Mitä sää puhut?sivustahuutaja kirjoitti: Yleensä en vedä mitään hiillostusta pintaan.
Mitä teillä Tänään syödään?
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
Hö. Oot kalkkis, kun et tajunnut, et toi oli wanha nokitusläppä siihen, kun joku kehuskelee jollain asialla poikamaisesti.sivustahuutaja kirjoitti:Kertaistumalta tuo on kova homma. Harvalta menee edes kiloa.Ylermi Ylihankala kirjoitti:Mun kaveri söi kaks kiloo paistia, raakana.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Jotain 300g ulkofilettä reilulla maustevoilla ja maissia. Tarttis kyllä uusi hella hommata kun tuo on ihan vinokin eikä lämpene kunnon pihvinpaistolämpöihin.
Tartaria tulee tehtyä todella harvoin kun en jaksa nyhjätä sitä lihaa. Muut kippaan sitten päälle.
Tartaria tulee tehtyä todella harvoin kun en jaksa nyhjätä sitä lihaa. Muut kippaan sitten päälle.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
On jo niin hienostuneen sivistynyttä, että kutsuisin tuota puoliraa´aksi jauhelihapihviksi.sivustahuutaja kirjoitti:Tartare aller-retourista, eli tartar-pihvin ranskalaisesta versiosta. Antaa mielestäni pienen plussan, mutta lisävaivaa on sen verran, että yleensä ei jaksa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Eli sushia!Sola kirjoitti:Ekaa kertaa kokkaan viikkoon. Riisiä ja tonnikalaa. Kunnon kurmee-ateria
Liittymättä lainaukseen, sushi on edelleen mun mielestä maailman yliarvostetuinta ruokaa. Sitä ällöä riisimössöä ei tosiaan voi syödä niin paljon että saisi edes nälän lähtemään, joten korkeintaan toimii illallisnapostelupaloina jonkun muun ohella.
Enkä tajua että ihmiset ovat niin häkeltyneitä siitä että voivat maustaa suuhun tungettavat bulkkiselluloosapalat joko maistumaan a) miedosti etikkaiselta riisipuurolta b) halvalta soijakastikkelta c) wanna-b-wasabilta tai d) wanna-b-wasabisoijasekoitukselta. Byöörgh.
Raaka kala koska tahansa mieluummin 200 grammana graavilohta voilla voideltujen ruisleipien päältä. Sentään maistuu silloin sille itselleen eikä pelkälle etikkaiselle riisipuurolle, soijalle ja wasabille. Sushissa kulinaristisesti arvokkaat ja maultaan hienostuneet raa'at kalat menevät mun mielestä täysin hukkaan kun ne sotketaan keskelle etikkaista leväriisipuurokäärylettä joka saa maustekataloginsa ohella kaiken maistumaan samalta.
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
Eihän mikään estä sushia tehdessä käyttämään hyviä tai jopa parhaita mahdollisia raaka-aineita. Ja siis tekemään itse. On kouluruokasushia, ja on hyvää sushia. Itse syön useimmiten kasvisversiona. Voin kuvitella, ettei Manskun chilisuulle tommoset miedommat japsilaismaut aukenekaan.
Prepare for the worstest.
Se riisin määrä on kyllä aika hirvittävä, kun muuten ei niin höttöhiilaria syö. Kotona olen tehnyt sekä vähäriisistä että kokonaan ilman riisiä olevaa versiota (tilalle joko pieneksi vedettyä kukkakaalia tai ei mitään), ja toimii niinkin. Myös Marusekissa näkyi olevan listalla low carb- versio ilman riisiä.
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
Ööm-ööm. Kyllä mä ruokia syön ilman chiliäkin ja silti arvostan. Esimerkiksi ne graavatut kalat ilman chilinhäivää ovat siellä ehdottomassa kärkipäässä, varsinkin vaalealihainen ja maultaan aika "mieto" siika. Sama pätee myös ko. kalan mätiin, joka on herkullisimpia jutukkeita mitä vedestä voi lautaselleen nostaa.nowaysis kirjoitti:Eihän mikään estä sushia tehdessä käyttämään hyviä tai jopa parhaita mahdollisia raaka-aineita. Ja siis tekemään itse. On kouluruokasushia, ja on hyvää sushia. Itse syön useimmiten kasvisversiona. Voin kuvitella, ettei Manskun chilisuulle tommoset miedommat japsilaismaut aukenekaan.
Enkä mä nyt mitenkään periaatteellisesti ole kaikkea japanilaista vastaan, esimerkiksi Fugua haluaisin kovasti päästä maistamaan. Sushi nyt vaan on 90% pelkkää sokerisuolattua ja etikalla maustettua kylmää riisipuuroa, johon hyvällä tuurilla lyödään joku miniporkkana keskelle törröttämään. Ravintoarvoiltaan ja maultaan sen mukaista. Mä en pysty ymmärtämään miten porukka saa sen vertautumaan johonkin Tournedos Rossineihin, Foie graseihin tai edes kunnolliseen antipasto-lautaseen tai tapaksiin. Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.

- NuoriDaavid
- Kitinä VIP-jäsen
- Viestit: 14469
- Liittynyt: 12.05.2011 8:48
Virtual sushi on uusi donitsi.NuoriDaavid kirjoitti:Miten tämä muistitikku liittyy ravintolassa syömiseen?Ylermi Ylihankala kirjoitti:Poikkesin muuten eilen ja toissapäivänä, pitäis tänäänkin mennä palauttamaan muistitikku. Ihan symppis se omistajapoika.exsu kirjoitti:Myös Marusekissa näkyi olevan listalla low carb- versio ilman riisiä.
Sushi nyt on Suomessa ylihintaista ihan samasta syystä kuin kaikki muukin ruoka tai oikeastaan ihan kaikki muukin. Sushi itsessään on musta hyvää ja menee helposti täydestä ateriasta. Japanissa oli luksusta, kun sitä sai lunch boxeina jokapuolelta. Mukavaa vaihtelua amerikkalaiselle fast food -tarjonnalle. Ihan mukava, että noiden lounaslaatiokoiden tarjonta on Suomessakin parantunut.Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
Tänään syön päivällä vihreää pirtelöä (juu, taas) ja illalla sosekeittoa parsa- ja kukkakaalista sekä Koskenlaskijasta. Pitäiskö mun syödä jotain kovaakin, esim porkkanaa? Hampaat vois tykätä...
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
- NuoriDaavid
- Kitinä VIP-jäsen
- Viestit: 14469
- Liittynyt: 12.05.2011 8:48