Jos kahvia niin miten?
Yksi kriteeri olis ylitse muiden: tuoreena.
Espressoa, lattea, capuccinoa. Tumma paahto, mieluiten arabicaa, kotona jauhan itse pavuista. Just sain tuliaisina paketin kolumbialaisia papuja ja odottelen että pääsen maistelemaan. Yleensä ei ole Kolumbian kahvit koskaan pettäneet mun makuhermoja.
Olosuhteiden pakosta ja kofeiinin tarpeesta on pakko aamuisin töissä juoda pahaa suodatinkahvia, varmaan lienee jotain Juhlamoskaa tai sen sukulaista. Ei pitäis mun kriteereillä kahviksi luokitella ollenkaan, kitkerää sukkamehua, joka ei ilman maitoa menis alas mitenkään.
Espressoa, lattea, capuccinoa. Tumma paahto, mieluiten arabicaa, kotona jauhan itse pavuista. Just sain tuliaisina paketin kolumbialaisia papuja ja odottelen että pääsen maistelemaan. Yleensä ei ole Kolumbian kahvit koskaan pettäneet mun makuhermoja.
Olosuhteiden pakosta ja kofeiinin tarpeesta on pakko aamuisin töissä juoda pahaa suodatinkahvia, varmaan lienee jotain Juhlamoskaa tai sen sukulaista. Ei pitäis mun kriteereillä kahviksi luokitella ollenkaan, kitkerää sukkamehua, joka ei ilman maitoa menis alas mitenkään.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Lilo kirjoitti:Yksi kriteeri olis ylitse muiden: tuoreena.
Espressoa, lattea, capuccinoa. Tumma paahto, mieluiten arabicaa, kotona jauhan itse pavuista. Just sain tuliaisina paketin kolumbialaisia papuja ja odottelen että pääsen maistelemaan. Yleensä ei ole Kolumbian kahvit koskaan pettäneet mun makuhermoja.
Olosuhteiden pakosta ja kofeiinin tarpeesta on pakko aamuisin töissä juoda pahaa suodatinkahvia, varmaan lienee jotain Juhlamoskaa tai sen sukulaista. Ei pitäis mun kriteereillä kahviksi luokitella ollenkaan, kitkerää sukkamehua, joka ei ilman maitoa menis alas mitenkään.
Niin tosiaan: tuoreena. Tätä en vaihtoehdoissa osannut sanoa ja sitten tosiaan niinkuin Vagabondkin laittoi espresso tarkoittaa myös it. kielellä kahvia. Onpas monipiippuinen juttu!
Olen iloinen, että on vastattu näin hyvin ja kantaaottavasti. Luen kaikki mielenkiinnolla. Itse pidän kahviasiaa tosiaan tärkeänä, se on niin sisäistynyt omaan käyttäytymiseen ja maailmaan!
Kukaan ei toistaiseksi ole ottanut kahvia mustana ja sokerilla. Mielenkiintoista! Jatketaan, saamme kenties elää! sa

- Pulkannaru
- Kitisijä
- Viestit: 4792
- Liittynyt: 28.07.2008 22:31
- Paikkakunta: Jäässä
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Mustana vaan.
Laatuasioissa tosin olen ihan nyyppä. Duunissa menee automaattikuraa, kotona juhlamokkaa normaalilla kurakeittimellä.
En vaan jaksa kiinnostua paremmasta kahvista joatin syystä. Liikaa vaivaa tai jotain. Italialaiset vai mitä ne nyt oli kahvipelleilyt ei iske. Siis ne jossa lotrataa lämpimillä maidoillakermoilla tai juodaan sormustimen kokoisista nukketalokupeista. Homojen hommaa.
Laatuasioissa tosin olen ihan nyyppä. Duunissa menee automaattikuraa, kotona juhlamokkaa normaalilla kurakeittimellä.
En vaan jaksa kiinnostua paremmasta kahvista joatin syystä. Liikaa vaivaa tai jotain. Italialaiset vai mitä ne nyt oli kahvipelleilyt ei iske. Siis ne jossa lotrataa lämpimillä maidoillakermoilla tai juodaan sormustimen kokoisista nukketalokupeista. Homojen hommaa.
Viimeksi muokannut masa, 17.11.2010 10:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tästä ketjusta tuli mieleen, että ihmisillä on nykyään aika lailla vaihtoehtoja elämässään.
Itselleni ekstremekokemukset kahvista liittyvät mutterikahviin ja Caffe Macchiatoon pitkässä lasissa silloin tällöin sacherleivoksen kanssa. Ketjusta tulee olo, että se on ihan normisettiä muille.
Itselleni ekstremekokemukset kahvista liittyvät mutterikahviin ja Caffe Macchiatoon pitkässä lasissa silloin tällöin sacherleivoksen kanssa. Ketjusta tulee olo, että se on ihan normisettiä muille.
Came here for school, graduated to the high life
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Habanero on chili, eli vahva mauste. Chili-kahvi kannattaa tehdä tummapaahtoiseen kahviin jossa on itsessä jo vahva maku, jolloin se ei peitä mitään, vaan tuo kivan vivahteen joukkoon.Stadinarska kirjoitti:Mikäs tuo habanero on? Jotain vahvaa maustetta varmaan. Eikö kahvi tule kamalan kitkeräksi sillätavoin? Meinaan, että kahvin maku peittyy?Haemaeraemies kirjoitti:Toimii. Kuivattua habaneroa jauheena kahvin joukkoon, tuo kivan puraisen tummaan kahviin.Manaaja kirjoitti:Chiliä
Vaalepaahtoiseen tiskiveteen sitä ei pidä lisäämän.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Oikea vaikutelma, hyvä kahvi on ihmisen perusoikeus mun mielestä. Ei ole mitään hifistelyä juoda laadukasta kahvia oikeilla suodatusmetodeilla, vaan ihan normaalia laadun vaalimista mitä ihmiset tekee jokaisessa kulutustuotteessaan.exPertti kirjoitti:Ketjusta tulee olo, että se on ihan normisettiä muille.
En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
Hyi hyi.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Voi olla. Tämä peruskahvini on _mielestäni_ hyvää silloin, kun kahvipaketti on juuri avattu ja keitän sen moccamasterillani.Haemaeraemies kirjoitti:Oikea vaikutelma, hyvä kahvi on ihmisen perusoikeus mun mielestä. Ei ole mitään hifistelyä juoda laadukasta kahvia oikeilla suodatusmetodeilla, vaan ihan normaalia laadun vaalimista mitä ihmiset tekee jokaisessa kulutustuotteessaan.
En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
Hyi hyi.
Muuten sen nautinnollisuus perustuu enemmänkin sen sisältämiin iineihin.
Came here for school, graduated to the high life
Mä kans aina oon ihmetellyt et miks normi kahvi maistuu mun mielestä niin pahalta, kunnes tajusin sen johtuvan siitä että se yksinkertaisesti vain on pahaa.Haemaeraemies kirjoitti:En tajua miksi kahvi olisi jotenkin eri asia. Ikävä faktahan on että suomalaiset kuvittelee juovansa maailman parasta kahvia, vaikka juodaakin ehkä maailman paskinta. Puoli raakaa plöröä halvoista pavuista, joka keitetään huonoimalla suodatusmetodilla kaikista.
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.exPertti kirjoitti:Voi olla. Tämä peruskahvini on _mielestäni_ hyvää silloin, kun kahvipaketti on juuri avattu ja keitän sen moccamasterillani.Haemaeraemies kirjoitti:
Hyi hyi.
Muuten sen nautinnollisuus perustuu enemmänkin sen sisältämiin iineihin.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Hapettumiseen olen olettanut sen perustuvankin. Olen sitten yrittänyt ottaa vaan osan käyttöön ja sulkea alumiinipakettia ilmatiiviiksi.Haemaeraemies kirjoitti:Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.
Came here for school, graduated to the high life
Kahvimylly on hyvä hankinta, sillä papuina kahvi säilyy paljon paremmin. Halvatkin myllyt jauhavat suodatinkarkeutta, joten ei ole edes iso panostus.exPertti kirjoitti:Hapettumiseen olen olettanut sen perustuvankin. Olen sitten yrittänyt ottaa vaan osan käyttöön ja sulkea alumiinipakettia ilmatiiviiksi.Haemaeraemies kirjoitti:Juuri avattu = tuoretta. Sen takia kannattaa heti paketin avatesas ottaa osa käyttöreserviin ja laitaa loput ilmatiiviissä säiliössä pakkaseen. Normaalisti kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti, ei käy rasvat härskistymään eikä poimi hajuja/makuja jääkaapista.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03