Maanantai on julma paikka valmistautumattomalle!

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

:D

Tämähän on kuin kitinää lukisi.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

^ Viimeinen editori wikissä näyttää olleen nimimerkki "urpiainen". :D
Came here for school, graduated to the high life
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Eikös palstallamme vaikuttanut tämä Kruger, oliko Freddy.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Manaaja

Viesti Kirjoittaja Manaaja »

Ylermi Ylihankala kirjoitti:
Manaaja kirjoitti:Tuohon nähden mielestäni Dave edelleen tarjosi aika halpaa katuhuorahintaa yövierailusta luonaan hotellihuoneessa, varsinkin kun otetaan huomioon ettei kyseessä ollut huora vaan strippari. Jos haluaa naisen yöksi joka ei tee huoran hommia, on ymmärtäkseni soveliasta pyrkiä pulittamaan aika rutkasti enemmän hintaa kuin mitä alan omaksi katsova nainen palveluistaan vaatisi. 500 euron tarjous oli Davelta siis edelleen mielestäni todella cheap fuck alentaminen ko. naista kohtaan.
Hienoa, että joku pohtii asioita syvemmin. Itse en moiseen pystyisi.
Tiedän.
Avatar
saira
Kitisijä
Viestit: 3365
Liittynyt: 14.08.2005 19:47
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saira »

urpiainen kirjoitti:
saira kirjoitti:^Ilmeisesti seksityöläiset itsekin ovat itsensä suhteen täten väärässä, eivätkä tiedä olevansa moniongelmaisia/hyväksikäytettyjä.
No, kuten jo totesin, tämä ei olisi mitenkään ennenkuulumatonta sosiaalitieteen historiassa yleisemminkin, ja ilmiöstä keskustellaan ihan perusmetodologiakursseilla. Ei tarvitse olla neuvostokommunismia kaikkine seurauksineen ihannoiva oikeistodemari ymmärtääkseen, miten paljon totuutta kuitenkin on Marxin ajatuksessa, että monesti jokapäiväistäelämää hallitsevat ja määrittävät taloudelliset tuotantosuhteet määrittävät toimijoident ietoisuutta sen sijaan, että mukautuminen menisi aina toiseen suuntaan. Omaa identiteettiä ja itsekunnioitusta pidetään yllä narratiiveilla, jotka voivat olla aika sokeitakin todellisuudelle ja vaikuttaneille kausaaliketjuille. Lisäksi mä en malta olla huomauttamatta, että olen tavannut Anna Kontulan muutamaan otteeseen tutkimusympyröissä, ja Anna Kontulan todistusvoima on minusta, monestakin syystä, vähän kyseenalainen - eikä tosiasiallisesti etu- ja poliittisena järjestönä Pro-tukipisteenkään selvitykset ole nekään mitenkään neutraaleja.

No joo, tästäkin huolimatta en taida ruveta oikeasti kinaamaan vastaan kovin painokkaasti. Tai oikeastaan ollenkaan. Ensinnäkin, tässä keskustelussa nyt on vähän suurpiirteisesti niputettu yhteen ammatinharjoittajia aina strippareista hc-aikuisviihdetaiteilijoihin ja prostituoituihin, lisätienestejä hankkivista opiskelijoista maahantuotuihin hyödykkeisiin. Toiseksi, minun tietoni ovat tosiaan aika vanhentuneita: luin asiasta systemaattisemmin 90-luvun lopulla, jolloin aineisto oli toki ainakin osin Kekkosslovakiasta ja 90-luvun lamaa edeltäneeltä ajalta. Ajattelisin, että sittemmin juuri lama sekä Suomen voimakas avautuminen kansainvälisille tavoille on muokannut tätäkin kenttää tavattoman paljon, ja Saira on varmasti paremmin perillä nykytilanteesta. Asenneilmasto sekä työelämän todellisuus ovat muuttuneet paljon.

On tässä kuitenkin veielä se, että vaikka olisittekin oikeassa siinä, että merkittävä osa seksityöntekijöistä olisi iloisia ammatinharjoittajia, jotka pitävät prostituutiota vain kaikki asiat huomioiden perinteisempiä uria houkuttelevampana ammatinvalintana, niin silti minusta esimerkiksi Dave-logiikassa on jotain periaatteellista sotkua. Hän tuntuu ajattelevan, että prostituutioon ajautuminen vaikka hänen tyttärensä tapauksesas olisi traagista, mutta Davella sen paremmin kuin yhteiskunnallakaan ei olisi oikeutta kieltää sitä täysi-ikäiseltä ja täysivaltaiselta tyttäreltä, koska nämnä asiat kuuluvat kuitenkin henkilökohtaisen vastuun piiriin. Sitten kuitenkin asettuessaan asiakkaan rooliin jonkun toisen tyttären kohdalla Dave tuntuu vetäytyvän henkilökohtaisesta vastuusta traagisen systeemin ylläpitäjänä vetoamalla siihen, että asiaa ei säädellä yhteiskunnallisesti tai yleisellä tasolla. Tuntuu, että henkilökohtainen vastuu v. yhteiskunnallinen säätely tuodaan vähän epäjohdonmukaisesti peliin aina sen mukaan, miten se sopii oikeuttamaan omia, amoraalisia hedonistisia impulsseja.
Näkemääsi vääristymää ehdin tähän väliin hieman loiventaa toteamalla, että itsekin kuuluin "heihin", eli tekemääni työtä kutsutaan seksityöksi. Näin ollen "heillä" ei ole ollut mitään syytä oikeuttaa toimintaansa ja työtään minulle. Nämä omat havaintoni tukevat selkeästi Annan tuloksia. Ja Tukipisteen katsauksesta, se ei ole julkinen raportti, vaan oma sisäinen kartoitus niistä palveluista, joita "he" tarvitsevat. (Ja mitä Annaan tulee, hän oli jo seitsemännellä luokalla suoraselkäisin ihminen , jonka olen tuntenut. Otti ensin asioista selvää ennenkuin muodosti mielipiteensä, mutta seisoo sen takana sitten. Olimme rinnakkaisluokilla tällöin...)
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

saira kirjoitti:mitä Annaan tulee, hän oli jo seitsemännellä luokalla suoraselkäisin ihminen , jonka olen tuntenut. Otti ensin asioista selvää ennenkuin muodosti mielipiteensä, mutta seisoo sen takana sitten. Olimme rinnakkaisluokilla tällöin...
Joo, mun pitäisi varmaan tarkentaa, etten missään nimessä ota kantaa Annaan henkilönä mihinkään suuntaan. Tarkoitin vain hänen työnsä metodologista luonnetta: suppean otoksen haastattelututkimuksen, jota on ryyditetty läpinäkymättömiin valintaperusteisiin nojaavilla keskustelupalstaotoksilla, tuloksien yleistettävyyteen liittyy ihan peruskurssitason ilmeisiä metodisia ongelmia. Kontulan tutkimusta ei oikein käsittääkseni ole edes tarkoitettukaan tuottamaan kattavaa kokonaiskuvaa koko seksityön kentästä, mihin tarvittaisiinkin laajempaa tilastoaineistoa, vaan antaa seksityöntekijöiden hyvin suppealle osajoukolle (haastatellut) mahdollisuus saada äänensä kuuluviin julkisessa keskustelussa - yksi teema kun käsittääkseni onkin, että alaan liittyvään sosiaalisen ja juridisen stigman takia ääntä on vaikea nostaa. Kyseessä on siis pikemminkin agendallinen keskustelukontribuutio, ei kartoitus tai kattava selvitys. Tarkoitin siis, että Kontulan todistusvoima alasta yleenä tai kokonaisuutena on aika minimaalinen, koska hän on rajannut tällaisen tarkastelun pois työstään pitäytymällä valitsemassaan metodissa. Lisäksi tällainen haastattelututkimus tai keskustelupalstapoimiskelu ei määritelmän mukaan tutki seksityöntekijöiden todellisia elämänkaaria, vaan heidän itseymmärrystään omasta asemastaan ja heidän omaa identiteetinrakennusprojektiaan ylpeinä seksityöläisinä. Ja vaikka tämä nyt on vähän vyön alle lyömistä niin en malta olla huomauttamatta, että arvostetun akatemiatutkijuuden tutkimusansioillaan ansainnut Kontula onkin suomalaisten sosiaalitieteiljöiden joukossa erinomaisen ansioitunut siinä mielessä, että hän on julkaissut yhden kansainvälisen tiedeyhteisön vertaisarvioinnin läpikäyneen lyhyehkön artikkelin, joka siis voidaan tieteelliseksi tiedontuotannoksi laskea. Moni Suomessa ei samaan pysty, vaikka kansainvälisessä tiedeyhteisössä tämä olisi varmaan vähimmäisedellytys kolmannen vuoden tohtoriopiskelijalta.
Viimeksi muokannut urpiainen, 01.09.2011 9:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti:arvostetun akatemiatutkijuuden tutkimusansioillaan ansainnut Kontula onkin suomalaisten sosiaalitieteiljöiden joukossa erinomaisen ansioitunut siinä mielessä, että hän on julkaissut yhden kansainvälisen tiedeyhteisön vertaisarvioinnin läpikäyneen lyhyehkön artikkelin, joka siis voidaan tieteelliseksi tiedontuotannoksi laskea. Moni Suomessa ei samaan pysty, vaikka kansainvälisessä tiedeyhteisössä tämä olisi varmaan vähimmäisedellytys kolmannen vuoden tohtoriopiskelijalta.
:rofl: On se hienoa että meillä tuotetaan tohtoreita!
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
saira
Kitisijä
Viestit: 3365
Liittynyt: 14.08.2005 19:47
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saira »

^^Kontula itsekin kirjassa huomauttaa, että otos ei ollut edustava sinänsä, ja tosiaan tässä saa vain jonkinlaista kuvaa asiasta. Toisaalta (vaikka tieteellisessä mielessä tämä ei mitään painakaan) Kontula on tehnyt paljon tutkimusta seksityöstä, joten uskoisin tämänkin vain vahvistaneen hänen jo aiemmin saamiaan tuloksia.

Ja niinkuin jo aiemmin mainittiin, samankaltaisia tuloksia on saatu myös ulkomaisissa tutkimuksissa, joten ehkä niihinkin voisi hieman nojata...
Viimeksi muokannut saira, 01.09.2011 9:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

So Hard kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:arvostetun akatemiatutkijuuden tutkimusansioillaan ansainnut Kontula onkin suomalaisten sosiaalitieteiljöiden joukossa erinomaisen ansioitunut siinä mielessä, että hän on julkaissut yhden kansainvälisen tiedeyhteisön vertaisarvioinnin läpikäyneen lyhyehkön artikkelin, joka siis voidaan tieteelliseksi tiedontuotannoksi laskea. Moni Suomessa ei samaan pysty, vaikka kansainvälisessä tiedeyhteisössä tämä olisi varmaan vähimmäisedellytys kolmannen vuoden tohtoriopiskelijalta.
:rofl: On se hienoa että meillä tuotetaan tohtoreita!
Joo. Suomalaiset yhteiskuntatieteilijät ja lakitieteilijät perinteisesti esittävät, että heidän tieteenalansa ovat niin sidonnaisia suomalaiseen yhteiskuntaan, että kansainväliset tutkimusjulkaisut ovat heille epärelevantteja. Toki kummallakin ongelma-alalla löytyy myös poikkeuksia, oikeita tieteentekijöitä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

saira kirjoitti:Ja niinkuin jo aiemmin mainittiin, samankaltaisia tuloksia on saatu myös ulkomaisissa tutkimuksissa, joten ehkä niihinkin voisi hieman nojata...
Joo, kuten sanoin, en lähde väittämään vastaan itse asiaan, josta minulla ei ole yhtä ajantasaista tietoa eikä lainkaan omaa kokemusta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti:Joo. Suomalaiset yhteiskuntatieteilijät ja lakitieteilijät perinteisesti esittävät, että heidän tieteenalansa ovat niin sidonnaisia suomalaiseen yhteiskuntaan, että kansainväliset tutkimusjulkaisut ovat heille epärelevantteja. Toki kummallakin ongelma-alalla löytyy myös poikkeuksia, oikeita tieteentekijöitä.
En mä tiedä kuin Aulis Aarnion joka olis tehnyt jotain kansainvälisesti noteerattua "oikeustiedettä" ja sekin taitaa olla ihan puhtaasti oikeusteorian alalta, joka ei ole sidoksissa mihinkään kansalliseen. Se mitä "oikeustieteilijät" opiskelevat on oikeusdogmatiikkaa ja lakitekniikkaa ja tunnen useammankin jopa väitelleen "oikeustieteilijän" joka ei itsekään pidä koko alaa minään tieteenä.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

urpiainen kirjoitti:eikä lainkaan omaa kokemusta.
Ryhdy gonzo-tohtoriksi!

Esa Saarinen ja Pekka Himanen jäävät aivan telineisiin, kun dominoit koko mediakenttää.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

So Hard kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:Joo. Suomalaiset yhteiskuntatieteilijät ja lakitieteilijät perinteisesti esittävät, että heidän tieteenalansa ovat niin sidonnaisia suomalaiseen yhteiskuntaan, että kansainväliset tutkimusjulkaisut ovat heille epärelevantteja. Toki kummallakin ongelma-alalla löytyy myös poikkeuksia, oikeita tieteentekijöitä.
En mä tiedä kuin Aulis Aarnion joka olis tehnyt jotain kansainvälisesti noteerattua "oikeustiedettä" ja sekin taitaa olla ihan puhtaasti oikeusteorian alalta, joka ei ole sidoksissa mihinkään kansalliseen. Se mitä "oikeustieteilijät" opiskelevat on oikeusdogmatiikkaa ja lakitekniikkaa ja tunnen useammankin jopa väitelleen "oikeustieteilijän" joka ei itsekään pidä koko alaa minään tieteenä.
Joo. Keisarillisen Aleksanterin yliopiston herra rehtori tosin taisi saada just jonkun mittavan palkinnon ruotsalaisilta, joten ehkä hän on joskus saanut aikaan jotain jonka muutkin huomaavat muuallakin kuin hallinnon alalla. Lisäksi kai nämä nimekkäät ihmisoikeusjurristit ovat jotenkin kiinni kansainvälisessä tiedeyhteisössä - eikös Martin Scheininininillä, tuolla kelpo kommunistilla, ole ollut ihan mainittavia kansainvälisiä akateemisia pestejäkin? Joka tapauksessa, näissä Suomen yliopistomaailmassa nyt niin suosituissa kansainvälisissä tutkimuksenarvioinneissa kai aika taajaan kiinnitetään huomiota siihen, että muidenkin maiden yhteiskunta- ja oikeustieteilijöillä on kansallinen viitekehys, mutta silti he onnistuvat tekemään kansallisista keisseistään kansainvälisesti relevanttia ja teoreettisesti kiinnostavaa tiedettä. Meillä taas julkaistaan kaverin juttuja omissa julkaisuissa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

NuoriDaavid kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:eikä lainkaan omaa kokemusta.
Ryhdy gonzo-tohtoriksi!

Esa Saarinen ja Pekka Himanen jäävät aivan telineisiin, kun dominoit koko mediakenttää.
:D Mä toistan sun Oulun-turneesi, mutta tällä kertaa se on pyyteetöntä tiedettä!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

urpiainen kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:eikä lainkaan omaa kokemusta.
Ryhdy gonzo-tohtoriksi!

Esa Saarinen ja Pekka Himanen jäävät aivan telineisiin, kun dominoit koko mediakenttää.
:D Mä toistan sun Oullun-turneesi, mutta tällä kertaa se on pyyteetöntä tiedettä!
Muista sitten laittaa apurahahakemukseen, että 500 ei riitä mihinkään!
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti: :D Mä toistan sun Oulun-turneesi, mutta tällä kertaa se on pyyteetöntä tiedettä!
Muista että otoksen on oltava laaja.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

NuoriDaavid kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti: Ryhdy gonzo-tohtoriksi!
Esa Saarinen ja Pekka Himanen jäävät aivan telineisiin, kun dominoit koko mediakenttää.
:D Mä toistan sun Oulun-turneesi, mutta tällä kertaa se on pyyteetöntä tiedettä!
Muista sitten laittaa apurahahakemukseen, että 500 ei riitä mihinkään!
Joo. Tämä veisi suomalaisen sosiologian perinteen vain vähän pidemmälle: kotimaisen yhteiskuntatutkimuksen merkittäviä hetkiähän on ollut 80-luvun osallistuvan havainnoinnin lähiötutkimus, joka urbaanilegendan mukaan lähti siitä, että kaverit miettivät, että heitä huvittaa istua kapakassa juomassa olutta, mutta rahat on loppu - tarvitaan siis apurahaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 6842
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Viesti Kirjoittaja So Hard »

urpiainen kirjoitti:Joo. Tämä veisi suomalaisen sosiologian perinteen vain vähän pidemmälle: kotimaisen yhteiskuntatutkimuksen merkittäviä hetkiähän on ollut 80-luvun osallistuvan havainnoinnin lähiötutkimus, joka urbaanilegendan mukaan lähti siitä, että kaverit miettivät, että heitä huvittaa istua kapakassa juomassa olutta, mutta rahat on loppu - tarvitaan siis apurahaa.
Tätä tutkimusprojektia on jatkettu poikkitieteellisesti yliopiston omalla rahoituksella. Porthaniaa lähimpänä sijainneessa kuppilassa oikeustieteellisellä tiedekunnalla oli oma pöytä, josta useamman virassa istuvan löysi usein keskellä päivää. En tiedä onko se baari ja se pöytä yhä olemassa, kun pöydän konklaavista ainakin yksi on tehnyt itsemurhan, yksi eläköitynyt ja ilmeisesti raitistunutkin ja yksi ryyppäsi itsensä hengiltä.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
Avatar
Dumiz
Kitisijä
Viestit: 2248
Liittynyt: 04.07.2011 9:44

Viesti Kirjoittaja Dumiz »

Siis Dave tarjos 5 hunaa stripparille yöstä ja nyt sitten täällä ollaan 13 sivua siitä kinasteltu, tai lähinnä paljon pimpistä pitäs maksaa?

Oliko Dave esittänyt mitään puolustuspuheenvuoroa että miksi teki niin?
En nyt jaksa lukea koko ketjua, referoikaa.
Ruokalan kalapuikko Pena
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

NuoriDaavid kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:eikä lainkaan omaa kokemusta.
Ryhdy gonzo-tohtoriksi!

Esa Saarinen ja Pekka Himanen jäävät aivan telineisiin, kun dominoit koko mediakenttää.
Taitaa tämä Urpsu olla sellainen teoreettisen pillutieteen tohtori, joita tällä palstalla on useampikin. :)
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

urpiainen kirjoitti: Joo. Tämä veisi suomalaisen sosiologian perinteen vain vähän pidemmälle: kotimaisen yhteiskuntatutkimuksen merkittäviä hetkiähän on ollut 80-luvun osallistuvan havainnoinnin lähiötutkimus, joka urbaanilegendan mukaan lähti siitä, että kaverit miettivät, että heitä huvittaa istua kapakassa juomassa olutta, mutta rahat on loppu - tarvitaan siis apurahaa.
Kas, olen jopa lukenut ko. tutkimuksen aikanaan metodologian kurssilla. Eka ajatus oli tosiaan, että kaikkeen ne sosiologit onnistuu huijaamaan apurahaa. (Jatkoajatus oli, että pitäisköhän vaihtaa pääainetta ja tehdä sosiologinen tutkimus jet-setin elämästä St.Tropezissa.)
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Lilo kirjoitti:
urpiainen kirjoitti: Joo. Tämä veisi suomalaisen sosiologian perinteen vain vähän pidemmälle: kotimaisen yhteiskuntatutkimuksen merkittäviä hetkiähän on ollut 80-luvun osallistuvan havainnoinnin lähiötutkimus, joka urbaanilegendan mukaan lähti siitä, että kaverit miettivät, että heitä huvittaa istua kapakassa juomassa olutta, mutta rahat on loppu - tarvitaan siis apurahaa.
Kas, olen jopa lukenut ko. tutkimuksen aikanaan metodologian kurssilla. Eka ajatus oli tosiaan, että kaikkeen ne sosiologit onnistuu huijaamaan apurahaa. (Jatkoajatus oli, että pitäisköhän vaihtaa pääainetta ja tehdä sosiologinen tutkimus jet-setin elämästä St.Tropezissa.)
Tulipa kumma bon voyage -tunne, ja niinhän se onkin: ikuisen paluun myytti materialisoituu jälleen Kitinässä ja toistamme itseämme.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

urpiainen kirjoitti:
Lilo kirjoitti:
urpiainen kirjoitti: Joo. Tämä veisi suomalaisen sosiologian perinteen vain vähän pidemmälle: kotimaisen yhteiskuntatutkimuksen merkittäviä hetkiähän on ollut 80-luvun osallistuvan havainnoinnin lähiötutkimus, joka urbaanilegendan mukaan lähti siitä, että kaverit miettivät, että heitä huvittaa istua kapakassa juomassa olutta, mutta rahat on loppu - tarvitaan siis apurahaa.
Kas, olen jopa lukenut ko. tutkimuksen aikanaan metodologian kurssilla. Eka ajatus oli tosiaan, että kaikkeen ne sosiologit onnistuu huijaamaan apurahaa. (Jatkoajatus oli, että pitäisköhän vaihtaa pääainetta ja tehdä sosiologinen tutkimus jet-setin elämästä St.Tropezissa.)
Kas, tulipa kumma bon voyage -tunne, ja niinhän se onkin: ikuisen paluun myytti materialisoituu jälleen Kitinässä ja toistamme itseämme.
Olen aiemminkin tuonut esiin (yo dawg) sen, että maailmassa saattaa olla vain äärellinen määrä erilaisia mahdollisia tiloja. Tosin tähän pitäisi saada lisäselvyyttä joltain asiantuntijalta (olen siis oikeassa paikassa).

Ajatuskulkuni menee näin: maailmassa on äärellinen määrä hiukkasia ja säteilyä. Kvanttimekaniikan mukaan niiden tilat ovat kvantittuneita.

Äärellinen määrä kvantittuneita hiukkasia voi saada ainoastaan äärellisen määrän erilaisia tiloja.

Mutta jos maailmankaikkeus koko ajan laajenee, niin se ehkä poistaa tämän ongelman: mahdollisten tilojen määrä kasvaa koko ajan, vaikka se jokaisella yksittäisellä ajanhetkellä onkin rajallinen.

Koska mahdolliset tilat kasvavat nopeammin kuin niitä käydään läpi, lienee kuitenkin niin, että meillä olisi mahdollisuus keksiä jotain uutta sanottavaa.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

^Oli kyllä sama muistikuva. Ei mitään uutta auringon alla!

Edit: bah, Dave tunki taas meidän väliin. Luulin että siitä threesome -ajatuksesta jo luovuttiin!
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Lilo kirjoitti:^Oli kyllä sama muistikuva. Ei mitään uutta auringon alla!

Edit: bah, Dave tunki taas meidän väliin. Luulin että siitä threesome -ajatuksesta jo luovuttiin!
:(
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Vastaa Viestiin