Kansalaisaloite

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
masa

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja masa »

So Hard kirjoitti:
masa kirjoitti:Ja se sopii minullle paremmin kuin hyvin.


Sun muksus se on joka tuon kohta 100 miljardia ja 80 eläkeiän saa niskaansa.



Saisi se sen vaikka sillä olisi 20 kaveria yhtä hoitotätiä kohden.

Sitäpaitsi, pitäähän sen kasvaa suoraan että voi joskus hypätä maksajaksi oravanpyörään. Jos se menee het alussa rikki, tulee siitä vain yksi nettomaksaja lisää.
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

masa kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:Tod. näk. Espoolaiset ja Helsinkiläiset maksaa.



Ja se sopii minullle paremmin kuin hyvin. Espoolaisilla on varaa, ja Helsinkiläiset ei tee muksuja, joten hyvin suunniteltu ja toteutettu!


Kommunismikin kuulosti paperilla hyvältä idealta.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
masa

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja masa »

NuoriDaavid kirjoitti:Kommunismikin kuulosti paperilla hyvältä idealta.



Samoin vakuutuksilla katettu terveydenhuolto.
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Toi kuntien verotulojen tasausjärjestelmä on mun mielestäni huono systeemi, koska se vie kunnilta insentiiviä hoitaa asioitaan kuntoon. Miksi laittaa taloutta kuntoon, kun joku muu maksaa.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja exPertti »

NuoriDaavid kirjoitti:Toi kuntien verotulojen tasausjärjestelmä on mun mielestäni huono systeemi, koska se vie kunnilta insentiiviä hoitaa asioitaan kuntoon. Miksi laittaa taloutta kuntoon, kun joku muu maksaa.


Sen myös kuulin, että moni hyvin asiansa hoitanut pikkukunta pistää uimahalli/katedraali/urheilukeskus suunnitelmia pikavauhtia nyt pystyyn, kun kohta hallitus pakottaa ne liittymään huonosti hoidetuksi isoksi kunnaksi.

Että kyllä on kohta harrastuspaikkaa, rahasta tinkimättä.
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
Vagabondo
Kitisijä
Viestit: 3913
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

Kottarainen kirjoitti:Vähän huvittaa miten asenteet menee sen mukaan missä elämäntilanteessa kukin on. Ennen omakohtaista kokemusta tämmöinen päivähoitokeskustelu oli varmaan mullekin yhtä hepreaa ja/tai pudasta matematiikkaa kuin se tuntuu täällä joillekin olevan.


Ihan vaan selvyyden vuoksi: Mulla on siis lapsi, mutta se on ollut kokoajan perhepäivähoitajalla, jossa ryhmäkokona lakisääteiset 4 kokopäiväistä ja välillä lisäksi yksi puolipäiväinen eskari-ikäinen. Mulla ei ole henkilökohtaisesti ollut mitään huomauttamista päivähoidon ryhmäkoossa. Päiväkotien tilanteesta en tosiaan tiedä mitään, mutta muitakin vaihtoehtoja on, jos sellaiseen ei omaa lastaan halua viedä.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
Avatar
Kottarainen
Kitisijä
Viestit: 2081
Liittynyt: 18.01.2011 23:14

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Kottarainen »

Hans Jörgen kirjoitti:^Oletan, että tunsit tarhan tuntemattomat hiipparitädit entuudestaan.

Oma äitini hoiti aikoinaan meidän omien kersojensa lisäksi paria-kolmea kakaraa. Ryhmän koko oli siis melko pieni leikkikaveri-speksin kuitenkin täyttyessä. Lastentarhanopen koulutus puuttui ja mutsi oli lähes tuntematon hiippari opettajapariskunnalle, jonka muksut meillä pyöri. Kaipa se oli saanut suosituksia aikaisemmilta pokilta. Ne ei tosin vaatineet mitään eksoottisen kielen osaamista tai astronautin koulutusta, vaan ihan tervettä järkeä. Suosittelenkin kokeilemaan sellaista.


Älä nyt leiki yksinkertaista. Päiväkodissa on tietty seula miten sinne päästään, ainakin niissä halutuimmissa työpaikoissa. Lisäksi siellä vallitsee tietty kollektiivinen kontrolli myös henkilökunnan kesken. Vaikka olisi miten skitso perhepäivähoitaja niin se ei välttis paljastu ihan heti, kun ainoat silminnäkijät ja kokijat ovat 1-3 -vuotiaat lapset. En väitä että suurin osa olisi skitsoja, mutta eiköhän niitäkin sinne mahdu, ja muutenkin enemmän tai vähemmän hyviä. Ei ole siis referenssejä, millä valita, enkä kuuklettamalla löytänyt mitään kiinnostavaa. Tarjontakin oli aika vähäistä ja lähes kaikilla löytämistäni oli ryhmä täynnä.

Lisäksi perhepäivähoitajalla on kyllä tavallaan aika iso ryhmä jos siinä on esim. 4-5 lasten iästä riippuen. Se tekee kuitenkin kaiken yksin eikä missään kohtaa voi multiploitua. Homma on joustavampaa kuitenkin kun ryhmässä on useampi hoitaja. Lisäksi perhis tekee itse sapuskat, siivoukset ym hanttihommat siinä sivussa, päiväkodissa on siihen eri henkilökunta. Mä en henk koht missään nimessä kestäisi kotonani neljän 2-3-vuotiaan kaitsemista. Yhdessäkin on välillä ollut ihan riittämiin kädet täynnä. Ennemmin itse työskentelisin vaikka päiväkodissa, missä on jotain sosiaalisia kontakteja. Psyykkisesti on varmaan aika kuormittavaa olla perhis ja kyllä se helposti voi näkyä lasten saamassa hoidossa.

Kyllä mä koulutustakin arvostan, vaikka työtä tehdään toki puoliksi myös persoonalla ja aidolla välittämisellä.

Ei kiitos siis tuntemattomille perhepäivähoitajille. Tutulle veisin, jos vaikka ystävä olisi kotona parin lapsensa kanssa, ja olisi maksusta valmis ottamaan kolmannen riesoikseen. Ei ole tällaista mahdollisuutta.

On mullakin muuten noita ruusuisia ja pullantuoksuisia muistoja omasta lapsuudesta kun äidin sisko hoiti 1-4 -vuotiaana kahden serkkuni ohessa. Olin 1-vuotias joka "ei sopeutunut" päiväkotiin. Ilmeisesti huusin siellä kurkku suorana niin monta viikkoa että päiväkodin tädit heittivät hanskat tiskiin.
Kottarainen on luokiteltu yhdeksi maailman sadasta haitallisimmasta vieraslajista.
Avatar
Kottarainen
Kitisijä
Viestit: 2081
Liittynyt: 18.01.2011 23:14

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Kottarainen »

masa kirjoitti:Muuttakaa maalle, niin ei tarvitse kärsiä noista Hitler Jugend-päiväkodeista. Meillä on nuorimmainen muksu juuri sellaisessa päiväkodissa jonne voisin jättää muksut kuukaudeksi huolehtimatta mistään yhtikäs mitään. Siellä oli käsittääkseni 4 hoitajaa alle kymmentä lasta kohden.

Vanhempi siirtyy samaan paikkaan kesän lopussa.


Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Täällä on pääasiassa noita lasten päiväaikaisia säilytyspaikkoja.

Mutta kuten sanottu, en nyt protestoi tytön päiväkodista. Luultavasti kaupungin paras tai ainakin parhaita. Siellä on todella mukavat hoitajat, lämmin ilmapiiri pienemmät ryhmät kuin kunnallisissa, taitaa olla tällä hetkellä viisi 3-vuotiasta/hoitaja. Ilmeisesti pari voi vielä ryhmään jossain vaiheessa tulla, muttei kuitenkaan 7/hoitaja. Lisäksi 2/3 hoitohenkilökunnasta on lastentarhanopeja, ja heillä ei kuulemma ole koskaan ollut vaikeuksia löytää sijaisia. Ihan toista kuulin kaupungin päiväkodeista. Ehkä tuo kertoo jotain yleisestä viihtyvyydestä. Kyllä me tykätään meidän päiväkodista kovasti, vaikka se 4/hoitaja olisikin minusta ideaali. Lisäksi tuolla tuntuu olevan sopivan väljää ja sopiva kuri ja järjestys, jolloin desibelitaso ei ole välttämättä se 100 koko aikaa. Ja koko ajan tyttökin alkaa enemmän leikkiä kavereiden kanssa ja vähemmän tarvitsemaan syliä mitä enemmän ikää tulee.

En siis itkenyt alussa välttämättä meidän tilanteesta vaan niiden 80% tilanteesta jotka viettävät päivät noissa meluisissa ja ylikansoitetuissa lastenhautomoissa.

masa kirjoitti:No ei se ole, mutta on se melkoisen julmaa tuupata kävelytaidoton 9kk muksu päiväkotiin jossa se joutuu itkemään lattialla paskaisissa vaipoissa ja odottelemaan että joku ammattitaidoton tarhatäti antaisi sille huomiota edes kerran päivässä.

masa kirjoitti:Sitäpaitsi, pitäähän sen kasvaa suoraan että voi joskus hypätä maksajaksi oravanpyörään. Jos se menee het alussa rikki, tulee siitä vain yksi nettomaksaja lisää.


Näin.

Masan komppamisesta alkaa tulla näköjään tapa :think:
Kottarainen on luokiteltu yhdeksi maailman sadasta haitallisimmasta vieraslajista.
Avatar
Kottarainen
Kitisijä
Viestit: 2081
Liittynyt: 18.01.2011 23:14

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Kottarainen »

sivustahuutaja kirjoitti:Ei ne lapset nyt niin suuria vaadi. Kävyillä leikkivät keskenään vielä eilen. Jos on mahdollista käyttää isovanhempia, niin mitä vikaa heissä on? Kavereita näkee puistoissa ja voihan sitä tutustua muihin vastaavassa tilanteessa oleviin. Lisäksi isovanhempien kanssa voisi tehdä lyhyttä tarhapäivää.


Kävyt käy ja kuravelli, mutta meillä päin ei oikeasti ole mitään lapsia päiväsaikaan. Ne kaikki on hautomoissa. Yritettiin jossain kohtaa johonkin seurakunnan kerhoon, kun ei muutakaan ollut, ja sekin oli täynnä. Ainoat lapsikontaktit olivat 2 kaverien lasta noin 1x/vk ja sukulaispojat 1x/vk. Kesäisin lähipuistossa voi olla porukkaa, muutoin ei koskaan. Ja toi on jo 3-vuotias, ei hyvä. Päiväkodista ollaankin nyt kuultu, että tyttö aika usein leikkii vaan yksinään. No tietty se ujostaa kun on ihan alussa ja toiset olleet kimpassa jo syksystä, mutta hyvä jo tottua toisten lastenkin kanssa olemaan eikä vaan aikuisten.

Kyllä tyttökin on ollut joistain asioista päiväkodissa tosi innoissaan. Ne askarteli siellä pääsiäisruohopupun, jonka toi kotiin onnesta soikeana. Ohjattua tanssia on kerran viikossa. Porukalla käyvät pulkkamäessä ja kirjastossa. On toi monessa mielessä tähän kohtaan jo parempi juttu kuin 5 pv/vk kotona jo pikku hiljaa ikääntyvien ja väsähtävien isovanhempien kanssa, vaikka alle 3-vuotiaana kotihoito olikin minusta se parempi vaihtoehto.

Isovanhemmat kyllä ajoittain hakee tytön päiväkodista puolilta päivin, kerran pari viikossa. Se on ihan kiva juttu ja keventää lapsen viikkoa.
Kottarainen on luokiteltu yhdeksi maailman sadasta haitallisimmasta vieraslajista.
Avatar
Kottarainen
Kitisijä
Viestit: 2081
Liittynyt: 18.01.2011 23:14

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Kottarainen »

Alkoi huvittaa tämä elcon ketjun tuhoamisaste. Sori!
Kottarainen on luokiteltu yhdeksi maailman sadasta haitallisimmasta vieraslajista.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 7640
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Kottarainen kirjoitti:Kävyt käy ja kuravelli, mutta meillä päin ei oikeasti ole mitään lapsia päiväsaikaan. Ne kaikki on hautomoissa.


Alle 2-vuotiaista 60% ei ole päivähoidossa ja 2-5v 25%.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tilastot ... paivahoito

Veikkaisin siis, että kyllä niitä lapsia teilläkin päin on. Löytäminen vain voi olla hankalaa.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Päiväaikaan lapsia on tosi vähän täälläkin. Muistan tämän hyvin ekan lapsen ajalta, ajalta jolloin emme käyneet kerhoissa, satutunneilla eikä muskarikaan ollut kuin kerran viikossa. Leikkipuistotkin ammottavat tyhjyyttään, mikä oli silloin suuri ihmetys.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
masa

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja masa »

Kannattaa "liittyä" niiihin mammakerhoryhmiin. Meillä noita mammojen ja lasten tapaamisia eri paikoissa oli ihan vaivaksi asti.
Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 10347
Liittynyt: 08.01.2009 23:53

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Vesper »

Minulla oli lapsena hoitaja kotona, katsokaa kuinka fiksu ja filmaattinen minustakin tuli!
Work like a captain, play like a pirate.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Niba »

Epäsosiaalinen narsisti, minullakin oli ihan lapsena lastenhoitaja kotona mutta viisi vuotiaanaa menin päiväkotiin ja persepäivähoitopaikassa tai mikä se nyt olikaan kävin ekalla luokalla. Minulla ei ole lapsen hoidoollisia ongelmia nyt eikä ehkä tulevaisuudessakaan, vaikka kaikki sanoo että vielä tulee joku, ei ole tullut ketään.
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
MrM
Kitisijä
Viestit: 1551
Liittynyt: 11.11.2012 17:46
Paikkakunta: En kerro

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja MrM »

Tajusko kukaan mitään tosta?
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
-Hit it.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Re: Kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Persepäivähoitopaikan voisi tallettaa kirkon annaaleihin.
Came here for school, graduated to the high life
Vastaa Viestiin