Lähetetty: 05.07.2011 13:48
Mä syön vain hyvää ruokaa. Muut syö myös paskan makuista, joten olen erilainen.NuoriDaavid kirjoitti:Eli on junttii syödä aivan perusruokaa.
Kitinää elämästä, ihmisistä ja kaikesta muusta tärkeästä
https://beta.kitina.net/
Mä syön vain hyvää ruokaa. Muut syö myös paskan makuista, joten olen erilainen.NuoriDaavid kirjoitti:Eli on junttii syödä aivan perusruokaa.
Alkaa kuulostaa siltä South Parkin jaksolta, jossa hybridin omistajat tulivat niin omahyväisiksi, että alkoivat nuuhkia omia pierujaan "ahhhh".küllküll kirjoitti:Sama "individualismin tavoittelu" näkyy urbaanilla ihmisellä mm. pukeutumisessa ja kulttuurivalinnoissa. Olisiko taustalla alitajuinen ahistus siitä, että suuressa väkijoukossa hukkuu massaan - pitää yrittää erottua kulutustottumuksillaan.NuoriDaavid kirjoitti:^Eilen maikkarin uutisissa puhuttiin elävästä ravinnosta ja joku tutkija sanoi hienosti, että monesta on hienoa noudattaa jotain erityisruokavaliota.
Eli on junttii syödä aivan perusruokaa.
Synnyttäminenkin on hifistelyä. On aivan junttii mennä johonkin tavissynnytykseen. Kyllä se täytyy olla luomu-yrtti-väriterapia synnytys.küllküll kirjoitti:Sama "individualismin tavoittelu" näkyy urbaanilla ihmisellä mm. pukeutumisessa ja kulttuurivalinnoissa. Olisiko taustalla alitajuinen ahistus siitä, että suuressa väkijoukossa hukkuu massaan - pitää yrittää erottua kulutustottumuksillaan.NuoriDaavid kirjoitti:^Eilen maikkarin uutisissa puhuttiin elävästä ravinnosta ja joku tutkija sanoi hienosti, että monesta on hienoa noudattaa jotain erityisruokavaliota.
Eli on junttii syödä aivan perusruokaa.
Ja jotkut on niin köyhiä, että niiden pitää itse tehdä müslit!11exsu kirjoitti:
Mä en voi käsittää, miksi ihmiset ostaa jotain valmiita kermaperunoita tai sokerijogurtteja tai sokerimuroja, kaakaota, mehuja, höttöleipää, vanukkaita.. ihan perusruoaksi tai väli/aamupalaksi. Ja lapsillekin! Ihan järkyttävää.
Totta.NuoriDaavid kirjoitti:Sanoisin, että kyse on siitä, että elämä on liian helppoa. Kun aiemmin kuokittiin suota 16 tuntia ja välissä nukuttiin 8 tuntia, ei ehtinyt ahdistua joka asiasta. Mutta en tietenkään väitä, että aiemmin oli paremmin. Nyt on vain niin hyvin, että ehditään kitistä joka asiasta.
Kyllä ne erottaa. Surkea grillaaja nimittäin polttaa hiiligrillillä sapuskan pinnan jättäen siihen muhevan sytytysnesteen tuoksun. Hyvän grillaajan tuotoksista ei erota.exPertti kirjoitti:"Hiiligrillillä ja kaasugrillillä grillattua ei eroteta toisistaan"
http://molekyyligastronomia.fi/grillimy ... katorilla/
Nih!
Mitä vinnua, pitäisikö sitä jogurtitkin itse hapattaa?exsu kirjoitti:Joo tää "perusruoka" on mulla ihan hakusessa. Muistan, kun Masan kanssa joskus käytiin Lidl- keskustelua, ja Masan mielestä sieltä sai kaikki perusruoat halvalla. Olin ihan ihmeissäni, kun eihän sieltä saa muuta kun eineksiä, pakasteita ja hyvin suppeasti muita tuotteita. Esim. marinoimatonta lihaa ei saa juuri koskaan. En tajunnut, että ne on just sitä perusruokaa.
Mä en voi käsittää, miksi ihmiset ostaa jotain valmiita kermaperunoita tai sokerijogurtteja tai sokerimuroja, kaakaota, mehuja, höttöleipää, vanukkaita.. ihan perusruoaksi tai väli/aamupalaksi. Ja lapsillekin! Ihan järkyttävää. Ja ihmiset, jotka valittavat ettei ole rahaa ostavat jotkut makaronilaatikot valmiina! Ei ole järkeä siinä.
Linkkasin vaan tuon, kun muistelen olleen tuollaisen kinastelun täällä sen jälkeen kun ostin kaasugrillin.Varis kirjoitti:Kyllä ne erottaa. Surkea grillaaja nimittäin polttaa hiiligrillillä sapuskan pinnan jättäen siihen muhevan sytytysnesteen tuoksun. Hyvän grillaajan tuotoksista ei erota.
On mullakin kaasurilli mökillä, ei jassa leikkiä hiilten kera ellei nyt jotain super-gürmeeta sisäfilettä ole tekemässä. Tosin siihenkin pitää nykyisellään käyttää sitä kaasua kun ei ole hiilirilliä.exPertti kirjoitti:Linkkasin vaan tuon, kun muistelen olleen tuollaisen kinastelun täällä sen jälkeen kun ostin kaasugrillin.Varis kirjoitti:Kyllä ne erottaa. Surkea grillaaja nimittäin polttaa hiiligrillillä sapuskan pinnan jättäen siihen muhevan sytytysnesteen tuoksun. Hyvän grillaajan tuotoksista ei erota.
No juu, itse tietysti ostelen vaan pääasiassa maustamatonta jogurttia johon voi tunkea sekaan vaikkapa hunajaa ja marjoja, mutta Pertti taitaa olla nyt vähän extremempi tässä asiassa.exPertti kirjoitti: Mitä vinnua, pitäisikö sitä jogurtitkin itse hapattaa?
Me elämme "vaihdantataloudessa". On minun yhteiskunnallisesti kestämätöntä jos minä käytän aikaani jogurttien hapattamiseen tai viinimarjamehujen keittämiseen.
Makaronilaatikkojen yms. kotiruokien teon itse tietty ymmärrän.
Ei hiiligrilli vaadi mitään kikkailua. Itse käytän ns. piippusytytintä, jossa kuumennan briketit sopiviksi ja sitten vaan grilliin. Ja kun ei laita grillattavia suoralle "tulelle", ei niitä juuri tarvitse vahtiakaan.Dumiz kirjoitti:On mullakin kaasurilli mökillä, ei jassa leikkiä hiilten kera ellei nyt jotain super-gürmeeta sisäfilettä ole tekemässä. Tosin siihenkin pitää nykyisellään käyttää sitä kaasua kun ei ole hiilirilliä.exPertti kirjoitti:Linkkasin vaan tuon, kun muistelen olleen tuollaisen kinastelun täällä sen jälkeen kun ostin kaasugrillin.Varis kirjoitti:Kyllä ne erottaa. Surkea grillaaja nimittäin polttaa hiiligrillillä sapuskan pinnan jättäen siihen muhevan sytytysnesteen tuoksun. Hyvän grillaajan tuotoksista ei erota.
Juu, juu, haluan silti nähdä exsun lapset syömässä jotakin "maustamatonta kreikkalaista jogurttia" ja hankkimassa parin vuoden päästä hesen kantiskorttia.Lilo kirjoitti:No juu, itse tietysti ostelen vaan pääasiassa maustamatonta jogurttia johon voi tunkea sekaan vaikkapa hunajaa ja marjoja, mutta Pertti taitaa olla nyt vähän extremempi tässä asiassa.
Itse käännän vivusta jolloin sisäänrakennettu piezo sytyttää samalla kaasun.Vesper kirjoitti:Ei hiiligrilli vaadi mitään kikkailua. Itse käytän ns. piippusytytintä, jossa kuumennan briketit sopiviksi ja sitten vaan grilliin. Ja kun ei laita grillattavia suoralle "tulelle", ei niitä juuri tarvitse vahtiakaan.
Mä uskon siihen, että lapsi syö sitä mitä on tottunut syömään. Ainakin kaveripiirissä ne lapset, jotka ovat tottuneet johonkin muuhun kuin sokrujogurtteihin pitävät niitä ällöinä. Tietysti mainokset, päivähoidon tarjoilu, kouluruoat ja muut vaikuttavat, mutta ei pieniin ihmisiin ole mitenkään sisäänrakennettu sokerijogurtin tarvetta.exPertti kirjoitti: Juu, juu, haluan silti nähdä exsun lapset syömässä jotakin "maustamatonta kreikkalaista jogurttia" ja hankkimassa parin vuoden päästä hesen kantiskorttia.
"I hate you mom"
Piippusytytin, briketti, ei tarvitse vahtia.. woot, mitä pallogrillausta tuo on? Niba kääntyilee jo Citymarketin ulkofileosastolla hädissään.Vesper kirjoitti:Ei hiiligrilli vaadi mitään kikkailua. Itse käytän ns. piippusytytintä, jossa kuumennan briketit sopiviksi ja sitten vaan grilliin. Ja kun ei laita grillattavia suoralle "tulelle", ei niitä juuri tarvitse vahtiakaan.Dumiz kirjoitti:On mullakin kaasurilli mökillä, ei jassa leikkiä hiilten kera ellei nyt jotain super-gürmeeta sisäfilettä ole tekemässä. Tosin siihenkin pitää nykyisellään käyttää sitä kaasua kun ei ole hiilirilliä.exPertti kirjoitti: Linkkasin vaan tuon, kun muistelen olleen tuollaisen kinastelun täällä sen jälkeen kun ostin kaasugrillin.
Pitkälle prosessoitu ruoka ei enää aina ole edes hirveän maukasta, jos saat verrattua sitä hyvään itse tehtyyn tai muuten tuoreeseen perinteiseen elintarvikkeeseen. Kyllähän se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa, mutta toisaalta makukin on erilaista.exPertti kirjoitti:Mitä vinnua, pitäisikö sitä jogurtitkin itse hapattaa?
Me elämme "vaihdantataloudessa". On minun yhteiskunnallisesti kestämätöntä jos minä käytän aikaani jogurttien hapattamiseen tai viinimarjamehujen keittämiseen.
Kokemus on, että mitä tarkempaa kotona on syömisen ja juomisen suhteen sitä sekavampaa on aikuisuus.exsu kirjoitti:Mä uskon siihen, että lapsi syö sitä mitä on tottunut syömään. Ainakin kaveripiirissä ne lapset, jotka ovat tottuneet johonkin muuhun kuin sokrujogurtteihin pitävät niitä ällöinä. Tietysti mainokset, päivähoidon tarjoilu, kouluruoat ja muut vaikuttavat, mutta ei pieniin ihmisiin ole mitenkään sisäänrakennettu sokerijogurtin tarvetta.
Pertti nyt taas provoaa ja vetää omaa extrimistilinjaansa.exsu kirjoitti:Mä uskon siihen, että lapsi syö sitä mitä on tottunut syömään. Ainakin kaveripiirissä ne lapset, jotka ovat tottuneet johonkin muuhun kuin sokrujogurtteihin pitävät niitä ällöinä. Tietysti mainokset, päivähoidon tarjoilu, kouluruoat ja muut vaikuttavat, mutta ei pieniin ihmisiin ole mitenkään sisäänrakennettu sokerijogurtin tarvetta.
"Siis tää johtuu siitä, että mä en saanut karkkia pienenä! Nyt mun ei tarvitse ottaa itsestäni vastuuta aikuisena, vaan on mun äidin vika että oon läski!"exPertti kirjoitti: Aihe on pinnalla kun kuuntelin tässä juuri yhden porukan pohdintaa lapsuudestaan kun ei edes karkkia tahtonut saada ja nyt kaikki mättävät makeaa joka päivä.
Oma vastakommentointini koski myös arkisyömistä. En syöttäisi mitään sokeritonta jogurttia ipanoille elleivät oikein vaatisi. Juniori on kyllä seurannut omaa esimerkkiäni kiitettävästi kalan säännöllisessä syönnissä ja ruuat on usein kuorrutettu oliiviöljyllä. Juu juu, salattia syödään mutta vaan jos hän pyytää. Ja usein pyytää.exsu kirjoitti:Oma kommentointini koski nimen omaan arkisyömistä ja perusruokia. En mä ole sitä mieltä etteivätkö lapset ja aikuiset saisi joskus herkutella myös sellaisilla asioilla, jotka ovat epäterveellisiä ja joiden nauttimiselle ei ole mitään ravitsemuksellista perustetta. Mutta sen pitäisi olla poikkeus, ei jokapäiväistä.