Jos olet noin käsittämättömän moniavuton, en varmasti voi auttaa vaikka piirtäisin värikynillä ja lähettäisin postissa. Se ei kuitenkaan tarkoita että ohjeeni olisivat olleet huonoja; sinä olet.alja kirjoitti:c) kolmas vatipää, jonka on pakko kiukutella toisten postauksista ja sitten laittaa n-määrä rivejä ruoanlaittotaidottomille käsittämätöntä tekstiä ja kutsua sitä vielä adjektiiveilla "helppoa ja nopeaa" , ja sitten vielä kirjoittaa itse ohjeeseen että "kiireettömästi jotain teet ja blaa blaa"
1) Oletko koskaan tehnyt mitään uunissa? Vuoka voidellaan rasvalla. Yhden voiteluohjeen jo annoin postauksessani, eikö se riitä?alja kirjoitti:käsittämätön sana minulle, ja täysin keittiöjargonia:
1) voideltu - kuinka paljon, millä ja miten?
2) uunivuoka - minkälainen, minkäkokoinen jne?
3) kaada päälle - kuinka paljon, mistä korkeudesta, millä ruoanvalmistuksen hetkellä?
4) kerma - ruokakerma, kuohukerma, vispikerma, rasva%, tölkkikoko, kuinka monta desiä/millilitraa jne?
2) No vaikka sen kokoinen, että ne perunat mahtuvat sinne, valopää.
3) Enkö selvittänyt melko tarkkaan missä vaiheessa kaadetaan ja kuinkakin paljon? Viitsitkö lukea lainkaan postaustani ennenkuin päätit alkaa kitisemään?
4) Kerma on kermaa. Kermanvastikkeet ei. Jos puhutaan kermasta, sillä tarkoitetaan kermaa. Sitä oranssia juttua kaupassa maitojen vieressä. Ja oikea vastaus on 3 millilitraa kaadettuna vähintään puolen litran kokoisesta tölkistä ja 17.5cm korkeudesta kolme tippaa kerrallaan. Mihin tahansa ruokaan. Se on oikeaoppinen kerman lisäystapa. Paitsi munakkaisiin käytetään 14cm kaatokorkeutta ja quadratipottelua.
Joo, niin sanon. Ihan hyvä idea ottaa pieni määrä erilleen ja maustaa ja maistaa, mutta ihan ensiksi kannattaa kyllä maistaa sitä maustamatonta ja sitten vasta lisätä mauste ja maistaa uudelleen. Sillä tavalla oppii ymmärtämään mitkä mausteet tekevät minkäkinlaisen vaikutuksen ruuan makuun. Kun tietää lähtökohdan, on helpompi ymmärtää erilaisten koe-erien maustamisen tulos.1108 kirjoitti:Ennenkuin heität mitään kattilaan/pataan porisemaan niin kokeile makua. Ota maustamatonta ruokaa pieni määrä vaikka kahvikuppiin ja lisää siihen ajattelemasi mauste. Mässytä, jos maistuu hyvälle niin nakkaa suhteella ruokaan maustetta. Vaikeahan on opettaa toiselle "Tykkää nyt tästä" periaatteelle maustamista. Oma makuaisti sen kertoo mikä on hyvää. Omasta ruuanlaitosta 80 % on uskallusta kokeilla, joskus yllättyy. Jopa positiivisesti.
Kohta Manala sanoo varmaan jotain fiksua...
Ja sitten on sellainenkin ongelma, että monet jauhetut ja kuivatut mausteet vaativat kiehauttamisen ennenkuin maistuvat tarkoitetulta. Esimerkiksi curry, chili ja valkopippuri muuttavat makuaan kiehautettuna.