huima kirjoitti:Teollinen ruuantuotanto ja kylmäketjut asettavat vaatimuksia ruuantuotannolle tavalla, jossa aina välillä se oikea maku hukkuu mukana. Kaikilla ei ole varaa käyttää ja mahdollisuutta saada tuoreita raaka-aineita - joten hifistelykin onkin sitten hyvätuloisten, omavaraisten tai omavaraisten alueiden lähellä asuvien oikeus ja harrastus.
Höpö höpö. Tuoreita raaka-aineita on nykyään aika hyvin tarjolla. Tietenkin vanhasta kauppahallista voi saada vielä parempaa kuin lähi-prismasta, mutta kyllä sielta prismastakin saa pöydän täyteen herkkuja.
Ensimmäinen askel kunnon ruokaan on einesten hylkääminen. Kevyttuotteet ja yliprosessoitu roska, kuten maustekastikkeet sun muut, kannattaa hylätä seuraavaksi. Ostatte kaupasta hyviä kananmunia, lyötte hetkeksi pannulle ja sitten suolan ja vastarouhitun mustapippurin kanssa kitusiin. Ei maksa, ei kestä ja on hyvää.
Elppis kirjoitti:Meidän 3veetä pidetään outona....
Hieman sama homma meillä. Poika ei ensimmäiseen kolmeen vuoteen syönyt karkkia tai juonut mehuja ollenkaan. Tarjottiin, ei halunnut. Nytkin syö todella valikoiden karkkia (fazerin sininen, geisha) ja juo mieluummin vettä tai maitoa kuin mehua. Limppareita ei juo vieläkään, koska ne on kirpeitä. Ekan hampurilaisensa söi kolmen ikävuoden jälkeen, kun ei kelvannut aiemmin. On kyllä muutenkin todella nirso, joten sekin voi auttaa asiaan, ettei "uskalla" maistaa karkkejakaan.
Monet luulevat, että on kielletty. Esimerkiksi mun mutsi yritti "salaa" tuputtaa karkkia, kun luuli, että olen kieltänyt . Ihan hyvä näin.
"To infinity... and beyond!"
"Oh, I'm detecting nuttiness!"
sivustahuutaja kirjoitti:Ei maksa, ei kestä ja on hyvää.
No mutta on yhteiskunnallisesti kestämätöntä, jos tässä pitäisi alkaa itse ruokaa laittamaan. Kaltevaa pintaa pitkin sitä kohta ollaan tekemässä itse omia mehuja ja sienestämässä, kun saman ajan voisi käyttää yhteiskunnallisesti tuottavamminkin.
sivustahuutaja kirjoitti:Ostatte kaupasta hyviä kananmunia, lyötte hetkeksi pannulle ja sitten suolan ja vastarouhitun mustapippurin kanssa kitusiin. Ei maksa, ei kestä ja on hyvää.
Tätä tehdään meillä. Tosin yleensä "yliprosessoidun" valmisruisleivän päällä.
sivustahuutaja kirjoitti:Ei maksa, ei kestä ja on hyvää.
No mutta on yhteiskunnallisesti kestämätöntä, jos tässä pitäisi alkaa itse ruokaa laittamaan. Kaltevaa pintaa pitkin sitä kohta ollaan tekemässä itse omia mehuja ja sienestämässä, kun saman ajan voisi käyttää yhteiskunnallisesti tuottavamminkin.
Itse koodaan oman käyttöjärjestelmäni, koska kaupasta ei saa kunnollisia. Seuraava projekti on oman auton rakentaminen.
huima kirjoitti:No mutta on yhteiskunnallisesti kestämätöntä, jos tässä pitäisi alkaa itse ruokaa laittamaan.
Voihan sitä syödä ravintolassa? Käsittääkseni tuo on ainoa yleisesti tunnettu tapa saada ei-einesruokaa valmistettuna. Ruokaa laittava vaimo tietenkin ratkaisisi kaikki ongelmat, mutta taitavat olla harvinaisempia kuin ravintolat.
NuoriDaavid kirjoitti:Seuraava projekti on oman auton rakentaminen.
Olen jo silmäillyt yhtä malmivarantoa, josta saisi pienellä duunilla autoon sopivaa suurlujuusterästä.
huima kirjoitti:Oman käyttöjärjestelmän ohjelmoiminen tuottaa harvemmille merkittävää lisäarvoa, toisinkuin ruokaan panostaminen.
'Ruokaan panostamista' mystifioidaan aivan turhaan ja tuota yritin alleviivata kananmuna-esimerkilläni. Ei ruokaan tarvitse 'panostaa', riittää kun päättää ettei syö paskaa.
sivustahuutaja kirjoitti:'Ruokaan panostamista' mystifioidaan aivan turhaan ja tuota yritin alleviivata kananmuna-esimerkilläni. Ei ruokaan tarvitse 'panostaa', riittää kun päättää ettei syö paskaa.
No ei tarvitsekaan, mutta voi - ja siitä voi saada itselleen hyviä juttuja irti.
sivustahuutaja kirjoitti:'Ruokaan panostamista' mystifioidaan aivan turhaan ja tuota yritin alleviivata kananmuna-esimerkilläni. Ei ruokaan tarvitse 'panostaa', riittää kun päättää ettei syö paskaa.
No ei tarvitsekaan, mutta voi - ja siitä voi saada itselleen hyviä juttuja irti.
Tietenkin hifisteleminen on kivaa, mutta ne tavikset pärjäisivät ihan vaan jauhelihaa paistamalla.
Ei vittu... Ensin ollaan urheilusankareita, sitten vedetään viinaa ja karkotetaan perhe. Lopuksi kiikkuun. Tämäkö on sitä suomalaista sisua? Heti annetaan periksi kun hommat kusee? Saisi joku mitalisti mennä töihin ja maksaa veroja.
sivustahuutaja kirjoitti:'Ruokaan panostamista' mystifioidaan aivan turhaan ja tuota yritin alleviivata kananmuna-esimerkilläni. Ei ruokaan tarvitse 'panostaa', riittää kun päättää ettei syö paskaa.
No ei tarvitsekaan, mutta voi - ja siitä voi saada itselleen hyviä juttuja irti.
Tietenkin hifisteleminen on kivaa, mutta ne tavikset pärjäisivät ihan vaan jauhelihaa paistamalla.
Tietysti onhan se niin, että eihän se ruokaan panostaminen sen tyhmempi harrastus ole kuin moni muukaan. Esim. minä mopoilen kauniilla säällä töihin ihan vaan omaksi huvikseni. En kuitenkaan yritä rationalisoida sitä.
Ei vittu... Ensin ollaan urheilusankareita, sitten vedetään viinaa ja karkotetaan perhe. Lopuksi kiikkuun. Tämäkö on sitä suomalaista sisua? Heti annetaan periksi kun hommat kusee? Saisi joku mitalisti mennä töihin ja maksaa veroja.
Aika ankeetahan toi mikan pyristely oli.
Niin, siitä on se kuuluisa talvisodan henki aika kaukana, kun selkärangan saa suoraksi vain narulla.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Elppis kirjoitti: Ei ole koskaan tuputettu mutta ei ole kielletykään makeiden syöntiä.
Mun siskon poikasen kanssa on sama juttu. Tytteli on sitten enemmän makean perään, muttei saa aina kun kinuaa (mikä on mielestäni hyvä asia - ei karkkia tarvi joka päivä vetää ja lapsenkin on se hyvä oppia).