Asumme *tun väkivaltaisessa maassa

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

Manaaja kirjoitti:
Joten: kuinka käsittämättömän paljon voit syödä väärin, jos tuokaan määrä liikuntaa ei tee sinusta rimpulaa, vaikka liikunta on selvästi mielestäsi erinomainen keino hallita painoa? Ja paljonko liikuntaa pitäisit omaan liikuntaasi nähden sopivana määränä ihmiselle, joka haluaa liikunnan avulla painoaan alentaa? Puolet? Tuplat?


Ihan alleviivasin sinua varten, muttei mennyt jakeluun. Kokeillaan uudestaan: Liikunta on kaikin puolin loistava apukeino painon hallintaan, mutta se on tehotonta jollei ruokavalio ole kunnossa. Oma ruokavalioni ei ole ollut kunnossa, olen syönyt liikaa mm. makeisia, jäätelöä, roskaruokaa ja juonut viinaa ~viikoittain. Myös Xibe on valittanut ihan selkeällä suomenkielellä syövänsä liikaa herkkuja laihtuakseen, joten ei sulle pitäisi jäädä arvailujen varaan miksei homma sielläkään toimi niin kuin elokuvissa. Sata grammaa suklaata vastaa noin tunnin urheilua ja pitsan syöminen varmaan kahden, joten melko pienillä mässymäärillä saa torpattua suurenkin liikuntamäärän aiheuttaman kalorivajeen. Urheilu ei saa mua syömään jäätelöä, juomaan viinaa tai syömään pitsaa kankkusessa, kyllä noihin ajaa ihan puhtaasti hedonistiset vaikuttimet. Eli tässäkin kohtaa sun teoriasi kusee ja pahasti.

Sopiva liikuntamäärä on yksilöllistä. Ei laihtuakseen välttämättä tarvitse liikkua laisinkaan, mutta silloin pitää syödä huomattavasti totuttua vähemmän mikä voi johtaa jatkuvaan näläntunteeseen. Silloin dieetti kusahtaa helposti, ei kukaan jaksa olla nälässä pitkiä aikoja. Liikunta auttaa juurikin siihen, ettei ruokavaliosta tarvitse napsia niin paljon kaloreita pois kuin kokonaan liikkumatta tarvitsisi. Ja tässähän tullaan siihen teoriasi toiseen kompastuskiveen: liikunta ei lisää nälkänä ilmenevää energiantarvetta enemmän/yhtä paljon kuin mitä se energiaa kuluttaa. Siksikin se on loistava apukeino painonhallintaan. Jos sulla on tästä edelleen jokin eriävä mielipide, niin sitten tutkittua faktaa pöytään.

Jos jatkuva näläntunne ei ole este painonpudotukselle, niin ylivoimaisesti tehokkain keino pudottaa painoaan on vain lopettaa syöminen kokonaan.

EDIT: mitä tulee tuohon urheilun aiheuttamaan psykologiseen puoleen, niin kyllähän säännöllinen liikunta ja sen mukanaan tuoma reipas olo on omiaan vähentämään paheellisia elämäntapoja. Se on sitten oma häpeänsä, jos menee ryssimään saavuttamansa hyödyt syömällä/juomalla paskaa, vielä enemmän jos ei osaa edes alkeellisesti laskea kuluttamiaan kaloreita vaan on pakko saada vetää naamaansa se suklaakakku aina urheilun jälkeen kun on mielestään "oikeuttanut" itsensä siihen.
SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

huima kirjoitti:
Ja mitä tulee Sian tuhtiin kuntoon, niin en lähtisi kilpaisille. Tuhti ei ole ensimmäinen termi, joka tulee ekana mieleen.


Kyllä tässä on kevään mittaan tullut kehoon reippaasti ihan puhdasta fläsääkin. En ole noudattanut suosittelemaani ruokavaliota. Nyt painonpudotus menossa, joten olen jättänyt roskaruoat pois, pienentänyt annoskokoja ja lisännyt aerobista liikuntaa entisestään.
Avatar
Crowbar
Kitinän uhri
Viestit: 933
Liittynyt: 13.02.2007 14:02

Viesti Kirjoittaja Crowbar »

EveryWoman kirjoitti:Mutta olennaisemmin: puhuin valtiosta, en etnisistä ryhmistä. Ja puhuin siitä, miten asiat ovat; en siitä miksi ne kenenkin kohdalla ovat niin.


Siis lol. Eli kun Kanaali-Koskiselle myönnetään Ruotsin kansalaisuus niin väkivalta loppuu... vai riittääkö siirtyminen rajojen ulkopuolelle? Näin ne asiat siis on. Todellisuus pääsee aina yllättämään.
I was at the hospital laughing at cripples
Then I heard your kid just died
Suddenly, that was funnier than the cripples
So I tracked you down and made fun of you
It was an open casket wake
I spilled my beer in your kid’s coffin
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Crowbar kirjoitti:Siis lol. Eli kun Kanaali-Koskiselle myönnetään Ruotsin kansalaisuus niin väkivalta loppuu... vai riittääkö siirtyminen rajojen ulkopuolelle? Näin ne asiat siis on. Todellisuus pääsee aina yllättämään.

Aloita vaikka lukemalla, mitä kirjoitan, ja olemalla olettamatta että sanon jotakin mitä en sano. Ellei sitten tuo varjoani vastaan nyrkkeileminen ole sun mielestä jotenkin hauskempaa.
Vastaa Viestiin