Tonnikala
Kyllä kaikki tonnikalakannat on ihan yhtä kusessa. Jos ei just nyt tällä sekunnilla niin muutamassa vuodessa, sillä jatkuvasti myönnetään suosituksia suurempia kalastuslupia ja niihin päälle sitten villi länsi. Ylikalastus on tosiasia, sillä tonnikala on arvokas kauppatavara eikä sitä koeta uhanalaiseksi, kuten jotkut amurintiikerit. Mutta toki voi itselleen ostaa hyvän omatunnon syömällä MSC-tunaa. Tai sitten jättää kokonaan syömättä ja suosia vaikka kotimaista ahventa.
Ps. ei luulis Davellakaan olevan rahasta kiinni, mutta taidatkin olla pihi. Onhan vielä Euroshopperia?
Ps. ei luulis Davellakaan olevan rahasta kiinni, mutta taidatkin olla pihi. Onhan vielä Euroshopperia?
Work like a captain, play like a pirate.
Olen syönyt kaikkea..
Raakaa filettä söin kai lapinrinteessä japanilaisessa tai sitten en entisen matsuhiron paikassa, paikalla olijat? Oliko meillä vai vain japanilaisella liikemiesporukalla tunaa lautasella?(kitinä-miitti)
Paistoin Tonnikalan fileen tai siis piffin kerran, en havainnut suurta eroa ja paistan nykyään vain naudan, lohen ja sian file'ttä..
Mä olen lepso, tykkään ainoastaan naisista matonnuolemisessa!
Raakaa filettä söin kai lapinrinteessä japanilaisessa tai sitten en entisen matsuhiron paikassa, paikalla olijat? Oliko meillä vai vain japanilaisella liikemiesporukalla tunaa lautasella?(kitinä-miitti)
Paistoin Tonnikalan fileen tai siis piffin kerran, en havainnut suurta eroa ja paistan nykyään vain naudan, lohen ja sian file'ttä..
Mä olen lepso, tykkään ainoastaan naisista matonnuolemisessa!
Viimeksi muokannut Niba, 28.06.2011 15:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pyyhin Netikettiin..
En kyllä sit tajua miksi joku WWF antaa vihreetä valoa MSC-tunalle. Olen ostanut vain sitä sen jälkeen kun sitä kuulin, syön ehkä purkin kuussa. Entä jos ei voi syödä ahvenaa (vielä)? Rahasta tämä ei ole kiinni, vaan allergiasta. Jostain syystä kestän purkkitunaa ja tätä nykyä myös 3 palaa silliä kerralla, oon syöny säännöllisesti kerran päivässä, vois nostaa kahteen kertaan päivässä tämän, oireiden sen salliessa.Vesper kirjoitti: Mutta toki voi itselleen ostaa hyvän omatunnon syömällä MSC-tunaa. Tai sitten jättää kokonaan syömättä ja suosia vaikka kotimaista ahventa.
Jos olisin oireeton, söisin ehdottomasti suomalaista tuoretta kalaa, en mitään purkkihuttuja.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Vitsi, sä oot rikas! Mulla ei oo varaa käydä ostamassa edes bensaa Nesteeltä!ninnithequeen kirjoitti:Tonnikalasalaatti vaihtui tavan salaattiin, kun lähi-Nesteeltä ei löytynyt kuin tonnikalaa öljyssä. Hyi.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Sullahan oli/on yksi suurimpia pohjoismaisia kauppakeskuksia siinä lähellä ehkä sieltä löytyy?
Siis Veikkolassa?AngryBird kirjoitti:Tarttis alkaa kalastaa taas itse. Ei tonnikalaa vaan nimenomaan niitä ahvenia.![]()
Asun sopivasti kolmen järven välisellä mäellä... Tai vaihtoehtoisesti vois hankkia kalastavan miähen. Sellaisen, joka perkaa kans!!!
Viimeksi muokannut Niba, 28.06.2011 16:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pyyhin Netikettiin..
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Tonnikala mieluiten alkupalana tuoreena ja raakana.
Säilykekama on sitten ihan eri juttu, mutta sitäkin kuluu vaaleina paloina vedessä. Käytännössä duunaan aina joko puttanesca-vaikutteisen tonnikalakastikkeen tai pistän tonnikalaa leivän väliin tykötarpeiden kerä.
Säilykekama on sitten ihan eri juttu, mutta sitäkin kuluu vaaleina paloina vedessä. Käytännössä duunaan aina joko puttanesca-vaikutteisen tonnikalakastikkeen tai pistän tonnikalaa leivän väliin tykötarpeiden kerä.
Siis laitan käytännössä aina tonnikalaa leivän päälle. Tosiasiassa hiutalekala on ns. perkuujätettä, mutta se on silti ihan oikeaa kalaa toisin kuin esim. kaupan halvat eineslihapullat eivät ole lihaa.
Hiutaleena öljyssä menee, mutta nykyään lähinnä palana öljyssä juuston kanssa kiitos. Mieluiten oliiviöljyn.
Hiutaleena öljyssä menee, mutta nykyään lähinnä palana öljyssä juuston kanssa kiitos. Mieluiten oliiviöljyn.
Came here for school, graduated to the high life