Sivu 2/5

Lähetetty: 24.11.2005 18:46
Kirjoittaja pajazzo
Mikro ehdottomasti. Liedellä ja uunissa kaikki tulee aivan liian hitaasti. Kokkaan muutenkin aniharvoin eli olen pikasafkan orja. :lol:

Lähetetty: 24.11.2005 18:48
Kirjoittaja millivanilli
Kahvinkeitin, aamuisin ei ole viitsimystä keittää vettä ja sitten alkaa valuttamaan sitä kupillisen kerrallaan.

Luulin joskus, että ilman mikroa ei voi tulla toimeen, sitten asuin vuoden verran perheessä, jossa ei mikroa käytetty (pelkäsivät säteilyä tms). Huomasin, ettei se olekaan niin välttämätön. Näemmä ilman uuniakin tulee varsin hyvin toimeen. Pärjäisin varmaan pelkällä trangialla.

Lähetetty: 24.11.2005 18:48
Kirjoittaja KGrilli
AarneAnkka kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:nordican pöytämallin grilli on myös hyvä. tulee kanat ja pihvit paistettua ilman että palaa pohjaan.
Mua vituttaa kun menin ostamaan sen halvemman mallin. Se on nimittäin todella hankala pestä puhtaaksi. Kalliimmassa mallissa on irrotettavat helposti pestävät parilat.

Kaduttaaaa.... haluisko joku ostaa pöytägrillin halvalla? :D
en mä oo huomannu mitään irrotettavia pariloita? obh nordica se on ja toimii hyvin. tiskailen sitä harjalla ja vedellä tossa tiskipöydällä, mutta eihän sen tartte ihan puhdas ollakaan?

Lähetetty: 24.11.2005 18:50
Kirjoittaja AarneAnkka
KGrilli kirjoitti:en mä oo huomannu mitään irrotettavia pariloita? obh nordica se on ja toimii hyvin.
Uudessa mallissa on säädettävä lämpötila, ajastin ja irrotettavat parilat. Mutta se on myös €30 kalliimpi.

Lähetetty: 24.11.2005 18:52
Kirjoittaja nypari
Jos perusteena käytän käyttötiheyttä, niin liesi tai mikro. Jompi kumpi tai kummatkin, saat valita.

Lähetetty: 24.11.2005 19:06
Kirjoittaja Tuohipää
Vedenkeitin. Muita kojeita ei olekaan.

Lähetetty: 24.11.2005 19:21
Kirjoittaja SingleMalt
AarneAnkka kirjoitti: Kyllä minäkin mieluummin paistan nakit ruskeiksi pannulla / grillillä kuin kuumennan ne vetisiksi mikrossa.
Offroad Topicue

Koetahan ensikerralla keittää ne nakit ja laita siihen keitinveteen het alussa sipulin renkaita ja muutama mustapippuri. Tulloo hyvejä nakkiloit.

Lähetetty: 24.11.2005 19:49
Kirjoittaja AarneAnkka
SingleMalt kirjoitti:Koetahan ensikerralla keittää ne nakit ja laita siihen keitinveteen het alussa sipulin renkaita ja muutama mustapippuri. Tulloo hyvejä nakkiloit.
Nam. Tuota pitää testata. Ja kyllä, pidän kuorellisista A-nakeista itse asiassa enemmän keitettyinä kuin paistettuina. Kuorettomat taas ovat parempia grillattuina (mun mielestä siis).

Lähetetty: 24.11.2005 19:50
Kirjoittaja Camilla
AarneAnkka kirjoitti:
SingleMalt kirjoitti:Koetahan ensikerralla keittää ne nakit ja laita siihen keitinveteen het alussa sipulin renkaita ja muutama mustapippuri. Tulloo hyvejä nakkiloit.
Nam. Tuota pitää testata. Ja kyllä, pidän kuorellisista A-nakeista itse asiassa enemmän keitettyinä kuin paistettuina. Kuorettomat taas ovat parempia grillattuina (mun mielestä siis).
Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.

Lähetetty: 24.11.2005 19:57
Kirjoittaja AarneAnkka
Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Tuotakin tulee joskus harrastettua. Erityisesti kankkuisessa. :mrgreen:

Lähetetty: 24.11.2005 19:59
Kirjoittaja Camilla
Nakeistahan tunnetusti katoaa kaikki vitamiinit ja hivenaineet kuumennettaessa :D

Lähetetty: 24.11.2005 20:02
Kirjoittaja AarneAnkka
Totta töriset. Ja tämähän pätee kaikkiin vihanneksiin, ei pelkästään naggimaggaroihin.

Lähetetty: 24.11.2005 20:06
Kirjoittaja Aito_Johanna
Ruthlessboy kirjoitti:Kuka muka tulee toimeen ilman kahvinkeitintä? Ja he jotka eivät juo kahvia, niitä ei lasketa. Niitä ei ole oikeasti olemassakaan. Pelkkää urbaanilegendaa.
Minä elin ensimmäisessä omassa kodissani monta vuotta ilman kahvinkeitintä, vaikka juon kahvia joka aamu. Se toimii näin: keitetään liedellä vettä ja kaadetaan se hitaasti kahvikannun päälle asetetun irrallisen suodattimen läpi. Helppoa, ainakin, jos kahvia on keitettävä vain pieni määrä. Täytyy vain varoa, ettei kumoa koko vesimäärää suodattimeen kerralla, koska silloin se valuu porojen läpi liian nopeasti, ja kahvista tulee laihaa.

Lähetetty: 24.11.2005 20:09
Kirjoittaja nypari
Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Juuri näin. Kylmä prinssinakkipaketti on säännöllisesti menussani. Tai sitten illan mittaan napostelen yhden pikkuherkun kerrallaan. Ahh!

Lähetetty: 24.11.2005 20:14
Kirjoittaja Tuohipää
Kaikki nakit on liian suolaisia minulle.
Kahvinkeitintä en ole koskaan omistanut.

Lähetetty: 24.11.2005 21:03
Kirjoittaja Ruthlessboy
Aito_Johanna kirjoitti:
Ruthlessboy kirjoitti:Kuka muka tulee toimeen ilman kahvinkeitintä? Ja he jotka eivät juo kahvia, niitä ei lasketa. Niitä ei ole oikeasti olemassakaan. Pelkkää urbaanilegendaa.
Minä elin ensimmäisessä omassa kodissani monta vuotta ilman kahvinkeitintä, vaikka juon kahvia joka aamu. Se toimii näin: keitetään liedellä vettä ja kaadetaan se hitaasti kahvikannun päälle asetetun irrallisen suodattimen läpi. Helppoa, ainakin, jos kahvia on keitettävä vain pieni määrä. Täytyy vain varoa, ettei kumoa koko vesimäärää suodattimeen kerralla, koska silloin se valuu porojen läpi liian nopeasti, ja kahvista tulee laihaa.
Totta, mutta juuri tuon epäkätevyyden takia kahvinkeitin onkin mun mielestä paras kone.

Lähetetty: 24.11.2005 21:13
Kirjoittaja hoaxie
Tärkein vempain mun keittiössä on ehdottomasti tämä läppäri. Ilman tätä mä viihtyisin keittiössä tosi huonosti. :)

Lähetetty: 24.11.2005 21:16
Kirjoittaja RAM13
nypari kirjoitti:
Camilla kirjoitti:Väärin! Nakit kuuluu syödä kylminä ja suoraan paketista.
Juuri näin. Kylmä prinssinakkipaketti on säännöllisesti menussani. Tai sitten illan mittaan napostelen yhden pikkuherkun kerrallaan. Ahh!

Aikas homoeroottinen tarina sulla :lol:

Lähetetty: 24.11.2005 21:44
Kirjoittaja Mulli75
Tärkeimpiä varmaan ovat veitset yms. kokkausvälineet jotka toimii ilman sähköä. Vain parhaimmat kelpaavat käyttööni.

Moccamaster kahvinkeittimistä paras kotikäyttöön tarjolla oleva. Ainoa mitä voi sanoa kahvinkeittimeksi jolla tulee hyvää kahvia vaikka huonosta Costa ricasta.

Mikroaaltouuniakin tulee käytettyä ahkeraan mutta en kyllä laittaisi sitä kovin tärkeäksi.

Lähetetty: 24.11.2005 22:05
Kirjoittaja Herra Manala
AarneAnkka kirjoitti:Mutta harjoitan pakasteiden sulattamista aika paljon, erityisesti leivän. Vaikka se aiheuttaakin energiahukkaa, minusta on kätevämpää pakastaa leipä ja sulattaa sitä viipale-pari kerrallaan tuoreeksi, kuin heittää kerran viikossa homehtunut leipä biiujätteisiin.
Mutta siis, mikrossako sulatat viipale kerrallaan? Sehän on aika turhaa, kun heittää vain pakastimesta viipaleet paahtimeen tuplasyklille tai "pakastepaahdolle", mikä ominaisuus monesta high-end paahtimesta löytyy. Tietysti jos ei pidä paahdetusta leivästä, mikrossa sulattaminen on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Omasta mielestäni joistain leivistä kuitenkin tulee paahdettuina jopa parempia pakastimen kautta kuin tuoreena.
Nakit ja lihat taas sulatan mieluummin jääkaapissa yön yli tai tiiviissä pakkauksessaan upotettuna lämpimään veteen (jos on kiire), sillä mikrollani on paha taipumus poksautella ja lämmittää pakasteet epätasaisesti sulatustehollakin.
Nykytrendi tuppaa olemaan näissä mikroaaltouuneissa, että kilpaillaan kaikennäköisillä jet/super/quick/turbo defrost -sulatusohjelmilla. Käytännössä se tarkoittaa ikävä kyllä pelkästään sitä, että sulatus ei ole mitään sen kummallisempaa kuin täysteho-ohjelma, joka korkeintaan käskee kääntämään tai sekoittamaan sulatettavaa tuotetta sulatuksen puolessa välissä. Sulamistulos jääkin yleensä ihan muuksi kuin ihanteelliseksi.

Jos mikrossa on ainoastaan tällainen superturbosulatus, kannattaa ennemmin käyttää pientä lämmitystehoa (150-300w) ruokansa sulattamiseen. Näin lämpö ehtii tasaantua paljon paremmin sulatettavassa tuotteessa, eikä lopputulos ole pinnasta ylikypsäksi kuivunut ja sisältä jäässä oleva käyttökelvoton känttylä. Sulatettavan tuotteen kääntäminen/sekoittaminen ei siltikään ole huono idea silloin tällöin tehtäväksi.
AarneAnkka kirjoitti:Kaduttaaaa.... haluisko joku ostaa pöytägrillin halvalla? :D
Ehkä...
AarneAnkka kirjoitti:Uudessa mallissa on säädettävä lämpötila
...paitsi jos siinä ei ole edes termostaattia? :shock:

Ostin muuten itsekin munankeittimen. Se tosin maksoi ainoastaan 4 euroa ja keittää maksimissaan 4 munaa kerrallaan. Hieno juttu siinä on hintansa lisäksi se, että se laitetaan mikroon, ja se keittää munat puolet nopeammin kuin perinteinen munankeitin/kattila. :P

Lähetetty: 24.11.2005 22:09
Kirjoittaja AarneAnkka
Herra Manala kirjoitti:Mutta siis, mikrossako sulatat viipale kerrallaan? Sehän on aika turhaa, kun heittää vain pakastimesta viipaleet paahtimeen tuplasyklille tai "pakastepaahdolle"
Kyllä minäkin käytän leivänpaahtimeni pakastepaahtoa, mutta yleensä en halua paahtaa leipää.
...paitsi jos siinä ei ole edes termostaattia? :shock:
On tässäkin termostaatti, vähän niiq silitysraudassa, se kytkee lämpövastukset pois päältä kun tehdasasetettu vakiolämpötila on saavutettu.
Ostin muuten itsekin munankeittimen. Se tosin maksoi ainoastaan 4 euroa ja keittää maksimissaan 4 munaa kerrallaan. Hieno juttu siinä on hintansa lisäksi se, että se laitetaan mikroon, ja se keittää munat puolet nopeammin kuin perinteinen munankeitin/kattila. :P
Kerro lisää. Mistä ostit? Pitääkö munat ensin rikkoa niihin kuppeihin, vai toimiiko se vedellä?

Onko se kenties tämä?
http://www.epinions.com/content_178804264580

Lähetetty: 24.11.2005 22:50
Kirjoittaja huima
Veitsi.

Terävä ja hyvä veitsi on elinehto keittiössä, vaikka Jack Bauer osaisi tappaa vaikka pelkällä lusikallakin.

Lähetetty: 24.11.2005 22:56
Kirjoittaja slam
Mikä hemmetti on yleiskone?

Lähetetty: 24.11.2005 23:43
Kirjoittaja Herra Manala
AarneAnkka kirjoitti:Kerro lisää. Mistä ostit? Pitääkö munat ensin rikkoa niihin kuppeihin, vai toimiiko se vedellä?

Onko se kenties tämä?
http://www.epinions.com/content_178804264580
Se on juurikin tuollainen. Munia ei tarvitse preparoida millään tavalla. Ei edes rei'ittää. Pari desiä vettä vaan kupin pohjalle, ja kansi päälle. Munat ovat suureksi osaksi suojattu suoralta mikroaaltosäteilyltä kannen metallivuorauksen avulla, ja kypsyminen tapahtuukin vain osittain mikroaaltojen avulla. Toinen kypsymiseen vaikuttava tekijä on yli 100-asteisen vesihöyry.

Fiksuhan tämä vehje on juurikin siksi, että digitaalisen kellon omaavan mikroaaltouunin avulla saa erittäin tasaisia kypsennystuloksia, eikä munia oikein voi unohtaa ylikypsymäänkään. Energiahäviökin lienee pienin mahdollinen muihin kypsennyskeinoihin verrattuna.

Edit: Ai niin, ostin natsi-siwasta. 3,99€
Edit2: Pakko vetää sen verran takaisinpäin, että ei tuo laite kyllä valmistajan suoritusarvoihin yllä mitenkäänpäin. Valmistaja ilmoittaa 700W mikrolla valmistusajaksi 5min pehmeälle ja 7min kovalle munalle. En saanut omalla 900W mikrollani vielä 8 minuutissakaan aikaiseksi niin kovaa munaa, että sen olisi voinut munaleikkuriin työntää. 5min kypsentämisen jälkeen keltuainen oli vielä täysin nestemäinen.

Lähetetty: 24.11.2005 23:49
Kirjoittaja Patz
slam kirjoitti:Mikä hemmetti on yleiskone?
Nainen.

Vaikkei Jack Bauerille lohkeakaan.