Päivän linkki

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
Bhven
Kitisijä
Viestit: 1570
Liittynyt: 28.01.2011 23:35
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bhven »

exsu kirjoitti:Seksuaalisesta väkivallasta tehdään ihan hirveän vähän rikosilmoituksia siihen liittyvän häpeän vuoksi.
Siis seksuaalisesta väkivallasta ilmoitetaan kyllä jonnekin (koska epäsuhta (hirveän vähän) on tiedossa), mutta ei poliisille?
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 4487
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja exsu »

^ No esimerkiksi erilaisissa kyselyissä ja tutkimuksissa esiin tulleet luvut eivät ole suhteessa rikosilmoituksiin. Kts. linkki yllä.
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

exsu kirjoitti:Esimerkiksi seksuaalisesta väkivallasta 3/4 tapahtuu lähisuhteissa, mikä jättää puistoraiskauksille ja muille epäselville olosuhteille vain 1/4 tapauksista. Tästä huolimatta kaikki raiskauksen ennaltaehkäisyyn tähtäävät neuvot lähtevät siitä, mitä naisen pitäisi tehdä toisin, ettei asettaisi itseään suoranaisesti maalitauluksi tai HB:n sanoin "haluaisi tulla raiskatuksi". Lähisuhdeväkivallassa tai -raiskauksessa ei toimi ennaltaehkäisynä lähteä ekan kerran jälkeen, koska silloin on tullut jo hakatuksi tai raiskatuksi.
Jos 3/4 seksuaalisesta väkivallasta tapahtuu lähisuhteissa, niin millä muulla siihen voi mielestäsi vaikuttaa kuin kumppanin valinnalla? Rikoksen tekijöihiin vaikuttaminen on liki toivotonta, erityisesti jos he eivät joudu vastuuseen teoistaan? Jos on tullut jo raiskatuksi tai hakatuksi, niin vähentääkö se mielestäsi todennäköisyyttä jos lähtee suhteesta ja ilmoittaa poliisille? Olen melko varma, että siitä 3/4 melko suuri osa kasaantuu samoille tekijöille ja samoille uhreille.
Seksuaalisesta väkivallasta tehdään ihan hirveän vähän rikosilmoituksia siihen liittyvän häpeän vuoksi. Ja olen melko varma, että yksi häpeää lisäävä ja tuottava tekijä on ajatus siitä, että on itse jotenkin aiheuttanut tilanteensa joko provosoivalla pukeutumisella, väärässä seurassa liikkumisella tai jollain muulla tavalla. Todellisuudessa kuitenkin uhriksi päätymisen voi ratkaista ihan mikä tahansa. Esimerkiksi pedofiilithan usein kuvittelevat lasten haluavan seksiä ja jopa jollain tapaa ehdottavan sitä. Sairas mieli rakentaa kuvan sellaisista palikoista jota terveempi ei näe.
Eikö tuo viimeinen virke juuri puolla sitä mitä tässä yritetty sanoa - koska maailma ei ole täydellinen ja niitä sairaita mieliä siellä pyörii, on syytä harkita missä, milloin, missä asussa ja kenen seurassa liikkuu. Jos jonkun sairas mieli on sitä mieltä, että minihameessa keskellä yötä puistossa yksin liikkuva nainen "haluaa sitä" niin kannattaako sitä sitten ehdoin tahdoin ruokkia?

En edelleenkään ymmärrä miten neuvoja rikoksen uhriksi joutumisen välttämiseksi voi nähdä syyllistämiseksi. Vakuutusyhtiöt neuvovat miten vältytään murroilta jne.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Varis kirjoitti:En edelleenkään ymmärrä miten neuvoja rikoksen uhriksi joutumisen välttämiseksi voi nähdä syyllistämiseksi. Vakuutusyhtiöt neuvovat miten vältytään murroilta jne.
Tästä on Dave Chapelle heittänyt ihan nasevaa läppää.

"kun olet pukeutunut kuin maksullinen nainen, ok et ole maksullinen nainen. Mutta varaudu väärinkäsityksiin"
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 4487
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja exsu »

Varis kirjoitti: Jos 3/4 seksuaalisesta väkivallasta tapahtuu lähisuhteissa, niin millä muulla siihen voi mielestäsi vaikuttaa kuin kumppanin valinnalla?
Tätä olen yrittänyt tuoda esiin. Sen sijaan osa ihmisistä tuntuu kuvittelevan, että kaikki raiskaukset voitaisiin ehkäistä sillä, että typerät ämmät eivät kulkisi minihameissa julkisilla paikoilla, vaikka siitä on ihan varoiteltukin.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

NuoriDaavid kirjoitti:Onko jäälle menijöiden syyllistämistä sanoa, että heikoille jäille ei kannata mennä?
No kyllä mä näkisin, että jäihin putoaminen on siinä mielessä hyödyllinen rinnastus, että se on niin tavattoman huono analogia, että huonouden alustavakin eksplikoiminen tuo hyvin esiin asiassa vaikuttavia tekijöitä.

Jäihin putoamisesta varoittelussa, ja sen varalta valmistautumisessa - naskalien mukanapito, potentiaalisten vaarapaikkojen tunnistamisen kyky, luonnonolojen yleisempi tunteminen - on hyvin vahvasti sellainen sävy, että kyseessä on taito mukautua objektiivisen todellisuuden luonnonlainomaisten, väistämättömien ja pysyvien piirteiden asettamiin rajoihin ja puitteisiin. Erityisesti luonnonläheisyyden myytistä kiinnipitävä suomalainen kulttuuri on ylpeä siitä, suomalainen osaa kunnioittaa ja ottaa huomioon ankaran luonnon asettamat rajoitukset ja mukautua niihin taitavasti. Mukautuminen on nimenomaan normatiivista: on hienoa, että suomalainen on näin nöyrä luonnon edessä. Jäihin putoaminen on ongelma, ja moraalinen suositus on ratkaista ongelma mukautumalla sen asettamiin vaatimuksiin.

Raiskauksen uhan kanssa eläminen on tietysti hyvin erilaista: nimenomaan emme halua (tai ainakaan ne meistä, jotka suhtautuvat kriittisesti erilaisiin liskoaivo-realisteihin), että miesten naisiin kohdistaman seksuaalisen väkivallan uhka julistetaan jonkinlaiseksi pysyväksi ja väistämättömäksi kontekstiksi, johon naisten tulee (jossain normatiivisessa mielessä) mukautua. Päinvastoin: raiskaus on ongelma, mutta moraaliselta kannalta on ongelmallista suhtautua siihen niin, että uhrin tulee mukautua raiskausuhkan sisältävään todellisuuteen. Asian pitäisi olla päinvastoin.

Tästä ei tietenkään seuraa, että naisten ei kannattaisi miettiä käytöstään myös siinä mielessä, että se voi vaikuttaa raiskauksen uhriksi joutumisen todennäköisyyksiin. Totta kai kannattaa. Mutta on tavattoman naiivia tai yksinkertaisesti hölmöä teeskennellä, että tämän kannattavuuden huomioiminen ja erityisesti sen miehinen suositteleminen kollektiivisesti naisille on moraalisesti tavattoman ongelmallista. Se objektivoi ja kiveää todellisuudessa kontingenttia vastenmielistä todellisuutta ja inhottavia sukupuolten välisiä valtarakenteita. Kaikissa dilemmoissa ei ole tyydyttävää ja ongelmatonta ratkaisua.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Vagabondo
Kitisijä
Viestit: 3913
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

exsu kirjoitti:raiskaukset voitaisiin ehkäistä sillä, että typerät ämmät eivät kulkisi minihameissa julkisilla paikoilla,
Kun kaikki kulkisi minihameissa, niin silloin raiskatuksi tulleet ei eroaisi pukeutumiseltaan :think:

Naisia pitäisi siis yleisesti kannustaa enemmän paljastavaan pukeutumiseen, jottei rikoksen uhrit kokisi turhaa syyllisyyttä.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

exsu kirjoitti:
Varis kirjoitti: Jos 3/4 seksuaalisesta väkivallasta tapahtuu lähisuhteissa, niin millä muulla siihen voi mielestäsi vaikuttaa kuin kumppanin valinnalla?
Tätä olen yrittänyt tuoda esiin. Sen sijaan osa ihmisistä tuntuu kuvittelevan, että kaikki raiskaukset voitaisiin ehkäistä sillä, että typerät ämmät eivät kulkisi minihameissa julkisilla paikoilla, vaikka siitä on ihan varoiteltukin.
En usko että kukaan kuvittelee että kaikki raiskaukset voidaan estää yhtään sen enempää kuin että mitään muutakaan rikostyyppiä voitaisiin poistaa. Minusta mitään pahaa ei ole siinä, että kerrotaan julkisesti miten uhriksi joutumisen todennäköisyyttä voi pienentää. Tosin voisi ehkä enemmän korostaa vaikka itsepuolustustaitoja, koska uhriksi joutumista ei voi omilla toimillaan koskaan kokonaan välttää vaikka asuisi kuplassa.

Se mihin itse reagoin jyrkästi on jos tuomioistuimet tai tutkintaviranomaiset alkavat puhua näistä kun jotain on jo tapahtunut. Uhrin pukeutumisen tai muunkaan seikan esiin ottaminen jossain yksittäisasiassa on täysin anteeksiantamatonta. Jälkiviisaus on syyllistämistä.
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

urpiainen kirjoitti:Miesten naisiin kohdistaman seksuaalisen väkivallan uhka julistetaan jonkinlaiseksi pysyväksi ja väistämättömäksi kontekstiksi, johon naisten tulee (jossain normatiivisessa mielessä) mukautua. Päinvastoin: raiskaus on ongelma, mutta moraaliselta kannalta on ongelmallista suhtautua siihen niin, että uhrin tulee mukautua raiskausuhkan sisältävään todellisuuteen. Asian pitäisi olla päinvastoin.
Mainitse joku yhteisö tai ajanjakso historiasta, jossa naiset ovat olleet turvassa miesten seksuaaliselta väkivallalta? Jos et löydä sellaista, voisiko sitä silloin jopa faktojen valossa kutsua pysyväksi ja väistämättömäksi?
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 4487
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja exsu »

"Katsos kun meillä ihmisillä on nyt vaan ollut kautta aikojen perinteenä, että miehet raiskaavat naisia."
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

urpiainen kirjoitti:mutta moraaliselta kannalta on ongelmallista suhtautua siihen niin, että uhrin tulee mukautua raiskausuhkan sisältävään todellisuuteen. Asian pitäisi olla päinvastoin.
Niin. Lausumasi oli, anteeksi nyt vaan, kukkahattumainen. Raiskaus on rikos ja rikokselta on hyvä suojautua. Tiedostavan nykyihmisen tulee olla perillä arkensa uhista ja varautua niihin - oli kyseessä sitten palovaroitin tulipaloa suojaamassa tai valaistu vilkas kävelytie matkalla baarista kotiin yömyöhällä. Uhriksi joutumisen todennäköisyyden vähentäminen ei aina ole kivaa tai halpaa, mutta niin kannattaa tehdä - oli se sitten moraaliselta kannalta kuinka "arveluttavaa" hyvänsä.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Ylermi Ylihankala kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:mutta moraaliselta kannalta on ongelmallista suhtautua siihen niin, että uhrin tulee mukautua raiskausuhkan sisältävään todellisuuteen. Asian pitäisi olla päinvastoin.
Niin. Lausumasi oli, anteeksi nyt vaan, kukkahattumainen. Raiskaus on rikos ja rikokselta on hyvä suojautua. Tiedostavan nykyihmisen tulee olla perillä arkensa uhista ja varautua niihin - oli kyseessä sitten palovaroitin tulipaloa suojaamassa tai valaistu vilkas kävelytie matkalla baarista kotiin yömyöhällä. Uhriksi joutumisen todennäköisyyden vähentäminen ei aina ole kivaa tai halpaa, mutta niin kannattaa tehdä - oli se sitten moraaliselta kannalta kuinka "arveluttavaa" hyvänsä.
Mikä tässä nyt on radikaali ero siihen, mitä kirjoitin:
urpiainen kirjoitti:Tästä ei tietenkään seuraa, että naisten ei kannattaisi miettiä käytöstään myös siinä mielessä, että se voi vaikuttaa raiskauksen uhriksi joutumisen todennäköisyyksiin. Totta kai kannattaa.
Lisäsin vain, että se, että kieltäytyy näkemstä tämän pragmaattisen kannan teoreettisia ongelmia, ei ole älyllisesti kunniaksi kieltäytyjälle. Mikä ehkä tässä tulikin sitten osin todistettua. Ja kukkahattu-nimittelyä ei toki tarvitse pyydellä anteeksi. Yleensä leimaa käytetään siihen sävyyn, että otan sen vastaan mielelläni.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Varis kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:Miesten naisiin kohdistaman seksuaalisen väkivallan uhka julistetaan jonkinlaiseksi pysyväksi ja väistämättömäksi kontekstiksi, johon naisten tulee (jossain normatiivisessa mielessä) mukautua. Päinvastoin: raiskaus on ongelma, mutta moraaliselta kannalta on ongelmallista suhtautua siihen niin, että uhrin tulee mukautua raiskausuhkan sisältävään todellisuuteen. Asian pitäisi olla päinvastoin.
Mainitse joku yhteisö tai ajanjakso historiasta, jossa naiset ovat olleet turvassa miesten seksuaaliselta väkivallalta? Jos et löydä sellaista, voisiko sitä silloin jopa faktojen valossa kutsua pysyväksi ja väistämättömäksi?
Häh? Totta kai raiskaukset ovat nykyisinkin varsin harvinaisia, ja varmasti suurin osa naisista tuntee monia, miehiä sisältäviä sosiaalisia areenoja, joilla kuitenkin kokee perustellusti olevansa turvassa seksuaaliselta väkivallalta. Raiskauksettomat ympäristöt ovat yleisiä mutta vailla selviä rajoja - ongelma on niiden laajentaminen ja ylläpito; ei se, että niitä ei olisi.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

urpiainen kirjoitti:Häh? Totta kai raiskaukset ovat nykyisinkin varsin harvinaisia, ja varmasti suurin osa naisista tuntee monia, miehiä sisältäviä sosiaalisia areenoja, joilla kuitenkin kokee perustellusti olevansa turvassa seksuaaliselta väkivallalta. Raiskauksettomat ympäristöt ovat yleisiä mutta vailla selviä rajoja - ongelma on niiden laajentaminen ja ylläpito; ei se, että niitä ei olisi.
Niinkuin esimerkiksi oma koti, ystävän koti, sukulaisen koti tai työpaikka joissa 3/4 seksuaalisesta väkivallasta tapahtuu? :roll:
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

exsu kirjoitti:"Katsos kun meillä ihmisillä on nyt vaan ollut kautta aikojen perinteenä, että miehet raiskaavat naisia."
Eikös tämä perinne ollut suomessa vähän hiipumassa, mutta päättäjät huomasivat sen ja toivat uutta verta raiskausskeneen muualta.

Ymmärrän kyllä närkästyksesi koko raiskausasiasta. Se on yksi törkeimmistä alistamisen ja vallankäytön muodoista nyky-yhteiskunnassa.

Mutta näitä lauseita aiheista joihin kukaan ei halua puuttua on maamme täynnä.

"Katsos kun meillä ihmisillä on nyt vaan ollut kautta aikojen perinteenä, että juopot surmaavat ryyppykavereitaan"

"Katsos kun meillä ihmisillä on nyt vaan ollut kautta aikojen perinteenä, että hämyisille kujille eksyneet humalaiset miehet mukiloidaan ja ryöstetään"

Itse olen nuo kaksi luotia väistänyt tähän asti pysyttelemällä pois alan miesten ryyppyilloista ja koettamalla pitää reitit kunnossa räkäkännissä.
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

^^ Mitä sä koetat todistella? Että olen väärässä ajatellessani, että raiskaaminen ei ole jokaisen miehen vastustamaton vietti, jota yritetään epäonnistuen pitää aisoissa? Että raiskaaminen ja raiskauksen uhka nyt vain on ja tulee väistämättä aina olemaan objektiivinen uhka, johon jokaisen naisen pitää (normatiivisesti) mukautua - eli Daven jäihinputoamisanalogia oli osuva? Mä luulen, että sun juttusi on nyt esimerkki sellaisesta ajattelusta, jota kutsuin aiemmin naiiviksi ja typeräksi, koska se on.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

urpiainen kirjoitti:raiskaaminen ei ole jokaisen miehen vastustamaton vietti, jota yritetään epäonnistuen pitää aisoissa?
En ole asiantuntija, mutta muistelen lukeneeni jostakin jotakin psykojutskaa että raiskaajalla on yleensä epänormaali isäsuhde.
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

Ei lakkaa hämmentämästä.

Miehet pitävät itseään usein sinä rationaalisempana sukupuolena, joka kykenee pitämään tunteet poissa ajatteluaan sumentamasta paljon paremmin kuin hupsut naisihmiset.

Kuitenkin sitten toisessa yhteydessä nämä (usein täysin samat) luomakrunnan kruunut ovat sitä mieltä, että mies nyt vaan ei pysty pitämään viettejään kurissa, koska tissit ja minihame.

Onko se sitten uskottava, että sitä verta ei tosiaan vaan riitä molempiin päihin yhtä aikaa?
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Lilo kirjoitti:Ei lakkaa hämmentämästä.

Miehet pitävät itseään usein sinä rationaalisempana sukupuolena, joka kykenee pitämään tunteet poissa ajatteluaan sumentamasta paljon paremmin kuin hupsut naisihmiset.

Kuitenkin sitten toisessa yhteydessä nämä (usein täysin samat) luomakrunnan kruunut ovat sitä mieltä, että mies nyt vaan ei pysty pitämään viettejään kurissa, koska tissit ja minihame.

Onko se sitten uskottava, että sitä verta ei tosiaan vaan riitä molempiin päihin yhtä aikaa?
Tästä taas minä olen vähän eri mieltä: minusta sellaiseen stereotyyppiseen miehiseen rationaalisuuteen liittyy tavattoman usein nimenomaan jonkilainen perusteeton "realismi" (oksat poikki ja pinoon, tunnustetaan tosiasiat, raiskauksia nyt vain tapahtuu, se on objektiivisen todellisuuden objektiivinen piirre, mukautukaa siihen älkääkä mussuttako), jolloin asioiden monimutkaistaminen ja - herra paratkoon! - pragmaattisen ratkaisun samanaikainen suositteleminen ja näkeminen periaattellisesti ongelmallisena nyt vain on turhaa tekosyvällisyyttä tai asioiden tarpeetonta monimutkaistamista. Eli tämä ongelmien edessä pään pensaaseen työntämiseen perustuva raiskaussuhtautuminen minusta nimenomaan on aika yllätyksetön "miehisen rationaalisuuden" ilmenemismuoto.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

urpiainen kirjoitti:^^ Mitä sä koetat todistella?

Että raiskaaminen ja raiskauksen uhka nyt vain on ja tulee väistämättä aina olemaan objektiivinen uhka
Miksi asettelet sanoja suuhun? Minä sanoin vain tämän osan, loppuosa on sinun mielikuvitustasi.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Lilo kirjoitti:mies nyt vaan ei pysty pitämään viettejään kurissa, koska tissit ja minihame.
Älä nyt vie keskutelua väärille urille. Tässä oltiin jo ihan rakentavissa näkökulmissa.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

^ Antakaa nyt vähän provota joskus! Ootte te ennenkin antaneet!
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

Lilo kirjoitti:uitenkin sitten toisessa yhteydessä nämä (usein täysin samat) luomakrunnan kruunut ovat sitä mieltä, että mies nyt vaan ei pysty pitämään viettejään kurissa, koska tissit ja minihame.
Olisi mielenkiintoista kuulla, kuka on missään kohdassa sanonut noin?
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Varis kirjoitti:
urpiainen kirjoitti:^^ Mitä sä koetat todistella?

Että raiskaaminen ja raiskauksen uhka nyt vain on ja tulee väistämättä aina olemaan objektiivinen uhka
Miksi asettelet sanoja suuhun? Minä sanoin vain tämän osan, loppuosa on sinun mielikuvitustasi.
En asetellut, kysyin. Loppuosa tuohon katkelmaan ei myöskään ole mielikuvitukseni tuotetta vaan, kuten selitin, looginen seuraus siitä kategoriavirheestä, joka syntyy kun samaistaa raiskaukset väistämättömiin luonnonilmiöihin, ja jonka ymmärtämisestä kieltäytyminen on, kuten selitin, sitä naiivia ajattelua.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Varis
Elämätön Kitisijä
Viestit: 300
Liittynyt: 20.01.2011 0:51

Viesti Kirjoittaja Varis »

urpiainen kirjoitti:pragmaattisen ratkaisun samanaikainen suositteleminen ja näkeminen periaattellisesti ongelmallisena nyt vain on turhaa tekosyvällisyyttä tai asioiden tarpeetonta monimutkaistamista.
Naulan kantaan.
Eli tämä ongelmien edessä pään pensaaseen työntämiseen perustuva raiskaussuhtautuminen minusta nimenomaan on aika yllätyksetön "miehisen rationaalisuuden" ilmenemismuoto.
Hyvä on. Ei työnnetä päätä pensaaseen. Millä keinoin ajattelit poistaa ongelman nimeltä raiskaus?
Vastaa Viestiin