältä, vähän kuin rasvaista perunaa söisi. Ei maistu niinkään makealta kuten hedelmiltä yleensä odottaisi. Avocado katsotaan rasvaisten kalojen ja pähkinöiden ohella yhdeksi parhaimmista lähteistä aivojen toiminnan kannalta tärkeille (ja muutenkin terveydelle hyödyllisille) rasvoille, "aivoruoaksi".
Avocadon voi arvata kypsäksi jos suippo pää painautuu hieman sisään sormella painettaessa.
Ylipäätään säilytän mieluusti montaa muutakin kosteutta sisältävää ruokaa jääkaapissa tai pakastimessa mukaan lukien leivät ja pullat . Kuivaksi käntyksi kuivunutta kukaan viitsi syödä.
Jälleen, jääkaappi (viileä ja pimeä) on leiville ja leivonnaisille ihan väärä säilytyspaikka. Leipä vanhenee ja homehtuu jääkaapissa huomattavasti nopeammin kuin huoneenlämpötilassa valoisassa. Jos leipä säilyttäisi tuoreutensa paremmin jääkaapissa, myytäisiin sitä kaupoissakin viileäaltaista.
Joo luumuista voi mennä vatsa sekaisin.
No, jos pitää vatsan parempaa toimintaa ja paskan töröttämistä tuubaan vatsan sekaisinmenona.
Lähetetty: 29.10.2009 5:31
Kirjoittaja Jyrki73
Frederik Krueger kirjoitti:Nyt on pakko nillittää, vastaamiskynnys ylittyi vaikka onhan näistä jo kirjoitettu.
Jyrki73 kirjoitti:banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen. Siellä ne tummuvat alta aikayksikön.
Editoin hiukan omaa vastaustani.
Lähetetty: 29.10.2009 12:35
Kirjoittaja Kai Nalo
Frederik Krueger kirjoitti:
Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen.
Varmasti on,
säilytykseen. Minä ostan banskut syötäviksi ja eivätkä ne kyllä kahdessa päivässä jääkaapissa mihinkään tummu, ja useamman päivän tarpeisiin en kerralla enempää osta.
Niin että screw you vaan!
Lähetetty: 29.10.2009 12:55
Kirjoittaja Jyrki73
Niin että tosiaan hedelmät säilyvät viikon jotkut 2 viikkoa pussitettuna jääkaapissa. Paljaaltaan pilaantuvat ehkä parissa päivässä varsinkin jääkaapissa.
Lähetetty: 29.10.2009 13:23
Kirjoittaja Frederik Krueger
Tehkää hei mitä teette, minun mielestäni banaanit muuttuvat päivässä tai parissa jääkaapissa päältä mustiksi mutta sisältä koviksi ja kuiviksi puunmakuisiksi käppyröiksi. Eivät kypsy samalla tavalla normaalisti kuin huoneenlämpötilassa, vaan alkavat muumioitua samantien.
Siksi olisinkin ennemmin ehdottanut että pitää banaaneja pääasiassa huoneenlämpötilassa (suljetussa pussissa jos haluaa niiden kypsyvän normaalia nopeammin), ja jos ei millään muuten mene alas, laittaa yhden tai pari banskua sinne viileäkaappiin vaikka tuntia ennen aiottua syömistä. Valitettavasti tuo vaatii järjestelmällisyyttä ja ennakkosuunnittelua. Jokainen tavallaan, tavallaan.
Lähetetty: 29.10.2009 13:44
Kirjoittaja NuoriD
Lähetetty: 29.10.2009 14:42
Kirjoittaja ninnithequeen
Mandariinit, nam. Viinirypäleet kans. Ja kiiwi. Jajajaja....