Lomamatkaretostelua

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
Nehemiah James

Viesti Kirjoittaja Nehemiah James »

Frederik Krueger kirjoitti:ohjoisessa pelkään eniten mäkäräisiä, varsinkin kun niihin ei ilmeisesti toimi esim. hyttysiin yleisimmin käytetyt karkoitteet.
Tuolla merimaisemissa matkaillessa, eli mökkeillessä, nuo pienet ihanat punkit ovat jo melkoinen riesa. Ennen niitä pystyi nätisti nyppimään irti ilman sen suurempia huolia. Harmittaa oma saamattomuus, että en ole hoitanut pojalle punkkirokotusta. Viikonlopun reissun jälkeen pitää ryhdistäytyä sillä osastolla. Tänä vuonna ei ole vielä yhtään tarttunut nahkaan kummallekaan, mutta sekin hetki tulee.
Avatar
Mojo
Kitisijä
Viestit: 1417
Liittynyt: 14.08.2005 19:00

Viesti Kirjoittaja Mojo »

Hampuri olisi tulossa. Ei mitenkään exotiq, mutta kaupunkilomat ovatkin enemmän mun juttuja. Avokin veli asustaa paikan päällä joten joo, odotan matkaa innolla. Kaikkialla missä mukanasi on paikallista siviili-asiantuntemusta, ei turistihömppäopaskiertueita on yleensä rokimpaa.
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
elco

Viesti Kirjoittaja elco »

Tarvitsin tosiaan 3-4 päivän reissun tälle arkiviikolle ja päädyin lähtemään Pohjois-Norjaan, koska en ollut koskaan siellä käynyt, koska se on näin oostrailiasta vastapalanneelle muy exotique ja koska ei huvittanut jatkaa juomista.

Lensin Kittilään, missä odotti brokerilta vuokrattu Hertzin 206:nen, mikä vaikkakaan ei kovin häävi ole niin kuitenkin parempi kuin "Nissan Micra (tai vastaava)". Lähdin ilman karttaa tai navigaattoria syöttämään kohti Kilpisjärveä, kun ei Kolumbuksellakaan ollut. Muoniossa kiinnitti huomiota se, että Kela oli kovasti keskeisen näköinen rakennus, etniset suomalaiset olivat vitivalkoista sormusten herraa ja poronkäristyksen tarjoillut ravinteli oli hämmentävästi miehitetty ehkä intialaisilla naisilla.

Kilpisjaervelle saavuttaessa maisematkin alkoivat komistumaan. Tankkasin ja vaihdoin kruunuja Suomen puolella, mikä oli virhe, koska ainakin bensa oli yllätyksekseni Norjassa halvempaa. Rajasta yli poroja väistellen, jolloin selvisi kaksi ratkaisevaa totuutta: Suomelta puuttuvat vuoret ja valtameren rannikko; sviddu kuinka nättiä enkä ollut vielä edes nähnyt mitn.

Tromsøøn, jossa Burger Kingiin syömään 10 euron Whopper Meny. Shokeeraavaa oli myös, että ravintelin sisällä syömisestä sai maksaa lisähintaa - matkailu avartaa kun voi tarkkailla natiiviväestön hassuja tapoja. Demografisista havainnoista sen verran, että aika etniseksi on mennyt Norjassakin: mustaa ja arabinnäköistä juippia ja kaapuämmää pisteli menemään ympäriinsä; natiiviväestö ei ollut pitkää, kaunista eikä hoikkaa tyyppiä, mutta pukeutuu noin 9C illassa T-paitoihin. Kävin ihmettelemässä sulki olevaa dyykkiputkaa, jossa yksi 8 vuotta sitten Guatemalassa tapaamani hullu norjalainen pilvenpolttaja oli vissiin joskus töissä. Kun en keksinyt muutakaan niin painelin terassille ottamaan 8 euron tuopin. Taivas oli pilvessä, joten keskiyön aurinko ei osunut, joten menin nukkumaan.

Tokana päivänä oli välipäivä ajamisesta: ajoin vain 250km Narvikiin. Ajaminen paikallisilla teillä oli verraten viihteellistä, vaikka rajoitukset olivat vielä Suomeakin naurettavammat. Edelleen pilveä, joten dallattuani riittävästi ympäriinsä söin 35 euron piffin ja join 10 euron tuopin.

Kolmas päivä oli the päivä. Reittipläni oli kunnianhimoinen: Lofoottien nuppiin ja takas ja Kiirunaan yöksi. Lofooteilla matka eteni hitaasti, mutta maisemat olivat uskomattoman kauniit ja homma erittäin idyllistä. Svolværissä jotain lohisämpylää syödessäni kantani siitä, että sitä saa mitä tilaa vaffistui ja olen voimakkaasti sitä mieltä, että Suomeen saapuvat pakolaiset pitää pääsääntöisesti sijoittaa Ahvenanmaalle, rantaruotsalaisiin kuntiin ja sisäsuomen syrjäisille joutomaille. Henningvær ja Nusfjord olivat hienoja mestoja ja rosohuippuiset merestä nousevat vuoret toimivat aina. 450km ajettuani kello oli viisi, nuppiin matkaa 35km ja ajaminen maistui puulta ja päätin jättää matkan kesken ja kääntyä takaisin - onneksi. Maantiede jaksaa yllättää aina: en voinut tajuta, että Norja on Narvikin kohdalta 27 km leveä - maantietä pitkin, mutta voi jeesus millaista viimeinen 15km on: maailman kauneimpia maisemia, mutta 700km ja 12 tuntia mittarissa ei voinut enää pysähtyä. Kiirunaan saavuin karvan ennen puolta yötä: kaljalle ja nukkumaan.

1800 kilometriä bensankäryistä meditaatiota takana. En oikein tiedä jäikö mitään käteen ja olisiko Bukarestissa ollut hauskempaa: luultavasti, mutta ainakin olen tyytyväinen, etten jäänyt kotiin. Tuli aika sepustus, kun täällä Kittilän kentällä on aikaa kirjoitella.
Avatar
McJanne
Kitisijä
Viestit: 8611
Liittynyt: 13.11.2005 23:14
Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!

Viesti Kirjoittaja McJanne »

elco kirjoitti:....
Finnair - kävellen olisit jo perillä
Kirjoitan tätä alasti
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

elco kirjoitti:Svolværissä jotain lohisämpylää syödessäni kantani siitä, että sitä saa mitä tilaa vaffistui ja olen voimakkaasti sitä mieltä, että Suomeen saapuvat pakolaiset pitää pääsääntöisesti sijoittaa Ahvenanmaalle, rantaruotsalaisiin kuntiin ja sisäsuomen syrjäisille joutomaille.
Tuliko sämpylää syödessä neekeriltä turpiin, vai pelkkä vieras ulkonäkökö aiheutti inhonväristyksiä?

Omasta pohjois-Norjan matkastani on älyttömästi aikaa (silloin taidettiin mennä autojunalla Rovaniemelle ja loppumatka pohjois-Ruotsin halki Norjaan), mutta yhdyn näkemyksiin miten kaunista ja erilaisen näköistä siellä on, vaikka ei edes ole niin kaukana Suomesta. Vuonojen vuoristotiet eivät sovi korkeuskammoisille. Sinänsä harmittaa että käsittääkseni Suomenkin alueella on muinoin ollut korkea vuorijono, joka sittemmin on vain kulunut pois. Miksi en voinut elää Suomessa miljoonia/miljardeja vuosia sitten? Olisi päässyt kunnolla skimbaamaan.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Avatar
huima
Kitisijä
Viestit: 4210
Liittynyt: 17.04.2007 11:39

Viesti Kirjoittaja huima »

Törkeen hyvä reissu Sveitsiin.

Bloggailen kokemuksista sieltä täältä.

Zurich oli nasta mesta. Alpit oli korkeita. Ja tulipa nähtyä sikamakea gourmet takeaway.

Kun lähdettiin alpeilta bileistä, piti kaikkien ottaa vielä safkaa mukaan. Listalla oli mm. osso buccoa, sikahyviä turskakääryleitä ja muuta nannaa. Ainoastaan panna cotta ja creme brulet tuli syötyä kaikki varsinaisten bileiden aikana.

Zurichissä oli sopivasti alet muotikaupoissa, joten tuli hieman shoppailtua vaatteitakin.
Bhven

Viesti Kirjoittaja Bhven »

huima kirjoitti:Zurich oli nasta mesta.
Tarkoititko: Zurich oli kyllä ihan mesta paikka? [/google]
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

No juu, oltiin Lofooteilla heinäkuussa 1990. Helteet yllätti paikallisetkin, mutta oli hieno loma. En kyl voi tajuta Elcoo, joka vaan suhasi äkkiä läpi. Makunsa kullakin, ja maisemistahan voi nauttia autostakin ;)

New Yorkissa oli great, yllättäen shoppailut jäi lähes tekemättä, kun oli niin paljon kaikkee paljon jännempää tekemistä ja ilma täydellinen. Luomukosmetiikkaa ja kirjoja lähinnä toin, ja wintergreenin makusia juttuja. Syötiin ihan sikahyvin, luomua ja vegaaniruokaa ravintoloissa koko viikko eikä mausta joutunut tinkimään yhtään, feikkilihamestat rulettaa! Siisti klubireissu ja darrapäivä keskuspuistossa pötkötellen. Joku midtownin hotelliviidakko tuntuu megatylsältä East Villagen jälkeen.

http://www.tenement.org/

Siirtolaismuseo, oppaan johdolla kierretään vanhojen tenementsien l. vuokrakasarmien osin entisöityjä huoneistoja. Ihan mielettömästi tietoa LESin(lower east side) siirtolaisten elämästä ja alueesta 1800-luvulta saakka. Elämys, jota suosittelen normaalien museokäyntien sijaan.


http://www.mcny.org/

Näyttely mm. ajasta ennen valkoisten tuloa Manhattanille. Kaupungin museo siis.

http://www.pukknyc.com/home.html

Sikahyvä thaikkupaikka, lihat feikkiä ja sisustus omalaatuinen :P

http://www.foodswings.net/

Fastfoodia rokkityyliin Brooklynin Williamsburgissa, hurjan näköinen mutta tosi ystävällinen omistajapariskunta. Pääsee helposti Manhattanilta, tunnelma hyvin erilainen kuin Cityssä.

http://www.pearlriver.com/v2/storelocation.html

Aasiasälää ja vähän kaikkee muutakin.

http://www.marriott.com/hotels/travel/n ... t-marquis/

Easy, huomaamaton sisäänkäynti ja ilmainen hieno vessa Marriott hotellissa Times Squarella, tätäkin osaa arvostaa tietyissä tilanteissa ;-)

Saman hotellin "View" lounge 48. kerroksessa jäi väliin. Next time sitten..
Prepare for the worstest.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

elco kirjoitti:Muoniossa kiinnitti huomiota se, että Kela oli kovasti keskeisen näköinen rakennus, etniset suomalaiset olivat vitivalkoista sormusten herraa ja poronkäristyksen tarjoillut ravinteli oli hämmentävästi miehitetty ehkä intialaisilla naisilla.
Muonion keskustorillahan on peräti kaksi keskeistä rakennusta, joiden välillä käy tauoton liikenne: ensin Kelaan ja siitä suoraan viereiseen Alkoon. Verovaroja kerryttäviä töitähän noilla kulmilla eivät tosiaan tee kuin maahanmuuttajat: mainitsemasi "etniset suomalaiset" juopottelevat, kalastavat, metsästävät ja marjastavat (nimenomaan kaikkea tuota samaan aikaan) Kelan rahoilla ja heittävät välillä pimeää keikkaa Norjan rakennustyömaille.
elco kirjoitti:Shokeeraavaa oli myös, että ravintelin sisällä syömisestä sai maksaa lisähintaa - matkailu avartaa kun voi tarkkailla natiiviväestön hassuja tapoja.
Hyvä totutella jo nyt. Pianhan Suomessakin keputellaan ruoan alv alemmas - paitsi ravintolassa syödyn ruoan, jota verotetaan entiseen malliin. Joten emmeköhän näe saman hinnoittelumallin pian täälläkin.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
nastamuumio

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

urpiainen kirjoitti:mainitsemasi "etniset suomalaiset" juopottelevat, kalastavat, metsästävät ja marjastavat (nimenomaan kaikkea tuota samaan aikaan) Kelan rahoilla ja heittävät välillä pimeää keikkaa Norjan rakennustyömaille.
Kai Muoniossa on vielä Eu- ja Schengen-aikanakin tulli? Ainakin takavuosina se toimi varsin pitkälti mun pikkuserkkujen ja niiden isän ja muiden niiden isänpuoleisten sukulaisten varassa? (Ja ne ties varsin hyvin, miten ylimääräiset Ruotsin puolelta ostetut voit piilotetaan, ettei toiset tullimiehet huomaa.)
elco

Viesti Kirjoittaja elco »

nowaysis kirjoitti:No juu, oltiin Lofooteilla heinäkuussa 1990. Helteet yllätti paikallisetkin, mutta oli hieno loma. En kyl voi tajuta Elcoo, joka vaan suhasi äkkiä läpi. Makunsa kullakin, ja maisemistahan voi nauttia autostakin ;)
Sä olit siis jotain 10-vuotiaana Lofooteilla?

No sviddu jos oli kolme päivää aikaa niin minkäs teet? Pitäisi vissiin olla kotona alle kolmen kuukauden lomat.
Avatar
par-sky
Kitisijä
Viestit: 2439
Liittynyt: 14.09.2005 17:11
Paikkakunta: Hämpton

Viesti Kirjoittaja par-sky »

Aaah, viikon kuluttua olen Prahassa tsekkiä mongertamassa. Tällä hetkellä osaan tosin sanoa vain "voi luoja" kyseisellä kielellä, mutta eikös sillä pääse aika pitkälle?

Jos jollain on jotain vinkkiä tai suositeltavaa kohdistuen ko. kaupunkiin tai lähialueisiin niin otetaan mielenkiinnolla vastaan.
Me transmitte sursum, Caledoni!
Avatar
McJanne
Kitisijä
Viestit: 8611
Liittynyt: 13.11.2005 23:14
Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!

Viesti Kirjoittaja McJanne »

par-sky kirjoitti:Jos jollain on jotain vinkkiä tai suositeltavaa kohdistuen ko. kaupunkiin tai lähialueisiin niin otetaan mielenkiinnolla vastaan.
Olut.

Epäoleellista löytyy wikistä (http://en.wikipedia.org/wiki/Praha):
Main sights
The Astronomical Clock.
Milunić and Gehry's Dancing House.
Písek Gate.

Since the fall of the Iron Curtain, Prague has become one of Europe's (and the world's) most popular tourist destinations. It is the sixth most-visited European city after London, Paris, Rome, Madrid and Berlin.[12] Prague suffered considerably less damage during World War II than some other major cities in the region, allowing most of its historic architecture to stay true to form. It contains one of the world's most pristine and varied collections of architecture, from Art Nouveau to Baroque, Renaissance, Cubist, Gothic, Neo-Classical and ultra-modern. Some popular sights include:

* Old Town (Staré Město) with its Old Town Square
* The Astronomical Clock on Old Town Square
* The picturesque Charles Bridge
* The vaulted gothic Old New Synagogue of 1270.
* New Town (Nové město) with its busy and historic Wenceslas Square
* Malá Strana (Lesser Quarter) with its Infant Jesus of Prague
* Prague Castle (the largest castle in the world) with its St. Vitus Cathedral
* Josefov (the old Jewish quarter) with Old Jewish Cemetery and Old New Synagogue
* Jan Žižka equestrian statue in Vítkov park, Žižkov - Prague 3.
* The Lennon Wall
* Vinohrady, a sightly quarter in the center
* Museum of Decorative Arts in Prague - huge collections of glass, furniture, textile, toys, Art Nouveau, Cubism, Art Deco, and so on.
* The museum of Heydrich assassination in the crypt of the Church of Saints Cyril and Methodius
* National Museum
* Vyšehrad castle & cemetery where many famous Czechs are buried including the composers Antonín Dvořák & Bedřich Smetana.
* Písek Gate, last preserved city gate of Baroque fortification
* Petřínská rozhledna, an observation tower on Petřín hill, which resembles the Eiffel Tower
* Anděl (neighborhood) which is probably the busiest part of the city with a super modern shopping mall and architecture
* Žižkov Television Tower with observation deck - Prague 3.
* The New Jewish Cemetery in Olšany, location of Franz Kafka's grave - Prague 3.
* The Metronome, a giant, functional metronome that looms over the city
* The Dancing House (Fred and Ginger Building)
* The Mucha Museum, showcasing the Art Nouveau works of Alfons Mucha
* The vast cemeteries that are also used for walks by the locals, such as Olšany cemetery
* Places connected to writers living in the city, such as Franz Kafka (One popular destination is the Franz Kafka museum, also his grave at the Jewish cemetery near the metro station želivského)
* The Prague Zoo elected as the 7th best zoo in the world by Forbes magazine
Kirjoitan tätä alasti
elco

Viesti Kirjoittaja elco »

par-sky kirjoitti:Aaah, viikon kuluttua olen Prahassa tsekkiä mongertamassa. Tällä hetkellä osaan tosin sanoa vain "voi luoja" kyseisellä kielellä, mutta eikös sillä pääse aika pitkälle?

Jos jollain on jotain vinkkiä tai suositeltavaa kohdistuen ko. kaupunkiin tai lähialueisiin niin otetaan mielenkiinnolla vastaan.
En muista kaupungista mitään, paitsi että ilma oli lämmin, kalja kylmää, tytöt kuumia ja mä olin viilee.

Älä aja taksilla sopimatta hintaa ennen matkaa. Jos kuski sanoo, että mennään mittarilla niin kysy mittarin speksit (aloitus/aika/matka).
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8394
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Lolita »

par-sky kirjoitti:Aaah, viikon kuluttua olen Prahassa tsekkiä mongertamassa. Tällä hetkellä osaan tosin sanoa vain "voi luoja" kyseisellä kielellä, mutta eikös sillä pääse aika pitkälle?
Ahoj = moi
Pivo = olut
Avatar
swirl
Kitisijä
Viestit: 2468
Liittynyt: 12.06.2007 10:14

Viesti Kirjoittaja swirl »

Heinäkuussa vietettiin pari viikkoa Bostonissa ja New Yorkissa. Oli todella hieno reissu, vaikka olinkin puolet ajasta kamalassa flunssassa. Matkan "kohokohta" oli se, että mut tuupattiin sairaalan eristyshuoneeseen MJ-maski naamalla, kunnes todettiin että tautini ei olekaan sikainfluenssaa...
Enttu

Viesti Kirjoittaja Enttu »

Itävallassa&Sveitsissä olin kaksi viikkoa siskon kanssa liikenteessä ...
reilu kuukausi sitten :)
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Lolita kirjoitti:
par-sky kirjoitti:Aaah, viikon kuluttua olen Prahassa tsekkiä mongertamassa. Tällä hetkellä osaan tosin sanoa vain "voi luoja" kyseisellä kielellä, mutta eikös sillä pääse aika pitkälle?
Ahoj = moi
Pivo = olut
Kava = kahvi
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
Kreitsu
Kitisijä
Viestit: 3775
Liittynyt: 09.05.2006 8:45
Paikkakunta: (juna)Kisko

Viesti Kirjoittaja Kreitsu »

Ah, maanantaina tokioon pariksi viikoksi. Mikäpäs siellä ollessa, vaikka viihdyn kyllä täälläkin hyvin.
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Suvinen kirjoitti: Nuorna se on vitsa väännettävä,
Meillä on eka lentomatka tehty jo vähän yli kolmikuukautisena.

Nyt jannu on vajaan vuoden ja takana on kaksi englannin lentoa ja kaksi espanjan lentoa. Kakun pala.
Avatar
Stadinarska
Kitisijä
Viestit: 6497
Liittynyt: 30.10.2006 20:18
Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi

Viesti Kirjoittaja Stadinarska »

Suvinen kirjoitti:Kaikkea muuta kuin retostelun aihe, mutta varasin perheelle ekan ulkomaanmatkan; lähdemme marraskuun lopulla siskoa katsomaan Kyprokselle. Nuorna se on vitsa väännettävä, ja alle kaksivuotiashan matkustaa minne vaan hintaan 50 euroa.
Hyvä, Mussukka!
Kuule,joo, asia on tuttu... minä laitan jossain välissä sulle tästä asiasta YVtä.

S t a d i n a r s k a
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Suvinen kirjoitti: Nyt vasta huomasin tän. Mites, lensittekö finskillä? Varasitteko vauvakoppapaikat? Mä varasin netistä, ja nyt ihmettelen pitääkö koppa vielä erikseen pyytää vai laittaako ne sen pelkästään sen paikan varaamalla. Toinen ongelmanpoikanen on tuo turvakaukalo. Jotkut kuulemma vievät sen koneeseen, mites te? Autolla kuitenkin määränpäässä on tarkoitus liikkua. Miten juniori suhtautui nousuihin ja laskuihin?
Easyjet, blueone ja joku air finland

Ei mitään erillispaikkoja, vaan normi liput ja vauva sylissä koko lennon. Mukana vaan pienet ja näppärät matkarattaat. Turvakaukaloa ei tarvittu, vaan ne oli toisessa päässä aina valmiina. (sukulaiset tai etukäteen tilattu taxi)

Jannu ei ole piitannut yhtikäs mitään nousista ja laskuista. Yleensä nukkunut nuo lennot kuin tukki. Mut jos kinteillä olette, nin varaa mukaan rusinoita, kuivattuja karpaloita, ja muru-raksuja. Niillä hiljenee jos on hermostuakseen :D

Kuva

http://www.vaunuaitta.fi/tuotteet/satee ... tmaclaren/

Ja tosiaan minä olen ollut mukana vaan yhdellä noilla reissuista, joten emäntä on pärjännyt yksin tosin helposti noilla varustuksilla.. Turvakaukalon löisin kyllä ruumaan..
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Yhdys ... 5250621536

edit. Vttu taaskaan toi linkki ei toimi. Ääkköset :(
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Sormileikkuri?

Juu, tiedetään. Ei ilmesesti koskenut tota meidän mallia.

Edit. enkä kyllä ymmrrä että mihin hemmetin väliin se sormi pitää tunkea että noin on käynyt..
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Mihin kantsis napata lennot just nyt jos haluaa vaan aurinkoa ja yksin (itsensä) makaamista? Plussaa jos ei siel ois kauheesti köyhän näkösiä paikallisia.
Vastaa Viestiin