Kityn keittokirja

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Suvinen kirjoitti:Onko chili enää chiliä jos siihen ei laita lainkaan jauhelihaa? Vai onko se sitten pelkkää papumössöä?
On se... kai. Saa sitä tehdä ihan miten haluaa, ilman lihaa tai sen kera. Lihan voi tietty korvata soijalla tai porkkanaraasteella tai mitä nyt ikinä keksiikin sekaan heittää. Kasvissyöjille olen tosiaan tehnyt tuota keittoa porkkanaversiona. Keitosta voi tehdä myös sakeamman version ja tarjota riisin kanssa.
Kikkelis kokkelis.
saika

Viesti Kirjoittaja saika »

Helpponopee (kahdelle).

Rasia marinoituja lohisuikaleita.
Purkki sweet&sour ateriakastiketta (esim. uncle ben's)
Pussi currynmakuista nuudelikeittoa
pieni kourallinen suolapähkinöitä
Pinaatinlehtiä terveydeksi/koristeeksi/voi jättää tällaset homohömpötykset poiskin.

Levy kutoselle, levylle paistinpannu, paistinpannuun liraus öljyä ja/tai nokare voita. Helpompi huomata milloin pannu on kuuma kun ainakin vähän voita seassa, niin tirisee kivasti eikä räisky niinkun pelkkä öljy.
Lohisuikulat pannulle, kääntele varovasti pari kertaa. Levyn voit laittaa parin minsan päästä pienemmälle, esim. kolmoselle.

Kun lohipalat näyttää kypsiltä, läpikuultavuus on kadonnut ja vähän ruskeeta pintaa, kaadetaan ateriakastike sekaan, pyöräytetään varovasti lohipalojen kanssa sekaisin ja kansi päälle.

Vedenkeittimellä vesi kiehumaan. Toinen levy kutoselle.
Kattilaan kiehuva vesi, vesi liedelle.
Avaa valmis nuudelikeittopussi, esim. currynmakuinen, siitä nuudelit kiehuvaan veteen. Mausteista itse olen laittanut vain öljyn ja chiliä ja ripauksen suolaa. Valmis mausteseos on ällöä mausta riippumatta.
Pari minuuttia, kattila pois liedeltä, nuudelit siivilään.


Lautasten reunat vuorataan pinaatinlehdillä, nuudelit keskelle, nuudeleiden päälle sweet&sour-lohihäsmäkkää nälän mukaan ja pinnalle suolapähkinöitä.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Helppo ja nopea tulinen kanakeitto:


300 g marinoituja kanasuikaleita
3 isoa sipulia
2 pakettia kananmakuisia Mama-nuudeleita
curryä, valkosipulia, ruohosipulia, chilijauhetta
kanaliemikuutio

Ruskista kanasuikaleet ja kuullota samalla silpututu sipulit. Lisää curry ja chilijauhe. Laita kattilaan sopivasti vettä, kanaliemikuutio ja lisää sinne myös sipulit ja kanasuikaleet. Keitä hiljaisella tulella 5 min. Rutistele nuudelit pieniksi pusseissaan, ja lisää ne mausteineen soppaan. Anna kiehua minuutti, lisää paljon kuivattua ruohosipulia ja avot.

Voi lisätä esim. kermaa ja juustoraastetta, tämä on kevyempi versio.

Herkkusieniäkin olisin laittanut, jos kaapista olisi löytynyt.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Aika jakaa mun lempisalaattiresepti (sopii suuripiirteisille tampiokokeille, jollainen olen itsekin):

Olkoon nimeltään vaikka Kylmä ruokaisa kalkkunasalaatti, annoksia tulee noin neljä

Ainekset:
paketti maustamattomia kalkkunan rintafilepihvejä
pari rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 dl couscousta
puolisen purkkia vihreää pestokastiketta
pieni kerä jäävuorisalaattia
yks lollo rosso -ruukku
yks jääsalaattiruukku
yks rucolaruukku
oisko nelisen tomaattia
kaksi suurta tai kolme pientä avocadoa

Mausteet ja muut:
soijakastiketta
mustapippuria
timjamia
paistamiseen vähän öljyä

*

Avaa lihojen vakuumipakkaus ja kaada niiden päälle reippaasti soijakastiketta. Heitä sekaan ehkä ruokalusikallinen timjamia, ja pippuria niin paljon kuin kehtaat. Kääntele lihoja niin, että mausteet levittyvät tasaisesti soijakastikkeeseen ja mössöä tulee joka puolelle lihojen pinnalle. Lämmitä pannu keskikuumaksi (4 tai 5 asteikolla 1-6), suihkauta pintaan vähän öljyä (soija palaa helposti pohjaan) ja paista lihat kypsäksi (1. puolelta kunnes ovat reunoilta pintaan asti vaaleat ja 2. puolelta korkeintaan vastaava aika). Leikkele paistamisen aikana herkkusienet puoliksi. Nosta lihat lautaselle jäähtymään, leikkaa myöhemmin ohuiksi viipaleiksi. Heitä herkkusienet saman tien pannulle. Kaada perään tilkka soijaa ja pyörittele sieniä siinä hetki. Nosta jäähtymään.

Kiehauta 2 dl vettä, ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon couscous. Veden imeydyttyä lisää pesto ja sekoita. Jätä jäähtymään. Revi salaatit isoon kulhoon, lisää päälle sienet, viipaloidut tomaatit, couscous ja lihapalat. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Leikkaa avocadot viipaleiksi ja lisää lautasen reunalle valmiin annoksen viereen.
Kid

Viesti Kirjoittaja Kid »

brona kirjoitti: PIKKUPIIRAAT PINAATTI- TAI KINKKUTÄYTTEELÄ
Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat.
Sitä täytettäkö ei siis peitetä enää taikinalla? Ajattelin nimittäin kokeilla..

Edit: Juu, hokasin. Ei peitetä. Mä ensteks luulin et nää ois semmossii suljettuja nyyttejä.
Avatar
brona
Kitinän uhri
Viestit: 812
Liittynyt: 16.08.2005 1:26
Paikkakunta: Saari Idässä

Viesti Kirjoittaja brona »

Kumpia teit ja tykkäsitkö?
...
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

Voisinpa tässä vielä ennen nukkumaan menoa laittaa yhden omista lasagne-resepteistäni.

Meksikolainen lasagne (suht iso)

Jauhelihakastike:
400 gr jauhelihaa
1 iso sipuli, tai kiireessä valmiiksi silputtua pakastetta 1 pussi
1 prk salsakastiketta maun mukaan, itse käytän aina hottii!!! <3
1 prk tomaattimurskaa

Juustokastike:
vajaa litra maitoa
vähän vehnäjauhoa
300gr juustoraastetta

Muuta mukavaa:
2 prk kermaviiliä tai creme fraichea
1 pss cheddar-juustokastikejauhoa
lisää juustoraastetta
nachoksia murusina
(Ja jos tykkää, niin jalapenoja)

Ja tietenkin niitä lasagne-levyjä

Kaikki kannattaa vaan koettaa sählätä samaan aikaan, säästää aikaa.

Eli jauhelihat ja sipulit pannussa kypsiksi, salsa ja tomaattimurska sekaan. Itse kuumennan juustokastikkeen ainekset ensin mikrossa tulikuumiksi ja viskaan sit valmiiksi kuumaan kattilaan ja kiehautan nopeasti notkeaksi. Multa kun tuppaa AINA palamaan muuten tuo pohjaan. Cheddar-jauhe sekoitetaan noihin kermaviileihin.

Sitten vaan ladotaan astiaan: Ekaks jauhelihaa, sit pastalevyjä, joiden päälle juustokastiketta. Tästä saa noin neljä kerrosta isoon vuokaan. MUTTA! Vika ja päälle jäävä juustokastike-kerros korvataan tuolla cheddar-kermaviilillä ja päälle ripotellaan murustetut nachokset ja lopuksi vielä juustoraaste. Tulee ihan täydellinen kuori! :P
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Pitääpäs kokeilla tuota mexicalilasagnea. Poju 3v. kysyi eilen miksei me äiti ikinä tehdä lasagnea :oops: Harmitteli myös meidän pientä keittiötämme, kun hän ei mahdu sinne auttamaan minua ruuanlaitossa :h: Seuraavassa asunnossa on sitten taas normaalikokoinen kyökki, sano.
Prepare for the worstest.
Avatar
Camilla
Kitisijä
Viestit: 1314
Liittynyt: 14.08.2005 23:08

Viesti Kirjoittaja Camilla »

Varastettu resepti, joka toimii:

NAKKIPEKONIVUOKA

10 viipaletta paahdettua leipää
5 tomaattia viipaleina
900 g kuorettomia nakkeja
170 g pekonia

Kuorrutus:
4 dl smetanaa
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 tl rakuunaa

1. Asettele laakeaan uunivuokaa leipäviipaleet ja niiden päälle tomaatit.
2. Puolita nakit. Ruskista pannulla. Laita uunivuokaan tomaattien päälle.
3. Suikaloi pekoni. Ruskista. Ripottele nakkien päälle.
4. Sekoita kuorrutus. Kaada vuokaan
5. Kuorruta uunissa 220°C kauniin ruskeaksi
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2579
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay »

Vaola kirjoitti:Cheddar-jauhe sekoitetaan noihin kermaviileihin.
Kokeile joskus aitoa Cheddaria. Jos nyt hesasta edes löytyisi, tampereelta ei ainakaan löydy mistään kaupasta. En ole vielä kysynyt kauppahallin juustopuodista kuohean hinnan takia. Tuo päällyste vaikuttaa kyllä aika herkulliselta.
Nyt penikseni on fantastinen!
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Clay kirjoitti:
Vaola kirjoitti:Cheddar-jauhe sekoitetaan noihin kermaviileihin.
Kokeile joskus aitoa Cheddaria. Jos nyt hesasta edes löytyisi, tampereelta ei ainakaan löydy mistään kaupasta. En ole vielä kysynyt kauppahallin juustopuodista kuohean hinnan takia. Tuo päällyste vaikuttaa kyllä aika herkulliselta.
Löytyy esim. Hakaniemen kauppahallista :h:
The great club outshines the individual, always and forever.
Kid

Viesti Kirjoittaja Kid »

brona kirjoitti:Kumpia teit ja tykkäsitkö?
Mä tein kinkulla ja koska mulla ei oo muffinsipeltiä niin väänsin nuilla ohjeilla piirakan. Ja voi juma kun oli hyvää!!! Toi resepti on säästetty ja keittokirjan välissä. Pinaattiakokeilen seuraavaks.
aimohaiku

Viesti Kirjoittaja aimohaiku »

Kookos-Curry-Linssikeitto

3,5 dl punaisia, huuhdottuja linssejä
1 kuutioitu sipuli
7,5 dl kana- tai kasvislientä
3,5 dl kookosmaitoa (17 %)
2 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl valkosipulijauhetta

Laita kaikki ainekset pataan tai kattilaan.

Anna muhia kypsäksi miedolla lämmöllä (n. 20 min).

Helppoa, nopeaa, hyvää ja terveellistä.
MadameDeMeloni

Viesti Kirjoittaja MadameDeMeloni »

Itämainen chilihässäkkä

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
katkarapuja mielen mukaan
1 sipuli
1 hapan omena, esim. Granny Smith
muutama desilitra ananasmehua
1-2 dl ruokakermaa
currya
valkosipulia
chiliä
(aromisuolaa)

Nokare voita ja tilkka öljyä pannuun, curryt muhimaan rasvaan. Perään suikaloitu sipuli, paloiteltu omena ja broitsku. Muutama minuutti kannattaa käännellä ennen ananasmehun lisäämistä. Kyytiin vielä reilusti chiliä ja valkosipulia, nam. Lisää kerma ja anna hautua 5-10 minuuttia. Aivan lopussa lisää jäiset katkaravut, mutta älä keitä, muuten sitkistyvät.

Tarjoile jasminriisin kanssa ja nauti.
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Pastaa ja Kanapekoni soosia ala Numba

Korkkaa viinipullo
Ota huikat
Nappaa 5 isoa sipulia ja pilpo ne
Ota huikka
Paisko pannu tulelle
Ota huikka
Paisko pannuun sipulit ja oliiviöljyä (mitään paskaa öljyä vaan kunnon kamaa)
Tiristele ja ota huikka
Paisko perään sipulit (ei kun ne olikin jo)... Siiis Pekonit
Tiristele ja ota huikka
Kaiva kaapista mausteita: Pippuria, Chiliä, Valkopippuria ja Valkosipulia (ei jauhetta vaan tuoretta)
Ripsuttele joukkoon
Räimäse kanat kehiin (filettä ja marinaadissa)
Visputtele ja tiristele
Kanalientä ja kasvislientä kuutiot kehiin
Ota huikka ja avaa uusi pullo viiniä
Ota huikka ja lorauta reipas puolikas pullosta kurk...eikun pataan.
Visputa
Ota huikka
Käy hakeen kaupasta unohtamasi tuore basillika
Visputa
Hakkaa nasillikaa puukolla
Mätä jäännös pataan
Visputa
Keitä huolella palttiarallaa 45min

Pasta:
Ota vettä ja huikka vettä
Nakkaa kattila tulelle
Ei tarvi visputtaa
Paisko kourallinen suolaa kehiin
Oota kun kiehuu niin että porisee
Odottaessa voit ottaa huikan
Paisko pasta kehiin (SIIS tuore)
Venaa 1.5min
Ota huikka vettä (viiniä jos on kuntoa)

Visputa kastiketta

Pilpo valkosipulipatonki

Mätä satsit lautaselle

Syö ja pieraise.
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

Poikaystäväni ideoimaa lohipastaa kohta tulossa (poikaystävä vain puuttuu)... :P

300 gr lohisuikaileita
100 gr sipuli
200 gr parsakaalin nuppuja
100 gr paprikasuikaleita
100 gr mustapippuri-tuorejuustoa (esim. Mustapekka)
25-50 gr tomaattipyrettä
2,5 dl kuivaa omenasiideriä

Kypsennä lohet ja sipulikuutiot. Lisää paprikasuikaleet ja parsakaalin nuput. Sulata tuorejuusto sekaan, lisää tomaattipyre ja siideri. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes parsakaalit ovat sopivan kypsiä (muu hoituu siinä samalla). Mausteeksi riittää se tuorejuusto! Tarjoa munapastan kanssa.
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Ai kauhee - mä tein niin Jaime Oliverit viikonloppuna että! Tyttöjen ruokaa ...

150g pekonia
valkosipulia (itse pistin 5 kynttä)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
spagettia
parmesanjuustoa

Keitä spaghetti ERITTÄIN al dente, eli ei löllöksi, vaan just sopivaksi. Lorauta 1 tl oliiviöljyä valutettuun spaghettiin ja sekoita.

Pilko pekoni, valkosipuli ja basilika todella minipalasiksi ja paista oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 2-3 min.

Pasta lautaselle. Kaada pekoni-basilika-valkosipuli- sekoitusta päälle oman mielen mukaan (ei kovin kostea ruoka). Päälle parmesan-juustoa.

Oli muuten nannaa.

VAROITUS: huoneisto saattaa tuoksua valkosipulille ja basilikalle (mitkä kumpikaan ei ole huono haju) lähes vuorokauden.

Tarjoillaan puolikuivan, sitrusmaisen ja kevyesti hapokkaan valkoviinin kanssa tai vaihtoehtoisesti puolikuiva hedelmäinen viini.
The great club outshines the individual, always and forever.
safi

Viesti Kirjoittaja safi »

Ihan pakko laittaa yks ohje niille. jotka pitää kalasta. Kokeilin viikonloppuna ekan kerran ja tuli tod hyvää ja nopsasti.

1 (n.800 g.) kirjolohifilee
sitruunamehua, suolaa
oman maún mukaan aurinkokuivattua tomaattia ( vihr. oliivitkin varmaan sopis lisäksi, jos niistä pitää)
sopivasti tuoretta basilikaa
1 prk Valion puutarhurin kastiketta (2dl)

Mausta kirjolohifile suolalla ja sitruunamehulla mielellään jo valmistusta edeltävänä päivänä, niin ehtii kunnolla suolaantua.

Hienonna tomaatit ja basilika ja sekoita ne valmiskastikkeeseen. Kaada seos kalan päälle uunivuokaan ja lykkää uuniin 175 astetta 30-40 minsaa.
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

Tonnikalatöhnä voileivälle

1 sipuli
1 prk tonnikalapaloja vedessä
1/2 prk kevyt kermaviiliä
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
tilliä ja ruohosipulia (mieluiten tuoretta, purkistakin kelpaa hätätilassa)


Pilko sipuli ihan helvetin pieneksi silpuksi, sekoita sokeri ja suola sipulisilppuun, anna vetäytyä n. 10 minuuttia.
Valuta tonnikala ja lisää sipulin joukkoon se, sekä kermaviili. Sekoita.
Lorauta sekaan viinietikka, silppua tilli ja ruohosipuli, sekoita.
Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vartiksi.

On aivan saatanallisen hyvää ruisleivän päällä.
Tonnikalan voi korvata esim. kylmäsavulohella jos sattuu kaapissa semmosta olemaan.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Bluntlyn simppeli kanakeitto

Ruskista hunajamarinoidut kanasuikaleet pannulla. Voisin väittää käyttäneeni hunajamarinoituja makeuden takia, mutta tosiasiassa syy on hinnassa eli 4.95e/kg

Pistä vesi kiehumaan. Sekaan chilitahnaa, sitruunaruohotahna sekä yrttiliemikuutio.

Paiskaa lohkotut potut sekaan. Hetken kiehumisen jälkeen paiskaa kana liemeen.

Viimehetkellä heitä kiinankaalista leikattuja valkoisia kuutioita sekaan.

Vedä naamaan.

Oma sekoitussuhteeni:

1kg kanansuikaleita (4.95e)
1kg perunoita (0.62e)
puolikkaan kiinankaalit kova osa (1.07e)
teelusikallinen chilitahnaa
ruokalusikallinen sitruunaruohoa

Tuli aika pirun hyvää.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
SingleMalt

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

Hirvenjauheliha rokkas tässä oikein hyvin:

Jauhelihakeitto italialaisittain

(6 annosta, á 350 g)

300 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
tilkka öljyä
8 dl vettä
1 tlk (500 g)valkosipulitomaattimurskaa
3-4 (500 g) perunaa
1 lihaliemikuutio
1 ps (250 g) kasvissuikaleita
1 tl timjamia
mustapippurirouhetta
1 maustekurkku
1/2 dl silputtua persiljaa
(suolaa)

Ruskista jauheliha kattilassa öljytilkassa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna pehmetä hiukan. Kaada joukkoon vesi ja liemikuutio. Kun liemi kiehuu lisää kuoritut ja paloitellut perunat. Anna kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä,10-15 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet, valkosipulilla maustettu tomaattimurska ja mausteet. Keitä kypsäksi noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon maustekurkkukuutiot ja lisää tarvittaessa suolaa.
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

Sikahyvä pikakakku

Täyte 1:

Vaniljavoikiisseli

2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
150 g vähäsuolaista voita


Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja munat. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee, älä keitä! Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt kiisseli pehmeän voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

Täyte 2:

3-4 banaania


Kakkupohja:

3 munaa
1 dl sokeria
3 1/2 rkl perunalauhoja
1/2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-kaakao-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 °C 5-7 minuuttia.

Kumoa pohja voipaperille, johon on ripoteltu vähän sokeria. Anna jäähtyä.
Halkaise pohja keskeltä kahtia, levitä vaniljavoikiisseli pohjan puolikkaalle (n. sentin paksuinen kerros). Soseuta banaanit ja levitä mössö ekan täytteen päälle. Toinen pohjan puolikas täytteiden päälle.

Vaahdota 2 dl kermaa, mausta vaniljasokerilla ja levitä kakun päälle. Jos koristelua kaipaat, raasta tummasta suklaasta rouhetta kermavaahdon päälle.


Hyvää ja kevyttä :wink:
Avatar
RAM13
Kitinän uhri
Viestit: 984
Liittynyt: 14.08.2005 19:33
Paikkakunta: PinkiBoxerit

Viesti Kirjoittaja RAM13 »

Bliss kirjoitti:Hyvää ja kevyttä :wink:
Taidat vitsailla.
Runkkaaminen on tuottamista, ei saamista.
aimohaiku

Viesti Kirjoittaja aimohaiku »

Nigellan lihapullat tomaattikastikkeessa

(Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää.)


Lihapullat:


400 g sikanautajauhelihaa
2 munaa
2 rkl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl kuivattua oreganoa
3 rkl korppujauhoja
mustapippuria
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

Ainekset sekoitetaan taikinaksi, josta pyöritellään pieniä lihapullia (tästä pitäisi tulla useita kymmeniä lihapullia, eli siinä määrin pieniä).

Tomaattikastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä (ei neitsytöljyä)
1 tetra (500 g) paseerattuja tomaatteja
hyppysellinen sokeria
suolaa ja pippuria
1 dl täysmaitoa

Sipulit kuullotetaan kattilassa pehmeiksi voissa ja öljyssä matalalla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.

Tähän lisätään paseeratut tomaatit ja noin 3/4-purkillista kylmää vettä. Lisää sokeri, suola ja pippuri. Tämän vaiheen annetaan porista rauhassa noin kymmenen minuuttia. Seuraavaksi lisätään maito ja sitten lihapullat yksi kerrallaan. Ei kannata sekoittaa ennen kuin lihapullat muuttuvat ruskeiksi, muuten ne menevät rikki. Peitä kattila osittain kannella ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Miksei pidempäänkin.

Ja (tuore)pastaa lisäkkeeksi. Nam. :)
Avatar
mdm
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 235
Liittynyt: 18.11.2006 21:37

Viesti Kirjoittaja mdm »

Riikan parempi pastasalaatti

Punasipuli
Kermaviilitörppö
Majoneesia
Kylmäsavulohta
Katkarapuja
Tilliä
Musta/sitruunapippuria
Aromisuolaa
Ruispastaa

Sipuli silpuksi, sekaisin kermaviilin, majoneesin ja mausteiden kanssa. Sekaan pilkottu kylmäsavulohi ja sulatetut katkikset. Viimäsenä kylmäksi huuhdottu pasta. Naminami.
fuck me I'm fabulous
Vastaa Viestiin