Sivu 2/5
Lähetetty: 16.11.2010 13:48
Kirjoittaja Lilo
Yksi kriteeri olis ylitse muiden: tuoreena.
Espressoa, lattea, capuccinoa. Tumma paahto, mieluiten arabicaa, kotona jauhan itse pavuista. Just sain tuliaisina paketin kolumbialaisia papuja ja odottelen että pääsen maistelemaan. Yleensä ei ole Kolumbian kahvit koskaan pettäneet mun makuhermoja.
Olosuhteiden pakosta ja kofeiinin tarpeesta on pakko aamuisin töissä juoda pahaa suodatinkahvia, varmaan lienee jotain Juhlamoskaa tai sen sukulaista. Ei pitäis mun kriteereillä kahviksi luokitella ollenkaan, kitkerää sukkamehua, joka ei ilman maitoa menis alas mitenkään.
Lähetetty: 16.11.2010 14:22
Kirjoittaja Niba
Ostin eilen itävaltalaista "Präsident" kaffia, kyllä se on laadusta kii? 7,60€/250g Itiksen K-smarket..
Itiksen Stockan Deli kauppa oli myös petrannut paljon uusia kahvi roasteja englantilaisia siellä, vaikka belgit enempi kaffimammoja minusta..
Lähetetty: 16.11.2010 14:29
Kirjoittaja Melnais
Mun on tehnyt jo pitkään mieli sijoittaa johonkin kahvia tuottavaan myllykoneeseen ja näemmä kannattaisi. Nautiskelijoiden kannaotot ovat vakuuttavia, kannan veronpalautukseni kodinelektroniikkaliikkeeseen.
Lähetetty: 16.11.2010 14:55
Kirjoittaja RP
En juo kahvia missään muodossa.
Lähetetty: 16.11.2010 14:57
Kirjoittaja Stadinarska
Lilo kirjoitti:Yksi kriteeri olis ylitse muiden: tuoreena.
Espressoa, lattea, capuccinoa. Tumma paahto, mieluiten arabicaa, kotona jauhan itse pavuista. Just sain tuliaisina paketin kolumbialaisia papuja ja odottelen että pääsen maistelemaan. Yleensä ei ole Kolumbian kahvit koskaan pettäneet mun makuhermoja.
Olosuhteiden pakosta ja kofeiinin tarpeesta on pakko aamuisin töissä juoda pahaa suodatinkahvia, varmaan lienee jotain Juhlamoskaa tai sen sukulaista. Ei pitäis mun kriteereillä kahviksi luokitella ollenkaan, kitkerää sukkamehua, joka ei ilman maitoa menis alas mitenkään.
Niin tosiaan: tuoreena. Tätä en vaihtoehdoissa osannut sanoa ja sitten tosiaan niinkuin Vagabondkin laittoi espresso tarkoittaa myös it. kielellä kahvia. Onpas monipiippuinen juttu!
Olen iloinen, että on vastattu näin hyvin ja kantaaottavasti. Luen kaikki mielenkiinnolla. Itse pidän kahviasiaa tosiaan tärkeänä, se on niin sisäistynyt omaan käyttäytymiseen ja maailmaan!
Kukaan ei toistaiseksi ole ottanut kahvia mustana ja sokerilla. Mielenkiintoista! Jatketaan, saamme kenties elää! sa

Lähetetty: 16.11.2010 17:43
Kirjoittaja McJanne
Kupista ja kahvina.
Lähetetty: 16.11.2010 17:59
Kirjoittaja Pulkannaru
Tilkalla maitoa. Kahvia juon jokseenkin kupillisen viikossa, teetä en sitäkään.
Lähetetty: 16.11.2010 18:25
Kirjoittaja Manaaja
Chiliä ja viinaa.
Lähetetty: 16.11.2010 18:57
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
mustana
Lähetetty: 16.11.2010 18:57
Kirjoittaja Haemaeraemies
Manaaja kirjoitti:Chiliä
Toimii. Kuivattua habaneroa jauheena kahvin joukkoon, tuo kivan puraisen tummaan kahviin.
Lähetetty: 17.11.2010 10:46
Kirjoittaja Stadinarska
Haemaeraemies kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Chiliä
Toimii. Kuivattua habaneroa jauheena kahvin joukkoon, tuo kivan puraisen tummaan kahviin.
Mikäs tuo habanero on? Jotain vahvaa maustetta varmaan. Eikö kahvi tule kamalan kitkeräksi sillätavoin? Meinaan, että kahvin maku peittyy?
Lähetetty: 17.11.2010 10:54
Kirjoittaja Homeboy65
Tästä ketjusta tuli mieleen että kahvinkeitin pitäisi taas puhdistaa.

Lähetetty: 17.11.2010 10:56
Kirjoittaja masa
Mustana vaan.
Laatuasioissa tosin olen ihan nyyppä. Duunissa menee automaattikuraa, kotona juhlamokkaa normaalilla kurakeittimellä.
En vaan jaksa kiinnostua paremmasta kahvista joatin syystä. Liikaa vaivaa tai jotain. Italialaiset vai mitä ne nyt oli kahvipelleilyt ei iske. Siis ne jossa lotrataa lämpimillä maidoillakermoilla tai juodaan sormustimen kokoisista nukketalokupeista. Homojen hommaa.
Lähetetty: 17.11.2010 10:57
Kirjoittaja exPertti
Tästä ketjusta tuli mieleen, että ihmisillä on nykyään aika lailla vaihtoehtoja elämässään.
Itselleni ekstremekokemukset kahvista liittyvät mutterikahviin ja Caffe Macchiatoon pitkässä lasissa silloin tällöin sacherleivoksen kanssa. Ketjusta tulee olo, että se on ihan normisettiä muille.
Lähetetty: 17.11.2010 11:06
Kirjoittaja Gaia
Kahvi maidolla ja ehdottomasti ilman sokeria. Kotona keittelen ihan tavallista kahvia ihan tavallisella Moccamasterilla. Kahviloissa tilailen niitä spessumpia.
Lähetetty: 17.11.2010 11:11
Kirjoittaja Elppis
Mä oon muutenkin siirtymässä kotona kahvista kaakaoon - niitäkin on tuhansia eri makuisia, NAM!
Lähetetty: 17.11.2010 11:13
Kirjoittaja Haemaeraemies
Stadinarska kirjoitti:Haemaeraemies kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Chiliä
Toimii. Kuivattua habaneroa jauheena kahvin joukkoon, tuo kivan puraisen tummaan kahviin.
Mikäs tuo habanero on? Jotain vahvaa maustetta varmaan. Eikö kahvi tule kamalan kitkeräksi sillätavoin? Meinaan, että kahvin maku peittyy?
Habanero on chili, eli vahva mauste. Chili-kahvi kannattaa tehdä tummapaahtoiseen kahviin jossa on itsessä jo vahva maku, jolloin se ei peitä mitään, vaan tuo kivan vivahteen joukkoon.
Vaalepaahtoiseen tiskiveteen sitä ei pidä lisäämän.
Lähetetty: 17.11.2010 11:16
Kirjoittaja Haemaeraemies
exPertti kirjoitti:Ketjusta tulee olo, että se on ihan normisettiä muille.
Oikea vaikutelma, hyvä kahvi on ihmisen perusoikeus mun mielestä. Ei ole mitään hifistelyä juoda laadukasta kahvia oikeilla suodatusmetodeilla, vaan ihan normaalia laadun vaalimista mitä ihmiset tekee jokaisessa kulutustuotteessaan.
En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
Hyi hyi.
Lähetetty: 17.11.2010 11:24
Kirjoittaja exPertti
Haemaeraemies kirjoitti:Oikea vaikutelma, hyvä kahvi on ihmisen perusoikeus mun mielestä. Ei ole mitään hifistelyä juoda laadukasta kahvia oikeilla suodatusmetodeilla, vaan ihan normaalia laadun vaalimista mitä ihmiset tekee jokaisessa kulutustuotteessaan.
En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
Hyi hyi.
Voi olla. Tämä peruskahvini on _mielestäni_ hyvää silloin, kun kahvipaketti on juuri avattu ja keitän sen moccamasterillani.
Muuten sen nautinnollisuus perustuu enemmänkin sen sisältämiin iineihin.
Lähetetty: 17.11.2010 11:28
Kirjoittaja Manaaja
Haemaeraemies kirjoitti:En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
Mä kans aina oon ihmetellyt et miks normi kahvi maistuu mun mielestä niin pahalta, kunnes tajusin sen johtuvan siitä että se yksinkertaisesti vain on pahaa.
Lähetetty: 17.11.2010 11:37
Kirjoittaja Haemaeraemies
exPertti kirjoitti:Haemaeraemies kirjoitti:
Hyi hyi.
Voi olla. Tämä peruskahvini on _mielestäni_ hyvää silloin, kun kahvipaketti on juuri avattu ja keitän sen moccamasterillani.
Muuten sen nautinnollisuus perustuu enemmänkin sen sisältämiin iineihin.
Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.
Lähetetty: 17.11.2010 11:40
Kirjoittaja exPertti
Haemaeraemies kirjoitti:Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.
Hapettumiseen olen olettanut sen perustuvankin. Olen sitten yrittänyt ottaa vaan osan käyttöön ja sulkea alumiinipakettia ilmatiiviiksi.
Lähetetty: 17.11.2010 11:50
Kirjoittaja Vagabondo
exPertti kirjoitti:Haemaeraemies kirjoitti:Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.
Hapettumiseen olen olettanut sen perustuvankin. Olen sitten yrittänyt ottaa vaan osan käyttöön ja sulkea alumiinipakettia ilmatiiviiksi.
Kahvimylly on hyvä hankinta, sillä papuina kahvi säilyy paljon paremmin. Halvatkin myllyt jauhavat suodatinkarkeutta, joten ei ole edes iso panostus.
Lähetetty: 17.11.2010 11:55
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
masa kirjoitti:En vaan jaksa kiinnostua paremmasta kahvista joatin syystä.
Miksi pitäisi? MIelestäni parasta kahvia on kotimainen pressa tai juhlamokka - maistuvat samalle ainakin mun suussa.
Lähetetty: 17.11.2010 11:56
Kirjoittaja masa
Ylermi Ylihankala kirjoitti:
Miksi pitäisi? MIelestäni parasta kahvia on kotimainen pressa tai juhlamokka - maistuvat samalle ainakin mun suussa.
Varmaan samasta syystä, kuin lihapiirakan vaihtamisessa sisäfileeseen.