Sivu 2/2

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:22
Kirjoittaja sinkkumatti
ElanorRaven kirjoitti:--.
Terävä veitsi on ainut vehje, millä sipuli voidaan pilkkoa oikein. Kaikenmaailman silppurikoneet saavat sipulin maistumaan katkeralta moskalta..

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:24
Kirjoittaja Patz
ElanorRaven kirjoitti:käsikäyttöinen silppurihärpäke
EEIEIEI! Näin saat sipulistasi taatusti kitkerää. Sipuli on herkkä kaveri ja se kyllä itkettää jos sitä kohtelee kaltoin...

Tässä pari vinkkiä:
Halkaise sipuli ja irrota puolikkaista kuoret.
Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi.
Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä leveyssuuntaan niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Kanta poistetaan lopussa ja kuutiot ovat käyttövalmiita.

Sipulin voi myös pakastaa hetkeksi tai pitää kylmän veden alla. Hyvä keino on myös pitää pilkkoessa lusikka suussa. Tällöin hengität suun kautta etkä nenän, ja itkeminen on selkeästi vähäisempää.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:24
Kirjoittaja sinkkumatti
Patz kirjoitti:EEIEIEI! Näin saat sipulistasi taatusti kitkerää.
Gimme faiv!

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:25
Kirjoittaja Patz
sinkkumatti kirjoitti:Gimme faiv!
Marry me!

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:26
Kirjoittaja 1108
Patz kirjoitti:
sinkkumatti kirjoitti:Gimme faiv!
Marry me!
Mie voin olla bestman!!! Koska polttarit????

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 16:41
Kirjoittaja sinkkumatti
Patz kirjoitti:Marry me!
Kyllä sitä täällä herutetaan, mut sitten ku mä tuun ja istun sun syliin, niin uhkaillaan korville vetelemisestä.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 17:08
Kirjoittaja Herra Manala
sinkkumatti kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:Mitähän tuo valkkaritabasco on? -p
Toi noi.

Saattaa olla kyllä jo vanha juttu. Mä törmäsin vasta tällä viikolla. Oli varsin maukasta.
Joo siis. Tuli tuossa äsken kiire asioille, ja vastasin tohon viestiin varsin pikaisesti ilman aivoja. Jostain syystä kykenin assosioimaan valkkarin vain valkoviiniin tai valkoviinietikkaan. Mutta siis joo, onhan tuota tosiaan hyllyssä. Käytän tuota normaalin tabascon tilalla. Onhan se hieman maukkaampaa kuin normitabasco ja toisaalta hieman vähemmän etikkaista ja tulista. Habanero- ja Jalapeno-versiot on sitten tarkoitettu omille jutuillensa.

Wanha juttu enivei. Taitaa olla melkein yhtä vanha ellei vanhempi juttu kuin Jalapeno tabasco, ja sitä lappasin riihimäkeläisessä pizzeriassa jo 10 vuotta sitten iltavapailla pizzani päälle.
urpiainen kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia.
Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Ei sipulissa ole mitään potkua koskaan ollutkaan. Sitä varten onkin keksitty valkosipuli.

Ja lampaan jauheliha kuuluu kebab-taikinaan.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 17:10
Kirjoittaja Herra Manala
Patz kirjoitti:Sipulin voi myös pakastaa hetkeksi tai pitää kylmän veden alla. Hyvä keino on myös pitää pilkkoessa lusikka suussa. Tällöin hengität suun kautta etkä nenän, ja itkeminen on selkeästi vähäisempää.
Niin ja sitten sen voi leikata leikkuulaudalla, jonka laittaa hellan päälle, ja huipparin sen yläpuolelta päälle. Auttaa kummasti höyryjenpoistoon.

Re: Kokkausvinkit

Lähetetty: 23.03.2006 17:19
Kirjoittaja Meik
ElanorRaven kirjoitti: Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä?
Lasketaanko pleksiviritelmäksi se, että käytät häkkyränä liesituulettimen etuosaa?

Jos lasketaan, niin laita siitä huolimatta sipuli minuuttia ennen kuorimista kuumaan veteen. Kuoret irtoavat isoina fliitteinä helposti (vs pienenä silppuna taistelemalla) ja kyynelehtiminenkin jää paljon vähemmälle.