Vihreiden vai Persujen diktatuuri?

Yleinen lätinä jä kitinä

Vihreiden ja Persujen diktatuuri?

Mielummin Vihreiden diktatuuri
9
45%
Mielummin Persujen diktatuuri
11
55%
 
Ääniä yhteensä: 20

sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 7640
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Dave kirjoitti:On se kumma, että insinöörit eivät pysty vastaamaan, onko 40 miljardia enemmän rahaa, kuin 12 miljardia.

Kannattaako ottaa 12 miljardin vai 40 miljardin tappio?
Vastaus riippuu täysin siitä, kuinka monta kertaa tuo peli toistetaan ja vaikuttaako valinta peliin. Jos peli on kertaluontoinen, niin tietenkin 12 miljardia on halpaa. Jos peli saattaa toistuu vaikka 10 kertaa ja 40 miljardin kertatappio vähentää tulevia tappioita, niin silloin 40 miljardin tappio kannattaa luultavasti ottaa.

Tuohan on hyvin samankaltainen tilanne kuin panttivankihommissa. Jos ikinä ei anneta periksi ja kaapparit tapetaan, niin insentiivi poistuu täysin. Jos aina maksetaan, niin kaappaamisesta uhkaa tulla kannattavaa bisnestä.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 7640
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Dave kirjoitti:Valitsin Vihreiden diktatuurin. Talous pyörisi huonosti molemmissa, mutta Vihreiden diktatuurissa olisi hauskempaa.
Pitkin hampain valitsen saman. Viime viikkoina on ollut sen verran tiukkaa töissä, että heittäytyisin mielelläni vihreiden elätettäväksi. Persut saattaisivat sen sijaan tappaa minut, jos sanoisin julkisesti että paskaduuni ei hotsita.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

urpiainen kirjoitti:^ Muista sitten kotona halpaa punaviiniä siemaillessasi lukea samalla päivän Hesarista mielipidesivulta sosiaalipsykologian emeritusproffa Helkaman juttu tuloeroista.
Tää tuloerokeskustelu vähän hämmentää.
Ymmärrän että vastustetaan köyhyyttä mutta en sitä joidenkin vaurastuminen/rikastuminen olisi jokin ongelma. Kai tässä on taustalla että kun ennen elettiin kollektiivisessa maatalousyhteiskunnassa on noilta ajoilta jäänyt perinnöksi käsitys jonka mukaan vaurauden määrä on jotenkin vakio.
Aina kun joku vaurastuu se hyödyttää välillisesti (ns. suppilovaikutus) myös muita.
Esimerkki: korkeasti koulutettu, korkeapalkkainen henkilö X. Mitä enemmän hän tienaa, sitä enemmän hän maksaa myös veroja. Yhteiseksi hyväksi. Välittömien verojen jälkeen hän ostaa tavaroita ja palveluja ja maksaa silloin välillisisä veroja. Ostamalla tavaroita ja palveluja hän myös työllistää. Jos ko. menestyjä on yrittäjä, hän voi myös työllistää tarjoamalla työpaikkoja. Hänellä voi olla lähipiiri (puoliso, lapset, sukulaisia) joita hän voi myös tukea tarvittaessa. Esim. puolison jäädessä työttömäksi tms.
Kiteytettynä: juuri siksi koska meillä on vahvoja voidaan pitää huoli heikoista.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
scarface
Elämätön Kitisijä
Viestit: 306
Liittynyt: 07.04.2011 22:12

Viesti Kirjoittaja scarface »

Näissä vaaleissa ääni menee muutenkin persuille. Kysymys/äänestys ois voinu olla myös kristilliset vaiko persut.. :D
Vastaa Viestiin