Päivän uutiskatsaus
- Riemumieli
- Kitisijä
- Viestit: 5971
- Liittynyt: 20.08.2005 23:12
- Paikkakunta: Vantaa
Ei, ei edes paremmissa ravintoloissa yleensä saa. Siksi mieheni isäpuoli ei syö ravintoloissa, vaan mieluummin tekee itse. On siis opiskellut Ranskassa kokiksi, ja työskennellyt mm. Briteissä (tehnyt myös prinssi Charlesille ruokaa). Kuulemma myös Suomessa yleensä ravintoloissakin käytetään mm. valmiskastikkeita ja muita valmiita ainesosia erittäin paljon.sivustahuutaja kirjoitti:Voihan sitä syödä ravintolassa? Käsittääkseni tuo on ainoa yleisesti tunnettu tapa saada ei-einesruokaa valmistettuna. Ruokaa laittava vaimo tietenkin ratkaisisi kaikki ongelmat, mutta taitavat olla harvinaisempia kuin ravintolat.huima kirjoitti:No mutta on yhteiskunnallisesti kestämätöntä, jos tässä pitäisi alkaa itse ruokaa laittamaan.
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
~Albert Einstein
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Käytännössä kaikkialla paitsi suomen parhaissa fine dining ravintoloissa käytetään valmiskastikkeita sun muita. Stadi on käytännössä ainoa paikka, jossa ei joudu syömään siellä näsinneulassa joka ikinen päivä jos 'kunnon' ruokaa haluaa ravintolassa.saira kirjoitti:^Niin? Helsingissä ei käytetä valmiita aineita ja kastikkeita, vaan vain muualla Suomessa?
Mutta tämä menee jo sivuraiteille, koska elco vetää hamppareita, huima superfoodia, dave marinoitua sisäfilettä ja itsekin valmistin juuri kuhaa ja kukkakaalipyrettä. Kukaan ei tietääkseni vedä sitä fiinimpää ravintolasafkaa päivittäin.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Eh? Kyllä niitä ravintoloita piisaa, joissa kaikki tehdään atomeista asti itse. Noita rafloja on stadissa ja sitten muutama hassu tyyliin tampereella ja turussa.saira kirjoitti:^Mutta ravintolassa syöntihän on kuitenkin einesruokien syöntiä valmistettuina yhdistelminä, eli en vain ymmärrä pointtia ensimmäisessä kommentissasi.
Korjaus: Mutta ravintolassa syöntihän on KÄYTÄNNÖSSÄ kuitenkin einesruokien syöntiä valmistettuina yhdistelminä, eli en vain ymmärrä pointtia ensimmäisessä kommentissasi.
Ja lisäys: Realistisesti ajatellen myös ruoan hinta kyseessä olleissa ravintoloissa on niin korkea, ettei kukaan voi syödä niissä säännöllisesti, ilman todella suuria tuloja. Eli ilmeisesti en vain ymmärrä huumoritajuasi.
Ja lisäys: Realistisesti ajatellen myös ruoan hinta kyseessä olleissa ravintoloissa on niin korkea, ettei kukaan voi syödä niissä säännöllisesti, ilman todella suuria tuloja. Eli ilmeisesti en vain ymmärrä huumoritajuasi.
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
~Albert Einstein
- NuoriDaavid
- Kitinä VIP-jäsen
- Viestit: 14469
- Liittynyt: 12.05.2011 8:48
No niin. Joka tuutista pukkaa "traagista sankaritarinaa". Mitä vitun sankaritarinaa?NuoriDaavid kirjoitti:Ottaa jo etukäteen päähän lähipäivien Mika Myllylä -liitteet lehdissä.
Mies oli loistava hiihtäjä. Saavutti voittonsa kovalla työllä, lahjoilla ja dopingilla, kuten toki varmaan moni muukin. Sen jälkeen alkoholisti.
Missä kohtaa hän oli sankari?
Ei urheiluvoitto tee kenestäkään mun silmissäni sankaria. Toki se on poikkeusellista, mutta ei se ole sankaruutta.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Kyse ei ollut huumorista, vaan nimenomaan tuosta että harvalla on varaa syödä ei-eineksiä muiden valmistamana. Kannattaa siis suosiolla paistaa se kananmuna itse.saira kirjoitti:Ja lisäys: Realistisesti ajatellen myös ruoan hinta kyseessä olleissa ravintoloissa on niin korkea, ettei kukaan voi syödä niissä säännöllisesti, ilman todella suuria tuloja. Eli ilmeisesti en vain ymmärrä huumoritajuasi.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
yhdestä juoposta/uskovaisesta? dopingia käyttäneestä vaimon pahoinpitelijästä ja ainakin neljästä muusta pahoinpitelystä?Varis kirjoitti:Taas tuli yhdestä juoposta dopingia käyttäneestä vaimon pahoinpitelijästä kertaheitolla kirkasotsainen Sankari.NuoriDaavid kirjoitti:Ottaa jo etukäteen päähän lähipäivien Mika Myllylä -liitteet lehdissä.
Pyyhin Netikettiin..
Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.exPertti kirjoitti:"Hiiligrillillä ja kaasugrillillä grillattua ei eroteta toisistaan"
http://molekyyligastronomia.fi/grillimy ... katorilla/
Nih!
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Se on yleensä aika tyypillinen käyttö noilla. Jos haluaa loimuttaa lihaa tuntitolkulla pitää ostaa savustuspönttö.Manaaja kirjoitti:Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Came here for school, graduated to the high life
Ai kypsän lihan lämmittäminen? Kai nyt kuka tahansa perusuuno edes lihansa raakana grillaa, jolloin tapahtuu *kypsennys*. Raaka liha kypsyessään hengittää ja reagoi savun kanssa. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.exPertti kirjoitti:Se on yleensä aika tyypillinen käyttö noilla. Jos haluaa loimuttaa lihaa tuntitolkulla pitää ostaa savustuspönttö.Manaaja kirjoitti:Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Tuo koko testi on siis aivan täydellinen nollasuoritus, eikä lopputulosta siksi erottaisi edes aurinkokennon päällä lämmitetyn ruuan osalta.
Jotakin tämän tyylistä keskustelua odotinkin. BTW, korvasin muuten hyvin palvelleen pienen laavakivikaasugrillini juuri uudella isommalla.Manaaja kirjoitti:Ai kypsän lihan lämmittäminen? Kai nyt kuka tahansa perusuuno edes lihansa raakana grillaa, jolloin tapahtuu *kypsennys*. Raaka liha kypsyessään hengittää ja reagoi savun kanssa. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.
Tuo koko testi on siis aivan täydellinen nollasuoritus, eikä lopputulosta siksi erottaisi edes aurinkokennon päällä lämmitetyn ruuan osalta.
Came here for school, graduated to the high life
Ei mulla ole mitään sitä vastaan vaikka tykkäisit grillata ruokasi grillimikrossa. Oon aika pitkälti sitä mieltä että noi käytössäolevien grillien erot maistaa suunnilleen sama porukka joka maistaa erot punaviineissä (ei siis dave). Tommoset testit vaan on täysin älyttömiä eivätkä kerro mitään konkreettista, missä pelkästään lämmitetään eilisiä ruuantähteitä ilman kantta ruokaa kypsentävän grillauksen sijaan.exPertti kirjoitti:Jotakin tämän tyylistä keskustelua odotinkin. BTW, korvasin muuten hyvin palvelleen pienen laavakivikaasugrillini juuri uudella isommalla.
Jotenkin tämä summaa sen EVVK olemuksen tässä jutussa vaikka viineissä onkin eroja.Manaaja kirjoitti:Oon aika pitkälti sitä mieltä että noi käytössäolevien grillien erot maistaa suunnilleen sama porukka joka maistaa erot punaviineissä
Mutta tuo "ruuantähteitten lämmittäminen" on kyllä vähän yliampumista. Aivan takuulla nuuhkit omia pierujasi kotona juuri nyt "ahhhhh".
Came here for school, graduated to the high life
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Toi on niin suomalainen asenne ettei ikinä.. Joku tekee jotain kunnolla koska tykkää ja arvostaa, niin heti se on " Nuuhkimassa omia pierujaan" " hifistelemässä" " olemassa parempi" ja ties mitä muuta.exPertti kirjoitti: Mutta tuo "ruuantähteitten lämmittäminen" on kyllä vähän yliampumista. Aivan takuulla nuuhkit omia pierujasi kotona juuri nyt "ahhhhh".
Mitä vittua, mitä siin on vaikea käsittää jos tahtoo tehdä asiat kunnolla.. Mä en tajua tota hating meininkiä niitä kohtaa jotka tahtoo tehdä kunnolla. Ei se ole teiltä mikrogrillaajilta pois..
Viimeksi muokannut Haemaeraemies, 06.07.2011 9:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Ottamatta kantaa kunnolla tekemiseen yleensä (jossa ei todellakaan ole mitään vikaa) niin tässä kohtaa mielestäni saamani vastaanotto on ollut kyllä kaikkea muuta kuin asiallista.Haemaeraemies kirjoitti:Toi on niin suomalainen asenne ettei ikinä.. Joku tekee jotain kunnolla koska tykkää ja arvostaa, niin heti se on " Nuuhkimassa omia pierujaan" " hifistelemässä" " olemassa parempi" ja ties mitä muuta.
Mitä vittua, mitä siin on vaikea käsittää jos tahtoo tehdä asiat kunnolla.. Mä en tajua tota hating meininkiä niitä kohtaa jotka tahtoo tehdä kunnolla. Ei se ole teiltä mikrogrillaajilta pois..
Puhumattakaan siitä, että ainut kunnolla tekeminen ilmeisesti on jotakin hiilien kanssa pelaamista. Tai muuten se on vaan jotakin "ruuantähteitten mikrossa lämmittämistä". Kelailehan tätä nyt hieman.
Came here for school, graduated to the high life
Eiköhän täällä jokainen ole dissannut lähinnä linkittämääsi "tutkimusta", jolla ei oikeasti ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Se, että elintarvikeviranomaiset eivät antaneet lupaa raakojen raaka-aineiden grillaamiseen ja testi päätettiin sitten tehdä valmiiksi kypsennetyillä lihoilla, kertoo kaiken oleellisen. Samaan testiin olisi tosiaan voinut vielä lisätä paistinpannulla paistamisen ja uunin grillivastuksella grillaamisen.exPertti kirjoitti:Ottamatta kantaa kunnolla tekemiseen yleensä (jossa ei todellakaan ole mitään vikaa) niin tässä kohtaa mielestäni saamani vastaanotto on ollut kyllä kaikkea muuta kuin asiallista.
Puhumattakaan siitä, että ainut kunnolla tekeminen ilmeisesti on jotakin hiilien kanssa pelaamista. Tai muuten se on vaan jotakin "ruuantähteitten mikrossa lämmittämistä". Kelailehan tätä nyt hieman.
Mun puolesta jokainen saa grillata millä haluaa, ei se ole multa pois. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, etköhän sä Pertti ihan itse aloittanut hiiligrillaajien dissaamisen linkittämällä tämänkin väännön aiheuttaneen "uutisen".
Work like a captain, play like a pirate.