exPertti kirjoitti:löysin nettikaupasta jotakin hollantilaisia jutskia. Pitänee ihan ottaa ja tilata.
Sisu vie tilauksen ja Pertin!
No ei, espresso intenso oli minustakin hyvä. Mustiin pitkiin en oikein ole kokenut tarvetta tutustua; teen niitä moccamasterillani. Cappuccino ja macchiato (vanillaa en ole (vielä) kokeillut) ovat ok, pidän myös yksinkertaisemmasta (ja yhden kapselin juttuna edullisemmasta) cafe au laitista ihan kohtuullisesti. Miksei mochakin ole ihan hyvä, jos erityisesti lapsettaa. Teetuotteitakin pitäisi varmaan kokeilla, ihan kuin joku jossain olisi kehunut niitäkin.
Mitä hifistelyyn tulee, niin joku oli vissiin putsannut työpaikan automaatti-Juran perusteellisemmin: aamun cappuccino oli kyllä mahdollisesti parempi kuin kapseliversio. Ja tässäkin vielä Vagiksen halveksuma täysautomaatti kyseessä. Mutta oli ainakin vähemmän myrkyllinen olo koneen ääreen istuessa.
Juu ei, ne tekevät kahviakin näköjään pilven polttelun lomassa. Kapseleihinkin.
Perhepiirissä on kanssa Cafe au lait kapselin ystävä. Tosin hän juo muutenkin keitinkahvinsa maidon kanssa.
Meillä on ollut vain jääteetä ja senkin juomisen on hoitanut teinix. Ei ole oikein kokemusta. Ajatuksena teepussien (tai ultra-hifistelemäni teepallon!!1!) korvaaminen kapseleilla ei oikein toimi.
exPertti kirjoitti:Ajatuksena teepussien (tai ultra-hifistelemäni teepallon!!1!) korvaaminen kapseleilla ei oikein toimi.
Eihän tuossa edes ole mitään järkeä, koska teen valmistus on ihan eri asia kuin kahvin. Teoriassa teenkin uuttamisessa voisi hyödyntää painetta, mutta en muista nähneeni fiksuja sovellutuksia. Käytännössä teen uuttaminen tehdään siis lämpötilan ja ajan perusteella. Kahvissa käytössä siis noiden lisäksi paine.
exPertti kirjoitti:Ajatuksena teepussien (tai ultra-hifistelemäni teepallon!!1!) korvaaminen kapseleilla ei oikein toimi.
Eihän tuossa edes ole mitään järkeä, koska teen valmistus on ihan eri asia kuin kahvin. Teoriassa teenkin uuttamisessa voisi hyödyntää painetta, mutta en muista nähneeni fiksuja sovellutuksia. Käytännössä teen uuttaminen tehdään siis lämpötilan ja ajan perusteella. Kahvissa käytössä siis noiden lisäksi paine.
Eikös joku huonohampainen kaveri, jonka sukunimi oli joku Twinings lehdessä joku aika sitten kertonut että pussiteekin kelpaa kunhan vaan jättää pussiin liikkumattomaan tilaan kuumaan veteen eikä huljuttele.
exPertti kirjoitti:Eikös joku huonohampainen kaveri, jonka sukunimi oli joku Twinings lehdessä joku aika sitten kertonut että pussiteekin kelpaa kunhan vaan jättää pussiin liikkumattomaan tilaan kuumaan veteen eikä huljuttele.
Onkos tuossa sitten lämpötila ja aika kohdallaan? Yleensä se pussiteen tekeminen menee siten, että heitetään se pussi juuri kiehuneeseeen veteen ja annetaan möllöttää siellä jokin aika. Toinen tyyli on viskata pussi haaleaan mikrotettuun veteen ja huljuttaa.
Kahvin ja teen kohdalla raaka-aine ja järkevä uuttamistapa vievät pitkälle. Pannukahvista voi saada pahaa tai hyvää vaikka kuinka käyttäisi samaa pannua ja samoja puruja.
Ei ole tullut testattua onnistuuko yliuuttaminen kapselikoneellakin, jos laskee espressonapista liikaa vettä läpi. Luulisin, että onnistuu. Jos siis haluaa pitkän espresson, niin kannattaa mieluummin jatkaa sitä espressoa erikseen kuumalla vedellä.
^ muistelen, että sen piti tosiaan olla kunnolla kuumaa vettä ja idea oli kai juuri lehtien turpoamisessa. Pitää tutkia olisiko herra Twiningsin ajatuksia sähköisessä muodossa.
Lisään, että minusta tuon kapselikoneen heikkous tulee esiin noissa tosi pitkissä kahveissa (esim americano on 230ml). Tuntuu, että lämpöelementti ehtii hieman laskun loppuvaiheessa jäähtyä.
exPertti kirjoitti:^ muistelen, että sen piti tosiaan olla kunnolla kuumaa vettä ja idea oli kai juuri lehtien turpoamisessa. Pitää tutkia olisiko herra Twiningsin ajatuksia sähköisessä muodossa.
Ei teelle ole olemassa mitään 'kunnolla kuumaa' vettä. Haudutuslämpötilojen haarukka on 50-95 astetta. Tosin useimmat mustat ovat siellä 95 asteessa ja enemmistö suomessa juodusta pussiteestä on tummaa (tai niitä maustettuja hirvityksiä) http://www.teenystavat.fi/index.php?page=laempoetilat
En oikein usko, että huljuttaminen suuresti vaikuttaa tulokseen, jos aika ja lämpö ovat kohdillaan. Kuka ylipäätään huljuttaa sitä pussia 3 minuuttia? Yleensä huljuttajien tavoitteena on vain saada tee äkkiä juotavan väriseksi.
^ ostin pallon aikoinaan, kun joululahjaksi tuli hyväksi paljastunutta Nordqvistin jouluteetä tms. Aika harvoin tulee käytettyä. Kahvinkin tapaan juoda aamupainotteisesti.
Ihmettelin itsekin jakoa maustettuihin. Olen huomannut joskus kun tuota mustaa pyrämiditeetä oli tarjolla juhlissa teenjuojat kävivät ensimmäisen kupin jälkeen lukemassa paketista mitäs teetä tämä olikaan...
Irtoteet on kiva harraste, mutta tulee pirun kalliiksi. Tarjoustalon sitä jotain mitä lie kuninkaallisen kuuloista bulkkipussiteetä kuppiin vaan. 100 pussia kolmella eurolla. Kyllä se aina liptonit hakkaa. 900ml muki ja 5 pussia kerrallaan viideksi minuutiksi hautumaan niin toimii kuin häkä. Yleensä en huljuttele, joskus huljuttelen jos kiire. Lopuksi kuitenkin puristelen lusikalla isoimmat märkyydet pussista pois kupin yläreunaa vasten.
Irtoteetä ajatellen ei oikein ole tarpeeksi isoa tennisteepalloa ja kyllähän sekin vähän harmittaa, kun yhdestä irtotee-pussista riittää yhteensä viiteen kuppiin teetä.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
-Hit it.
MrM kirjoitti:Irtoteet on kiva harraste, mutta tulee pirun kalliiksi.
Yhteen kuppiin menee 2g teetä. 50g teetä maksaa vaikka 5e, jolloin kupin hinta on 20 senttiä. Kahvia menee 7g kuppiin ja esim. kaffan kahvit on jotain 35e/kg. Tuosta tulee hinnaksi 24 senttiä per kuppi. Aika samoissa hinnoissa ollaan.
sivustahuutaja kirjoitti:Jos joudut lappamaan teetä lapiolla, niin onko lämpö ja haudutusaika kohdillaan?
On. Mä vaan tykkään antiperussuomalaisesti "melko" vahvoista mauista vähän kaiken suhteen. Mustan teen tulee olla lähes yhtä mustaa kuin kahvi - eihän sinne muuten kehtaa sitä maitotilkkaa sekaan laittaa.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
-Hit it.
sivustahuutaja kirjoitti:^ Käytit 900ml 5 pussia. Yksi pussi on 2g. Vaikuttaisi siltä, että käyttämäsi teemäärä on aika normaali tai jopa normaalia vähäisempi.
900ml muki, josta ehkä 700ml vettä. Ei sitä piripintaan laiteta, pitää olla vähän tilaa loiskuttaa. Ja toi victorian on huomattavasti tymäkämpää kuin mikään muu vastaava pussitee mitä vastaan on tullut. Yksi pussi tuota vastaa noin 1,5 pussia näitä twiningseja ja liptoniitteja. Puolen litran mukilla olen laittanut noita pusseja 3. Joskus kun on pitänyt saada jotain pahaa liptonia kulumaan pois kaapista, oon korvannut yhden kolmesta pussista liptonilla. Lopputulos on huomattavasti laihempi ja pahanmakuisempi tee.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
-Hit it.
Kapselikeittimeen palatakseni haluaisin korostaa, että vaikka en totta tosiaan mikään tee-hifistelijä, tai edes teen säännöllinen juoja, olekaan, niin edes minä en haikaile tavallisen teen valmistamista kapselimasiinallani. Kokeilunhaluni kohdistui pikemminkin kylmiin (jää)teejuomiin. Toki nekin pitäisi varmaan tehdä oikeasta teestä, mutta enpä vain koskaan ole tullut tehneeksi. Seuraavan helleaallon aikana aionkin kokeilla kapseliversiota jääteestä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
^ kyllähän siitä erehdyttävästi jääteeltä maistuvan juoman saa, jääpaloja vaan sekaan lopuksi. Muistelen vaan olevan suhteellisen pieni määrä juomaa per kapseli. Oliko 150ml?
Olen pitkään kierrellyt kahvihyllyssä "Lungo" kahvia kuin kissa kuumaa puuroa sen liiallisen lyhyyden takia. Liian pitkä espressomukiin, aivan liian lyhyt normaalikuppiin.
Eilen nyt silti ostin paketillisen sitä ja mittailtuani sitä hetken lyhyt valonvilkahdus tuli. Minähän voin tehdä tätä kaksi kapselillista siihen kuppiin johon teen isot juomat. Näin tehtyäni pääsin ihastelemaan Lungon juuri sellaista kahviaromia, jota olen etsinyt pitkään tästä valikoimasta. Mukavan pehmeä.
Työpaikallani näkyy olevan kahvitilassa täälläkin mainittu Jura, mitähän sillä voisi tehdä. Jos joku antaisi lyhyen crash coursen jos vaikka joku aamu menisin sitä kokeilemaan.
Mä teen omallani pääasiassa espressoa. Jos haluan siihen maitoa sekaan, niin lämmittelen sen erikseen mikrossa ja joko vaahdotan tai jätän vaahdottamatta. Tykkään sellaisen vaahdotuskannun vaahdonkoostumuksesta enemmän kun sen koneen oman tai sellainen patterivispilän. Sit vaan kahvi ja maito sekaisin.
Baby, we should hit the south of France
So you could run around without them pants.
exPertti kirjoitti:
Työpaikallani näkyy olevan kahvitilassa täälläkin mainittu Jura, mitähän sillä voisi tehdä. Jos joku antaisi lyhyen crash coursen jos vaikka joku aamu menisin sitä kokeilemaan.
Ei teidän duunipaikan jura juuri anna vaihtoehtoja kun ne säädöt on tehty ja pavut ladattu. Eikös noissa tyypillisesti saa vain valita ottaako espresson tavallisena vai tuplana? Siitä vain nappeja painamaan. Maitokahvia saa kun lämmittää maidon mikrossa. Vaahdotus on duunissa turhaa hifistelyä, mikäli töihin ei joku ole hommannut jotain ylihelppoja vehkeitä.
Alkaa nappikahvikoneet vaikuttaa ohimenevältä colce gusta ja capsolo viuhotukselta, hintaakin kertyy noile kapseleille pikku hilaa, esitepakkauksen jälkeen roimasti 12 kapsulo tai solea maksaa 5,99, sillä ei saa ihan puolta ziloa Mövenpick -suodatinkahvia.. Lisäksi menevät paskat rikki ja tukkoon kertoo MuroBBS..
Taidan jättää jonkun nurkan pyhittämättä kahvikonelle keittiöstä, kun sitten hätätilassa ja vierahile(jos nyt joku tulee edes käumään) pitää ylläpitää Moukkamasteria?