Sivu 2/4
Lähetetty: 19.01.2010 13:56
Kirjoittaja milli
Mä oon jotenkin niin pihi, etten voisi kuvitella syöväni "kalliissa" työpaikkaruokaloissa. Otan joka päivä eväät töihin, ja oon pakottanut avokin kans toimimaan samoin. Meillä tehdään ruokaa aika silleen, että siitä riittää eväät seuraavaksi päiväksi töihin.
Lähetetty: 19.01.2010 13:57
Kirjoittaja Elppis
milli kirjoitti:Mä oon jotenkin niin pihi, etten voisi kuvitella syöväni "kalliissa" työpaikkaruokaloissa. Otan joka päivä eväät töihin, ja oon pakottanut avokin kans toimimaan samoin. Meillä tehdään ruokaa aika silleen, että siitä riittää eväät seuraavaksi päiväksi töihin.
Ai niinku tölkkipapuja ja purkkikalaa?

Lähetetty: 19.01.2010 13:58
Kirjoittaja Niba
RP kirjoitti:^En tiedä opiskelijan hinnoista. Muutoin on 4,90€ tavallinen annos. Se "parempi" annos on kalliimpi. Mieluummin hakisin kebabin vierestä samalla hinnalla.
Tuossa kerkesin novalle valittaa että jos pitzan hinta alle viisi euroa niin joko tarvikkeessa on vikaa tai työehdoissa, varmaan sama on kebibinkin kanssa, laitonta maahanmuuttoa yms. Kun suomessa ei rehellinen toiminta ole ole niin halpaa jostain on luistettava tai sitten tehdä itse työtä kaksi euroa tuntipalkalla! Lapseille kuulemma kouluissa joutuvat taikomaan 20 sentillä lautasen täytettä tai jotain, onneksi en ole enään edes lapsi tambereella..
tii tarkoittaa muuten ihan muuta kuin eli
tii
Lähetetty: 19.01.2010 14:00
Kirjoittaja milli
Elppis kirjoitti:Ai niinku tölkkipapuja ja purkkikalaa?

Vaikka

Joskus tekee mieli tonnikalaa ja papuja

Oon ihan koukussa kidneypapuihin. Plus.. meillä riitti toissapäiväiset lihapullat vaan toiselle.
Lähetetty: 19.01.2010 14:00
Kirjoittaja RP
Itse otan aina ruoan eväinä jos se on mahdollista. Olen ollut (ja mies on nyt) paikoissa missä ei ole esim. jääkaappia tai mikroa.
Ja pelkällä leivällä elo ei tee kropalle hyvää. Viisi kertaa päivässä pitäisi syödä, jotta pysyy kuosissa. Ja että on hankalaa muistaa syödä. Paskaksi menee jos leivällä elää ja sitten ahmasee lämpimän kotona.
Lähetetty: 19.01.2010 14:01
Kirjoittaja Elppis
milli kirjoitti:Elppis kirjoitti:Ai niinku tölkkipapuja ja purkkikalaa?

Vaikka

Joskus tekee mieli tonnikalaa ja papuja

Oon ihan koukussa kidneypapuihin. Plus.. meillä riitti toissapäiväiset lihapullat vaan toiselle.
Mä söin einestä varmaan ensimmäistä kertaa vuoteen: Saarioisten kananuudeliruukku. Söin kolme lusikallista ja yökkäsin (työkaveri sai hyvät naurut). Söin banaanijogurtin ja pussipuuron loppuen lopuksi. Argh.
Lähetetty: 19.01.2010 14:03
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
Mullakaan leipä ei ole vaihtoehto työpaikkalounaaksi. Se ei tee samalla tavalla kylläiseksi kuin lämmin ja leipäänkin kyllästyy varsin pian, kun sitä muutenkin tulee syötyä. Kaksi lämmintä ateriaa on saatava päivässä.
Lähetetty: 19.01.2010 14:11
Kirjoittaja RP
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Mullakaan leipä ei ole vaihtoehto työpaikkalounaaksi. Se ei tee samalla tavalla kylläiseksi kuin lämmin ja leipäänkin kyllästyy varsin pian, kun sitä muutenkin tulee syötyä. Kaksi lämmintä ateriaa on saatava päivässä.
Mulla on tämä unohdusprobleemi. Heräämisen jälkeen menee kaksi tuntia kun saan aamupalan eli leivän alas, sitten päivällä taas leipäpala ja sitten lämmin ruoka kun mies kotiutuu. Ei toimi, ei. Mutta kun unohdan.
Raskausaikana äitee oli täällä pari viikkoa ja pakotti aka lättäs ruoan naaman eteen kellon lyömällä ja pakko sanoa etten koskaan ole ollut virkeämpi. Painokaan ei noussut yhtään, peräti laski. Ja kokoajan oli kylläinen olo ja fiilis, että taaaaasko pitää syödä.
Tässä perheessä ainoastaan tytsä lie syö hyvin. Säännöllisesti. Kaviksia, lihaa, hedelmiä ja marjoja päivittäin.
Lähetetty: 19.01.2010 14:17
Kirjoittaja Elppis
RP, mulla AIVAN sama onkelma. Mies syö noin kolme kertaa enemmän ruokaa kuin minä, pojan kanssa varmaan menee saman verran

Lähetetty: 19.01.2010 14:22
Kirjoittaja Pulkannaru
Kyllä Sodexo ja Amica korjaavat ruokiaan (ja tarvittaessa vaihtavat emännän/ravintolapäällikön), kunhan työnantajan puolelta heikkolaatuiseen ruokaan puututaan. Tästä on hyviä kokemuksia kolmesta eri työpaikasta. Okei, ruoka on usein suht maustamatonta, mutta mausteet löytyvät ruokalasta. Ja kaikille ei mausteinen ruoka sovi. Eli aika hyvä nykyään.
Lähetetty: 19.01.2010 14:23
Kirjoittaja annepa
RP kirjoitti:
Mulla on tämä unohdusprobleemi. Heräämisen jälkeen menee kaksi tuntia kun saan aamupalan eli leivän alas,
Vaiha aamupalaleipä smoothieen tai pirtelöön; surauta banaani, marjoja, jugurttia tms, mehua ja vaiks leseitä tasaseksi ja ryystä kitusiis. Menee helpommin alas kuin leipä, ainakin mulla.
RP kirjoitti:
sitten päivällä taas leipäpala ja sitten lämmin ruoka kun mies kotiutuu. Ei toimi, ei. Mutta kun unohdan.
Mikset vaiha tota päivän leipäpalaa johonkin tukevampaa, kun se nyt ei näköjään kuitenkaan unohu. Kyllä sitä kolmellakin ruualla pärjää jos syö oikeita asioita eikä vaan leipää.
Oon yrittäny saada viittä ateriaa ja se meinaa aina välillä onnistua, ainakin arkipäivisin. Ainoastaan iltapäivän välipala, joka on yleensä hedelmä, meinaa jäähä aina pois. Ruuan laadun kanssa on vielä tekemistä...
Lähetetty: 19.01.2010 14:24
Kirjoittaja NuoriD
milli kirjoitti:Mä oon jotenkin niin pihi, etten voisi kuvitella syöväni "kalliissa" työpaikkaruokaloissa.
IMHO omituisessa paikassa säästämistä. Ruoka nyt on ihmisen perustarve ja nautinto.
Lähetetty: 19.01.2010 14:27
Kirjoittaja milli
NuoriD kirjoitti:IMHO omituisessa paikassa säästämistä. Ruoka nyt on ihmisen perustarve ja nautinto.
Eihän toi poissulje hyvää ruokaa. Ok, tänään oli itsellä poikkeussafka töissä, mutta esmes eilen oli itsetehtyjä lihapullia itsetehdyssä tomaattikastikkeessa ja iso annos salaattia. Töissä siis syödään samaa hyvää ruokaa mitä syödään kotona.
+ mitä sen perusteella mitä ketjussa on tähän asti käsitelty, niin ei tuo työpaikkaruoka monissa paikoissa miltään nautinnolta kuulosta.
Lähetetty: 19.01.2010 14:33
Kirjoittaja NuoriD
milli kirjoitti:NuoriD kirjoitti:IMHO omituisessa paikassa säästämistä. Ruoka nyt on ihmisen perustarve ja nautinto.
Eihän toi poissulje hyvää ruokaa. Ok, tänään oli itsellä poikkeussafka töissä, mutta esmes eilen oli itsetehtyjä lihapullia itsetehdyssä tomaattikastikkeessa ja iso annos salaattia. Töissä siis syödään samaa hyvää ruokaa mitä syödään kotona.
+ mitä sen perusteella mitä ketjussa on tähän asti käsitelty, niin ei tuo työpaikkaruoka monissa paikoissa miltään nautinnolta kuulosta.
Obs! Huom! Käytit sanaa pihi, et kulinaristi tai ortoreksi.
Lähetetty: 19.01.2010 14:39
Kirjoittaja milli
NuoriD kirjoitti:Obs! Huom! Käytit sanaa pihi, et kulinaristi tai ortoreksi.
Halotaan sit hiuksia

Mä en ymmärrä, että miksi maksaisin ulkopuoliselle taholle siitä ruoanvalmistamisesta tai vastaavasta kun hyvää ruokaa (hyvistä raaka-aineista) voi valmistaa kotonakin ( ja kun meillä kuitenkin on joka päivä kotiruokaa), isomman annoksen tekemisessä ei ole hirveästi vaivaa.
Lähetetty: 19.01.2010 14:42
Kirjoittaja milli
Ja siis kyllä hyvä ruoka on ihanaa, ja ulkona on kiva käydä syömässä silloin tällöin jos on jokin erityinen syy

Lähetetty: 19.01.2010 14:42
Kirjoittaja Dumis
Mää kun syön n. 3 päivää samaa ruokaa kotona, niin en tod jaksa syödä samaa töissäkin

Tosin nyt tähän voi tulla muutosta kosko eihän tuota Amican skeidaa jaksa syödä viikosta toiseen. Tai sit vaan kiltisti maksan lounasmatille, on niiden safka jo niin hyvää että siitä voi sen +3e maksaa verrattuna Amigaan.
Lähetetty: 19.01.2010 14:49
Kirjoittaja milli
^mä onneksi oon niin yksinkertainen etten jaksa kyllästyä vaikka tulisikin syötyä muutaman päivän samaa ruokaa.
Lähetetty: 19.01.2010 15:19
Kirjoittaja Niba
Lisäksi kun syä samaa ruokaa monta päivää peräkkäin ei ruoka maistu liian hyvin ja alkaa sitten luonnostaan syödä vähemmän. Varsinkin kun oma kehoni on keräävää tyyppiä, kerään lämpöä ja energiaa kehooni joskus vähän liiankin tehokkaasti, en siis ole mikään läpipasko.
Lähetetty: 19.01.2010 15:58
Kirjoittaja RP
annepa kirjoitti:
Mikset vaiha tota päivän leipäpalaa johonkin tukevampaa, kun se nyt ei näköjään kuitenkaan unohu. Kyllä sitä kolmellakin ruualla pärjää jos syö oikeita asioita eikä vaan leipä.
No just sen takia se on se leipä kun unohdan syödä sen jääkaapissa olevan tukevan luonaan, sitten hokaankin että kello niin paljon jotta kohta syödään se varsinainen ruoka joten nappaan nopsaan leivän että jaksan odottaa sen puoli tuntia.
Raskaudiabeteksen aikana kävin todella tarkasti ravintoterapeutin kanssa läpi tätä syömistä, koska ruokavaliossa itsessään ei juuri korjattavaa ollut.
Optimaalisin ruokailu itselleni on nimenomaan ruokaympyrän mukaan syöminen eli sen viisi kertaa päivässä tasaisin väliajoin. Ruoka-aineiden osalta toteutus ei ole ongelma, samaa syön nytkin mutta se että saisin aka muistaisin syödä sen viisi kertaa onkin taas toinen juttu.
Töissä ollessa pystyn noudattamaan, mutta täällä kotona uppoudun milloin mihinkin ja hups niin se aika taas meni.
Lähetetty: 19.01.2010 16:31
Kirjoittaja Kai Nalo
RP kirjoitti:
Ja pelkällä leivällä elo ei tee kropalle hyvää. Viisi kertaa päivässä pitäisi syödä, jotta pysyy kuosissa
Pöh. Kyllä ruisleipä hakkaa terveellisyydessa monetkin "lounaat" mitä on tarjolla. Ja kyllä minä syön 4-5 kartaa päivässä, vaikka en duunissa lämmintä lounasta käykään syömässä.
En vaan periaatteessa halua maksaa vajaata kymppiä huonosta safkasta ja toisekseen, ainakin minun on syötävä keskipäivällä suhteellisen pieniä annoksia etten nukahda työpisteelleni ahmattina. Seisova pöytä, 9.20 euroa ja pienet annoskoot ovat minulle mission impossible ja juuri siksi turvaan eväsleipiin / 400 gr raejuustopurkkiin.
Hyvin pärjää.
Lähetetty: 19.01.2010 16:32
Kirjoittaja RP
^Puhuin itsestäni.
Lähetetty: 19.01.2010 16:35
Kirjoittaja Kai Nalo
^Ok.
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Mullakaan leipä ei ole vaihtoehto työpaikkalounaaksi. Se ei tee samalla tavalla kylläiseksi kuin lämmin ja leipäänkin kyllästyy varsin pian, kun sitä muutenkin tulee syötyä.
Mullla taas ei ole tarkoituskaan tulla kylläiseksi, vaan siirtää nälkää. Mut mähän oonkin - 10 kg dietillä..
Lähetetty: 19.01.2010 16:47
Kirjoittaja RP
Tasaisin väliajoin syömisessä oli myös se hyvä puoli ettei ehtinyt tulemaan ns. nälkä ja annoskoot oli huomattavasti pienemmät. Koitan myös harrastaa herätyskellolla syöntiä, koska se vireystila vaan on sairaan hyvä kun syön säännöllisesti. Vielä mennään tytsän ehdoilla, joten päivät on niin erirytmisiä ym. että sekin osaltaan hankaloittaa tätä omaa issuetani.
Lähetetty: 19.01.2010 18:35
Kirjoittaja Niba
En tiedä miksi maksaisin 5,30€ lounaasta ostin eilen 500g Poutun Helpponakkeja 1,41€ tarjouksesta?
Tykkään niistä kylmänä sinapin kanssa..