Sivu 3/3

Lähetetty: 16.03.2006 23:38
Kirjoittaja Nighthawk
En ole kyllä kotona, mutta muistelen seuraavien tuotteiden viettävän aikaansa jääkaapissani. Nykyään, kun poikkeuksellisesti vietän suurimman osan vuorokaudesta kotosalla, kaappini on melkoisen täynnä. Tavallisesti siellä on ainoastaan paakkuuntunutta maitoa ja juustoa.

- kurkku
- mustikkakeitto
- maito
- edam
- Cream Bonjour aurinkokuivattu tomaatti
- kotitekoista pizzaa
- katkarapuja
- kylmäsavustettu poropaisti
- 3 tölkkiä Sandelsia
- ketsuppi
- sinappi
- korppukinkku
- kalkkunafilee
- meetvursti
- kasvisliemikuutioita
- Pentti-sedän chilikastike
- Olvin viccy, muistaakseni sitruunan makuinen
- appelsiini- ja omenamehu
- Brazil-kahvi
- Feta-juusto

edit: Ai niin, sitten vielä yksi hemmetin tyytyväisen kanan pyörittämä muna.

Lähetetty: 17.03.2006 11:11
Kirjoittaja ninnithequeen
Nighthawk kirjoitti: Brazil-kahvi
Jääkaapissa kahvia????

Lähetetty: 17.03.2006 11:15
Kirjoittaja Mylwin
ninnithequeen kirjoitti:
Nighthawk kirjoitti: Brazil-kahvi
Jääkaapissa kahvia????
Kyllä sen voi lämmittää mikrossa.

Lähetetty: 17.03.2006 11:24
Kirjoittaja Bliss
ninnithequeen kirjoitti:
Nighthawk kirjoitti: Brazil-kahvi
Jääkaapissa kahvia????
Kahvin aromit säilyvät paremmin jääkaapissa. Mukamas.
Jopa jonkun paketin kyljessä käsketään säilyttämään jääkaapissa.

Lähetetty: 17.03.2006 12:04
Kirjoittaja Lolita
ninnithequeen kirjoitti:
Nighthawk kirjoitti: Brazil-kahvi
Jääkaapissa kahvia????
Kahvi on rasvaista, se härskiintyy. Säilytetään siis kylmässä, jossain kehoitetaan jopa säilyttämään pakkasessa.

Lähetetty: 17.03.2006 12:11
Kirjoittaja ninnithequeen
Lolita kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:
Nighthawk kirjoitti: Brazil-kahvi
Jääkaapissa kahvia????
Kahvi on rasvaista, se härskiintyy. Säilytetään siis kylmässä, jossain kehoitetaan jopa säilyttämään pakkasessa.
No johan on...tosin meillä menee niin paljon kahvia, ettei kerkiä taatusti härskiintyä :D

Lähetetty: 17.03.2006 12:13
Kirjoittaja urpiainen
Aito_Johanna kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:Höh. Saako siitä brutaaleja äijäpisteitä jos ilmoittaa, että kaikkia näitä minulla on kotona, mutta en tokikaan säilytä niitä jääkaapissa?
Päinvastoin, siitä saa Aito_Kulinaristi-pisteitä, ei brutaaleja äijäpisteitä. Mutta kerrataanpa vielä: etkö sipuleitakaan säilytä jääkaapissa? Kyllä minä vaan. Mitä niille tapahtuu huoneenlämmössä?
Hyvä hyvä. Mieluummin toki otan AK-pisteitä kuin niitä toisia. Jos minulla olisi asunnossani kylmäkellari tai viileäkaappi, niin pitäisin monia näistä(kin) jutuista siellä. Kesämökillä esimerkiksi vihannekset ja juurekset säilyvät erinomaisesti kosteassa ja viielässä kellarissa. Ruokaöljy on kyllä ongelma. Sitä kai pitäisi säilyttää ainakin avattuna jääkaapissa, mutta kun käyttämäni oliiviöljyt menevät jääkaappilämpötiloissa koostumukseltaan vähän nihkeiksi, ja sulaminen takaisin kestää liian kauan siihen nähden, että usein haluan öljyä käyttöön heti kotiin saavuttuani. Siispä ei pääse öljyni jääkaappiin.

Mutta jo vain ja toki sipulit huoneenlämmössä! Tai siis ainakin sellaiset kuivatut talvisipulit, kesän tuoresipuliniput voivat olla asia erikseen.
bliss kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Jääkaapissa kahvia????
Kahvin aromit säilyvät paremmin jääkaapissa. Mukamas.
Jopa jonkun paketin kyljessä käsketään säilyttämään jääkaapissa.
No mielellään kai kuivassa ja viileähkössä. Itse pidän arkikahvini ihan tavallisessa kaapissa ja kalliimmat snobikahvit (avattuna, avaamattomana toki huoneenlämmössä) pakastelokerossa kosteuden minimoimiseksi. En edes halua ajatella, miltä niiden kahvi maistuu, jotka pitävät jääkaapissaan avattua kahvipakettia ja vaikka sipuleita!

EDIT:
Lolita kirjoitti:Kahvi on rasvaista, se härskiintyy. Säilytetään siis kylmässä, jossain kehoitetaan jopa säilyttämään pakkasessa.
Tätä väitettä minun on aika vaikea ostaa. Siis siitä rasvan härskiintymisestä. Uskoisin, että säilytyksessä on kyse enemmän aromien säilyttämisestä ja kosteuden välttelystä.

T. nimim. Monesti mökillä ylivuotisesta, huoneenlämmössä avattuna olleesta kahvipaketista kevään ensimmäiset kahvit.

Lähetetty: 17.03.2006 12:21
Kirjoittaja Patz
Lolita kirjoitti:Kahvi on rasvaista, se härskiintyy. Säilytetään siis kylmässä, jossain kehoitetaan jopa säilyttämään pakkasessa.
Patz Pauligilta hei!

Jos käytät vain vähän (eli jos paketillinen ei viikossa kulu...) kahvia, tee siitä annospusseja pakastimeen. Älä siis säilytä kokonaista pakettia pakastimessa, sillä huoneenlämmön ja pakastimen välillä tapahtuva ramppaaminen ei ole kahville hyväksi (kosteus ja "ilmakosketus"). Jääkaappia en suosittele sillä pesivien muiden tuotteiden aromien vuoksi, ellet säilytä kahvipakettia täysin ilmatiiviissä astiassa. Muistakaahan, ettei kahvipaketti tule koskaan tyhjentää sen omasta pakkauksesta, vaan säilyttää erillisessä astiassakin omassa pakkauksessaan. Kahvin oma paketti on kahvin paras koti.

Ja vielä pari ihan ilmaista vinkkiä:
Oikea annostelu on yksi kultamitallinen (7g) kahvia / 1,5dl vettä
Muista aina sekoittaa kahvi ennen tarjoilua
Pese kahvipannu päivittäin vedellä ja ruokasoodalla
Kaada keittimeen vesi erillisellä astialla, ei kahvipannulla
Älä jätä suodatinpussia roikkumaan valmiin kahvin yläpuolelle vaan heitä se pois heti suodattamisen loputtua

Ja eikun juomaan!

Lähetetty: 17.03.2006 12:26
Kirjoittaja Lolita
urpiainen kirjoitti:
Lolita kirjoitti:Kahvi on rasvaista, se härskiintyy. Säilytetään siis kylmässä, jossain kehoitetaan jopa säilyttämään pakkasessa.
Tätä väitettä minun on aika vaikea ostaa. Siis siitä rasvan härskiintymisestä. Uskoisin, että säilytyksessä on kyse enemmän aromien säilyttämisestä ja kosteuden välttelystä.

T. nimim. Monesti mökillä ylivuotisesta, huoneenlämmössä avattuna olleesta kahvipaketista kevään ensimmäiset kahvit.
Enpä minäkään ikinä ole härskiin kahviin törmännyt, mutta näin minulle on opetettu, noiden aromien lisäksi. Samoin opetettiin, että kahvi on herkkää ainetta, jota pitää varjella siellä jääkaapissa muilta aromeilta. Pakastelokero on varmasti parempi paikka kahville.