Joko suhun voi asentaa sen "piip piip piip piip" ominaisuuden aina kun kävelet takaperin?Geetzu kirjoitti:Nauta-sikaa munapastalla, kermalla ja juustolla. Röyh. Rasvapitosuus 99%.

Tämä rasva-light-mutuhypepöpö sitten tuntuu istuvan tiukassa monen mielessä.Rautavittu kirjoitti:Noh, punaisessa lihassa on paljon huonoja rasvoja.
Poikkileikkaus Hra ja Rva Keskiverron ruokapöytään: punaisesta lihasta se hyvin usein koostuu. Valkoista vähänrasvaista lihaa ja kasviksia näkisi vähemmän.
Lihaa ei todellakaan voi syyttää yksinään, mutta jos ihmiset jättäisivät eläinrasvoista pois vaikkapa puolet, näkyisi tuloksia varmasti sairasluvuissa muutaman vuoden sisällä.
Eikä tarvitse olla edes ylipainoinen(, vaikka useimmiten onkin tekijänä), muistakee. Korkea LDL kolesteroli ja verenpaine riittävät (esim. sukurasite pohjalla).Rautavittu kirjoitti:Noh, punaisessa lihassa on paljon huonoja rasvoja. Muistuttaisin, että tutkimusten mukaan peräti puolet suomalaisista on vähintään lievästi ylipainoisia.gullible kirjoitti:Miten niin?Rautavittu kirjoitti: Edit: olisi muuten ihan kansanterveyden kannalta hyvä, jos ihmiset söisivät vähemmän lihaa.
Ylipaino taas lisää sairauksien riskiä, kolesteroliiin liittyvät verisuoni- ja sydänsairaudet ym, joiden hoito on yhteiskunnalle kallista.
Toki tähän vaikuttavat myös muut elämäntavat, tupakointi, viinankäyttö, liikunnan vähyys jne.
Tuollainen punainen liha ei varmastikaan muodosta kansanterveydellistä riskiä. Laatulihan hinnoittelu vaan pitää huolen siitä, että Tusina-Taavi ei sitä päivittäisenä appeenaan saa nautittua... Sydämentykytyksiä aiheuttanee kansassamme tuo ahkerasti konsumoitu epäkelpo einesliha.Herra Manala kirjoitti:
...ihan normaalista kalvoista ja rasvasta puhdistetusta fileepihvistä - sellaisesta jona useimmat punaisen lihansa käsittää...
Toiseksi tärkein ravintoaine ihmiselle on proteiinit, joiden lähteenä siinäkin liha on lähes korvaamattoman hyvä. Ja sitten tulee ne hiilarit
Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita. Rouhe on sitä stuffia, jonka saa erehdyttävästi muistuttamaan jauhelihaa. Varo vaan, kun vieraiden kokkauksia syöt, voipi käydä perinteisetSingleMalt kirjoitti:Aina se silti hakkaa vanhasta pesusienestä tehdyn ruoan..nexie kirjoitti:Mahtaako se biffikään ilman maustamista parhautta olla?
nexie kirjoitti: Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita. Rouhe on sitä stuffia, jonka saa erehdyttävästi muistuttamaan jauhelihaa. Varo vaan, kun vieraiden kokkauksia syöt, voipi käydä perinteiset
nexie kirjoitti:Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita.
Tätä en olekaan maistanut. Veikkaan kyllä, etten ansaan mene ja että lihan erotan. Vanno en, mutta väitän kivenkovaaRouhen
Siis d'ah. Tokihan TosiKokki saa oman ruokansa maistumaan. Mie tarkoitinkin sitä muotoa, missä kyseiset elintarvikkeet esim. työpaikkaruokaloissa maallisen ilmentymänsä kokevat ja missä SM niihin olisi lautasellaan saattanut lähituntumaa ottaa.santtu kirjoitti:
Ihme pellejä ja amatöörejä täälläkin taas keskustelemasta. Ne kumiset possunsuikaleenkorvikkeet keitetään ennen syömistä esim. ja mm. kylmäpuristetulla rypsiöljyllä maustetussa liemessä, jotta ne pehmenisivät. Ihan maistuvaa shittiä.
Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma. Punaisessa lihassa on muita ravintoaineita, joita kasvikunnan tuotteista on todella vaikea saada. Mitä vittua sitä vänkäämään? Kohtuudella kulutettuna punainen liha on hyvästä. Turha siihen on jotain vitun soijapökäleitä tunkea, jos haluaa syödä lihaa. Ja olen minä soijarouheesta tehtyä kastiketta syönyt. On se ihan hyvää.Herra Manala kirjoitti: Niistä rasvahapoista mitä punainen liha sisältää, on monet tärkeitä ja vaikeasti korvattavia verrattuna syödyn lihan tarpeelliseen määrään. Pikemminkin siis punaisessa lihassa ei ole ainakaan epäterveellisiä määriä turhia rasvoja. Monelta tämä rasvojen välttely tuntuukin lähtevän ihan totaalisesti lapasesta, ja siinä samassa unohdetaan täysin, että rasva on ravintoaineista ihmiselle ylivoimaisesti välttämättömin. Ilman rasvaa aivot eivät toimi, iho ei voi hyvin, vitamiinit ja hivenaineet eivät varastoidu eikä nivelet kestä. Rasvojen syömisen lopettamisella voi aiheuttaa itselleen jopa pysyvän aivovamman.
Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan? Sheittia sieltä nyt aina saa...SingleMalt kirjoitti:nexie kirjoitti:Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita.
Varmaan juu. Sodexho niitä on epäonnistuneesti wokkipisteessä tarjonnut. 3 krt olen ottanut ja 3 krt olen heittänyt ne roskiin. Järkyttävän huonoa pesusientä. Näen mielummin nälkää, kuin tungen niitä kupuuni.
Tätä en olekaan maistanut. Veikkaan kyllä, etten ansaan mene ja että lihan erotan. Vanno en, mutta väitän kivenkovaaRouhen
Vasta puoli kuppia kahvia juotuna, joten nyt ei oikein poreile mitä tarkoitat tällä..nexie kirjoitti:Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan?
Mistä tota muuten saa? Olen yrittänyt Citymarketista löytää soijapapujakin, mutta ei vaan löydy. On kuulemma valikoimassa, mutta aina loppu. Mistä päin tuota rouhetta kannattaisi etsiä?nexie kirjoitti:Proteiineihin sun muihin liittyen vertailutietona todettakoon seuraavaa soijarouheen energiasisällöstä: > 50 % proteiinia, 30 % hiilihydraattia, 8 % ravintokuitua ja 0,5 % rasvaa. Ja halvempaa kuin heinä.
Toivottavasti syöt ainakin jonkin verran raakoja kasviksia? Ihmissuolisto kun kyllä tarvitsee sitä kuitua. Jos elää täyslihakuurilla niin suolet tulevat täyteen tahnaa ja tulehtuvat, ja paska haisee aivan saatanan pahalle.Lolita kirjoitti:Minusta ei kyllä ikinä olisi kasvissyöjäksi. Olen henkeen ja vereen lihansyöjä ja nirsoilen todella pahasti kasvisten kanssa. En pysty syömään oikeastaan mitään kypsennettyjä kasviksia ja raakojen kanssakin olen valikoiva.
Juuri tätä rakas kapulakieleen mieltynyt partnerini tarkoitti: vaikka SodexHo onnistuisi saamaan pihvistä kamalaa, se ei tarkoita että pihvi ruokalajina olisi pahanmakuinen. Kyse on siitä, että ruoka pitää osata valmistaa _oikein_. Tästä edelleen johdateltuna siis myös soijaläystäkkeistä voi saada syömäkelpoisia, kun ne valmistaa oikein eikä à la SodexHo. Eli ennenkuin tuomitsee, kannattaa uskaltautua maistamaan myös expertin valmistamana samaa sapuskaa jonka maineen joku teollisuuskeittiö on pilannut.SingleMalt kirjoitti:Vasta puoli kuppia kahvia juotuna, joten nyt ei oikein poreile mitä tarkoitat tällä..nexie kirjoitti:Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan?
Sodexho ja pihvit? Tämän talon pihvinpaistajan saisi hirttää munistaan lyhtypylvääseen. Ilmeisesti amiksen kokkilinjalla ei ole koskaan opetettu kuinka pihvi paistetaan. Se pirun kölvi pilaa koko "pihvi"-nimenkin, painamalla lastalla pihviä paistinpannuun, niin että pihvi on kuiva pahvinpala ja läpikypsä 20 sekunnissa. Kyseessä on ehkä enemmänkin maantielta kaavittu yliajettu rotta.
Enkä muuten enää syö sodexhossa. Eväsleivissä pärjää ihan hyvin koko päivän..
Ainakin kantakaupunkin mätämarkeiteista (mm. Alepa) löytynee soijarauhetta ja hinta n 1-2 € puolen kilonpussi. Hinta taitaa liikkua samoissa tavallisen jauhelihan kanssa.AarneAnkka kirjoitti: Mistä tota muuten saa? Olen yrittänyt Citymarketista löytää soijapapujakin, mutta ei vaan löydy. On kuulemma valikoimassa, mutta aina loppu. Mistä päin tuota rouhetta kannattaisi etsiä?
Such as?Tiikeriankka kirjoitti:Tai siis yleensä eläinkunnan tuotteissa on.Tiikeriankka kirjoitti:Punaisessa lihassa on muita ravintoaineita, joita kasvikunnan tuotteista on todella vaikea saada.
Hassua, olen "Tusina-Taavi" ja minusta 10 euroa kilolta alittaa vielä selvästi hyvästä lihasta maksettavan kipurajan. Ja sillä saa naudanlihaa, jonka rasvaprosentti jää kolmen prosentin luokkaan (puhdistettua brasilialaista pihvikarjan ulkofilettä K-marketeista tämän kuun tarjouksena).nexie kirjoitti:Tuollainen punainen liha ei varmastikaan muodosta kansanterveydellistä riskiä. Laatulihan hinnoittelu vaan pitää huolen siitä, että Tusina-Taavi ei sitä päivittäisenä appeenaan saa nautittua... Sydämentykytyksiä aiheuttanee kansassamme tuo ahkerasti konsumoitu epäkelpo einesliha.
Niin no. Asia ei ole ihan niin yksioikoinen, sillä eniten punaisen lihan rasvahappokoostumukseen vaikuttaa se, mitä sille elukalle on syötetty. Rasvahapoista palmatiinihappo lienee ainoa punaisen lihan "päärasvahappo", jolla on todistetusti jonkinlaisia terveydelle haitallisia vaikutuksia (tässä tapauksessa LDL-kolestroolin kasvu). Sitä on naudanlihassa ja porsaanlihassa normaalisti alle neljäsosa kokonaisrasvan määrästä.Tiikeriankka kirjoitti:Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma.
Hoituu ja hoituu, eihän siitä ollut kyse, vaan siitä että miten helpolla hoituu. Miten vähällä ajatustyöskentelyllä ja ilman ravintolisiä. Mm. eläinperäinen hemi-rauta pystytään käyttämään hyödyksi paljon tehokkaammin kuin kasviperäinen. Lisäksi toiset jutut vaikuttavat paljon muiden juttujen imeytymiseen. Ei riitä pelkästään se, että ajattelee popsivansa riittävän määrän milligrammoja riittäviä juttuja, koska ne monesti tarvitsevat prosessoituakseen ja imeytyäkseen katalyyttejä.Nowaysis kirjoitti:B12-vitsku on ainoa jota ei saa.
Kaikki välttämättömät amino- ynnä rasvahapot hoituu, nemo problemo.
Rauta ok, kalsium ok. Missä ongelma?
Niin sitä meinasin, että kasvisruokailu vaatii perehtymistä, että saa kaikki ravintoaineet. Äkkiherätysveget aiheuttavat itselleen herkästi puutostiloja.Nowaysis kirjoitti:Such as?
No niin minäkin muistelin lukeneeni. Suomalainen liha on hyvälaatuista verrattuna esim. Amerikkalaiseen lihaan juuri ruokinnan vuoksi. Mutta kalaan minä vähän ajattelin vertailla. Kalassa kuitenkin taas sitten on sitä muuta pöppää ympäristöstä. Ja proteiinipitoisuus huonompi. Tasapuolisesti kun ahtaa..Herra Manala kirjoitti:Niin no. Asia ei ole ihan niin yksioikoinen, sillä eniten punaisen lihan rasvahappokoostumukseen vaikuttaa se, mitä sille elukalle on syötetty.Tiikeriankka kirjoitti:Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma.
Eikö broilerin rinta fileerattuna, siis nahat nyljettynä jne. ole vain g tai pari esim. jotain naudan ulkofilettä rasvaisempaa? Muistelin siitä Kelan järkäleestä joskus katsoneeni.. Naudan sisäfile on vielä rasvattomampaa mutta ei mulla ainakaan sitä ole varaa arkiruokana syödä..Herra Manala kirjoitti:Eli kuten mainitsit, rasva ei ole ongelma. 200g pihvi sisältäisi joka tapauksessa alle 2 grammaa tätä rasvaa, jolla on veren LDL-kolestrolia kasvattava vaikutus. Ei mikään sietämätön lukema. Ei, kun ottaa verrannoksi vaikkapa broilerin rintaleikkeen, jossa on tuplasti enemmän rasvaa.