Sivu 11/18

Single-Malt kanaa

Lähetetty: 16.04.2008 20:43
Kirjoittaja Niba
Otetaan vaikka pari Lidlin tarjouskoipireisiallasta protskua, pyyhitään kaupan marinadi pois laitetaan kahteen kerrokseen paistopussiin, väliin ja päälle ripotellaan runsaati curryä ja ranskalaisensipulikeiton aineksia, lopuksi kaadetaan päälle single-Malt viskiä vaikka Lagavulinia. suljetaan pussi ja laitetaan uuniin 225 asteeseen ja lasketaan lämpö puolen tunnin jälkeen 175. kypsennetään reilu tunti..
Syödään riisin tai bataatti-perunamuussin kanssa, paistoliemestä voi tehdä todella maukasta katiketta, voita 50g ruskistetaan 50g vehnäjauhoa kaadetaan 100ml vettä ja sopivan sakeusasteen saavuttamiseksi paistolientä riittävästi, lisätään tuoretta valkopippurijauhetta ja musstapippurirouhetta maun mukaan!

n. 2,4kg broileria
20g curryjauhetta
puoli pussia ranskalaista sipulikettoa
50ml Single-Malt viskiä (Lagavulin, Labroigh etc.)

Lähetetty: 21.04.2008 15:07
Kirjoittaja mustaenkeli
Meillä syödään tänää BURRITOJA:

1 paketti valkosipulilla maustettuja tortilloita
1/2 prk fajitas salsaa (hot)
1 paprika
3 tomaattia
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
pakastealtaan maissia
broilerin fileesuikaleita tai jauhelihaa tms.
jalopenoja oman maun mukaan
katkarapuja, jos tykkää
purkki cream fraichèa
juustoraastetta (cheddar)
aurajuusto murua
suolaa, pippuria + muita mausteita miten nyt tykkää käyttää...

Paista broilerin fileepalat kypsiksi pannulla. Kaada sekaan fajitas salsa kastike ja cream fraichè. Anna hautua hetki.
Pilko sen jälkeen kaikki vihannekset pieniksi viipaleiksi ja kuullota kevyesti pannulla, tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon maissi, ja nosta vihannesseos pois liedeltä.
Nostele jokaisen tortillan sisälle broilerkastiketta, vihannesseosta ja juustoraastetta ja kääri tortillat rullalle vierekkäin laakeaan vuokaan. Sirottelle lopuksi tortillarullien päälle juustoraastetta ja aurajuustomurua.

Paista 200 C, n. 20 min.

Koristele valmiit burritot lopulla kasvisseoksella ja cream fraichèlla.

Lähetetty: 21.04.2008 15:19
Kirjoittaja masa
Tekee mieli kotitekoista kebabia. Onko hyviä kebab-taikinareseptilöitä ilmaantunut jonnennin?

Lähetetty: 21.04.2008 16:37
Kirjoittaja Herra Manala
masa kirjoitti:Tekee mieli kotitekoista kebabia. Onko hyviä kebab-taikinareseptilöitä ilmaantunut jonnennin?
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/mr_manala/30315/

Siinä yksi, toivottavasti ei ole yhtä besserwisserin makuinen kuin jerkylihat. :wink:

Lähetetty: 22.04.2008 14:15
Kirjoittaja mustaenkeli
Parhaillaan liedellä hautuu LINSSIKEITTO:

punasia linssejä 3 - 5dl
porkkanaa 2 - 4
kukkakaalia
perunaa
bataatti
lanttu
purkki tomaattimurskaa
valkosipulia
kookoskermaa/kookosmaitoa
punasta chiliä
kurkumaa, curryä tms.

Keitä ensin noi kasvikset ja pistä sauvasekottimella soseeksi. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja linssit. Sekottele hetki ja lorauta kookoskermat tai -maidot joukkoon. Anna hautua hetki ja syö!
(Noi lantut, bataatit ja perunat voi koko keitoksesta jättää pois, jos ei maistu ja toimi muutenki enempi mielesi mukaan!).

Lähetetty: 22.04.2008 14:19
Kirjoittaja masa
Herra Manala kirjoitti:
masa kirjoitti:Tekee mieli kotitekoista kebabia. Onko hyviä kebab-taikinareseptilöitä ilmaantunut jonnennin?
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/mr_manala/30315/

Siinä yksi, toivottavasti ei ole yhtä besserwisserin makuinen kuin jerkylihat. :wink:
Daadaa. Täytyy ostaa lihamylly.

Joo siks ei ole ollut jo aiemmin, et ei mahu ku on niin ahasta.

Lähetetty: 12.10.2008 12:26
Kirjoittaja Mulli75
Taas on syksy ja omenoita tullut paljon. Alkaa ideat olla vähissä kun hilloa on tullut tehtyä aika monesti ja pakasteeseenkin tullut laitettua paloiteltuna.

Kaivataan jotain vaihtelua tähän omenashown sisältöön.
Siideri ja viini kävi mielessä mutta ne taitaa jäädä tekemättä.
Onko ehdotuksia, reseptejä mitä vielä voisi tehdä omenoista?

Lähetetty: 31.10.2008 0:48
Kirjoittaja Lolita
Herkullinen lohiresepti vähän taitamattomammallekin kokille:

klik!

Lähetetty: 10.11.2008 12:57
Kirjoittaja Niba
Lolita kirjoitti:Herkullinen lohiresepti vähän taitamattomammallekin kokille:

klik!
Oikeesti ei aivan helppo kuiteskaan. Lisäksi vaarana ns rasvavuoto, kun lohetkin niin pulleiksi syötetty rasvasta!½ Voi joutua astiat vielä pesemään uudestaan?

Lähetetty: 18.11.2008 0:44
Kirjoittaja -Superior-
1 dl kuohukermaa vatkattuna + 1 purkki Bulgarian jogurttia + homejuustoa + raakaa kukkakaalia + kohtuullisen varovasti rakuunaa. Hyvää esimerkiksi lihan kanssa.

Lähetetty: 18.11.2008 8:07
Kirjoittaja ninnithequeen
Pitikö rupee lukee tätäkin ketjua nälissään ku kauppa ei oo ees auki vielä :P

Lähetetty: 18.11.2008 12:57
Kirjoittaja Niba
Nälkä oli jo valmiiksi menen syömään ravintolapitsan Cantinaan..saan henkilökuntahinnalla -%-- eväät jäi siis kotiin..syystä jota en kerro.

Lähetetty: 21.03.2009 16:34
Kirjoittaja ninnithequeen
Älä tee näin-pasta

Paista 400 g sika-nautajauhelihaa sekä kaksi silputtua sipulia. Lisää mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä suolaa. Keitä pussillinen (400g) makaroonia lihaliemikuution kanssa, sekoita sekaan purkki (400g) tomaattimurskaa sekä jauhelihat. Huomaa, että tabasco on loppu ja avaa chilijauhe-purkki. Pudota sekä purkin kansi että aivan liikaa jauhetta sekaan, kilju hetki. Kaiva korkki kattilasta, sekoittele. Lisää 200 g jäätynyttä mozzarellaa, pyörittele kunnes juusto sulaa kunnolla tasaisesti. Avaa kilon homejuustopussi. Kaada varovasti suoraan kattilaan kunnes saa taas kiljua koska juustoa lösähti sen puol kiloo liikaa. Lisää naama punaisena tujusti oreganoa ja tarjoile. Uskomatonta kyllä, tämä oli taivaallista ja kaikki otti lisää.

Vaikka se on älä tee näin.

Ai niin. Osta kunnon mitat ja käytä niitä.

Lähetetty: 21.03.2009 18:12
Kirjoittaja bliss
^Kaloreita ei uskalla edes ajatella :D

Lähetetty: 21.03.2009 19:19
Kirjoittaja ninnithequeen
bliss kirjoitti:^Kaloreita ei uskalla edes ajatella :D
No ÄLÄ! :D

Mut jeesus et oli hyvää...

Lähetetty: 18.06.2009 20:00
Kirjoittaja Clay
Meinasin aluks kirjottaa huvikseni paperille, mutta sitten tuli mieleen, että samantein voi sen tänne kirjottaa..

Saksalaistyylinen tomaattinen kesäkurpitsa-porsaspaistos

ruskista possusuikaleet pannulla voissa, suolassa ja kuminoissa. Lisää pippuria.

Lado vuokaan vapaassa järjestyksessä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja valkosipulia.

Lataa possut vihanneksien päälle.

Kiehauta pannussa vettä ja tomaattisosetta. Kaada liemi kasvisten päälle. Seuraavaksi kermaa. Lopuksi saksalaista olutta (esim. Köstritzer schwarzbier) kunnes vuoka on täynnä.

Ripottele oreganoa päälle. Työnnä uuniin. Säästä loppu olut ruokajuomaksi!

Lähetetty: 03.07.2009 19:14
Kirjoittaja Clay
Punajuureksinen sinihomejuusto-broilervuoka

Keitä kattilassa punajuuria, perunoita ja porkkanoita, itse käytin suhteita 3:2:1, ja maustoin keitinveden valkopippurilla sekä yrttisuolalla. Kun juuret ovat pehmeitä kaada vesi helvettiin, tai säilöön, ja mössää ne juuret. Lisäile kermaa maun ja silmän mukaan, sekä meiramia. Pane uunivuokaan alimmaiseksi broilerinfileet, niiden päälle sinihomejuustoa, ja lopuksi juuresmössö -> uuniin kunnes on kypsää.

Lähetetty: 03.07.2009 19:28
Kirjoittaja Dumis
Dumiksen 2 kilon sii.. salaatti

Jäävuorisalaatti-pallero (pienehkö)
n. 3 tomaattia
2 paprikaa
2-3 suolakurkkua
n. 2 punasipulia
2 pakettia fetasnack-pakettei (oliivi, valkosipuli)

ja sit jotain kastiketta tahi muuta maustuketta ja eikusta nom-nom-nom!

Lähetetty: 22.07.2009 15:34
Kirjoittaja milli
Didzillan karppilasagne

kastike:
400g jauhelihaa
500-600g tomaattimurskaa
1 pussi ranskalaista sipuleikeittoa
sit voi laittaa vaikka pari valkosipulinkynttä jos haluaa ja vaikka pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.. ja vaikka hieman herkkusieniä jos haluaa (herkkusienet ovat jääneet minulta joka kerta vielä kauppaan, joku kerta muistan ne)
(eli ruskista liha+sipulit+sienet, kaada tomaattimurska ja viimoiseksi sipulikeitto)

kastike:
2 purkkia ruokakermaa (jos masu kestää niin suosittelen tähän kolmen juusto ruokakermaa tai sitä kipparikermaa.. tai tomaattivuohenjuusto)
300-400g juustoraatetta

kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa

tee kastike
tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja (mulla on tätä varten jokin mandoliini tms raastin)
avaa kermapurkki ja juustopussi :)

kastiketta uunivuoan pohjalle
yksi kerros kesäkurpitsaa
1/3 juustosta tähän väliin
yksi kerros kesäkurpitsaa
taas jauhelihakastiketta .. jne..


viimoinen kerros: kesäkurpitsan päälle loput raasteet ja sitten päälle valutellaan kerma :)

Olisinkohan laittanut 200 asteeseen ja silleen, että ehdin katsella dr.philin nauhalta.. tuntikin voi olla hyvä aika.

Tää on tällainen mutkat suoriksi -ohje.

Lähetetty: 22.07.2009 15:37
Kirjoittaja Vesper
^ Etkö itkettänyt kesäkurpitsaa? Tuleeko löllöä?

Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...

Lähetetty: 22.07.2009 15:41
Kirjoittaja milli
Vesper kirjoitti:^ Etkö itkettänyt kesäkurpitsaa? Tuleeko löllöä?

Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...
Nope, en oo tullut edes ajatelleeksi moista. Lähtiskö silleen vai liika neste pois? Ei se ole mielestäni mitenkään häiritsevän vetistä.
Parasta tuo "lasagne" on seuraavana päivänä, kertaalleen lämmitettynä.

Lähetetty: 22.07.2009 15:42
Kirjoittaja Stinky
Hjälp! Mitä tarkottaa itkettäminen. Taidan olla aika surkee keittiössä. Siis ruuanlaitossa..

Lähetetty: 22.07.2009 15:47
Kirjoittaja milli
Stinky kirjoitti:Hjälp! Mitä tarkottaa itkettäminen. Taidan olla aika surkee keittiössä. Siis ruuanlaitossa..
No worries, onnistuu ilmankin :D Se on vain turhan nesteen saamista pois suolan avulla, eli ripotellaan slicejen pintaan suolaa ja sitten pyyhkitään turhat nesteet pois.. eli kesäkurpitsa "itkee".

Mutta huomaa toi mun helppo "valkoinen kastike" :D

Lähetetty: 22.07.2009 15:51
Kirjoittaja Stinky
^Hei, helppo on mun toinen nimeni. Eheheee, jopa vitsin murjasin. Mut joo, mä en kauheen kiihkeesti välitä tosta kokkaamisesta vaikka välillä intoudunkin joten helpot reseptit on mun juttu.
Ja joo, laita se muussiresepti kanssa jos vaan viitsit!

Lähetetty: 22.07.2009 15:55
Kirjoittaja milli
Didizillan muussi

450g kukkakaalia (pakastepussi)
100-200g babyporkkanoita
50g paprikakoskenlaskijaa
loraus kermaa
vähän suolaa

keittä kukkakaali ja babyporkkanat kypsiksi
kaada vedet pois
lisää paprikakoskenlaskija, kerma ja suola
SURRUR..