Mun muistikuvat tarjoiluista alkavat olla jo aika heikotexsu kirjoitti:Tarkoitus ei ole jankata, mutta se pizza on jo tuolla listalla. Tulkaa nyt joku mun kodissa joskus vieraillut kertomaan, että meiltä ei ole kukaan nälkäisenä lähtenyt, joten se ei ole ensisijainen ongelma. Aasi, Numba, anyone?
Pikkujouluhommia
Re: Pikkujouluhommia
Re: Pikkujouluhommia
Unohda Pisangit ja mansikkamehut, tässä pikkujouluihin sopiva booliohje:exsu kirjoitti:Olen pyöritellyt mielessä jotain jouluisaa boolia (inkivääriä ja ehkä omenaa?), mutta varsinainen ohje puuttuu. Jos jollain on suositella jotain hyvää, niin olisin kiitollinen!
0,5l Finlandia Grapefruitia
pullo kuivaa kuoharia
litra greippimehua
litra hyvää (esim. Ocean Spray) karpalomehua
litra vihreää teetä (tätä saa jääteenä suoraan tölkissä, ei tarvitse haudutella)
sokeria maun mukaan
pala tuoretta inkivääriä lastuina, kannattaa vähän moukaroida jotta maku irtoaa
jäitä tarjoiluun
Itse tykkään myös ihan Cosmosta boolina (vodka, Cointreau, karpalomehu, limemehu). Liika kikkailu on... no, liikaa kikkailua
Work like a captain, play like a pirate.
Uusimmassa Glorian ruoka&viini -lehdessä on jouluinen drinkkiohje, tästähän sais mainion boolinkin:
Glögicocktail
3 cm pala inkivääriä
2½ cl kanelilla maustettua sokerilientä
3 cl konjakkia
1 cl puolukkalikööriä
4 cl granaattiomenamehua
2 cl karpalotuoremehua
Koristeeksi:
karpaloita/puolukoita
kanelitankoja
Kuori inkivääri. Täytä n. 3/4 cocktailravistimen metalliosasta jäillä. Pane inkivääri ja ja sokeriliemi ravistimen lasiosaan. Hienonna murskaimella. Mittaa muut ainekset joukkoon, sulje ravistin ja sekoita voimakkaasti ravistamalla. Siivilöi juoma kahden siivilän läpi jäillä täytettyyn matalaan lasiin. Koristele kanelitagolla ja marjoilla.
Sokeriliemi: kiehauta ½ dl vettä,½ dl sokeria ja 2 kanelitankoa. Ota kattila liedeltä ja anna maustua 15 min. Siivilöi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Menee testiin asap
Glögicocktail
3 cm pala inkivääriä
2½ cl kanelilla maustettua sokerilientä
3 cl konjakkia
1 cl puolukkalikööriä
4 cl granaattiomenamehua
2 cl karpalotuoremehua
Koristeeksi:
karpaloita/puolukoita
kanelitankoja
Kuori inkivääri. Täytä n. 3/4 cocktailravistimen metalliosasta jäillä. Pane inkivääri ja ja sokeriliemi ravistimen lasiosaan. Hienonna murskaimella. Mittaa muut ainekset joukkoon, sulje ravistin ja sekoita voimakkaasti ravistamalla. Siivilöi juoma kahden siivilän läpi jäillä täytettyyn matalaan lasiin. Koristele kanelitagolla ja marjoilla.
Sokeriliemi: kiehauta ½ dl vettä,½ dl sokeria ja 2 kanelitankoa. Ota kattila liedeltä ja anna maustua 15 min. Siivilöi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Menee testiin asap
Work like a captain, play like a pirate.
Ja tiedän sussa olevan sen verran Kätevää Emäntää, että tollaset näpertelyt on boolissa vaan plussaaexsu kirjoitti:Kiitos Vesperille boolivinkeistä! Tuota aiempaa ajattelinkin testailla, mutta uusikin versio kuulostaa kutsuvalta.
Ps. paras karpalomehu ei sitten kaikesta hehkutuksesta huolimatta ole Ocean Spray vaan Rubyred. Saa hyvin varustelluista hypermarketeista
Work like a captain, play like a pirate.