Lähetetty: 05.07.2011 17:01
Olen vakuuttunut siitä, että maailman sankareista moni on rikkonut sääntöjä, juopotellut, hakannut vaimoaan tai ainakin pannut muita ja saavuttanut sankaristatuksen.
Kitinää elämästä, ihmisistä ja kaikesta muusta tärkeästä
https://beta.kitina.net/
Ei, ei edes paremmissa ravintoloissa yleensä saa. Siksi mieheni isäpuoli ei syö ravintoloissa, vaan mieluummin tekee itse. On siis opiskellut Ranskassa kokiksi, ja työskennellyt mm. Briteissä (tehnyt myös prinssi Charlesille ruokaa). Kuulemma myös Suomessa yleensä ravintoloissakin käytetään mm. valmiskastikkeita ja muita valmiita ainesosia erittäin paljon.sivustahuutaja kirjoitti:Voihan sitä syödä ravintolassa? Käsittääkseni tuo on ainoa yleisesti tunnettu tapa saada ei-einesruokaa valmistettuna. Ruokaa laittava vaimo tietenkin ratkaisisi kaikki ongelmat, mutta taitavat olla harvinaisempia kuin ravintolat.huima kirjoitti:No mutta on yhteiskunnallisesti kestämätöntä, jos tässä pitäisi alkaa itse ruokaa laittamaan.
Vastaus on: 001XXsaira kirjoitti:Kuulemma myös Suomessa yleensä ravintoloissakin käytetään mm. valmiskastikkeita ja muita valmiita ainesosia erittäin paljon.
Käytännössä kaikkialla paitsi suomen parhaissa fine dining ravintoloissa käytetään valmiskastikkeita sun muita. Stadi on käytännössä ainoa paikka, jossa ei joudu syömään siellä näsinneulassa joka ikinen päivä jos 'kunnon' ruokaa haluaa ravintolassa.saira kirjoitti:^Niin? Helsingissä ei käytetä valmiita aineita ja kastikkeita, vaan vain muualla Suomessa?
Eh? Kyllä niitä ravintoloita piisaa, joissa kaikki tehdään atomeista asti itse. Noita rafloja on stadissa ja sitten muutama hassu tyyliin tampereella ja turussa.saira kirjoitti:^Mutta ravintolassa syöntihän on kuitenkin einesruokien syöntiä valmistettuina yhdistelminä, eli en vain ymmärrä pointtia ensimmäisessä kommentissasi.
No niin. Joka tuutista pukkaa "traagista sankaritarinaa". Mitä vitun sankaritarinaa?NuoriDaavid kirjoitti:Ottaa jo etukäteen päähän lähipäivien Mika Myllylä -liitteet lehdissä.
Kyse ei ollut huumorista, vaan nimenomaan tuosta että harvalla on varaa syödä ei-eineksiä muiden valmistamana. Kannattaa siis suosiolla paistaa se kananmuna itse.saira kirjoitti:Ja lisäys: Realistisesti ajatellen myös ruoan hinta kyseessä olleissa ravintoloissa on niin korkea, ettei kukaan voi syödä niissä säännöllisesti, ilman todella suuria tuloja. Eli ilmeisesti en vain ymmärrä huumoritajuasi.
Myllylä ei ollut urheilija. Hän oli Hiihtäjä, eli melkein Mäkihyppääjä. Sukset kumminkin.NuoriDaavid kirjoitti:Ei urheiluvoitto tee kenestäkään mun silmissäni sankaria. Toki se on poikkeusellista, mutta ei se ole sankaruutta.
yhdestä juoposta/uskovaisesta? dopingia käyttäneestä vaimon pahoinpitelijästä ja ainakin neljästä muusta pahoinpitelystä?Varis kirjoitti:Taas tuli yhdestä juoposta dopingia käyttäneestä vaimon pahoinpitelijästä kertaheitolla kirkasotsainen Sankari.NuoriDaavid kirjoitti:Ottaa jo etukäteen päähän lähipäivien Mika Myllylä -liitteet lehdissä.
Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.exPertti kirjoitti:"Hiiligrillillä ja kaasugrillillä grillattua ei eroteta toisistaan"
http://molekyyligastronomia.fi/grillimy ... katorilla/
Nih!
Se on yleensä aika tyypillinen käyttö noilla. Jos haluaa loimuttaa lihaa tuntitolkulla pitää ostaa savustuspönttö.Manaaja kirjoitti:Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Ai kypsän lihan lämmittäminen? Kai nyt kuka tahansa perusuuno edes lihansa raakana grillaa, jolloin tapahtuu *kypsennys*. Raaka liha kypsyessään hengittää ja reagoi savun kanssa. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.exPertti kirjoitti:Se on yleensä aika tyypillinen käyttö noilla. Jos haluaa loimuttaa lihaa tuntitolkulla pitää ostaa savustuspönttö.Manaaja kirjoitti:Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Jotakin tämän tyylistä keskustelua odotinkin. BTW, korvasin muuten hyvin palvelleen pienen laavakivikaasugrillini juuri uudella isommalla.Manaaja kirjoitti:Ai kypsän lihan lämmittäminen? Kai nyt kuka tahansa perusuuno edes lihansa raakana grillaa, jolloin tapahtuu *kypsennys*. Raaka liha kypsyessään hengittää ja reagoi savun kanssa. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.
Tuo koko testi on siis aivan täydellinen nollasuoritus, eikä lopputulosta siksi erottaisi edes aurinkokennon päällä lämmitetyn ruuan osalta.
Ei mulla ole mitään sitä vastaan vaikka tykkäisit grillata ruokasi grillimikrossa. Oon aika pitkälti sitä mieltä että noi käytössäolevien grillien erot maistaa suunnilleen sama porukka joka maistaa erot punaviineissä (ei siis dave). Tommoset testit vaan on täysin älyttömiä eivätkä kerro mitään konkreettista, missä pelkästään lämmitetään eilisiä ruuantähteitä ilman kantta ruokaa kypsentävän grillauksen sijaan.exPertti kirjoitti:Jotakin tämän tyylistä keskustelua odotinkin. BTW, korvasin muuten hyvin palvelleen pienen laavakivikaasugrillini juuri uudella isommalla.
Jotenkin tämä summaa sen EVVK olemuksen tässä jutussa vaikka viineissä onkin eroja.Manaaja kirjoitti:Oon aika pitkälti sitä mieltä että noi käytössäolevien grillien erot maistaa suunnilleen sama porukka joka maistaa erot punaviineissä
Toi on niin suomalainen asenne ettei ikinä.. Joku tekee jotain kunnolla koska tykkää ja arvostaa, niin heti se on " Nuuhkimassa omia pierujaan" " hifistelemässä" " olemassa parempi" ja ties mitä muuta.exPertti kirjoitti: Mutta tuo "ruuantähteitten lämmittäminen" on kyllä vähän yliampumista. Aivan takuulla nuuhkit omia pierujasi kotona juuri nyt "ahhhhh".
Daah, osta savunmakuista grillisoosia?manala kirjoitti:. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.
Ottamatta kantaa kunnolla tekemiseen yleensä (jossa ei todellakaan ole mitään vikaa) niin tässä kohtaa mielestäni saamani vastaanotto on ollut kyllä kaikkea muuta kuin asiallista.Haemaeraemies kirjoitti:Toi on niin suomalainen asenne ettei ikinä.. Joku tekee jotain kunnolla koska tykkää ja arvostaa, niin heti se on " Nuuhkimassa omia pierujaan" " hifistelemässä" " olemassa parempi" ja ties mitä muuta.
Mitä vittua, mitä siin on vaikea käsittää jos tahtoo tehdä asiat kunnolla.. Mä en tajua tota hating meininkiä niitä kohtaa jotka tahtoo tehdä kunnolla. Ei se ole teiltä mikrogrillaajilta pois..
Näytti Iltapulun lööpissä olleen Matti Nykänen itkemässä, kuinka menetti veljensä näin traagisesti. Jep. Veljekset kuin ilvekset.sivustahuutaja kirjoitti:Myllylä ei ollut urheilija. Hän oli Hiihtäjä, eli melkein Mäkihyppääjä. Sukset kumminkin.
Eiköhän täällä jokainen ole dissannut lähinnä linkittämääsi "tutkimusta", jolla ei oikeasti ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Se, että elintarvikeviranomaiset eivät antaneet lupaa raakojen raaka-aineiden grillaamiseen ja testi päätettiin sitten tehdä valmiiksi kypsennetyillä lihoilla, kertoo kaiken oleellisen. Samaan testiin olisi tosiaan voinut vielä lisätä paistinpannulla paistamisen ja uunin grillivastuksella grillaamisen.exPertti kirjoitti:Ottamatta kantaa kunnolla tekemiseen yleensä (jossa ei todellakaan ole mitään vikaa) niin tässä kohtaa mielestäni saamani vastaanotto on ollut kyllä kaikkea muuta kuin asiallista.
Puhumattakaan siitä, että ainut kunnolla tekeminen ilmeisesti on jotakin hiilien kanssa pelaamista. Tai muuten se on vaan jotakin "ruuantähteitten mikrossa lämmittämistä". Kelailehan tätä nyt hieman.