Sivu 12/87
Lähetetty: 20.08.2008 14:36
Kirjoittaja ninnithequeen
Jauhelihasta jotain. Ideoita?
Lähetetty: 20.08.2008 20:39
Kirjoittaja AnaisJune
J-pihvit haudutettuna aurajuustokastikkeessa?
Jauhelihasta muotoillaan pihvit ilman mitään mausteita tms. paistetaan pinta ruskeaksi pannulla rasvassa. Maustetaan molemmin puolin rouhitulla viherpippurilla tai mustapippurilla. Viherpippuria saa laittaa PALJON. Ruokalusikallisen. Kaadetaan päälle ruokakerma. Ja murustellaan kermaan mukaan aurajuusto. Annetaan hautua hissukseen lämpimällä levyllä, kastiketta välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa siihen, ja lihasneste pihveistä tirisee mukaan.
Kun pihvit ovat kutistuneet kypsiksi, ja kastike saostunut, tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
PS meillä syödään just cesar-salaattia kanalla.
Lähetetty: 20.08.2008 20:53
Kirjoittaja Bliss
Syötiin.
Sovellettua "moussakaa", jossa munakoiso oli korvattu kesäkurpitsalla. Hyvää oli.
Lähetetty: 20.08.2008 21:40
Kirjoittaja Miehenmalli
Vaimo käskee sanoa että munakoiso on hänen SUURI herrku!
Lähetetty: 20.08.2008 22:36
Kirjoittaja Herra Manala
NegaDuck kirjoitti:Tempaisin taas Kitchen Joy -mikroaterian lounaaksi. Täytyy nyt uudelleen kehua, nää oikeesti toimii. Pakasteruokien sulatus-lämmitykseen menee toki enemmän energiaa kuin jääkaappilämpimän aterian lämmitykseen. Mutta vastapainona, pakasteita kun ovat, ne säilyvät hyvin kuukausia ilman säilöntäaineita.
Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin? Pakaste jäähdyttää jääkaappia säästäen jääkaapin sähkönkulutusta. Toisen kerran sähköä sitten säästetään tietenkin siinä vaiheessa, kun itse ateria lämmitetään vähemmällä energialla kuumaksi. Ja vaikka et ihan heti vuorokauden kuluttua haluaisi sitä syödäkään, niin kyllä sulle silti jää muutaman päivän marginaali siihen minkä ajan se säilyy ihan hyvin jääkaappilämmössäkin.
Miehenmalli kirjoitti:Vaimo käskee sanoa että munakoiso on hänen SUURI herrku!
Käskeekö vaimo nyt puhumaan ala- vai yläpään SUUREN hullaannuksen puolesta?
Lähetetty: 20.08.2008 22:39
Kirjoittaja Quinevere
Valmiskaalilaatikkoa. Paskat sitä itselleen jaksa kokata.
Lähetetty: 21.08.2008 14:19
Kirjoittaja Niba
Vuorossa Mozzarella-Feta-salaatti;
Pohjalla jää-tammenlehvä-salaatit, lisänä tomaatti-kurkku-paprika--sipuli-varsiselleri-tuoreet herneet, siihen 150g revittyä mozzarellaa ja 50g feta-kuutioita, päälle silputtua tilliä ja maissia, ripaus suolaa ja pari nopeaa pyöräytystä neitsyt-oliiviöljyä!
Enjoy!

Lähetetty: 21.08.2008 17:48
Kirjoittaja SikaMika
Sulatin jääkaapin pakastelokerossa yli puoli vuotta loikoilleet mansikat. Kai ne on vielä syötäviä?
Muistin samalla, että mullahan lojuu jossain kaapin pohjalla vaniljakastikepussukoita, jotka sekoitetaan maitoon. Ne oli päivätty viime huhtikuulle, kai ne on vielä syötäviä?
Jollen enää palaa vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ne eivät olleet syötäviä.
Lähetetty: 21.08.2008 18:18
Kirjoittaja Bliss
^On ja on

Lähetetty: 21.08.2008 18:23
Kirjoittaja Rouva Pupu
Mulle tulee munakoisosta mieleen Geep!
Lähetetty: 21.08.2008 18:51
Kirjoittaja SikaMika
Bliss kirjoitti:^On ja on

On and on. Söin jo puolet kyseisestä sotkusta, ainakaan vielä ei puske ulos sen enempää mansikkaa kuin koiranputkeakaan. Loput puolisen kiloa iltapaksi.
Lähetetty: 21.08.2008 21:10
Kirjoittaja Bliss
Koska äitini lahjoitti koemaistettavaksi purkillisen ihan liian hyvää, itsetehtyä omena-päärynäsosetta, piti sen seuraksi paistaa vaniljapannari. Syötiin siis ipanan kanssa illalla sitä ja nyt on lievä ähky.

Lähetetty: 21.08.2008 21:33
Kirjoittaja Elppis
Tonnikalapastasalaattia valkosipulikastikkeella.
Lähetetty: 21.08.2008 21:35
Kirjoittaja Stinky
Jotain lisää vain vesi- pastasienihässäkkää

Lähetetty: 22.08.2008 3:13
Kirjoittaja Herra Manala
Rouva Pupu kirjoitti:Mulle tulee munakoisosta mieleen Geep!
Sama vika, mistähän johtuis? Kesäkurpitsakuningatar (sopis hyvin tohon kuvan yläpuolelle sille).
<--
Lähetetty: 22.08.2008 3:56
Kirjoittaja NegaDuck
Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä. En tosiaan tiedä satavarmasti, mutta luulisin että se liittyy pakastusmenetelmään, ja pelkään että ateria menisi pilalle jääkaapissa.
Lähetetty: 22.08.2008 15:36
Kirjoittaja ninnithequeen
Perunamuussia ja jauhelihakastiketta. Ja palajon aitoa voita molempiin! Lisänä salaattia ja Kestileipää.
Lähetetty: 22.08.2008 16:30
Kirjoittaja Niba
Lounas 220808 klo 11.55

Lähetetty: 22.08.2008 19:28
Kirjoittaja Niba
Iltapalaksi vähän salaattia..

Lähetetty: 22.08.2008 21:36
Kirjoittaja Bliss
Jauhlihakeittoa (pikaruokaa, laiskotti taas vaihteeksi...)
Iltapalaksi söin salaattia (jääsalaatti, kurkku, tomaatti, ananas, raejuusto) ja pahvinäkkäreitä (Cracotte) valkosipulituorejuustolla ja kurkulla.
Lähetetty: 24.08.2008 3:52
Kirjoittaja Herra Manala
NegaDuck kirjoitti:Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä.
No huh mikä nirsoilija.
Mä teen aina ison läjän vihannesriisiä kerralla ja pakastan + syön sitä pikku hiljaa viikonkin verran, enkä kyllä ole huomannut moisia kalseuksia maussa. Säilytettävä riisi kannattaa keittää reilussa vedessä ja huuhdella ihan kuten pastakin keittämisen jälkeen.
Mitä teillä Tänään syödään?
Lähetetty: 24.08.2008 18:38
Kirjoittaja Pulkannaru
Eilinen ruokailu oli aika runsasta, kiitos ison pihvin ja lisukkeiden.
Aamupalaksi 2 lasia vettä. Nyt päivällä grillistä: broileria ja kesäkurpitsaa. Molemmat eri folionyyteissä. Salaattia (salaateja,tomaattia,kurkkua,paprikaa,mozarellaa,oliiveja ja kevyttä salaattikastiketta). Taivaallista

Lähetetty: 26.08.2008 15:00
Kirjoittaja Niba
Vähän savulohisalaattia Lounaaksi? Kyllä!

Lähetetty: 26.08.2008 15:22
Kirjoittaja ninnithequeen
Ttu ranskalaisia ja jauhelihapihvejä
Perhe tuli eilenkin niin myöhään, herkkupihvien ääreen, että tänään en ala gourmeeta vetämään siksi että syyään telkkarin eessä ku Simpsonit tulee, tana.
Josko huomenna se ihana kalakeitto sitte ja ihan pöydän ääressä koko poppoo?
Lähetetty: 30.08.2008 16:14
Kirjoittaja Rouva Pupu
Pekoniin käärittyä possun sisäfilettä, perunoita, punaviinikastiketta, fetasalaattia.