Sivu 431/514

Lähetetty: 16.02.2012 15:58
Kirjoittaja So Hard
sivustahuutaja kirjoitti:Teorian mukaan pienen markkinaosuuden saavuttavat fuusiot ovat kannattamattomia ja hyödyttävät vain kilpailijoita. Teoreettisesti suuren markkinaosuuden saavuttavat fuusiot olisivat kannattavia ja tuosta syystä kilpailuviranomaiset estävät ne.
Toisinaan yrityksen voi silti olla kannattavaa ostaa liiallisellakin liikearvolla yritys, jolla se pääsee kiinni toiselle alalle tai markkina-alueelle. Liikearvon alaskirjauksella ostoksesta saadaan sitten poistoja verotukseen vaikka ostoksen todellisella markkina-arvossa ei mitään muutoksia olisikaan.

Sitä en silti ymmärrä, että hinta olisi joskus ostajan mielestä liian pieni.

Lähetetty: 16.02.2012 16:37
Kirjoittaja sivustahuutaja
So Hard kirjoitti:Toisinaan yrityksen voi silti olla kannattavaa ostaa liiallisellakin liikearvolla yritys, jolla se pääsee kiinni toiselle alalle tai markkina-alueelle.
Toisinaan varmasti, mutta keskimäärin fuusiot eivät kannata.

Ilmeisesti keskimääräinen haitta on liian pieni, että omistajat puuttuisivat asiaan ja riskeeraisivat toimivan johdon ehkä muilta osin tyydyttävän työn.
So Hard kirjoitti:Sitä en silti ymmärrä, että hinta olisi joskus ostajan mielestä liian pieni.
Olisi pitänyt kirjoittaa firman arvo.

Johto oli siis päättänyt ostaa firman ja kollega oli laskemassa mitä firmasta kannattaa maksaa. Kollega päätyi liian pieneen summaan, ts. firman arvoksi arvioitiin synergioitten ja muun tuubankin kanssa niin pieni summa, että firma ei olisi sillä summalla vaihtanut omistajaa. Ostava johto siis piut paut välitti laskelmista ja osti firman 'normaalilla' preemiolla, joka sittemmin alaskirjattiin kutakuinkin kollegan tiimin laskelmien mukaisesti alas.

Lähetetty: 19.02.2012 1:43
Kirjoittaja Manzel
Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.

Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?

Lähetetty: 19.02.2012 13:38
Kirjoittaja Kreitsu
Manzel kirjoitti:Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.

Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?
Ehkä sulla on hyvät geenit? Minulla tuo luku oli viime mittauksissa 10 enkä ole muuttanut juomatapojani sen jälkeen.

Lähetetty: 19.02.2012 13:53
Kirjoittaja exsu
Mulla on alle viitearvon, pitäisi varmaan vähän treenata.

Lähetetty: 21.02.2012 10:35
Kirjoittaja par-sky
Eilen illalla vähän vaille kymmenen puhelimeen tuli tekstiviesti.
Viestin sisältö: .
Lähettäjä: (ei nimeä) hello
Viestikeskus: +46731234200

Mikä hitto toi on?

Lähetetty: 21.02.2012 10:41
Kirjoittaja Kiukkutipu
^Ruotsalainen spammausnumero. Lähettää ties mitä huuhaata.

Lähetetty: 21.02.2012 14:01
Kirjoittaja exPertti
Suunto M5 vai Quest?

Vähän turhan monipuolisia kait itselle molemmat, mutta silti.

Lähetetty: 21.02.2012 14:08
Kirjoittaja Bluntly

Lähetetty: 21.02.2012 14:10
Kirjoittaja exPertti
Bluntly kirjoitti:^ Kuis http://www.sports-tracker.com/ ?
Löytyy ja bluetooth polarkin. Mutta tuo suunnon vehje kiinnostaa, kun ei käytä puhelimen resursseja.

Lähetetty: 29.02.2012 21:13
Kirjoittaja masa
Miksi sipuli maistuu paskalta, tai siis kitkerältä kun se silputaan/siivutetaan koneellisesti?

Oli meinaan taas Amigalla sellaista siivutetua sipulia tarjolla että roskiin meni kaik.

Lähetetty: 29.02.2012 21:38
Kirjoittaja Vagabondo
masa kirjoitti:Miksi sipuli maistuu paskalta, tai siis kitkerältä kun se silputaan/siivutetaan koneellisesti?
Tästä nakkikioskisipulista oli eräässä ruokakirjassa. Johtuupi siitä, ettei liian tylsä terä leikkaa sipulia kunnolla, vaan survoo itsensä läpi rikkoen sipulin rakenteen. Terävällä veitsellä leikatessa rakenne pysyy ehjänä, jolloin nesteet pysyy sipulissa. Tämän huomaa myös siitä, ettei sipulin leikkaaminen itketä, kun sen tekee riittävän terävällä veitsellä.

Lähetetty: 29.02.2012 21:52
Kirjoittaja masa
^ Juuri kuten päissäni pähkinkin.

En ole kyllä koskaan omistanut niin terävään veistä, ettei sipulin kuoriminen itkettäisi, vaikka pääsääntöisesti veitseni mahdollisimman terävässä kunnossa pidänkin.

Lähetetty: 01.03.2012 1:10
Kirjoittaja Nergal
^Omituisinta on että jos pilppuaa sipulia piilarit silmissä niin ei tunnu miltään. Ei vaikka ois tylsä veitsi.

Lähetetty: 01.03.2012 1:21
Kirjoittaja Gat
Nergal kirjoitti:^Omituisinta on että jos pilppuaa sipulia piilarit silmissä niin ei tunnu miltään. Ei vaikka ois tylsä veitsi.
-Mikä ero on sipulilla ja neekerillä?
-Kun silppuaa neekerin ei tule vedet silmiin.

Lasse Lehtinen romaanissa "Valkoinen ihmissyöjä".

Lähetetty: 01.03.2012 20:08
Kirjoittaja exsu
Olen joutunut todistelemaan tänään, että amk- tutkinto ei ole akateeminen. Olen kokenut tämän hyvin hämmentävänä, ja haluaisinkin kysyä, onko moinen harha yleinen ja mistä ihmeestä se johtuu. T. nimimerkki "pöyristynyt"

Lähetetty: 01.03.2012 20:21
Kirjoittaja Bluntly
^ Luultavasti kun kaikenmaailman taideaineet sisällytettiin AMK-tutkintolaisten piiriin.

Lähetetty: 01.03.2012 21:30
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
exsu kirjoitti:onko moinen harha yleinen ja mistä ihmeestä se johtuu. T. nimimerkki "pöyristynyt"
Ymmärtääkseni vanhojen ihmisten keskuudessa aika yleinen. Nuorempien tapauksessa kyse on puhtaasti sivistyksen puutteesta.

Lähetetty: 02.03.2012 0:51
Kirjoittaja sivustahuutaja
masa kirjoitti:Miksi sipuli maistuu paskalta, tai siis kitkerältä kun se silputaan/siivutetaan koneellisesti?
Sama kuin valkosipulissa: eri aineet ovat kasvissa lokeroituneet erikseen ja murskatessa tai surkealla terällä ruhjoessa nuo aineet sekoittuvat ja maistuvat pistävälle. Jos valkosipulin pilkkoo terävällä veitsellä, niin nuo aineet eivät sekoitu ja lopputulos ei ole pistävä.

Lähetetty: 04.03.2012 1:29
Kirjoittaja Manzel
Kreitsu kirjoitti:
Manzel kirjoitti:Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.

Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?
Ehkä sulla on hyvät geenit? Minulla tuo luku oli viime mittauksissa 10 enkä ole muuttanut juomatapojani sen jälkeen.
Kreitsu: Ehkä niin. Itse ajattelin lopettaa lähes kokonaan nauttimisen, jos ja kun lapsi tulee kuvioihin.

Exsu: Todella huolestuttavaa - nyt on tiukan treenaamisen paikka.

Lähetetty: 04.03.2012 5:11
Kirjoittaja exsu
Manzel kirjoitti: Exsu: Todella huolestuttavaa - nyt on tiukan treenaamisen paikka.
Tehty!

Lähetetty: 04.03.2012 18:53
Kirjoittaja Bluntly
Selittäkääs meikäläiselle asioita leipäveitsen anatomiasta kun mielestäni sen nimellä myytävät jutut ovat mahdollisimman epäsoveliaita hommaansa. Sahanterä murustaa ja muoto ei mahdollista tukevuutta, jota kunnon limpun leikkaaminen vaatisi.

Miksi?

Lähetetty: 04.03.2012 19:17
Kirjoittaja Gat
Bluntly kirjoitti:Selittäkääs meikäläiselle asioita leipäveitsen anatomiasta kun mielestäni sen nimellä myytävät jutut ovat mahdollisimman epäsoveliaita hommaansa. Sahanterä murustaa ja muoto ei mahdollista tukevuutta, jota kunnon limpun leikkaaminen vaatisi.

Miksi?
En tiedä leipäveitsistä.
Mutta miekoissa aaltoteräiset "flamboyant" -kahdenkäden miekat 1500-1600 -luvuilla oli tarkoitettu yhdistämään suoran miekan suunnattavuus, pituus, ja pistokyky käyrän miekan kuten sapelin viiltävyyteen. Aaltoterä toimi vain vedettäessä leikattavan pinnan (hehhehe, ihmiset tai seiväsmiesten kepit) pinnan suuntaisesti. Lyödessä kuten lyömämiekalla tai vesurilla siitä oli haittaa, koska vaikka yksittäisten aaltojen muoto leikkasi, terä tukehtui aallonpohjiin.

Lähetetty: 04.03.2012 19:34
Kirjoittaja Pulkannaru
B: Oletko jo kokeillut terältään ohutta leipäveistä hintaluokassa yli 50€?

Lähetetty: 04.03.2012 19:36
Kirjoittaja Bluntly
Ei sitten harmintakaan aavistusta paljonko ne yleisissä tiloissa käyttämäni veitset ovat maksaneet, mutta kaikki ne on paskoja olleet verrattuna kunnon veitsiin.