aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
Hei! Voileipäkakkua voi syödä koska tahansa!
Sama vaiva kuin aasilla. Pitää varmaan keksiä joku tekosyy (muukin kuin että tekee mieli) tehdä voileipäkakku. Tai kaksi.
Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.
RP kirjoitti:Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.
Huomenna kuorrutus.
On hyvää. Tänään testaan Vesperin ohjeiden mukaisesti tehdyt muffarit!
Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.
RP kirjoitti:Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.
Itse kolme, ukkeli samoin.
Suosittelen!
Ei oo kato tapana jaella huonoja ohjeita Kiva että maistui, syökää yks munkin puolesta
Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!
Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi?
exsu kirjoitti:Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi?
Kyllä mä luottaisin Nibaan. Mähän pesen salaattinikin!
exsu kirjoitti:Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi?
Unohdit daven aasiantuntemuksen mitä dildotteluun tulee.
500g kinkkusilppua
3 tomaattia
3 avomaankurkkua
paprika
purkki maissia
purkki herneitä
I sipuli
500g keitettyämakaronia(paljon suolaa keitinveteen niin ei tarvi paljon lisätä myöhemmin)
purkki majoneesia
purkki kermaviiliä
2rlk pippuria rouheena
1 rkl laitoin nyt myös savustettua chipotle chilipippuria
1 rkl timjamia
(maustekurkkua, virolaiset laittaa salaatteihin sekä että)
Silputaan ja suikaloidaan vihennekset, sotketaan sekaan kinkkusilppu ja
herkkumajoneesi/kermaviili, mausteita laitan suoraan vihannessekoitukseen ja lopuksi tarkistetaan suola..
(jaoin vielä tuotoksen kahtia ja pistin Poltsamaan sinappia toiseen)
si
RP kirjoitti:Millä te yleensä maustatte nakkikastikkeen?
Ah mutta tämähän riippuu siitä, onko kyseessä esimerkiksi tomaatti-, ruskea- vai kermakastike. Ja ehkä nakkilaatukin asiaan vaikuttaa. Ilman sipulia ja valkosipulia + ripausta chiliä tuskin voi kuitenkaan tulla toimeen. Viime aikoina olen solidaarisuuden osoituksena pohjois-afrikkalaisille veljille suosinut nakkikastikkeessakin jonkinlaista sinnepäin viittaava sävyä käyttämällä maustuksessa harissa-tahnaa, joka tuota valkosipuli-chili-aspektia korvaa tai korostaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Okei, kiitos. Kirjoitan nämä ohjeet ylös, vastaisuuden varalta.
Koska en ole keittiön kuningatar, lähestulkoon vastakohta, niin olin kieltämättä suu auki eilen. Nakit ja sipulit pannulla, mutta suola sekä lihaliemi loppu. En mä vaativimpiin resepteihin kykene pelkällä omalla luovuudella.
No laitoin mitä kaapista löytyi: pippurisekoitusta, valkosipulia ja ketsuppia. Oli ihan ok.