
Mutta tosiaan, jos noi sun päänahan jutskat ovat rasvaluomia, niin ne lähtevät ihan kauhaamalla. Tarkoittaa sellaisella teräväreunaisella pienen kauhan näköisellä instrumentilla raaputtamista.
Muista sit Manala, että kovat jätkät ei missään nimessä mene lääkäriin teettämään tällaista, vaan raapivat itse jollain keittiövälineellä keskustelupalstadiagnoosin perusteella.NuoriDaavid kirjoitti:Mutta tosiaan, jos noi sun päänahan jutskat ovat rasvaluomia, niin ne lähtevät ihan kauhaamalla. Tarkoittaa sellaisella teräväreunaisella kauhan näköisellä instrumentilla raaputtamista.
Funtsailen tässä just juustoveitsen ja lihakirveen välillä.urpiainen kirjoitti:Muista sit Manala, että kovat jätkät ei missään nimessä mene lääkäriin teettämään tällaista, vaan raapivat itse jollain keittiövälineellä keskustelupalstadiagnoosin perusteella.NuoriDaavid kirjoitti:Mutta tosiaan, jos noi sun päänahan jutskat ovat rasvaluomia, niin ne lähtevät ihan kauhaamalla. Tarkoittaa sellaisella teräväreunaisella kauhan näköisellä instrumentilla raaputtamista.
Wikipedia kertoi seuraavaa: "Epäsuora kysymyslause eli kysyvä sivulause alkaa kysymyssanalla (kuka, mikä, ken, kumpi, kumpainen, ‐ko, -kö sekä näiden taipuneet muodot). Epäsuora kysymyslause ei pääty kysymysmerkkiin, jollei se päätä virkettä, jonka päälausekin on kysyvä:NuoriDaavid kirjoitti:Jos kirjoittaa virkkeen, jonka päälause ei ole kysymysmuodossa, mutta sivulause on, niin tuleeko siihen kysymysmerkki? Esim.
"Kyllä julkisen puolen lekurin homma toisaalta on aika pitkälti /c:stä, mutta mikäpä ei olisi."
Mä en laittaisi. Olenko väärässä?
Santa Fé.masa kirjoitti:Kertokaas ydinkeskustan liepeiltä joku hyvä etnistyylinen ravintola lauantaiksi. Ei mitään fine dining-meininkiä vaan hyvää safkaa järkihinnoin ja miellyttävine miljöönein.
Mä en ole ollut SF:ssä vuosiin, koska se ainakin aikaisemmin oli toistuvasti niin karmea kokemus, että ei voinut oikein tajutakaan sen olevan ravintola eikä punaniskojen bensa-asema. Ehkä se on nykyisin parempi?So Hard kirjoitti:Santa Fé.masa kirjoitti:Kertokaas ydinkeskustan liepeiltä joku hyvä etnistyylinen ravintola lauantaiksi. Ei mitään fine dining-meininkiä vaan hyvää safkaa järkihinnoin ja miellyttävine miljöönein.
Omalla rahalla käydessä Farangin hinta ja laatu ei kyllä musta osu yksiin, vaikka se sinänsä ihan kiva mesta onkin.urpiainen kirjoitti:suosittelisin poistamaan fine dining -kammon ja myöntämään, että kalleudestaan huolimatta Farangin maistelumenu on järkihintainen ylivertaiseen laatuun suhteutettuna.
No, mähän käyn ravintoloissa melkein vain omalla rahalla (tai no, Daven verorahoilla), ja kyllä Farang on minusta niin hyvä, että jätän mieluusti pari visiittiä huonommassa ravintolassa väliin, jotta raaskiin taas Farangiin mennä.So Hard kirjoitti:Omalla rahalla käydessä Farangin hinta ja laatu ei kyllä musta osu yksiin, vaikka se sinänsä ihan kiva mesta onkin.urpiainen kirjoitti:suosittelisin poistamaan fine dining -kammon ja myöntämään, että kalleudestaan huolimatta Farangin maistelumenu on järkihintainen ylivertaiseen laatuun suhteutettuna.
Mulla taas on sellainen kokemus, että laskun tullessa Farangista jää säännönmukaisesti hieman huono maksu suuhun - pun intended.urpiainen kirjoitti:No, mähän käyn ravintoloissa melkein vain omalla rahalla (tai no, Daven verorahoilla), ja kyllä Farang on minusta niin hyvä, että jätän mieluusti pari visiittiä huonommassa ravintolassa väliin, jotta raaskiin taas Farangiin mennä.
urpiainen kirjoitti:Kuitenkin mä suosittelisin poistamaan fine dining -kammon
Anissa en ole käynyt syömässä kahteenkymmeneen vuoteen, mutta kirjanpitäjän aikaa odotellessa kävin siellä kahvilla. Näytti edelleen ihan viihtyisältä ja sieltä ei varmasti tarvitse lähteä nälkäisenä.masa kirjoitti:urpiainen kirjoitti:Kuitenkin mä suosittelisin poistamaan fine dining -kammon
Mulle ei mene kupoliin se että syödään vaskoolin kokoiselta lautaselta nukkekodin mittakaavassa olevia taideteannoksia ja maksetaan iso lasku lopputuloksesta jossa on pakko mennä lähimpään läyhismestaan täyttämään maha koska nälkä.
NuoriDaavid kirjoitti:
Anissa
No joo, kyllä mä yleisesti ottaen olen samaa mieltä (paitsi etten ymmärrä termiä "läyhismesta"). Koska olen paitsi nälkäinen, myös omalla rahalla syövä, jäävät varsinaiset fine dining -mestat minultakin yleensä väliin. Myöskään jäykistelevän hienosteleva tunnelma ei minua oikein kutsu. Olenkin ollut kovin tyytyväinen tähän lähes trendimäiseen ilmiöön Helsingissä, jossa ketjuravintolamaisen tusinaruoan ja fine diningin väliin on tullut paljon persoonallisia ja erittäin laadukkaita, enemmän bistromaisia paikkoja. Sopivat parermmin vatsalleni, kukkarolleni ja sielulleni kuin rossot tai fine diningit.masa kirjoitti:Mulle ei mene kupoliin se että syödään vaskoolin kokoiselta lautaselta nukkekodin mittakaavassa olevia taideteannoksia ja maksetaan iso lasku lopputuloksesta jossa on pakko mennä lähimpään läyhismestaan täyttämään maha koska nälkä.urpiainen kirjoitti:Kuitenkin mä suosittelisin poistamaan fine dining -kammon
urpiainen kirjoitti:(paitsi etten ymmärrä termiä "läyhismesta")
Läyhis kaiketi tarkoittaa lihapiirakkaa, mutta jostain syystä mule toi on jäänyt kebab-mestan kutsumanimeksi.urpiainen kirjoitti:^No joo, kiitos, kyllä mä toki idean jotenkin sain arveltua tuosta kontekstista, mutta ihan termitasolla tuon "läyhiksen" kanssa lyö ihan tyhjää.
Korea Housea minulle suositteli aikanaan korealaista keittiötä Krunikkaa autenttisemmissakin ympyröissä harrastellut tuttu. Ja asiakaskuntakin on usein (no, mä olen käynyt kai kahdesti...) ollut aika aasialaisvoittoista, mikä kai suositusta tukee.masa kirjoitti:Noita mainitsemiasi bistro-tyylisiä paikkoja minäkin diggaan ja sellainenolis kiva testata. Korea House kuulosti myös kiinnostavalta.