No paljonko menisi yli, kun työpaikalla kyseinen ateria maksaa alle sen viiden euron, ja siihen kuuluu kuitenkin mukaan juomat, leivät, salaatit ja jälkiruoat? Tiedän kyllä että työruokailulla on veroetu ja myydään volyymilla, mutta silti.Suvinen kirjoitti:Koska runsastäytteiset, paksupohjaiset ja mehevät pitsat vaativat sellaiset raaka-aineet, ettei niitä vitosella enää myydäkään. Joten ei kukaan ostakaan.
Täytettä pitsaan!
Kerran yks mies teki mulle pitsaa mihin se itse keitteli ne tomaattisoseet. Ihan purkkisosetta se keitti ja murskattuja tomaatteja. (tölkistä) Maustoi jollakin. Yhteensä ainetta oli varmaan melkein litra sitä pellin pitsaa kohti. Mutta hyvää se oli, ei oo vaan itse vielä jaksanut nähdä vaivaa
When my baby is good she is good, but when she is bad she's even better
Pizzani saattaa sisältää vähänmitäikinä mielialojen mukaan. Se ei kuitenkaan koskaan sisällä:
- sipulia
- paprikaa
- kaprista
- anjovista
- homeisia juustoja
Sen sijaan en osaa tehdä itselleni pizzaa ilman että roiskisin päälle jalapenoja. Jalapenojen kanssa taas hyvin sopii yhteen esimerkiksi kana, ananas ja kevytsalami. Normimetukassa/salamissa on niin paljon rasvaa, että ne helposti pilaavat pizzan, ja pizzasta tulee öljyinen. Sama käy helposti myös liian juuston kanssa.
Juusto on asia josta olen aika tavalla eri mieltä enemmistön kanssa (koska enemmistö ei tiedä paremmasta!) sillä varsinkin suomalaiset valion etc. mozzarellaraasteet ovat aivan käsittämättömän mautonta selluloosaa. Sama kuin sulattaisi raejuustoa pizzansa päälle! Oman kokemukseni mukaan ne halvimmat mahdolliset ulkomaiset (hollantilaiset) pizza-mix raastesekoitteet noin puolen kilon paketeissa ovat valovuosia parempia ja maukkaampia pizzajuustoraasteita kuin suomalaiset mozzarellaraasteet.
Ja juustolla ei tosiaankaan kannata peittää kaikkia täytteitä. Itse asiassa ainoastaan kastikemaiset ja lämpöherkimmät ainekset (esim. herkkusieni, todella ohuet kinkkusuikaleet ja tietyt vihannekset) kannattaa sijoittaa juuston alle, muuten ainekset sijoitetaan ehdottomasti juuston päälle.
Ja yksi pizzan aliarvostetuimmista osa-alueista on ilman muuta pohjan tomaattikastike. Hyvällä pohjasoosilla saa köyhätäytteisestäkin pizzasta maistuvan, parhaimmillaan herkullisen. Ja toisaalta surkealla ja mitäänsanomattomalla kastikeella saa herkullisista täytteistä valmistetun pizzankin maistumaan vain kohtuulliselta.
Pohjasoosia sopii maustaa ihan reippaalla kädellä: mustapippuria, merisuolaa, basilikaa, ruohosipulia, etikkaa, chilijauhetta jne. Kaksi viimeistä voi myös korvata erinomaisesti lorauttamalla sekaan purkitettujen jalapenojen lientä. Kastikkeen pohjana voi käyttää tomaattipyrettä, mutta jos aikaa on, paseeratusta tomaatista kokoon keittämällä saa parempaa.
Ja voileipäkakkujen täytteiden pohjana kannattaa myös kokeilla kreikkalaista maustamatonta jugurttia kevyempänä vaihtoehtona smetana-ranskankermamössöille.
- sipulia
- paprikaa
- kaprista
- anjovista
- homeisia juustoja
Sen sijaan en osaa tehdä itselleni pizzaa ilman että roiskisin päälle jalapenoja. Jalapenojen kanssa taas hyvin sopii yhteen esimerkiksi kana, ananas ja kevytsalami. Normimetukassa/salamissa on niin paljon rasvaa, että ne helposti pilaavat pizzan, ja pizzasta tulee öljyinen. Sama käy helposti myös liian juuston kanssa.
Juusto on asia josta olen aika tavalla eri mieltä enemmistön kanssa (koska enemmistö ei tiedä paremmasta!) sillä varsinkin suomalaiset valion etc. mozzarellaraasteet ovat aivan käsittämättömän mautonta selluloosaa. Sama kuin sulattaisi raejuustoa pizzansa päälle! Oman kokemukseni mukaan ne halvimmat mahdolliset ulkomaiset (hollantilaiset) pizza-mix raastesekoitteet noin puolen kilon paketeissa ovat valovuosia parempia ja maukkaampia pizzajuustoraasteita kuin suomalaiset mozzarellaraasteet.
Ja juustolla ei tosiaankaan kannata peittää kaikkia täytteitä. Itse asiassa ainoastaan kastikemaiset ja lämpöherkimmät ainekset (esim. herkkusieni, todella ohuet kinkkusuikaleet ja tietyt vihannekset) kannattaa sijoittaa juuston alle, muuten ainekset sijoitetaan ehdottomasti juuston päälle.
Ja yksi pizzan aliarvostetuimmista osa-alueista on ilman muuta pohjan tomaattikastike. Hyvällä pohjasoosilla saa köyhätäytteisestäkin pizzasta maistuvan, parhaimmillaan herkullisen. Ja toisaalta surkealla ja mitäänsanomattomalla kastikeella saa herkullisista täytteistä valmistetun pizzankin maistumaan vain kohtuulliselta.
Pohjasoosia sopii maustaa ihan reippaalla kädellä: mustapippuria, merisuolaa, basilikaa, ruohosipulia, etikkaa, chilijauhetta jne. Kaksi viimeistä voi myös korvata erinomaisesti lorauttamalla sekaan purkitettujen jalapenojen lientä. Kastikkeen pohjana voi käyttää tomaattipyrettä, mutta jos aikaa on, paseeratusta tomaatista kokoon keittämällä saa parempaa.
Öhm, minkä ihmeen lakisäädöksen mukaan? Kyllä esimerkiksi herkullisin katkarapu-graavilohikakku tulee mielestäni ihan pelkkään laivurin vaaleaan tehtynä.Vaola kirjoitti:Voileipäkakussahan joka toinen kerros on tummaa ja joka toinen vaaleaa vuokaleipää.
Ja voileipäkakkujen täytteiden pohjana kannattaa myös kokeilla kreikkalaista maustamatonta jugurttia kevyempänä vaihtoehtona smetana-ranskankermamössöille.
Retorinen kysymys? Ei minkään. Olen syönyt myös voileipäkakkua, jonka pohja on tehty "juustokakkumaisesti" hapankorpun murusia ja voita sotkemalla, ja täyte liivatteen avulla.Herra Manala kirjoitti:Öhm, minkä ihmeen lakisäädöksen mukaan?
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Totta. Eilen kun väsäsin pitsaa niin keittelin kastikkeen passatasta ja tuoreista tomaateista. Menee sellaiset puolisen tuntia, mutta on se sen arvoista. Sitän pienen pientä etikkaisuutta saa kun truuttaa ketsuppia vähän joukkoon.Herra Manala kirjoitti:
Ja yksi pizzan aliarvostetuimmista osa-alueista on ilman muuta pohjan tomaattikastike..
Italiassa muuten tekivät niin, että kuumensivat ensin vajaan desin öljyä tulisen kuumaksi kattilassa ja sitten heittävät tomaattimurskan tai -passatan päälle. Se haju mikä siitä "kärähdyksestä" lähtee on aika paha, mutta maku mieletön! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuon oivalluksen ansiosta aika usein tulee syötyä pastaa ihan pelkällä kevyesti maustetulla tomaattikastikkeella. Ihan parasta niin.
Muuten kyllä, mutta ällöän ajatusta tunkea öljyä mihinkään kastikkeeseen tmv. Tai edes paistaa jauhelihaa öljyssä. Vielä kun se rasva rupee kellumaan soosin pinnalla kuin halvan pizzerian jauhelihakastikkeessa, joka on tehty halvimmasta mahdollisesta sika-naudasta niin yyy...Saz kirjoitti:Italiassa muuten tekivät niin, että kuumensivat ensin vajaan desin öljyä tulisen kuumaksi kattilassa ja sitten heittävät tomaattimurskan tai -passatan päälle. Se haju mikä siitä "kärähdyksestä" lähtee on aika paha, mutta maku mieletön! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuon oivalluksen ansiosta aika usein tulee syötyä pastaa ihan pelkällä kevyesti maustetulla tomaattikastikkeella. Ihan parasta niin.
Niin mäkin ajattelin, mutta ei se kastike ole mitenkään "öljyistä". Kannattaa testata, voi yllättyä. Ja sitten pitää muistaa, että sen öljyn pitää olla ihan kiehuvaa kun heittää ne tomaattisoossit siihen päälle. 20 min keittelee sitten siinä ja ihan perusmausteet joukkoon. Ihan parasta.Herra Manala kirjoitti: Muuten kyllä, mutta ällöän ajatusta tunkea öljyä mihinkään kastikkeeseen tmv. Tai edes paistaa jauhelihaa öljyssä. Vielä kun se rasva rupee kellumaan soosin pinnalla kuin halvan pizzerian jauhelihakastikkeessa, joka on tehty halvimmasta mahdollisesta sika-naudasta niin yyy...
vaihtoehto 1
-feta/mozarella-juusto
-paprikaa (kaikkia kolmea väriä eikä mitään säikykkeitä)
-mustia oliiveja
vaihtoehto 2
-tonnikala
-herkkusieni
-simpukka
-katkarapu
Kaikkiin aterioihin kuuluu sokeriton pizzapohja, tomaattikastiketta ja raastettua Edam-juustoa
-feta/mozarella-juusto
-paprikaa (kaikkia kolmea väriä eikä mitään säikykkeitä)
-mustia oliiveja
vaihtoehto 2
-tonnikala
-herkkusieni
-simpukka
-katkarapu
Kaikkiin aterioihin kuuluu sokeriton pizzapohja, tomaattikastiketta ja raastettua Edam-juustoa
I raise my hands to heaven of curiosity, I don't know what to ask for, What has it got for me?
-
- Kitisijä
- Viestit: 1233
- Liittynyt: 07.04.2006 0:01
...
Viimeksi muokannut -Superior-, 08.12.2006 2:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I'm a psychoanalyst. This is my pipe.
Kyllähän vapaassa maassa saa kannattaa typeriäkin mielipiteitä, eikä tietysti minua kaivele, mitä pizzoissanne sisuksiinne työnnätte, ja monipuolisuus ennen kaikkea jne jne, mutta ihan varoituksen sanana vaan saatan tiedoksenne, että kunhan vallankumous tulee, niin ananasta pizzoihin muiluttavat sielunviholliset ammutaan aamunkoitteessa.Aivan liian moni kirjoitti:ananas
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Ananas on makeudellaan oikein hyvä tasapainottava elementti esim. salamin suolaisuudelle.urpiainen kirjoitti:Kyllähän vapaassa maassa saa kannattaa typeriäkin mielipiteitä, eikä tietysti minua kaivele, mitä pizzoissanne sisuksiinne työnnätte, ja monipuolisuus ennen kaikkea jne jne, mutta ihan varoituksen sanana vaan saatan tiedoksenne, että kunhan vallankumous tulee, niin ananasta pizzoihin muiluttavat sielunviholliset ammutaan aamunkoitteessa.
Kyllä se on se joka paikkaan sinihomejuustoa läärivä kopla, joka joutaisi Manalan majoille jos vallankumous alkaa.