Nuorisoliikunnasta ja muusta pahasta taivaan kannen alla

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Avatar
McJanne
Kitisijä
Viestit: 8611
Liittynyt: 13.11.2005 23:14
Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!

Viesti Kirjoittaja McJanne »

sivustahuutaja kirjoitti:Mitäs luulette? Millä todennäköisyydellä kenenkään lapsi läpäisee tuollaisen seulan ilman vanhempien systemaattista ja tavoitehakuista työntämistä?


Minusta paljon mielenkiintoisempi ajatus tuosta heräsi; alaluokan suurempi osa ja Westendiläisten lapsistakin monta, jos nuppilukua ajatellaan, on näin helpommin meille vieläkin pienemmille marginaalilajeille helpommin saatavilla.

Tosin, tutkimuksen mukaan, noista 90%:sta hylätyistä piinatuista sieluista vain 10% vaihtaa lajia ja 40-50% lopettaa kokonaan treenailun minkään lajin parissa 15v ikävuoden jälkeen kuitenkin, joten liekö perusteltua sanoa, ettei juurikaan kannata keskiluokasta ylöspäin olevien versoja havitella muutenkaan.

Tämä muuten varmaankin selittää sen, miksi moni helposti ja halvalla harrastettava laji on noussut suursuosioon köyhissä maissa, vai mitä arvelette? Poikkeuksiakin on, kuten Tsekki ja Grönlanti, Tsekissä tukee valtio toimintaa rehellisellä rahalla ja Grönlannissa sponsorisopparit.
Kirjoitan tätä alasti
Vastaa Viestiin