Lähetetty: 24.11.2005 18:46
Mikro ehdottomasti. Liedellä ja uunissa kaikki tulee aivan liian hitaasti. Kokkaan muutenkin aniharvoin eli olen pikasafkan orja. 

Kitinää elämästä, ihmisistä ja kaikesta muusta tärkeästä
https://beta.kitina.net/
en mä oo huomannu mitään irrotettavia pariloita? obh nordica se on ja toimii hyvin. tiskailen sitä harjalla ja vedellä tossa tiskipöydällä, mutta eihän sen tartte ihan puhdas ollakaan?AarneAnkka kirjoitti:Mua vituttaa kun menin ostamaan sen halvemman mallin. Se on nimittäin todella hankala pestä puhtaaksi. Kalliimmassa mallissa on irrotettavat helposti pestävät parilat.KGrilli kirjoitti:nordican pöytämallin grilli on myös hyvä. tulee kanat ja pihvit paistettua ilman että palaa pohjaan.
Kaduttaaaa.... haluisko joku ostaa pöytägrillin halvalla?
Uudessa mallissa on säädettävä lämpötila, ajastin ja irrotettavat parilat. Mutta se on myös €30 kalliimpi.KGrilli kirjoitti:en mä oo huomannu mitään irrotettavia pariloita? obh nordica se on ja toimii hyvin.
Offroad TopicueAarneAnkka kirjoitti: Kyllä minäkin mieluummin paistan nakit ruskeiksi pannulla / grillillä kuin kuumennan ne vetisiksi mikrossa.
Nam. Tuota pitää testata. Ja kyllä, pidän kuorellisista A-nakeista itse asiassa enemmän keitettyinä kuin paistettuina. Kuorettomat taas ovat parempia grillattuina (mun mielestä siis).SingleMalt kirjoitti:Koetahan ensikerralla keittää ne nakit ja laita siihen keitinveteen het alussa sipulin renkaita ja muutama mustapippuri. Tulloo hyvejä nakkiloit.
Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.AarneAnkka kirjoitti:Nam. Tuota pitää testata. Ja kyllä, pidän kuorellisista A-nakeista itse asiassa enemmän keitettyinä kuin paistettuina. Kuorettomat taas ovat parempia grillattuina (mun mielestä siis).SingleMalt kirjoitti:Koetahan ensikerralla keittää ne nakit ja laita siihen keitinveteen het alussa sipulin renkaita ja muutama mustapippuri. Tulloo hyvejä nakkiloit.
Tuotakin tulee joskus harrastettua. Erityisesti kankkuisessa.Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Minä elin ensimmäisessä omassa kodissani monta vuotta ilman kahvinkeitintä, vaikka juon kahvia joka aamu. Se toimii näin: keitetään liedellä vettä ja kaadetaan se hitaasti kahvikannun päälle asetetun irrallisen suodattimen läpi. Helppoa, ainakin, jos kahvia on keitettävä vain pieni määrä. Täytyy vain varoa, ettei kumoa koko vesimäärää suodattimeen kerralla, koska silloin se valuu porojen läpi liian nopeasti, ja kahvista tulee laihaa.Ruthlessboy kirjoitti:Kuka muka tulee toimeen ilman kahvinkeitintä? Ja he jotka eivät juo kahvia, niitä ei lasketa. Niitä ei ole oikeasti olemassakaan. Pelkkää urbaanilegendaa.
Juuri näin. Kylmä prinssinakkipaketti on säännöllisesti menussani. Tai sitten illan mittaan napostelen yhden pikkuherkun kerrallaan. Ahh!Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Totta, mutta juuri tuon epäkätevyyden takia kahvinkeitin onkin mun mielestä paras kone.Aito_Johanna kirjoitti:Minä elin ensimmäisessä omassa kodissani monta vuotta ilman kahvinkeitintä, vaikka juon kahvia joka aamu. Se toimii näin: keitetään liedellä vettä ja kaadetaan se hitaasti kahvikannun päälle asetetun irrallisen suodattimen läpi. Helppoa, ainakin, jos kahvia on keitettävä vain pieni määrä. Täytyy vain varoa, ettei kumoa koko vesimäärää suodattimeen kerralla, koska silloin se valuu porojen läpi liian nopeasti, ja kahvista tulee laihaa.Ruthlessboy kirjoitti:Kuka muka tulee toimeen ilman kahvinkeitintä? Ja he jotka eivät juo kahvia, niitä ei lasketa. Niitä ei ole oikeasti olemassakaan. Pelkkää urbaanilegendaa.
nypari kirjoitti:Juuri näin. Kylmä prinssinakkipaketti on säännöllisesti menussani. Tai sitten illan mittaan napostelen yhden pikkuherkun kerrallaan. Ahh!Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Mutta siis, mikrossako sulatat viipale kerrallaan? Sehän on aika turhaa, kun heittää vain pakastimesta viipaleet paahtimeen tuplasyklille tai "pakastepaahdolle", mikä ominaisuus monesta high-end paahtimesta löytyy. Tietysti jos ei pidä paahdetusta leivästä, mikrossa sulattaminen on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Omasta mielestäni joistain leivistä kuitenkin tulee paahdettuina jopa parempia pakastimen kautta kuin tuoreena.AarneAnkka kirjoitti:Mutta harjoitan pakasteiden sulattamista aika paljon, erityisesti leivän. Vaikka se aiheuttaakin energiahukkaa, minusta on kätevämpää pakastaa leipä ja sulattaa sitä viipale-pari kerrallaan tuoreeksi, kuin heittää kerran viikossa homehtunut leipä biiujätteisiin.
Nykytrendi tuppaa olemaan näissä mikroaaltouuneissa, että kilpaillaan kaikennäköisillä jet/super/quick/turbo defrost -sulatusohjelmilla. Käytännössä se tarkoittaa ikävä kyllä pelkästään sitä, että sulatus ei ole mitään sen kummallisempaa kuin täysteho-ohjelma, joka korkeintaan käskee kääntämään tai sekoittamaan sulatettavaa tuotetta sulatuksen puolessa välissä. Sulamistulos jääkin yleensä ihan muuksi kuin ihanteelliseksi.Nakit ja lihat taas sulatan mieluummin jääkaapissa yön yli tai tiiviissä pakkauksessaan upotettuna lämpimään veteen (jos on kiire), sillä mikrollani on paha taipumus poksautella ja lämmittää pakasteet epätasaisesti sulatustehollakin.
Ehkä...AarneAnkka kirjoitti:Kaduttaaaa.... haluisko joku ostaa pöytägrillin halvalla?
...paitsi jos siinä ei ole edes termostaattia?AarneAnkka kirjoitti:Uudessa mallissa on säädettävä lämpötila
Kyllä minäkin käytän leivänpaahtimeni pakastepaahtoa, mutta yleensä en halua paahtaa leipää.Herra Manala kirjoitti:Mutta siis, mikrossako sulatat viipale kerrallaan? Sehän on aika turhaa, kun heittää vain pakastimesta viipaleet paahtimeen tuplasyklille tai "pakastepaahdolle"
On tässäkin termostaatti, vähän niiq silitysraudassa, se kytkee lämpövastukset pois päältä kun tehdasasetettu vakiolämpötila on saavutettu....paitsi jos siinä ei ole edes termostaattia?![]()
Kerro lisää. Mistä ostit? Pitääkö munat ensin rikkoa niihin kuppeihin, vai toimiiko se vedellä?Ostin muuten itsekin munankeittimen. Se tosin maksoi ainoastaan 4 euroa ja keittää maksimissaan 4 munaa kerrallaan. Hieno juttu siinä on hintansa lisäksi se, että se laitetaan mikroon, ja se keittää munat puolet nopeammin kuin perinteinen munankeitin/kattila.
Se on juurikin tuollainen. Munia ei tarvitse preparoida millään tavalla. Ei edes rei'ittää. Pari desiä vettä vaan kupin pohjalle, ja kansi päälle. Munat ovat suureksi osaksi suojattu suoralta mikroaaltosäteilyltä kannen metallivuorauksen avulla, ja kypsyminen tapahtuukin vain osittain mikroaaltojen avulla. Toinen kypsymiseen vaikuttava tekijä on yli 100-asteisen vesihöyry.AarneAnkka kirjoitti:Kerro lisää. Mistä ostit? Pitääkö munat ensin rikkoa niihin kuppeihin, vai toimiiko se vedellä?
Onko se kenties tämä?
http://www.epinions.com/content_178804264580
Nainen.slam kirjoitti:Mikä hemmetti on yleiskone?